Letné bábätká 2011
Ahojte chcela by som otvoriť tuto diskusiu pre všetky mamičky,ktore sa tu ešte "nezaradili" 🙂,tak ako ja . Ja mam babatko ,ktore sa narodilo v juni lenže nemam tu akosi nikoho s kym by som sa poradila o všeličom čo neviem alebo zrazu ked nastane nejaka situacia a chcela by som rychlo sa poradiť. Ak je tu ešte niekto taky ako ja a ma zaujem si takto predavať informacie budem velmi rada, dakujem ahojte a tešim sa 🙂
my v noci spinkame, ale cez den plno energie samozrejme a spime malicko - ku veceru je mala uz na nevydrzanie, cez den ju davam 2x spat - doobeda v postielke a poobede von v kociariku. Inak, mala ma 6 mesiacov, vytiahli sme uz sportovy kocik, lebo v hlbokom to bolo polrocne trapenie, mne v nom nechcela lezat, ked sa vonku zobudila, tak vrieskala, cela spotena som bola... teraz aspon trosku popozera, ked jej dvihnem operadlo. Ako ste na tom vy s prechadzkami?a baby a co tuha strava, ako sa vam dari?
maminky koľko cez deň spapajú vaši drobci? lebo moja mala strašne malo papá, cez noc a rano ešte kojím, doobeda spapa necelé jedno jablko s dvomi piškotami, naobed príkrm nechce žiadny - či kupovaný či uvarenu zeleninu alebo polievku nič, poobede 50-100 ml kaše - akokedy a potom jej dam ešte banan navečer - ale to ani polku nezje ale pritom vypije strašne vela vody aj pol litra denne vypije - či sa zasyti s nou....
@koralinka podla mna desiata je v pohode, nie? akurat skoda, ze ten obedik nechce - odmieta lyzicku? alebo vypluva, lebo jej nechuti?... a co sa tyka kase, mi tiez nejeme celu davku, ako je uvedena na obale, napr. namiesto z 200 ml mlieka robim kasu len zo 120, aj tak sa tam toho mnoho spravi, podobne aj ked varim kasu sama, tak asi v takom mnozstve, potom este papa mlieko tiez. Ja mam zas opacny problem, mne velmi malo pije ostatne tekutiny (cajik, vodu) a to jej stale ponukam - nechce... a ako je na tom s vahou a prospievanim?
Ahoj my sme v maji 23 zaradujem sa
ja davam malej body pancusky ponozky aj mikinku tensiu a aj teplaky doma strasne nam fuka cez okna a to mame plastove
@shakti9 áno desiata je ok, na obed ochutna zatvári sa ako citron a viac mi neotvori pusu alebo ju drží otvorenu aj s jedlom a čaka kedy jej to vypadne :D a kašu spapa len nejakých 50-60 ml :/
vodu nechcela ani ona - musela som jej dávať so striekačkou ale potom sa jej zapáčilo piť z flaše aj z hrnčeka jej dávam a pije ostošesť strašne jej chutí voda, čaj jej davam iba ked sa nevie vykakať
no k pediatrovi chodime len raz za dva mes a teraz ideme utorok - tak som zvedava kolko váži, inak je čiperna, sedi už od 5 mes, plazí sa - na nožky sa mi už stavia - inak všetko ok len toto že málo papa a čo spapa hned spáli lebo aj ked ju kojim bije ma nohy si vyklada proste ona neobsedi ani na chvilu
pridávam sa, my sme 10.júna
malý sa kazdý den nevykaká. až tak na 2.- 3. den. Je to podla vás ok?
@barenka007 plne kojene deti nemusia kakat kazdy den, jednoducho sa mliecko vstrebe, nas krpec kakal raz za 14 dni a to som uz volala dr., ci to je normalne. Upokojila ma, ze je to normalne, vraj mali "rekord", ked babo kakalo raz za 21 dni. Pokial je babo v pohode, nie je nervozne a placlive z bolaveho bruska, tak ziadnu paniku.
Ahojte. Prepacte, ze vam sem tak vstupujem, ale chcem sa spytat. Vy mi budete vediet lepsie poradit. Ak budeme mat babätko, ktore sa ma narodit v auguste, aky kocik je najlepsi? BOjim sa toho, ze ked si nejaky kupim, po pol roku, co bude v zime tam babo uz s fusakom nedam, lebo sa mi nezmesti. Nechcem zbytocne vyhadzovat peniaze a potom kupovat druhy kocik. Dakujem.
@bublinqa len mi je zvlastne, že on zvykol upne kazdý den, a teraz asi 2. mes. je to tak, že na druhy až tretí den sa vykaka. Je kojený, príkrmy len minimálne, skôr je to ochutnávanie ako papanie. Máme v okolí rovnako staré dievčatko, a ona kaká kazdý den. A este sa chcem spýtať, je v pohode, ked tá konzistencia uz nie je ako predtým, ale skôr polotuhá, napr. vcera to bolo normálne tvrdé hovienko. nemôze to byt tým, že má napr. málo tekutín? skusam mu dávat aj cajík, ale velký uspech to nemá.
hello, moj sa narodil koncom jula 2011 😉
@barenka007 to je uplne normalne ak kojis, babo nepotrebuje ziadne ine tekutiny a s tym co je v plienocke sa netrap... nas po 3M kakal raz za 7-10dni, tiez to bol nezvyk ale bolo to v pohode, brusko ho vobec nebolelo. Ale ked to uz nanho prislo stalo to zato 😝 Teraz je to lepsie, ale zrejme preto, lebo ho trapia zubky, zatial len kojim, prikrmy u nas nemaju takmer ziadny uspech 😅
@barenka007 konzistencia sa po zavedeni prikrmov zmeni, uz to nie je take kasovite, ale hustejsie. A cajik, nuz, kojenemu dietatu by som ho nedavala, materske mlieko je od smadu aj od hladu, tak ako pise @rabiva, kojene dieta nepotrebuje ziadne ine tekutiny, ci v zime caj alebo v lete vodu. Pokial je babo spokojne, tak sa tym netrap 😉
@obycko nemusis kupovat druhy kocik. Tusim vsetky su min. 2kombinacia, to mas teda vanicku + sportovu cast. Moj maly ma 6,5M a stale je v hlbokej casti - vo vanicke aj s fusakom a zmesti sa tam. Na jar ho dam do sportovej casti, ktora je sucastou kocika 😉 Najidealnejsie je kupit kocik ako 3kombinaciu teda podvozok s vanickou a sportovou castou a k tomu kompaktnu autosedacku. Dnes je to uz uplne bezne a pohodnejsie napr.ked ides na nakup drobca mas len v autosedacke a tu si po vybrati z auta jednoducho nakliknes na podvozok a vanicku nechavas doma 😎
Kupis 1 kocik a ten ti moze stacit kym drobec nebude samostatny.
No mnohokrat sa potom kupuju tzv. golfky, to su lahke kociky vhodne ked uz drobec chodi ale potrebuje byt este aj v kociku 🙂
@obycko za seba: my sme julovi, takze teraz v januari mala 6 mes., cize podobna situacia, aka ta caka 🙂 mame trojkombinaciu kupenu od Hauck - cize hlboka vanicka, sportovy, vajicko - konstrukciu pouzivas tu istu (vanicka sa da lahko odobrat a nasunut vajicko, ale ked uz raz namontujes sportovy, tak nemozes striedat s vajickom, ale to nevadi, lebo polrocne dieta uz vo vajicku aj tak moc nemusi, fakt je to len do auta na kratsie cesty, a ten sportovy lahko sklopis a das do kufra auta). Model, ktory mame je vacsi (prislo mi zbytocne kupovat male modely, sice zlatucke, ale na chvilku 🙂 ), cize sa mi tam zmestila aj s fusakom, ale od polroka som presla aj tak na sportovy, ten sa sklapa v troch rovinach, cize kludne tam moze aj spinkat - aj velku striesku tam ma, je chranene pred vetrom a v teple (bezpecnostne popruhy su tam samozrejme a fusak mam s otvormi pre tie bezpecnostne popruhy). Ten sportovy je dobry po polroku aj v tom, ze ked mas zvedave dieta ako ja, tak ked sa zobudi a mrauci, tak ju jednoducho zodvihnem a pozera po svete 🙂 Jedine, co mi na nasom kociku vadi, a co som nevedela je, ze existuje tzv. prehadzovacia rucka, co ocenis pri sportovom kociku. vela stastia pri vybere 🙂
Ja mam Cam X5, a som spokojná.Je to 3-kombinácia, malého nosím ešte stále vo vanicke a už má 8 mesiacov, aj ked už tam toho miesta vela nemá, vnútro vaničky sa tiez dá vyklopiť to sedu. Už by som ho dala do športového, len cakám kým ustúpia tie mrazy a vietor. Na tom kočíku je dobré to, že má zabudovanú sieťku proti hmyzu, ktorá sa dá jednoducho vytiahnuť
@barenka007 aj my sme mali problém s kakaním - tiež kakala každé dva-tri dni a bolestivo ☹ ale pediater mi odporučil kvapky biogaia - na upravenie črevnej mikroflory a musim zaklopať - upravilo sa jej to, teraz raz zatlačí a je to vonku 😉 neni to už také bolestivé a samozrejme vela pije dávam jej vodu aj čaj - harmančekový je tiež dobrý na kakanie - ten jej dávam raz za dva/tri dni lebo som radšej ked pije vodu čistu - teda Lucku
ja mam dreamline aroteam a tiež rozmyslam že či jej už nevymeniť vaničku za športový, ale ešte sa mi tam chvalabohu zmestí a to je poriadne dlha 🙂 bojím sa že ked je teraz tak zima že mi prechladne, radšej jej dvíham operadlo vo vaničke tak aj vidi aj je schovana
baby? ako sú na tom vaši drobci.... so štvornožkovaním ?
a sedením? a stavaním sa na nôžky?
Ahoj my máme Jonatana, narodil sa 26.06. 2011! Pridavame sa k Vam ak teda možeme 🙂
@barenka007 moja sedí už od 5 mes a teraz začína štvornožkovať, zatial sa len plazila a sama sa posadila a zdvíha riťku chce ist na štyri ale vždy sa rozpleští ako žaba 😅
@barenka007 my mame 7m2t, sedime, lozime po styroch, stojime, ale ona sa neplazila. Som rada, ale v nasom pripade ide o velmi akcne dietatko uz od porodu, takze aj som si to "uzila", vratane celodenneho pestovania bez oddychu - vobec cez den nechcela spinkat, takmer ani ako novorodenec... prve mesiace som mala skutocne vycerpavajuce, tak aspon teraz sa tesim, hoci je to opat ine, vsak? neustaly dozor a tak... a vy ako?
@shakti9 aj moja si spevnuje nožky asi týžden už pekne stojí a začala krokovať, behun som jej nekupila - nechcem ju don dať tak uvidim čo povedia moje kríže 🙂
len mam teraz problem, že mi odmieta moje mlieko a nechce ani UM, nakojim ju iba v noci ked je rozospata inak nič ani príkrmy moc nechce preberčivá je strašne, iba rožok, chrumky, kašu a výživu by jedla vkuse 😅 žiadne mlieko, zeleninu vitaminy 🙄
a baby ako riesite "hygienu", myslim podlahu, ked lozia deturence. Moja si navyse stale pcha rucicky do ust a hlavne palcek cmula 😖 Ja som na to vzdy bola zatazena, ale mam pocit, ze to teraz aj tak neustrazim a zas nechcem doma chodit v nemocnicnych navlekoch a "sterilizovat" kazdy den podlahu, snazim sa nebyt uzkostliva, aj tak dieta musi posilnit imunitu kontaktom s nejakymi tymi bacilami, ale niekedy sa nevyhnem neprijemnemu pocitu. ako to riesite vy? 🙂
@shakti9 ja mam väčšinou aspon kus kobercu všade, kde nemam dávam jej na podlahu deku, alebo bývajú také menšie detské koberce, napr. svokra nema koberce a malu na zem nedávam u nej pretože je to studene a po druhé by musela umývať každý den keby ju tam dám :P a ja malu nedávam nikdy len tak na parkety - lebo býva ,,háklivá" na soplíky tak aj kvôli zdraviu

@koralinka no asi ano 🙂), ale lavne, ze su zdrave, ved oni z toho odrastu,ako zacnu chodit, teda dufam, ze to ho troska viac unavi 🙂