icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

irenea
8. jan 2011

@pepi_petra nie to sa asi nezapisuje, mne to povedali po vysetreni v nemocnici, ale neboj ked ti povedala ze drzi, tak to je dobre, potom je tvrdy a ma byt od 2-3 cm

alena24
8. jan 2011

ahojte babulky, dlhsie som tu nebola tak vas skusim neskor docitat. Dufam ze sa vsetky mate aj s babatkami k svetu 😉 my kopkame a kopkame a v pondelok nas caka poradna tak sa tesime a tiez sme zvedavy co nam Dr. povie. Momentalne prerabame tak som aj malovala, som sa aj bala aby mi nieco nebolo ale nedokazem len tak sediet a drobec to zvladol a posluchal tak som rada. vy robite aj nejaku tazsiu manualnu pracu doma ci si davate pozor? Samozrejme ze ja nic tazke nenosim ale niekedy mam tolko energie ze by som zvladla aj dom postavit 😀

monika0001
8. jan 2011

ahojte kočky ako sa mi tu máte?

majulienka27
9. jan 2011

@alena24 ahoj, my sa máme veľmi dobre, už vieme že to bude chlapček tak sa véééééééľmi tešíííííííííme a sme zdravý ako repa tak je o to väčšia radosť. Zajtra aj mi máme poradňu tak sa nevieme dočkať. Maličký je veľmi živý každú chvíľku sa vrtí a vrtí no jedna báseň. My neprerábame ale pred vianocami sme tiež maľovali, bežne nič také ťažké nerobím ale stačí aj to že mám 16 kg dcérku, ktorú treba aj zdvyhnúť aj preložiť aj na rúčky sa popýta, tak to robí svoje, k tomu kúrime drevom tak stále treba nejaké ku kozubu doniesť ak manžel nie je doma, ale žiadna hrôza zatiaľ sa to dá uvidíme časom 🙂

mathildica168
9. jan 2011

baby, a to magnezium je na predpis alebo si mozem nasadit aj sama individualne napr. sumaky, mame ich zhodou okolnosti doma...

aaddeell
9. jan 2011

konecne sme doma po 10 dnoch 😀 😀 😀
@pepi_petra to pichnutie v podbursku az ku konecniku mavam aj ja ale iba sem tam
@weronika187 videli sme uz konecne kocik na zivo tak sme sa prenho rozhodli ale objedname ho az niekedy v aprili 😉
inac svagrina sa ma pytala ci uz mam nieco kupene a ja hovorim ze nic a ona ani pyzamo do nemocnice? vravim ze nie a ona a ked budes musiet ist tak pojdes v com tak som sa rozhodla ze si v utorok ked pojdem do poradne kupim aspon nocnu koselu a zupan
a co sa tyka pohybov tak stale je to velmi slabe skoro nic ☹

mathildica168
9. jan 2011

@aaddeell ahoj, ja citim pohyby tiez iba par dni a tiez su zatial veeelmi slabe. ☹

honeybunny81
9. jan 2011

@mathildica168 ahoj msgnesium si daj kludne sama sk ho mas doma, pozor iba v tom pripade ak uzivas ine lieky pripadne mas cukrovku, to treba konzultovat s dr. Inac v poho, ja si tiez davam. Ak ho budes neskor potrebovat viac tsk si kup radsej magne b6 v tabletach to je bez cukru.

zuzulienka51
10. jan 2011

@aaddeell & no ja som na tom tak isto s tymi vecami, nemam nic. Tak som sa tiez odhodlala kupit si aspon nocnu koselu (aj ta je dojcenska 😀 , takze musim este nejake pred prodom) a jeden zupan. Ale tiez sa chystam si to ist dokupit, lebo neviem co by robil manzel keby mu nakazem kupit mi tieto veci 😀

zuzulienka51
10. jan 2011

Babenky ste tu aj z levic? Teda ci ste tu nejake ktore sa chystaju rodit v leviciach?

monika0001
10. jan 2011

Ahojte kočky..
Tak práve som prišla z diabetológie a dopadla som tak, že idem na inzulín 😔
Je mi do plaču.. toľko ihiel denne a ešte aj toto...

zuzulienka51
10. jan 2011

@monika0001 ahoj, no nie je to sice najlepsie, ale ber to tak ze to pomoze tebe a najme stelinke, a my pre nich vydrzime cokolvek. mysli pri tom na svoju malicku, ako ju budes drzat v naruci. Neboj, vsetko dobre dopadne. Budeme na teba mysliet.

monika0001
10. jan 2011

@zuzulienka51 - Ďakujem..
momentálne plačem ako malé decko...
ale jasné, že to dám. Kvôli malinkej...
len proste som verila, že to nebude treba... ruky mám už teraz ako feťáčka z fraxiparinu, a ešte 5 x denne ihla do prsta a potom ešte inzulín..... proste to na mňa teraz doľahlo...
Ale si zlatučká Ďakujem veľmi veľmi veľmi peknučko!!!!

zuzulienka51
10. jan 2011

@monika0001 Ja ti verim, ze clovek je z toho vycerpany a este do toho aj tie rozne injekcie. A urcite niekedy pomoze aj vyplakat, ale ak sa to len trosicka da, mysli pozitivne, to by ti mohlo pomoct to rychlejsie prekonat.

monika0001
10. jan 2011

@zuzulienka51 - ja sa vyplačem a idem ďalej.. som taká 😉
Takže ešte chvíľu a bude dobre 😝
Ďakujem babuľka!!!

paula1234
10. jan 2011

@monika0001 viem, ze to nie je lahke, tiez si picham fraxiparin do ruk a mam ich hrckave a modrinkaste, takze viem, co je to ihla, uz mi aj dr.povedala, ze mozem pichat do stehien, ale stale este skusam kolko vydrzim... 😉 drz sa, hlavu hore, nase poklady stoja za to...) 😵

monika0001
10. jan 2011

@paula1234 - presne toto aj mne povedali nech skúsim do stehien ale zatiaľ držím do rúk. uvidím kam budem musieť pichať inzulín... 😉

vemako
10. jan 2011

@monika to mi je luto,tiez sa na teba vsetko nalepi,ale ani mne nie je lepsie stale som chora a aj ja si picham fraxiparin,ale mne povedali ze musim do brucha,ale ja si ho picham skoro az do boku,ale tento tyzden idem do ruky,lebo mna to aj svrbi a mam tie miesta uz aj opuchnute 😒

monika26
10. jan 2011

Ahojte majovky. Ma niektora z vas velmi nizky tlak? Ja som na silvestra skoro odpadla a odvtedy mam tlak 90/56 a nie aby siel hore. Chodim na same vysetrenia, tie sa zdaju byt dobre. Ak mate nizky tlak, co robite na jeho zvysenie? Ja som zacala pit kavu 1x denne ale nepomaha.

irenea
10. jan 2011

@monika26 ahoj, ja mam tiez nizky, 80/65 rpitom tep 104, takze mi busi srdce ako dive, ja to riesim velkym mnozstvom vody a magneziom, a vylozim si vyssie nohy, zvykne sa to upokojit, ale hlavne treba dodrziavat pitny rezim, tak ja pijem skoro stale, a este mi pomaha studeny vzfuch, teda cerstvy...

lucia80
10. jan 2011

@aaddeell
@zuzulienka51 takže ja som si jedine tieto veci zadovážila sama, práve preto, že neviem ako by to dopadlo keby ich kupoval manžel. Budem rada, keď ich nájde v skrini ak bude treba 🙂 Ale to je len jedna košeľa a župan. Inak som práve cez víkend kúpila 4ks body pre bábätko, pekné neutrálne bežové, a to je všetko...Myslím že čas ešte je, len mne sa akosi moc nechce s tým bruchom chodiť po obchodoch už teraz, tak neviem ako to bude ešte neskôr.

lucia80
10. jan 2011

@monika0001 ahojki. Tak to mi je veľmi ľúto, musím sa úprimne a zbabelo priznať, že neviem ako by som to zvládla, ale keď sa človek do tej situácie dostane, nič iné mu nezostáva. A my ženy sme silné, takže vydržíme pre detičky všeličo. Musíš myslieť na malinkú, a určite to nejak zvládneš. Ja viem že sa mi to ľahko hovorí, ale neboj, všetko bude OK. Budem držať palčeky.
A inak čo je to ten fraxiparin? Ja som v tomto taká neznalá.

duracelko
10. jan 2011

@mathildica168 ja som sa rozprávala s vela maminkami, a dokonca som počula od jednej aj také že za celé tehotenstvo dostala kopančeky len asi 10 x za celé tehotenstvo, všetko bolo ok mala také spavejšie kludnejšie bábo v brušku. ja si to neviem predstaviť pretože ja cítim pohypy, kopančeky viac krát za den, mám pocit že stále 🙂 🙂 ale to ja mám dalšie hyperbábo v brušku 🙂 🙂

duracelko
10. jan 2011

@monika0001 želám všetkým maminkám diabetičkám vela síl, aby vydržali tie injekcie čo musia absolvovať aj počas tehotenstva. dieťatko za to stojí. mám kamarátku - diabetičku nemá zatial bábo koli svojej chorobe sa obáva ho mať. preto držím palce tie čo na to majú odvahu 🙂

duracelko
10. jan 2011

@paula1234 to isté prajem aj tebe paula

monika0001
10. jan 2011

@vemako - mna sa na začiatku ešte v centre pri stimulácii pýtali či chcem do ruky či do brucha. tak jasné, že do ruky 😀

@lucia80 - zvládla by si to presne ako píšeš - pre tie malinké to dáme 🙂
fraxiparine je na riedenie krvi. Tuším tak to je...

@duracelko - Ďakujem. ja síce nie som diabetička taká, že celý život pichám.. vraj keby som nebola tehu nemusím ani teraz. Musím iba kvôli malinkej.. a inú možnosť nemám..

Kočky ja mám dnes celý deň hnačku.. bojím bojím....
A ešte sa vás popýtam... strašne mi tvrdne bruško. Dostala som od dokiho magnézium 3 x denne ale nepomáha to...
Zajtra idem na tú krv ku nemu ohľadom tých zápalových markerov (dnes tam doki nebol tak preto až zajtra) a skúsim sa ho popýtať na to...

a zajtra ideme už konečne (teda dufam) na morfo UTZ.. konečne!!!

monika0001
10. jan 2011

juj a od včera cítim pohyby už celý deň skoro 😀
a včera dokonca aj pri skladaní prádla zo sušiaku.. prvý krát som to cítila inak ako iba pri sede alebo v posteli 😝

lucia80
10. jan 2011

@monika0001
paula1234
ale aj tak klobúk dolu pred vami babenky, že ste také statočné. Ja som vďačná za to, že ma podobné veci obchádzajú a vlastne žiadne problémy nemám. Dúfam, že som si to teraz nezakríkla.

weronika187
10. jan 2011

Ahojte, aj my sme dnes boli u lekara, babo vyzera byt ok, akurat mame zvysenu hodnotu AFP ☹ nie je to vraj nic strasne, teda aspon dufam, nakolko celkovy vysledok bol negativny, akurat musime skor na 3D - na skrining strukturalnych anomalii 😖 tak snad to bude vsetko v poriadku 😔mam dost strach, jedine sa tesim, ze zas uvidim chrustika maleho a zistime, ci je zdravucke a konecne aj to, ci to bude chlapcek alebo dievcatko 😵

@monika0001 to ma mrzi, ze ti dali inzulin, ale neboj, bude to ok 😉 mam pocit, ze na teba sa nalepi snad vsetko, co moze... ale ty to isto zvladnes 🙂

mia_m
10. jan 2011

@weronika187 neboj, aj ja som mala pri malom zvysene a maly je zdravy, tiez ma 3D vtedy ukludnilo, vraj je to pri chlapcoch bezne mat zvysene AFP 😉