icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

vemako
21. jan 2011

Ahojte kocky toho glukozoveho testu sa nemusite obavat,da sa to v pohode zvladnut,ja som bola minuly tyzden,je to straaaasne sladke a najlepsie je to vypit naraz,mne do toho sestricka dala aj citronovu stavu,takze v pohode a ten vytok je v tehotenstve je vraj normalny,aj ked ja ho nemam. @lucig aj moja mala ma take dni ze kopka ako diva cely den az kym nezaspim a potom na druhy den je kludnejsia a asi dospava to co zameskala,ale teraz je otocena nozickami dole,tak mi dava riadne kopance do mechura az ma to niekedy boli,ale hlavne ze kopka 😉

lucig
21. jan 2011

@monika26 daj potom vedieť čo ako.. 🙂 a ako si to znášala.. 🙂 sestrička mi hovorila, že je dobré si zobrať citrón..že je to potom znesiteľnejšie.. 😝 🙂

macka381
21. jan 2011

NO tie nohy, začalo sa to včera po dlhej chôdzi a dneska tiež a sedim v kancli za stolom, takže žiadna ťažká práca na nohách. Tiež sa chystám na tehu cvičenie, ale začínam až od februára, takže zatial to budeme musieť nejako vydrzať.

Toho glukozového testu sa obávam z toho dôvodu, že ísť tam nalačno a vypiť to......sa bojím, že vypitie jedným šupom spôsobí, že sa z toho povraciam.....nerada takto pijem niečo nalačno a ešte nasilu...

dankakk
21. jan 2011

@macka381
@paula1234 ok baby, tak to nebudem az toľko sledovať🙂
Ozaj k tomu plateniu, ja som doteraz neplatila v štátnych zariadeniach ani korunu. Ked mám podozrenie na niečo alebo moja dr., hned mi robí vyšetrenie, popripade pošle ďalej. Na morfo ultrazvuk som bola v Martine - heliose, a tam ma stal 17,50€. Dostali sme dve fotky (jednu s vyplazenym jazýčkom 🙂 ) a na chvíľku prepol aj na 3D ( to som sa az zlakla, aky je pokrkvany), no a cd by nám spravili za tusim6,50. Dva krát som lezala v nemocke, polonadstandard izba a ani tu som nedoplacala. Takze podla mna to závisí aj od kraja - my sme dost chudobný kraj - vysoka nezamestnanosť. Tak možno preto.

majulienka27
21. jan 2011

@macka381 ja mám už za sebou test na cukor, nie je to až také strašné, to sa ti nerozrába celá krabica, to by sa nedalo vypiť, niekto tu radí vypiť to naraz, no neviem ja som to na trikrát pila lebo je to pol litra čo je dosť
@lucig náš maličký je dosť živý ja ho cítim skoro stále keď sedím, nožičky má dole tak je to riadne cítiť aj keď si ruku priložím tak pekne cítim, keď niečo robím alebo chodím tak ho necítim no keď si sadnem už sa ozýva. 🙂

zabkatt
21. jan 2011

ajoj maminky no tak ja maličkeho citim 24hodin, neviem či vôbec niekedy buva, pri prvom som citila len sem tam ale tento mi pripada že nebuva vôbec🙂 až mi je to smiešne či už nieje ustaty a preto ked ho nejaku hodku dve necitim tak hned stresujem, ale už som si kupila aj ten utz na bruško, takže ked sa mi nezda tak dam len sluchatka a som s drobcom zase v kontakte🙂
muž mi povedal že mi už hrabe🙂 no ja som ledva tu glukozu vypila brrrrr. Tlak 80na50 zle mi bolo hrozne lebo niesom zvyknuta nejesť, ja kotim hned jak rozdrapim oči a do toho ta choroba, dnes mi dali už antibiotika lebo mi to neprechadza nakazila som už aj maleho a celu rodinu a v noci nemôžem spať lebo ma stale dusi ☹ Cely den som jak mačalka, ledva žijem a maly ma stale nahana aby sme sa hraly no neviem kolko ešte vydržim. ☹ dufam že vy sa mi mate lepšie

vemako
21. jan 2011

@majulienka27 tak vsade je to inak,lebo ja som mala vypit len 2dcl,takze to sa dalo aj naraz 😉

macka381
21. jan 2011

No snaď zvládnem ten test a nebude to také hrozné...

Ja môjho chlapčeka cítim hlavne v noci, ráno a večer. Cez den si tam asi spokojne driemká a neruší. Len sa bojí, že keď takto v noci "vyvádza", či nebude mať po narodení opačný režim: v noci hore, cez deň spánok ☹

arusska
21. jan 2011

baby uz ste zacali pripravovat vecicky? Ja som dnes natrafila ze maju v tescu akciu na Lovelu 3litrovu za cenu jednolitrovej, tak ak mate v okoli tesco tak si kupte - su zlacnene aj obycajna na biele pradlo aj na farebne. Tak uz mozem prat, aj ked je to este skoro, ale aspon som nieco usetrila a este maju v 101drogerie pampersky 108ks za smiesnych 12,99 /bezne stoja cez 20eur/ sice je to velkost 2 ale je to od 3kg takze ked pridem z nemocky budem mat na chvilku vystarane 😀

mmmarta
21. jan 2011

@monika26 ved budes mat zasse vyssiu matersku, ja som to pocitala a ak si doplacas alebo mas prijem okolo maxima vychadza to narovnako akoby si dostavala 2 roko zvyseny prispevok. Mna tesi to ze to dostanem skor a za kratsi cas, a pocas rodicovskeho budem moct pracovat ak sa bude dat a zamestanavatel mi vyjde v ustrety.
Samozrejme bolo by dobre aby som dostala aj tych 260 pocas dvoch rokov, ale zase clovek nemoze mat asi vsetko, podla mojho nazoru je to systemovy krok, uz ma moze len stvat ze obcianky si prisli na 30 euro mesacne. Fakt rodia kazde tri roky ja by som povedala ze pernamentne.
Ja som za morfo neplatila, ale zato aj stalo 5 minut a vybavene, hlava, stehno je to O.K. dalsia prosim.

aaddeell
21. jan 2011

@dankakk @macka381 @paula1234 @monika26 @lucig aj ja mam ten vytok a podla mojho doktora je to prirodzene v tehotenstve robil mi aj stery ale nic tam nebolo, ale je pravda ze je to neprijemne

pepi_petra
21. jan 2011

@dankakk aj ja mam taky vytok a kazdy den,stale,nosim intimky.DR mi robila stery vsetko ok,vraj to je normalne.Horsie je keby bol uz zafarbeny!

Inak koceny ja mam zasa uz 3tiu noc krce do lytok,nespim no hroza,uz sa bojim tejto noci aka bude.Do polnoci spim ako drevo a od polnoci to je o nicom,cez den som ako omacka,vydrzim niejdem si lahnut,ale aj tak v noci zasa hore!!! 😠

jankaslamka
21. jan 2011

@pepi_petra ani magnezium nepomaha? skus si nohy podlozit..ja tiez dostavam krce do lytok a pomaha mi ak si ich podlozim vankusom napriklad..dakedy uz uz citiim ako to ide a rychlo si to chytim a napnem nohu a niekedy pomoze a inokedy nie

pepi_petra
21. jan 2011

@jankaslamka nepomaha ani magnezium,no mam vylozene ked sedim,to ich mam mat aj ked idem spat???? 😅

jankaslamka
21. jan 2011

@pepi_petra tak ja som zistila, ze mi to pomaha..ja mam ten tehotensky vankus a nanho si vylozim nohy..alebo na klasika velku podusku..zvyknes si a potom si touz ani uvedomovat nebudes 🙂

pepi_petra
21. jan 2011

@jankaslamka ten vakus mam aj ja a pokladam si nan moje brusko...tak dnes vecer to skusim a dam si dvojitu davku magnezka 😅

jankaslamka
21. jan 2011

@pepi_petra no ved za skusku nic nedas 🙂

pepi_petra
21. jan 2011

@jankaslamka jasne,mas pravdu,dakujem za typ. 😵

monika0001
21. jan 2011

ahojte...

@weronika187 - ja ešte nič... asi až zajtra pôjdem do lekárne...

dnes som dostala od tatíka kráásnu súpravu pre tehu ženy... je úplne super a cítim sa v tom ako v pyžamku 😀

lucia80
21. jan 2011

ahojte dievčence. Čo sa týka toho výtoku, tak to je môj najlepší kamarát, mám ho stále, či som tehotná alebo nie ☹ . Svrbí, páli, teraz momentálne nie, ale mávam tabletky na vkladanie tak asi každé dva mesiace. Aj teraz som skončila, uvidíme na ako dlho. Intimky nosím stále, už som si zvykla, ale príjemné to nie je.
A čo sa týka toho glukózového testu, bolo to OK, aj výsledky dopadli dobre. Nohy mi zatiaľ neopuchajú, ale kŕče v lýtkach mávam častejšie a častejšie, ale to som si už zaobstarala konskú masť, tak dúfam, že mi to pomôže.

alena24
21. jan 2011

ahojte, tak dnes sme boli na 3D/4D a videla som konecne malinkeho. Vsetro vyzera ok, len drobec strajkoval a to poriadne. Stale bol otoceny chrbatikom a pred tvar si daval rucicky takze vysledok je ze nemame ziadnu peknu fotku a ani video 😖 skusala som sa aj hybat a aj doktor ho skusal stuchnut ci sa neotoci ale maly bol tvrdohlavy. to asi bude po mne 😀 ale chvilku som videla tvaricku a nostek bude mat po muzovi 😀 je nadherny a aj tie male rucicky ma take chutnucke aj ked ich stale daval pred tvaricku 😅

paula1234
21. jan 2011

@alena24 tak to je skoda, ze sa vam neukazal, a to fakt sa nedala ani jedna fotka, ani kusok videjka natocit za tu hodinku? No a teda ste neplatili, ze? A ani na klus vam kusok nenahral co ste si doniesli? Tak to mi je luto! ☹ A nedal sa objednat nahradny termin? 😉

majulienka27
21. jan 2011

@vemako tak to je zaujímavé s tým množstvom ja pol litra a ty dva deci, hrozné 😉 ale hlavne že to máme za sebou

majulienka27
21. jan 2011

@arusska ja som ešte nezačala chystať, skôr som začala pre seba veci do pôrodnice pomaly kupovať aby som to nemusela potom naraz, aj keď rada by som sa už pustila, len sa to neoplatí prať aj tak by na to ešte sadol v skrini prach, ja lovelu kupovať nebudem viac sa mi páči silan alebo lenor, jednu mám doma už dva roky, nič mi to nehovorí. Na tie plienky je fakt super zľava, musím ísť pozrieť.

majulienka27
21. jan 2011

@monika0001 pekná súprava, brala by som také niečo pohodlné

sedem
21. jan 2011

Ahojte,
ja tu moc casto neprispievam, kedze pri malej nestiham, ale aspon vas po nociach citam 🙂
Ja som teraz este tiez nebola na tom glukozovom teste, ale minule tehu som to zvladala celkom v poho, podla mna to nie je az take hrozne, predstavte si vodu, do ktorej sa vam vysype "trosku viac" cukru..no, tak asi tak to chuti 🙂 a mne namiesali 3dcl kokteil 😀 , citron ani kyselku som nemala...
@macka381 na opuchajuce nohy radim to co ostatne tehulky, nohy vylozit a relaxovat 🙂 a este co najmenej solit, ono ta sol sposobuje tiez, ze sa zadrziava voda v tele, takze treba obmedzit...
@monika0001 booozenku, zena, posli uz vsetky tie choroby chorobate do certa! to snad ani pravda neni, co vsetko sa na teba nalepi 😨 😖 😠 velmi ti drzim palce, nech sa ti polepsi a hlavne nech ta uz vsetko obchadza aspon dalsie tri zivoty! 😉

monika0001
22. jan 2011

@sedem - ja by som rada ale tak čo keď ani vyhrážky nepomáhajú? 😀
Chorá som strašne prestrašne.... mmm mi šiel do lekárne aspoň nejaké pastilky na hrdlo. Dva krát sa pýta ženskej či to môžu tehotné , vraj áno... prídeme domov a zistíme, že tehotné nesmú... mmm tam volá a vraj oni sa ospravedlňujú, ale že ženská tam iba pomáha... Zabiť ich!!!! teraz volá mmm s ich majiteľom- šéfom... Na nervy toto.... tak som zasa bez liekov.... wrrr...

monika0001
22. jan 2011

@sedem - a Ďakujem :-*

aaddeell
22. jan 2011

budete prat detske vecicky v prasku pre babatka?

saeda
22. jan 2011

@aaddeell ahoj, ja som pri prvom zacala prat vsetko v Persil sensitive.... a odvtedy mi to zostalo, takze v nom periem uplne vsetko...aj nase a budem teraz aj pre druhe malicke ... 🙂