icon

Ležím u Kocha, čakám na pôrod a nudím sa

evitka83
11. jún 2014

Ahojte, je tu este niekto? Cakam ci budem rodit, alebo nie. Je tu este niekto? Akurat si hovorin, ze som strasne rada, ze nie som v statnej nemocnici, mam pocit, ze som v hotely 🙂

Strana
z3
tilly
12. jún 2014

ja som prveho rodila u kocha, ale este predtym ako ho zrekonstruovali, druheho v ruzinove, ak by som sa este niekedy mala rozhodovat, tak do statnej nemocky nepachnem...
este vtedy nebol koch nijak luxusny, ale ten pristup personalu bol uplne iny, to sa neda porovnat...

laurika1517
12. jún 2014

baby mna len desi ze na slovensku ked chceme slusny pristup musime si t zacvakat. preco hned za hranicami na morove napr su v statnej porodnici taki ako pisete o Kochu, aj ked im nikto nic neda do vrecka? sa niekedy pytam cim to je...

celasapremenim
12. jún 2014

no co, akooo? 🙂 uz je na svete??

evitka83
autor
12. jún 2014

@celasapremenim ne e ☹ mala si to rozmyslela, ze sa jej este nechce

lila77
12. jún 2014

ja som prveh rodila v kochu ked bola este statna neviem to posudit bola nedela prvy porod ale druhykrat som mala ist do kocha a silou mocou ze im mam podpisat z im tam za porod a bola som tam hospitalizovana a ked videli ze komplikacie poslali ma domov nrmalne ma vyhodili lebo oni chcu iba ciste peniaze za porod nemaju tam inubator ani nic keby nieco ta vas poslu prec nasla som si lekara a bola so ruzinove velmi spokojna nehovoriac este o tom ze v kochu mi poplieti zrejme krvne skupiny napisali mi uplne inu do knizky co malo za nasledok ze doteraz chodim na hematologiu s malym a bol v kritickom stave lebo moje telo vytvaralo proti nemu protilatky rh faktor takze sa mi tu uz nepacilo nehovoriac o tom ze porodna sala je mala a je tam teplo jak hovado tak som to videla ja

evitka83
autor
12. jún 2014

@lila77 tak odvtedy sa tu vela zmenilo. Minimalne maju inkubator a na tu starostlivost sa tie nemozem stazovat 🙂 koch je prerobeny 3 roky a ze aka zmena

havedka
12. jún 2014

no ja nezvidim ze si tam,ked na to mas ,ja by som nesla za tie peniaze,ziez som rodila v normalnych a nemam problem,vsetko co som potrebovala som mala a zadarmo,1200eur by som naozaj nikdy nedala ,ale nezavidim,prajem vela stastia

lucul
12. jún 2014

@lila77 to si natrafila na nasadenu skupinu lekarov co mali sposobit zavretie a komplet predanie budovy ☹

Ako baby nie je jedno kto kde rodi? Ja som prvu rodila na kramaroch ako na porod sa stazovat nemozem ani na nadsantandard ale pristup ludi a vsetko okolo nie dakujem a zato co som si zaplatila doktora otca pri porode nadstandard a epi tak som doplatila o trochu viac v kochu a to sa doplaca najnovsie vraj aj bonding. A koch ja len odporucam 😉

shania31
13. jún 2014

@evitka83
Ja som tam cakala na porod 3 mesiace 😀 😀 A moj manzel to nazyval ako Inter-hotel za 20 eur/15 eur - noc 😎

caculiq
15. jún 2014

@evitka83 tak ako? Este ako kinderko ci uz nie?
Nasa mala sa poponahlala o 3 tyzdne skor, tak tu lezime uz aj my 🙂

evitka83
autor
15. jún 2014

@caculiq stale kinderkujeme, mala si to rozmyslela, tak ju s muzom ukecavame spolu doma 🙂

caculiq
16. jún 2014

@evitka83 tak snad sa vam ju teda podari ukecat a porod prebehne sup sup🙂

majusqa77
16. jún 2014

@lila77 koch bola statna nemocnica straaaasne davno. A inkubator maju novsi a lepsi ako vacsina inych porodnic 🙂

shania31
16. jún 2014

@lila77
U Kocha to vyzera uplne uplne inak po rekonstrukcii- klimatizovane saly, cisto.....
A tak isto si sleduju RH faktor matky a ak je negativ, podavaju injekcie. Ja som mala velmi rizikove tehotenstvo a problem za problémom, kedze som cakala dvojicky a vôbec sa nespravali tak, ako ty pises. Robili vsetko preto, aby sme to vydrzali co najdlhsie 3v1. A to moje telo si robilo uplne co chcelo, iste veci odmietalo, ale napriek tomu nasli riesenie.

shania31
16. jún 2014

@lila77
A zabudla som dopisat, ze maju inkubator - musia, kedze sa tam da rodit uz od 34 tt a dokonca stat sa moze vselico aj ked sa babatko narodi v 40 tt, takze su na to pripraveni. Nasi nastastie boli len par hodin v inkubatore, viac nebolo potrebne.

stanislavao
16. jún 2014

@laurika1517 ja som rodila v Topolcanoch a na personal sa nemozem stazovat. tak mili personal, ozaj jedineho kryveho slova sa neda na lekarov a setricky povedat. mile, ochotne. cize nie vsade su neprijemny. a je to klasicka nemocnica, kde si nemusite za slusnost priplatit.

andys11
16. jún 2014

@evitka83 tak si to mala nakoniec rozmyslela? 🙂

Ja som rodila v kochu druhe babo u môjho dlhoročného gynekológa - pôrodníka. Prve na Kramároch. Mne sa páčilo tam i tam. Na Kramároch som mala tiez svojho pôrodníka a staral sa, to zavazilo. Ale Koch je skratka pôrodnica, ktorú si zasluzime vsetky ženy na Slovensku, ale sa zatial tak nedeje. Bola to krása a k tomu predčasný porod, týžden a pol predtým priebežne hospitalizovaná, venovali sa mi ako nikdy nikto, maly bol v inkubatore jeden den. Vsetko v poriadku, mam krásne spomienky, dopriala by som to každej. Cítila som sa ako človek, nie ako kus. Jasne zvládla som to aj na Kramároch a verím, ze niekde nie su finančne podmienky na to, aby sa mohlo rodiť v takejto nemocke, ale ked su, tak preco preboha nie? Ved v mojom prípade som rodila asi poslednýkrát v živote.

evitka83
autor
16. jún 2014

@andys11 hej, rozmyslela si to a stale sa neda ukecat :( kazdy den ma na chvilu vystrasi, ze uz uz a potom nic. Prave z rovnakych dovodov som si tuto porodnicu vybrala aj ja. Nerodim kazdy den a po skusenosti so statnymi nemocnicami som si povedala, ze mi to nestoji za to.

evitka83
autor
16. jún 2014

@stanislavao lucky you 🙂

evitka83
autor
16. jún 2014

@shania31 on to je inter hotel, ked to porovnas s inymi nemocnicami u nas 🙂

katka1981
17. jún 2014

@evitka83, vychutnaj si tu nuda, lebo po porode mozno nieco take dlhe roky nezazijes 😀 Ak mozes vyspi sa do zasoby a prajem ti lahky porod bez komplikacii a bolesti. Ak sa nudis, chod si citat nieco k vychove deti, lebo ked to budes potrebovat, mozno nebudes uz stihat citat, alebo budes unavena.... spi, spi, spi ak sa da, alebo relaxuj, jaj ako mi to chyba....

nany2323
19. feb 2015

Ahojte, ja budem mat druhe babo v lete a tiez vazne rozmyslam nad porodom v GPN Koch. Prve som rodila na Antolskej a teda dojem nic moc aj ked som mala zazmluvneneho porodnika. Podaril sa nadstandart.
A cenovo som bola po vyuctovani asi na 700 eurach. Tak neviem teda. 1200 za max. luxus a pohodlie sa oplati.
Hlavne aby bol porod zazitkom nie traumou.

lauricka
19. feb 2015

@nany2323 porod zazitkom mozes mat aj vo Vyskove ako ja a mnohe slovenky za neporovnatelne peniaze 😉 , ak chces info viac, posli IP

Strana
z3