Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@paula1234 dakujeme, dufam ze babika bude tiez zvedava a nebude sa schovavat a hlavne ci to je na sto percent babika 😕
Cukor no ja som bola u svojej dr nie v nemocnici, urcite si zober citron a mineralku uvidis ci ti dovolia pit, mne hej niekomu nie, ja som to dobre neznasala hlavne prvu polhodinu, potom uz to bolo lepsie, ale niekomu to chuti 🤐 tak drzim palceky nech to mas rychlo za sebou a hlavne nech to je v poriadku 😎 my dame v piatok urcite vediet dufam ze aj s foteckou 😅
@honeybunny81 sa tesime..))) 😉
Inak ja dufam, ze to bude oki, lebo ja moc sladkosti nemusim, ja tak 2x do tyzdna si dam musli tycinku, ale nejako cokolady a kekse a ine veci sladke nemusim, a ked maly papa gumove cukriky, tak si sem tam jeden hodim do pusy..))takze nejako by to bolo zvlastne, ale nikdy nehovor nikdy, pri malom som mala cukor oki) 😵
no ja som citala, ze od 28 tt sa chodi kazde 3 tyzdne, potom kazde 2 a posledny mesiac raz za tyzden a co si pamatam, tak pri prvom som tak aj chodila, ale u tohto dokiho evidentne to tak nebude, zatial stale kazde 4 tyzdne aj nadalej
tak my sme sa vratili z 3D/4D a bolo supeeer. malinky je naaaadherny a sice mal zas pred tvarickou ruky a nemame uplne 100%/tne fotky, nevadiiii, aspon sme videli pipika a aj nostek a pusinku sme na chvilku zahliadli. Dokonca aj prsteky ako stiska bolo vidiet, a potom ho pan doktor stuchol a on mu to vratil tak to bol zazitok 😉 Drobcek ma teraz uz 1081gramov a je o tyzden vacsi tak mame novy termin 29.4.2011, no ale este sa uvidi...Na zaciatku to vyzeralo ze budem mat mensie babo a teraz narastol chlapisko riadne, ale som straaaaaasne rada bo je zdravucky a naaaaaadherny. A co je dost vtipne ze pred tym nikdy nechce ukazat pipika a teraz ho vystavoval 😀 tak mame viac zaberov pipika ako tvaricky 😅
@paula1234 @honeybunny81 UZV mi robil Jankovsky a videla som ho prvy krat a bol straaaaasne sympaticky, a mily. Mal s drobcom trpezlivost ked mal rucicky pred tvarickou a tak pekne rozpraval. Je uplne super a aj mi vsetko vysvetlil, ked som sa spytala tak mi povedal vsetko do podrobna. 😉
inak kocky, co to znamena ked sa vam podla UZV posunie termin? Je tento termin nejak presnejsi alebo to len znaci ako je vyvinute resp ake velke je babo? Bo napr ak vam Dr posunie termin o tyzden tak to je podla mna dost. Urcite sa na to spytam aj mojej lekarky len som zvedava... 😉
Co je tiez zaujimave je ze ja som si myslela ze 3D/4D je najlepsie robit v 24-26tt a dnes mu Dr povedal ze on zvykne tak v 21 tt bo ze babo je mensie a je lepsie vidiet. Mne to dava zmysel ale nechapem napr ze preco niektori robia az v 26tt ked babo je uz vacsie? Nie je lepsie robit sono kym je este vsetko vidiet a babo ma dost miesta? Asi to bude len tym ze kolko ludi, tolko nazorov a urcite to zavysi aj od pristroja ale aj tak by sa to malo lisit podla mna tak o tyzden, max dva... 😒
@alena24 tak super, som rada, ze si spokojna, a nepridas nam fotecku) 😉
Inak aj mne Hlavacik na tom 3D/4D dal termin 28.4., ale potom mi to vysvetlil, ze oficialne sa vzdy pocita termin podla PM a ten ktory ti vychadza na uzv je vzdy podla merani na uzv) Ja som to mala aj pri prvom, oficialne termin som mala 4.4., podla uzv vzdy okolo 23.-26.3. a nakoniec som ho prenasala 6 dni a narodil sa az 10.4., takze som sa ti to snazila trosku vysvetlit) 😉 Krasny vecer plny zazitkov, aj ja som ho taky mala a nevedela som sa vynadivat na videjka a fotky a celu noc som potom nespala taka som bola unesena, aj co nam vytlacil foto tvaricky, tak to mam na ladnicke nalepene a vzdy ked idem okolo dam puntikovi pusinku na tvaricku) 😵
@mia_m no neviem, mne sa tiez zda, ze to uz je nejako tak ako pises, aspon tak mi tonejako vravela svagrina, ta rodila pred 2 rokmi a mala to tak ako ty, ved uvidime, ja mam zajtra poradnu) 🙂
@arusska ja som bola 7 januára a na ďalšiu poradňu idem 14 februára takže niečo cez 5 týždňov budem mať rozdiel, ale to mám zatiaľ najväčší rozdiel medzi poradňami, doteraz mi vychádzalo také každé štyri týždne
@paula1234 ja som jedla dosť sladkého aj pri malej a aj teraz pri malom sa neviem dojesť a nemala som ani vtedy a ani teraz problém s cukrom
@alena24 ja som bola na 3D /4D na konci 20 zač 21, lebo tam kde som bola ja ho vtedy robia, takže tvoj lekár mal pravdu
a to že je bábo o týždeň väčšie to sa podľa mňa týka len váhy a veľkosti bábätka, je proste väčší ako by mal ale termín sa ti tým nezmení, lekári sa riadia ultrazvukom z 10 týždňa lebo tam sú všetky detičky ešte rovnako veľké na ten daný týždeň, potom už každé priberá rôzne
aj keď pocit že to môže byť o týždeň skôr je super 🙂
ja som pri prvom mala termín 8. marca a malá sa narodila 21 februára, a pritom ani na jednom jedinom ultrazvuku mi nevraveli žeby bola väčšia aj keď asi bola, lebo sa narodila dva týždne skôr a mala 3800g a 53 cm, takže vôbec jej neuškodilo že prišla skôr
@arusska no ja ešte nemám komodu, tak s tým budem musieť trošku počkať, ale ako som sa začala včera hrabať v tých vecičkách, tak som normálne nevedela prestať, tak ma to chytilo 😀 , tiež sa vytešujem jak malé decko, keď si to budem prať, kompletizovať a pozerať čo ešte treba dokúpiť, doteraz som to vôbec neriešila a teraz sa z toho náramne teším 🙂 🙂 🙂 Pred finishom budeme zasa sebe chystať veci do pôrodnice a potom už len čakať na ten vysnívaný deň. Mi to pripadá, že to hrozne rýchlo ubehlo, až mi bude za týmto obdobím ľúto ☹
@alena24 tak super, sa teším aj za teba, lebo ja som bola ešte medzi sviatkami a to mi už pripadá ako večnosť 😒 To som bola v 22. týždni a bolo všetko krásne vidieť 🙂 Tiež som počula, že je to tak lepšie, ale je to vec názoru. Teraz budem bábo vidieť až v 30. týždni, lebo môj lekár mi sono nerobí ☹ .
@alena24 myslím že majulienka27 má pravdu čo sa týka toho termínu. Každé bábätko sa narodí inak veľké, a termín je vraj najpresnejší podľa ultrazvuku z 12 týždňa. Tak ja dúfam že to tak aj zostane, ja by som chcela radšej májové a nie aprílové ako vychádza podľa poslednej menstruácie. Tiež mi tam ten týždeň kolíše, tak uvidíme, hlavne nech sú drobci zdraví 🙂
@alena24 s tou vahou babatka to mam aj ja najprv bol maly mensi o tyzden a teraz je o tyzden vacsi 😉
ja sa konecne zacinam tesit z pohybov uz maleho ho sem tam citim , nasemu sa akosi nechce kopkat ale vcera vecer kopal tak ze mi skakalo brucho to som videla prvy raz a bola som z toho hotova je to uzasne 🙂
Ahojte kocky, ja vas nestiham citat tolko mam roboty ze sem ani nestihnem zabehnut, no ten cukor som bola vsetko je ok, ta voda bola hnus ale dalo sa to zvladnut. Neviem ci tiez mate taky isty problem ako ja, a ci je to problem neviem ale tak maly stale a neuveritelne kope akoby sa mu daco nepacilo alebo akoby s nim nebolo daco v poriadku no neviem, poradnu mam az 8.februara, zatial nemam ani bolesti tak nechcem zbytocne stresovat, ale nepribrala som uz mesiac ani kilo tak sa bojim ci maly vobec rastie, ci nahodou neprestal rast. Brucho mam ako niektore z vas v 5mesiaci hoci som uz v 7m, tak mam trochu obavy. tak sa mi tu pekne majte a drzkajte sa vsetky aj vase babatka, nech rastu ako z vody a priberaju pekne. 🙂 🙂
@henika81 ja som tiez nepribrala od poslednej poradne, ale kolegyne povedali ze sa nemam coho bat lebo rast, rastiem 🙂 Kazda sme ina, niektora ma velke brusko uz v 5 mesiaci, niektora nie....
ale aj ja mam take cudne pocity, tak rano ked sa mi nechcelo vstavat do prace tak si popichala po bruchu ci bude kopat, a kopala. tak dufam ze je vsetko ok.
@henika81 ahoj henika, ja mam tiez ovela mensie brusko ako tu maju baby, vsetci mi hovoria, ze mam brucho ako ked sa dobre najes... som v 24tom tyzdni, pribrala som zatial dokopy 3 kila a aj to len cez vianoce 🙂 no a moje babo sa ozyva zase len tak sem-tam, tiez som bola z toho vystresovana, ci je vsetko v poriadku, ale doktor ma ubezpecil je je a ze babo sa vyvija tak, ako sa ma. je to vsetko individualne, kazde dieta je ine, niektore kopu vela, niektore kopu malo, niektora mamina ma velke brusko, niektora male... a ked ti lekar na poradni a na sone povedal ze je vsetko v poriadku a ako ma byt, tak sa vobec nestresuj. je dobre ze ho stale citis, aspon vies ze je v poriadku. horsie by bolo, keby si ho necitila vobec. drzim ti palce. ale ked mas fakt zle pocity, tak chod sa radsej spytat doktora, ved za to nic nedas...
@pepi_petra super, aj my sme mali poradnu, tiez sme oki, dr.nam popocuvala srdiecko dopplerom, potom spravila uzv, popozerala vsetko srdiecko, ako je polozeny a maly sa nam tiez otocil hlavickou dolu, stale bol nozickami dolu a teraz je naopak 😵 , aj nam skontrolovala pipika, ukazoval ho pekne) 🙂 krcok nam tiez skontrolovala, premerala brusko atd., potom sme sa dohadovali na kobtrolne skusky z krvi pred nastupom na matersku, ktory mam od 11.-25.3.)
Boli sme sa aj obj na uzv v 30tt, mame ho 22.2.o16h. a hned na to na druhy den poradnu 23.2.), no a zajtra nas caka ten cukor) 😉 Pekny dnik vsetkym) 🙂
@paula1234 jej super ze malicky sa predvadzal 😉 ako tak pozeram, tak asi aj ja budem mat nastup na matersku medzi 11.-25.3. Uvidime ako dopadneme my na poradni 7.2.
pripajam aj dve fotky z UZV, kedze mam vpredu placentu a maly mal rucicky na tvaricke fotky nie su moc viditelne 😖
na prvej foto je hlavicka s rukou a hore su prstiky tak pri troche fantazie sa to da najst
na druhej foto je pipik, ten je snad dobre vidiet kedze pipika ukazoval stale na rozdiel od tvaricky 😀
kočky teraz som prišla od lekára a balím sa do nemocnice....
zasa som špinila. v sobotu som bola tiež na pohotovosti a tak sa lekár rozhodol aj v zhľdom na ten neliečený zápal a moju chorobu, že nič nebude riskovať a idem teda na Kramáre...
@monika0001 drzte sa...radsej ist, akoby sa nieco malo stat. 😔
@monika0001 drzim palce, neboj, vsetko bude v poriadku
@monika0001 Drzim palceky, nech je vsetko v poriadku 🙂. V pondelok sa tam mozno stretneme, ja idem na ten kontrolny utzv :(
@alena24 To je nadhera, tak to tento chalp nam bude balit nase bambulky 🙂
@monika0001 tak sa drzkaj, neboj, vsetko dobre dopadne... jasne, treba to radsej podchytit ako by sa to malo zanedbat. tak bojuj. budeme posielat pozitivnu energiu 😉
@monika0001
@zuzulienka51 drzkajte sa, urcite bude vsetko oki))) 😉

@arusska stAle raz za mesiac, ono pokial ti nic neni tak volaju raz za mesiac at potom posledne tyzdne volaju raz za tyzden