icon

Ležím u Kocha, čakám na pôrod a nudím sa

evitka83
11. jún 2014

Ahojte, je tu este niekto? Cakam ci budem rodit, alebo nie. Je tu este niekto? Akurat si hovorin, ze som strasne rada, ze nie som v statnej nemocnici, mam pocit, ze som v hotely 🙂

evitka83
autor
11. jún 2014

Kocky, ktore zvazujete inu moznost ako statnu nemocnicu, toto fakt vrelo odporucam. Je to fakt na nezaplatenie, ked sa k vam ludia spravaju normalne a s uctou s nepozeraju po vas, ze ich obtazujete, uz len tym, ze ste tam 🙂
A koch nie je len pre hornych 10 000 😉 aj keby som si na to mala pozicat, tak by som sem isla zas, radsej si odpustim jednu/ dve dovolenky. Ved kolkokrat v zivote rodim 🙂

ankakovacova
11. jún 2014

A kolko to stoji ?

caculiq
11. jún 2014

@bimba01 nechaj tak 🙂 niektorym nevysvetlis 😉
Cena nie je nizka, ale nie je ani astronomicky vysoka. Staci si pocas tehotenstva z kazdej vyplaty trosku odlozit a potom si to vie aj z priemerneho platu dovolit naozaj skoro kazda 🙂

evitka83
autor
11. jún 2014

@ankakovacova 1200 eur, porod 6 dnova hospitalizacia, epi a v podstate so vsetkym pre mamicku a mimco. Dojdes s papucami a kozmetikou. Ale fakt mas pocit, ze si v hotely a nie v nemocnici. Este aj jedlo si mozes vybrat 🙂

evitka83
autor
11. jún 2014

@caculiq asi tak

zuzka_bluzka
11. jún 2014

ja som tam rodila pred 2 rokmi a mam na to tie najkrajsie spomienky, normalne sa tesim na dalsi porod, aj ked druhe tehu zatial v nedohladne 😀 ked ti zacnu kontrakcie tak odporucam naozaj veeela pohybu a pojde to rychlo 😉

titkovamiriam
11. jún 2014

@evitka83 a ja som este zazila ze tam sestricka plietla rukavicky a capicky babatkam,dodnes ich mam odlozene a este aj osušku s logom a ta sluzi dodnes,len sa mi tam uz marek nevmestí 😀 😀
ja odporučam ked to pride sprchu teplou vodou a fit loptu

zita19
11. jún 2014

@bimba01 vies co, mne je divne, ze sa baba nudi..
A je mi jedno ci sa nudi u Kocha alebo by sa nudila v porodnici v Krompachoch. Dospela zena (dufajme, ze je dospela) nie je 3 rocne dieta, ktoremu sa treba starat o zabavu.
A cenu za porod som tu nedala ja.
Keby napisala, ze sa nudi v porodnici, bolo by to o dost ine. Ked napise Koch, tak sa mi zda, ze robi reklamu. Sice asi nie porodnici, ked ju tam chudinku nechaju sa nudit za tolke peniaze ale asi sebe, ze na to ma.
@konecnefree no tak treba zmenit system zdravotnicstva aby kazda rodila na urovni a nie snivat o Kochovi

jana_eyre
11. jún 2014

@evitka83 no neviem, ja sa v hotely vacsinou nenudim 😉

piacere
11. jún 2014

Akože poniektoré sa tu tvárite, ako keby si to zaplatila z ukradnutých... a ukradla ich vám.... kristapána aká závisť.....

l3yla
Autor odpoveď zmazal
belllinka
11. jún 2014

@evitka83 Mala som tam niekolko kamosiek, ale ziadna tam nebola 6 dni, ledva 4.
A zas ohanat sa tym, ze ti za tu cenu daju balik vloziek a plienky pre dieta, no fakt velka polozka. 😀 A za tu cenu, fakt o nicom strava, o zelenine tam ani nepoculi. Ja som si radsej povedala, ze za tie peniaze pojdeme dalsi rok cela rodina na dovolenku a isla som do normalnej porodnice 😀

kikuleenka
11. jún 2014

@belllinka ja som tam aj s predporodnou hospitalizaciou bola spolu 8 dni, nic som nedoplacala...a ono ani tak nejde o tie vlozky, hajzlak a vsetko to, co si musis do statnej nemocnice nosit, ide o pristup, ktory je tam a ktory je v statnej - bola som aj v statnej na gynde, takze mam moznost porovnavat a su to 2 neporovnatelne veci. Ja som chodiaca reklama na Koch, vzdy a vsade ich vychvalujem, lebo som tam bola velmi spokojna. Z porodu ani pobytu v porodnici som nemala strach ani ziadne frustracie...nelutujem ani cent, ja som si radsej odpustila tu jednu dovolenku - tych bude este habadej, porod zrejme u mna vsak iba jeden 🙂

belllinka
11. jún 2014

@kikuleenka Ved ano, kazdy mame ine priority.

zita19
11. jún 2014

@piacere tak cestne prehlasujem, ze jej vonkoncom nezavidim. A uz vonkoncom nie to, ze ide rodit. Ja som tak rada, ze u mna tato cinnost neprichadza do uvahy ani teoreticky. Ma na to, nech si to uzije. Kazdy si so svojim zivotom a peniazmi urobi co vie a moze. Kazdy ma iny rebricek hodnot a ine moznosti. Podla toho sa do velkej miery jeho zivot odvija.
Ale ako na nazornom priklade vidime ani dostatok penazi nezabezpeci trvalu spokojnost, lebo mlada mamicka sa nudi. To znamena, ze jej nieco chyba. Tentokrat zmysluplne naplnenie casu. A ani dostatok penazi jej toto naplnenie nezabezpecilo, takze vola o pomc na MK... 😉
Dufam, ze aspon pri citani tejto dikusie sa jej trosku zabavy dostalo.

dominika2727
11. jún 2014

Nezapajam sa do podobnych diskusii,ale k tej polozke 1200 eur uffff, ja som rodila v Rakusku a tam je toto standart v kazdej nemocnici 😕 a bez priplatkov. K autorke temy, uzivaj si "nudu" ja tento vyraz odkedy sa mi mala narodila nepoznam 😀 Rychli a lahky porod prajem 😉

amouramour
11. jún 2014

inak preco sa vzdy zdoraznuje, ze zena co chce rodit na urovni si vyberie koch🙂ja som tiez rodila na urovni a nie v kochu, ako to je jedina uroven?🙂 a inak k teme je smutne sa nudkat v hoteli...ale tak aspon na pobavenie🙂 http://jazykovaporadna.sme.sk/quiz/pravopis/

evitka83
autor
11. jún 2014

Jezis baby, ja som zakladala temu s tym, ci sa tu niekde po porodnici nepotuluje baba v podobnej situacii, co vysi na nete. Som sama na izbe a Akosi mi bolo blbe chodit od dveri k dveram 🙂 pozdravujem vsetky damy, ktore to pochopili ako diskusne forum na kompenzaciu svojich osobnych komplexov. Niektore slecny sa asi tiez v zivote nudia a sedia na MK a sleduju, kde pribudne aka tema, do ktorej by si mohli rypnut, aj ked k teme vlastne nemaju co zmysluplne povedat 😉
Zhodou okolonosti pracujem v marketingu a keby koch vypisoval vyberove konanie na marketingovu riaditelku, tak sa s cistym svedomim prihlasim do konkurzu, pretoze nemam problem propagovat realny a kvalitny produkt a kade budem chodit, tade budem robit tomuto zariadeniu reklamu, ked viem porovnat rozdiel so statnou nemocnicou. V podstate som si toto miesto vybrala, pretoze ine kocky tiez robili tomuto zariadeniu reklamu, takze to maju vlastne velmi dobre vymyslene 🙂 a btw robim reklamu aj svojmu gynekologovi, ktory ma zlate ruky a u ktoreho sedim v cakarni zakazdym pol dna na antolskej, hoci by som nemusela, ale je to skvely lekar, len ma tu smolu, ze robi v nemocnici so shitnymi sluzbami.

A pytala som sa tych sestriciek a idem teda viazat tie tampony na zahnanie nudy, zajtra bude aj animator ...v cene pobytu 😉

tinamarkova
11. jún 2014

Ja som rodila 2 krat v obycajnej nemocnici a bolo to super. Tak si myslim ze niekto je moc precitliveny :(

celasapremenim
11. jún 2014

ja som rodila dva krat v obycajnej porodnici a tesim sa do kocha
uz som totiz velka, nepotrebujem riesit nejake spuchnute sfrustrovane sestricky, co hovno pomozu zene, len dodrbat pred vizitou vedia
tri izby som naucila dojcit ja, hentie kravy nevedeli zensku ani utesit, ked im tam revala, ze nema mlieko, nieto este jej nieco pomoct

celasapremenim
11. jún 2014

@evitka83 aspon vidis, ake kamosky by si si tu nasla, polovica si navzajom akurat tak zavidi situacie
drz sa!

evitka83
autor
11. jún 2014

@tinamarkova tak to ti gratulujem, ja takz uzasnu skusenost so statnou nemocnicou nemam a preto som tu 😉

terezka1947
11. jún 2014

ja si nemyslim,ze vyslovene musi byt clovek precitliveny....

ono je to podla mna tak:
ked zena nema problemy,tak je jedno kde porodi...jednoducho neriesi nic...par dni vydrzi a ide domov

ked ma problemy...vtedy sa ukazuje,do akeho zariadenia prisla...a myslim,ze za ochotu by si doplatila-keby si aj pozicat mala

ja som mala velke problemy po cisarskom,lezala som v "lepsej"porodnici....a nemozem povedat,ze by to bolo niecim ine ako v "beznych"porodniciach ☹

nemala som statie na vikendovu smenu 😠

ked sa sestricky vystriedali....zacala som dokonca aj "zazracne"kojit-co mi vikendova smena ani neodporucala,lebo varj nemam mlieko a ani nikoho netrapilo,ze som tam skoro "odisla"....

takze mozno cele je to o ludoch-ani nie tak o porodniciach 😠

samozrejme, nebudem klamat,ze v sukromnej porodnici je cistejsie, krajsie a "mali"by tam byt aj ochotnejsi a empatickejsi zamestnanci

evitka83
autor
11. jún 2014

@celasapremenim dakujem, napodobne 🙂

meluela
11. jún 2014

@evitka83 ahoj, predpokladam ze cakas prve babatko 😉
velmi odporucam dobre sa vyspat a precitat si nejaku dobru knizku/casopis ... dalsie mesiace bude take nieco dost luxus ... to mas super ze si v kochu, v statnej by si sa uz dnes asi upiekla ... ja som koch nestihla, este nebol dostavany, dufam ze pri dalsom ho stihnem ale ani ta antolska zasa nebola taka katastrofa, celkovo vacsinou mili a napomocni ludia ... skoda kolko ludi tu vsetko zavidi 😒

bimba01
11. jún 2014

@evitka83 haha, ja ta taak chaaapem, co si zalozenim tejto temy mienila. aj ja by som to takto poriesila, kebyze tam lezim este pred porodnymi bolestami a som sama na izbe a chcem si pokecat s niekym a je sanca, ze mozno baba z vedlajsej izby tiez visi na MK.
skoda len, ze sa tu zacali zapajat nechapavkyne, ktore vypichli z nazvu tvojho prispevku len zazracne a vzdy poburujuce slovo Koch 🙂
uzivaj samotu, ticho, klud a hlavne spi. tak velmi budes na tieto posledne hodiny spominat pocas sestonedelia 🙂

uhnakova
11. jún 2014

@bimba01 ak svojim pokecom myslis moj prispevok, tak vedz, ze ja som u Kocha rodila tiez a planujem aj druhykrat 🙂

bimba01
11. jún 2014

@uhnakova to je super. Ja mam v plane to iste. Vramci moznosti v ba je koch to naj riesenie. Skoda, ze takto nevyzera standard aj vsade inde.

uhnakova
11. jún 2014

@bimba01 myslim, ze nielen v ramci Ba, ale siroko-daleko 🙂. Ja sa tam uz na druhy porod tesim 🙂

martija
11. jún 2014

@bimba01 ja si neviem predstavit uzivat klud a spat pri kontrakciach 😕 Ale viem,ze si to dobre myslela .....