Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
ahojte babulky...
na špinenie mi povedala, že to môže byť z toho kašlu u mňa.. v lekárni mi dali sirup taký skorocelový ale ten zas nemôžem kvôli cukrovke .. tak som iba o čajíkoch...
dnes sme boli na tom 4D... no naša malá potvora sa nám ukázala iba na malinkú chvíľočku a potom ani za nič 😀
tak o 2 týždne ideme zasa ale už ju nebude merať už iba kvôli videu aby sme mali peknučké lebo teraz nie je skoro nič v 4 D , lebo to nebolo riadne vidieť.. Keď to mmm donahráva na youtube hodím vám sem link.. malo by to ešte takých 20 minút trvať.
Malinká je krásna a váži cca 572 g 😀 Zodpovedáme 23 tt a 2 d.. sme 22 tt a 5 d... takže je to ok 🙂
STále mala ručičku pred tváričkou 😀
@vemako ano tvrdnutie su kontrakcie.Na nete som citala,ze v 4-6mesiaci si to maternica nacvicuje a vtedy vlastne pri kontrakciach sa napne maternica-tvrdnutie bruska .
Mne tvrdne ked vela chodim.Vela ludi som sa pytala ake to je ked ti tvrdne brucho a si predstav nevedeli mi povedat.Az ked som dr povedala ze mavam taky pocit,ako keby mi brusko chcelo prasknut,napatie,tak mi povedala,ze to mi tvrdne.
@mia_m a krcok ti drzi?Ja ich mam cca od 4 mesiaca ,ale dr povedala ze vsetko ok.Teraz v stredu idem do poradne ,uvidim co mi povie.
V lekarni som si pytala magnezko a sa ma spytali ci tabl.alebo sumak,ze vraj to je jedno,tak si potom vyber 😠 😅
@monika0001 jeeeeeej paraaadicka 😀 😀
@pepi_petra - najlepší liek na všetky problémy 😀
@monika0001 ano to verim,ja idem v stredu do poradne a tak sa tesim ako male decko,ze aspon na par sekund uvidim mimco 🙂 🙂
@pepi_petra Dreft je super, aj my ho sem tam používame ale je dosť aromatický, síce krásne voňaví ale prvýkrát by som v ňom veci neprala, ale keď bude bábo staršie tak hej
@pepi_petra ja mam nariadene lezat, ziadne chodenie von iba po byte maximalne, mne tvrdne sice brucho, ale ja som mala minuly tyzden riadne pravidelne kontrakcie, tak mam lezat
@avenev uz som adel pisala, co je nanoznik, tak kuk, to je ta odopinacia cast, cim zakryjes kocik a nevidis don, ved kuk obrazok 😉
velkost ? ked budes mat priemerne velke dieta (50-51 cm), tak zacnes 56, vydrzi ti tak zhruba 1 mesiac +-, je to individualne
ahoj @monika0001 🙂 čítam, že mas tiež problém so spinenim. Ja som s tým raz aj lezala v nemocke:( mavam to stále, pravidelne - síce to uz nie je take ozajstné spinenie, ale stále vydesi - zvykne to byt taky hlien v ktorom su akoby krvavé vlasocky alebo ruzovy hlien. Ale vsimla som si, že je to v obdobi, kedy by som mala dostať menstruaciu, asi nejaký zotrvacnik v mojom tele.
Baby, tiež sa chystám pomaly prat🙂 no chystám sa vyrobiť si na pranie taky sliz, mne všetky prasky vonaju dost agresívne na babo. A plienkovat budem klasicky - latkovymi plienkami, takze pranie bude hebadej 🙂
pepi_petra aké magnézium si dávaš na tie kŕče?? Lebo mne kamoska hovorila, čo robí na na pôrodnici, ye netreba nič, iba odpočívat a nechat nohy vyložené. Jedine mi odporučila magnesium lactici, ale to na tvrdnutie bruška, čo som pocitovala jeden krát, ale tabletku som este neuzila. Tiez som zvažovala dať si na to konskú masť, ale že radsej to nemám riskovať, stačí iba tie nohy vyložiť a fakt možno menej soliť ako tu niekto spomina.
Inak neviem čím to je, tak čím som viac tehotná, tak sa pridávajú rôzne problemy ako neskutočné pálenie záhy, krče v litkach, opuchy nôh, trnutie rúk alebo prstov iba v noci no a to tvrdnutie, čo bolo nastastie jeden krát. Uz len cakám čo bude dalej a to mi prve mesiace ani nebyvalo zle, vsetko bolo ok.. no ale čo by sme pre svoje detičky neurobili 🙂 🙂
alena24 to mi je luto, že malinky takto "štrajkoval" a neukázal sa v plnej kráse....a tak si sa tešila. Chystáš sa tam este raz?
@dankakk - ja som mala teraz kvázi od decembra pokoj.. viac ako mesiac a zrazu včera zasa... ale zasa to prešlo.. Zajtra idem k svojmu dr tak som zvedavá čo zas povie on...
@alena24 - vidím, že váš je ako naša .-D tiež tie ruky pred tvárou. ale aspoň zo začiatku na chvíľu ukázala.. 😀
o 2 týždne si to zopakujeme. som zvedavá či to aj ona zopakuje 😀
@pepi_petra mne tvrdne cez den menej,ale dnes v noci to bol horor,kazdu chvilku,aj ked vcera sa mala stale prevalovala,tak som myslela ze to je tym,ale nadranom som ju uz necitila a aj tak mi tvrdlo ☹ ,som sa normalne zlakla,ale cez den mam zatial klud,aj ked mam pocit ze idem puknut 😝 ,ale ked som bola pred tyzdnom na kontrole,tak dr.povedal,ze krcok drzi,tak ja uz fakt neviem,niekedy som s toho na nervy 😒 @monika0001 krasna princeznicka,naozaj najlepsi liek je,ked vidime tie nase deturence 🙂
@pepi_petra - potom hoď info z poradne 😉
@vemako - 😵 😵
@monika0001 ako je dobre vidiet, ze je to dievcatko...som si nemyslela, ze sa to da az tak dobre... ked clovek cita ako sa lekari uz viackrat pomylili a povedali, ze dievcatko a zrazu to bol chalan....
my sme pri prvom sice nemali pochybnosti, ale to preto, ze predsa len pipik trcal dost vela... 😀 Ale teraz vidim, ze aj dievcatko sa da urcit velmi presne.... tak sa tesim...na 3D/4D idem 1.2.
@saeda - ja som to takto isto videla v 17tt keď mi to prvý raz povedal môj doki 😀
ale ja som o tom ani nepochybovala od začiatku :-P akosi som to tak cítila, že to bude Stellinka.... 😉
a držím palce na vaše 4D 🙂
ja idem 01.02. na poradňu k môjmu dokimu, ale ešte predtým ta idem zajtra z pohotovosti..... tak počítam, že ju zasa bude pozerať narýchlo...
@monika0001 radsej nech sa viackrat skontroluje a mamina je kludna ako byt v neistote.... ja som posledny mesiac chodila kvoli prietokom s malym kazde 3 dni na UZV ...
A v tom 17tt si to videla na 3d, ci na normalnom UZV?
ahojte aj ja cakam majove babetko nase prvee🙂
@saeda - na normálnom.. a normálne lepšie ako na tomto 4D.. tu mi to musel ukázať 😅
no aj ja patrim k terminu maj 2011....brusko rastie...a tak sa s manzelikom tesime...
@sloniiicek na UK pravo som skoncila tak si chcem este rychlo nejako kym budem na materskej JUDr. spravit... teda ak mi to moje dve deturence dovolia 😀 😀
@vemako aj mne len vecer tvrdlo.Po cely den nic,teraz sice niekedy sem tam zacitim,ale nieje to take hrozne.Bojim sa ze dr povie ze sa otvaram.Niekedy mam bolest az do konecnika.Snazim sa oddychovat a co najmenej chodit.
@macka381 ja som bola tento tyzden u svojej lekarky s tym, ze mi tvrdne brucho, tak mi pozerala aj krcok, ten drzi, a jedine co mi poradila, je magnezium aj dve tabletky si mam dat, ked citim ze mi stvrdne, ked som bola v nemocnici, boli tam s tym baby v 7.mesiaci a davali im magnezium 3x denne, nesmeli chodit a vtedy som sa pytala na magneB6, vraj je to to iste, len magne je bez cukru a je drahsie, takze sa nemusis bat jest magnezium, skor naopak, pomoze ti, lebo zabranuje kontrakciam,
Irenka ma pravdu a v letaku magne b6 je napisane len ze davka pre tehotne by nemala prekrocit 1000 mg to su 2 tablety, tj 4 sumive 250 mg, takze s kludom do toho. V istych pripadoch lekar stopne magnezium v poslednych tyzdnoch tehotenstva, ale na to su dovody, asi ako pri kazdom lieku.
@monika0001 mne paula1234 poradila mucoplant - skorocelovy sirup a ten maju 2 druhy a jeden je vhodny aj pre diabetikov 😉 lepsie sa mi po nom kasle a uz ma ani tak nebolia priedusky 🙂 a inak Stellinka je naaadhernucka 😵 😵 😵
teraz vsak pre zmenu ma zacalo strasne boliet v podbrusku na lavej strane, skor je to take az stipanie- neviem, ci je to z tolkeho kaslania alebo to ma iny dovod ☹ sa zacinam bat o chrustika malinkateho 😔

@aaddeell v 30 stupnovych horucavach urcite kratky rukav, inak sa doporucuje tenke body s dlhym rukavom, ale treba mat z kazdeho
nanoznik je ta vrchna cast kocika, ktorym kocik akoby zavries, vacsinou sa zapina na bokoch na cvoky, je neprefukatelny, na ilustraciu davam link, kde vidis, co to je 😉
http://www.kocikovo.sk/product/univerzalny-nano...