Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@evellina12
@paula1234
@honeybunny81 ja ked idem k dr a robi mi sono,platim vzdy.Do 15 euro!Este sa mi nestalo aby som neplatila!!! 😠
ahojte kocky prave som sa vratila od dr. bola som na ten cukor,vysledok este neviem,ale keby bol zly,ze hned volaju,tak dufam ze je vsetko ok.Inac ta voda sa da v pohode vypit,najlepsie naraz a mne do nej pridala aj citronovu stavu,takze v pohode,dokonca som po nej nebola ani hladna,az teraz ked som prisla domov by som zjedla aj kona 😀 Malicka je tiez v poriadku,to ma najviac tesi,len sa mi otocila nozickami dole,tak dufam ze si to do porodu rozmysli,preto mi aj tvrdlo brucho,ze nahle zmenila polohu 😉 @evellina12 ani ja som nic neplatila za morfol. ult.
@pepi_petra coooooooo? To je nejako vela nie, ja u mojej dr.tiez platim, ale ak je to vaginalne sono 4 eura a ak je to bruskove 2 eura a na velke uzv chodim do centra a ked mam doporucenie neplatila som nikdy ani za uzv NT, ani v 20 tt, iba teraz za 3D/4D a platila som len za fotecku ked som chcela a aj to len raz v 14 tt a potom nie a to som platila 3 eura) 😉
@pepi_petra@paula1234 to je sila aky to je rozdiel u kazdeho dr. mne robi vzdy ult. a nikdy som este za nic neplatila,dokonca mi malu ukaze aj cez 3D/4D aj dnes,sa mi podobala na mojho mm 🙂
@monika0001 a mas zvysenu ci znizenu funkciu? niekde si pisala ze tabletky nato neberies ze? ja ma znizenu a davku Euthyroxu mi pocas tehu zvysili o 25μg... inak som myslela ze budem priberat jak diva, lebo ta vahy mi vzdy sla hore aj ked som tehu nebola, ale to asi preto, ze mem velke tukove zasoby tak si mimi taha zo mna 😀
@kubinca - neviem čo to mám.. viem len že mám zväčšenú tú žľazu. Beriem L-Thyroxín a tiež mi zvýšili v tehu z 25 na 50...
@paula1234
@vemako tak to ja platim ako murovata!!!Platim sono a plus zrkadla pri prehliadke a plus fotku ked chcem.
Baby a uz riesite aj kozmetiku pre babatka?Ja som prave prisla s drogerie a nakupila som si pre mimco vlhcene kapesnicky,tycinky do usi , samponek a penu do kupala.Aku znacku budete volit?Ja mam Seba med,nivea .Ale je ta kozmetika pre mimi dost draha.Tak som si povedala ze uz teraz zacnem kazdy mesiac nieco kupovat,ved to sa nestrati a zaruku to tiez ma dlho. 😉
@pepi_petra ano aj my sme uz kupovali kozmetiku, tiez sebamed, aj ja ho pouzivam aj segra aj mama, tak uvidime ci sa bude mimču pacit ... 😉
Co sa tyka uzv u tvojej doktorky tak to chapem to je rozne, aj ja platievam, ale ten morfo je plne hradeny tak ako som vravela jedine ze si tam doki pribaluje ine poplatky. 😠
@paula1234
My ideme az 28.1. Sa neviem dockat kua kedtu vidim tie krasne fotky. Ale hadam to uz ujde, ideme este 18.1. K nasej doki na cukor, po tych vianocnych sladkostiach si hadam vypytam sj dvojitu davku tej glukozy 😀
@honeybunny81 ja som ho plne hradeny nemala,lebo som platila 12 euro plus 1,5 zrkadla.A ty kolko platievas u dr?
Aj moja segra pouzivala pre mimi seba med,teraz neviem co.A celkom sa mi paci aj Nivea.V tesku som videla samponik na telicko a vlasky este ten si chcem kupit.
Plienky ake mas vplane pouzivat?
@pepi_petra petulka vykon morfologickeho uzv je plne hradeny to co si platila bolo nabalene naviac, napr ako spominas tie zrkadla, mohla si uctovat plachtu gel chujoviny, to je proste uz tak. 😠 neries, hlavne ze je princezna v poriadku 😀
Hej segra pouzivala sebamed a niveu ale niveu potom akosi opustila ze jej vraj viac vyhovuje sebamed, ja tiez od nich pouzivam krem a intimny gel a ine a som spokojna tak uvidime ci sa bude pacit aj táničke 😀 Plienky klasika pampers aj sme uz nejake dostali ale potom uvidime, nebranim sa vyskusat aj ine ale na zaciatku sa spolahnem na overenu klasiku 😀
@evellina12 ja som bola v 20 tt u svojej lekárky a tam som neplatila nič, no bola som aj na 3d a tam som platila 39 eur, bez fotky a bez záznamu
@pepi_petra nám sa osvedčila kozmetika Bubchen, je to nemecká značka ale je ju u nás v pohode dostať, používali aj používame ju pri prvom a aj pri druhom sa ju chystáme používať, nikdy sme nemali žiadne problémy, píšu na nej že je pre deti s alergiami, my sme síce žiadne nemali aj tak sme ju používali.
Sranda ako si niektorí doktori hneď prihodia 😠 , ešte aj na povinných ultrazvukoch tehotných zarábajú...
Ja som bola už 5x a neplatila som nič 😎 , okrem toho 4D, ten bude nadštandard...
Čo sa týka kozmetiky, my sme tiež používali zo začiatku Bubchen, teraz z nej používame už len telové mlieko, šampón Johnson (lebo má veľmi praktický dávkovač 😉 ) a na prdel sa najviac osvedčila taká vodeodolná Nivea... takže z každého čosi 😀
@mathildica168 no to je teda ozaj zvláštne, ja som bola tiež na morfo v Piešťanoch v nemocnici, tiež nie u môjho lekára pretože nemá také vybavenie a platila som 10,-EUR a bez fotky ☹ .
@mathildica168 No ja mam Vseobecnu a tato by to mala vraj preplacat...neviem.
@evellina12 aj ja mam vseobecnu, tak fakt neviem v com to je... 🙄
inak dievčence čo pracujete, je lepšie ísť na materskú 6 alebo 8 týždňov pred. Ovplyvňuje to niečo alebo je to úplne jedno?
@honeybunny81 A na to 3D al.4D by som mala ist na odporucanie mojho gynekologa,alebo to mam ist sama od seba? a v ktorom tyzdni by to bolo naj? A s tym platenim,to zrejme zavisi od lekara, bola som pri nemu včera,ale bolo mi nejak blbe sa ho to pytat
@mathildica168 hmmm to je zaujimave...
@evellina12 sama od seba to je len na tebe, pozri si kto to u vas v okoli robi a zavolaj tam. Najlepsie je tusim okolo 24-26 tt takze to stihas. Aj potom sa da len babo ma menej miesta a lekar menej moznosti. Drzim palce urcite niekoho najdes a cenu ma kazdy podla svojho netreba vsak hladat to najlacnejsie potom sa stava ze nemas ani dvd a za 15 minut si vonku. 😠
@lucia80 no to si nevyberas, oficialne pre vsetky plati 6 tyzdnov pred terminom, ale ak mas nejake problemy, alebo si pn moze ti dat dr 8 tyzdnov, takze to zavisi od neho) Pri prvom som bola pn do 4 mesiaca a potom od 7 mesiaca a dr.ma dala 8 tyzdnov pred terminom na matersku a teraz mi oficialne napisala do tehotenskej knizky 6 tyzdnov pred terminov, ale da mi 8 tyzdnov, kedze som cele tehotenstvo na pn-ke, dufam, ze som ti to dobre vysvetlila) Ale urcite si to nemozes urcit sama) 😉
@lucia80 presne tak, termín nástupu na materskú si nevyberáš, určí ti ho lekár. Normálne je to 6tt pred pôrodom, zo zdravotných dôvodov môže byť aj 8tt pred pôrodom. V podstate to máš jedno, lebo materská trvá rovnako 34tt (po novom), či nastupuješ na ňu 6 alebo 8tt pred pôrodom a potom sa prechádza na rodičovský príspevok, ten sa vypláca v rovnakej sume bez ohľadu na počet dní v mesiaci (stačí, že ti vznikne nárok napr. 30.11.2011 a dostaneš plnú výšku rodičovského príspevku za november)...
mne dal doki pri prvom na vyber, ci chcem nastupit 6 alebo 8 tyzdnov pred terminom, ale v podstate ako kocky pisali, nic to neovplyvnuje, skor si myslim, ze z financneho hladiska je lepsie 6 tyzdnov, cim dlhsie robis tym lepsie, predsa len zarobis viac ako ti da stat

mám otázku kočky..
neviem či budete vedieť, ale od kedy pichám ten inzulín malú skoro vôbec necítim. je to možné?