Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
uf ako sa tak na seba pozeram, akosi mi zacina viac rast brusko, dlho nebolo nic vidiet a dnes mi aj postarka hovorila ze uz mam pekne brusko....sranda...o chvilku nezapnem svoj zimny kabat 😅 ale hlavne je ze chrustik sa ma dobre bo stale kopka, vrti sa, ma tam vnutri asi party 😀
ako pozeram, tak ja som dnes zacala 7. mesiac, ale to leti, ja si pripadam ako slon, ledva sa hybem a to som pribrala 4,5 kg, co bude o mesiac, ked uz teraz mam pocit, ze prasknem 😅
@mia_m to si vobec nepribrala vela.Ja uz mam na sebe cez 7kg,som ako buldozer 😅
@pepi_petra 😀 to tiez nemas vela
ja som pribrala zatiaľ 6,5 kila a kabát už nezapnem vôbec, mám taký slovenský kožúšok na 3 gombíky, zapínam iba vrchný a aj ten mi vždy odletí tak každý den prišívam 🙂 🙂 predtým som nosila lyžiarsku vetrovku na zips kým som zapla a nebála sa že mi praskne zips 🙂 už som si musela požičať od maminy vetrovku velkosť L 🙂 tú aj zapnem a to som nosila vždy S. kamatátka tehuľka nosí bundu svojho manžela 🙂 🙂
Ahojte majovky.... Tak uz som aj ja chora :((( mám zahlienene hrdlo, kaslem. Neboli ma, ale teraz mi stúpla teplota na 38,5 :( dala som si vlaznu sprchu a teplotu zrazila na 37,7 a dala som si polku paralenu. Malé ma v bruchu diskoteku, takze mi aj mierne tvrdne bruško - nemám krce. Čo môžem ešte spraviť? Mám sa niečoho obavat, zajtra zavolam dr. Som zo seba nešťastná :(
@duracelko maly uz u zabarky raz bol, vraj od roka ci dvoch,(uz si presne nepamatam) by mali deti chodit na preventivky povinne, nejde ani tak o to pohladat kaz ale skor nech si deti zvyknu na zubarku aby sa menej neskor bali. 😉
inak zubky uz ma davno vsetky, uz mame aj ulomene z predneho, je az prilis zivy. 😝
a do skolky este nechodime, raaaj zacne az v septembri 2011, 😀 to bude mat 3 r. 4 mes. teraz je zapis, tak ideme zapisat, aj ked este neviem ci bude chodit cely den alebo len na pol dna.
a ty malu das ci budete bacovat spolu s babom a dcerkou? 😉
neskor docitam, 😉 mali sme navstevu, teraz odisli a uz ma muz deficit bez pc tak ma vyhana. 😝
@pepi_petra n ja som lepšia ja sa blížim pomaly ku 10 kg a to som dlho ani nepriberala....o chvíľu budem jak slon 😀
@mirm PN som koli tomu ze som uz nechcela ostat v robote mam tam dost velke stresy a to mi fakt za to nestoji aby sa nieco stalo, v aprili mi operovali krcok maternice a moj doktor sa ma uz na zaciatku tehu pytal ci nechcem ostat doma, ale kedze som nemala a ani nemam ziadne problemy tak som chodila do roboty
@paula1234 a odkial vies ze mas vychadzky je to napisane na PN? neviem ako to zistim ja na PN mam napisane iba cislo diagnozy
@miriana 7. mesiac zacina 28 tt, tazke este si v 6.-tom 😉
@pepi_petra no mne sa vaha zastavila, ale to bude asi tym, ze som mala 1 den prehanky-burky a znova sa mi vratili nevolnosti z jedla, neviem, ako je to mozne, ale tym padom mi prestalo chutit a ani ma nebavi znova klacat nad zachodom 😖 takze som sa na vahe zasekla, ale to sa urcite rozbehne, aj pri malom som najviac pribrala v 7. a 8. mesiaci
Ahojky, som tu par dni nebola a nestiham citat 😀
@aaddeell ked vychadzky nemas napisane na pn, tak potom zrejme nemas 😒 ja som ich tam mala presne uvedene od - do 😉
Ahojte, tak ja som v 25 tt a uz som pribrala rovnych 1O kg, tak ste lepsie. Ja sa teraz trosku obmedzujem v strave. Pri prvej dcerke som pribrala 17 kg a po porode mi ostalo 6 kg navyse, pritom dcerka mala 2550 g.
Vychadzky je potrebne pytat od gynekologa, on ich potom napise na zadnu stranu PN a to som bola upozornena aj na to, aby som na soc. poistovni tiez oznamila, ze mam vychadzky od do. U nas na soc. poist. sa vychadzky zapisuju pri informatorovi do zosita, co velmi nechapem co on s tym ma.
@mia_m na stranke www.tehotenskakalkulacka.sk sa 7.mesiac zacina 27 tt, takze oni to uvadzaju vsade inde, ale inak by to malo byt od 26+6tt) 😉
@monika26 tak to ma este nikto neupozornil na to, ze mam hlasit vychadzky na socialke, ved oni tam dostanu pn-ke aj s napisanymi vychadzkami, takze nevíem a to som aj pri prvom bola pn a nikdy mi nikto nekazal ist na socialku, ani dr.) a este mi aj povedala, ze ked idem na nejake vysetrenie, alebo kontrolu, ze oni im to potvrdia, ze som tam bola, takze neviem, ale zrejme v kazdom meste maju ine zasady) 🙂
@paula1234 no na tehotenskej kalkulačke ale počítajú lunárne mesiace(28 dní) to znamená že sme podľa lunárneho počítania 10 mesiacov tehotné a podľa normálneho len 9 mesiacov, tým pádom teraz už by sme mali byť v 7.mesiaci v lunárnom a v na konci 6.mesiaca podľa normálnych mesiacov 😉
no s tou vahou, ja som pribrala uz cca 10 kg, (mam 63kg) ale utesujem sa ze to na mne az tak nevidno, (aj ked asi to nevidim len ja sama, 😀 😝 ), ale vlastne teraz vazim tolko ako ked som prve tehu zacinala, 😉
to som bola uz macko skor ako som zostala tehu. 😝 A mne tie kg pribudali najma do 6-7 mesiaca, potom som pribrala uz len max. 1 kg za mesiac, tak snad sa to teraz tiez spomali, aj ked zatial z toho nemam depky. 😉
a s tym pocitanim tt a mesiacov, rata sa to od poslednej ms, ci od sona?
lebo ja si vsade ratam tt podla sona, co je rozdiel presne 2 tt, kedze aj viem kedy sa nam podarilo a sedi nam to zo sonom, 😉 podla ms som uz v 27 tt+2, podla sona v 25+2 a ja kazdemu tvrdim ze som na zaciatku 6.mesiaca. 😀
@mia_m aj vracias?Ja mam nevolnosti ,ale stale neustupili,nevraciam vdaka torecan cipkom,ale vcera ma strasne naplo a chcela som sa vyvracat,ale neislo to.Ako ma naplo,tak ma rozbolelo brusko.Bola to ostra bolest,tak som to rozdychala.Ale casto sa mi stava ze obed mi skonci v krku a kvoli bolesti v brusku mi nejde to vyklopit,potom by sa mi ulavilo. ☹
Baby aj ja mam vtom trosku zmatok v ktorom kalendarnom mesiaci som ked som 25tt,to som 6mesiaci?To potom by som mala porodit v aprili,nie? 😒 😨
@mandy29 @pepi_petra @miriana tak s tymi kilami to poznam aj ja nechapem odkial sa to berie 😀 a to jem tak isto ako predtym a to predtym som jedla sladke a teraz mi nechuti tak to nechapem no co uz 😒 budem to riesit ked sa maly narodi 🙂
no s pocitanim mesiacov mam aj ja zmatok a este mi na morfologickom sone povedal doktor ze maly je o tyzden vacsi a to uz fakt netusim co znamena , porod bude skor? alebo bude podla MS? a maly bude valibuk

tak mna pichli len raz po 2 hodkach od vypitia, tu si kazdy robi co chce 😀