Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
baby ésté sa chcém spytat, ci sa da prist néjak na to, ako mam ulozéné babo v brusku... lébo zatial to néviém, na sono idém az 30-tého. tié, co uz viété, ako ich maté otocéné, kdé najcastéjsié citité pohyby? v ktoréj casti bruska??? lébo ja dolu vobéc, skor hore a v stredeeeeeee a uz mi zacalo fungovat aj eeeeeee, no to je sila... lebo to dlhé ma uz nebavilo 😀 😀 😀
Dievcata, co ta Mandy, neviete niekto? Myslim na nu, snad este vydrzia, predsalen je v brusku este nejlepsie drobcekovi.
@mathildica168 Ahoj pekne brusko 😉 ja mam pocit ze mam raz take 😀
Nas mala bola otocena dole hlavkou a citila som pohyby skoro stale pod rebrami a este uplne dole ako v slabynach.
Potom sa otocila priecne a to bolo take ako keby viac v strede brucha a teraz ju zas citim skot tak ako dole hlavkou tak dufam ze uz je tak pripravena na vyjazd 😅
@veronikam
@mystery7 diky kocky za rady, uz musim nejako vybrat ten kocik, sna klen dobre vyberiem 🙂
no ja mam termin 11.maj,ale idem na sekciu uz 6.aprila ak maly uz bude mat nad 2500g, takze este to s tym chrbtom nejako vydrzim, tiez mi robia problemy v noci s otacanim na posteli. Ale vy dve to mate dlhsie este vydrzat ako ja. tak drzim palce obom , nech tie bolesti nie su az take strasne. 🙂
@mathildica168 no vidim ze to s tym muzim mas tak jak ja, tiez ked sa uz ulozim a ako tak sa maly ukludni ze kope uz trosku po menej, tak muz zacne chrapat, no dufam ze aj ja sa dnes uz vyspim. 🙂
@henika81 ahoj. taktiež som dnes riadne naštvaná na kočík, čím dlhšie pozerám, tým menej mám pocit, že mi niektorý vyhovuje. Tuším neexistuje kombinácia, ktorá by mala všetko, každej niečo chýba, a ak by už aj mala všetko, tak toľko peňazí nedám. Tak som si dnes povedala, že si žiaden kočík nekúpim a budeme nosiť v šatke na chrbte 😠 Ja sa dosť bojím tých športových kočíkov, ktoré sa nedajú dať do ľahu, ale sa poľahne celé korýtko, ale vidím ich dosť behať, tak ja neviem. Jeden sa mi celkom pozdáva, ale ho zas nikde v kamennej predajni nemajú a objednať len tak si ho netrúfam. Tiež som z toho už zúfalá, muž už je zo mňa, stále pozerám internet a porovnávam, ale na nič neprichádzam. Povedal, že pôjde do prvého obchodu a donesie mi taký aký budú mať, lebo ja ho aj tak vraj nestihnem objednať ☹ ☹ ☹
@lucia80 ja jáááj to poznám ... ja tiež vyberám a neviem si vybrať. rozmyslam ze kupim aj použitý po jednom dieťati lebo u nás su hrozne chodníky a dalšie dieťatko už neplánujem.
a to čím sa ti vyhráza manžel že on kupi kočík aký bude chcieť - mne to môj urobil pri bianke, lebo este v apríli sme nemali kočík a bol s toho v šoku 🙂 🙂 nakoniec som mala tyrkysový kočík cam pre dievčatko 😀 😀
@lucia80
@duracelko no baby presne tak to je aj u nas s tym kocikom, tiez sa bojim z netu objednat , je to predsa polozka, a muz neda viac jak 400€ za kocik, sak aj z coho ked budem mat len rodicovsky prispevok a on jediny robi, lebo ja na tom zdravotne nie som celkom ok. A u nas zasa taky vyber nie je, su tu len 3 obchody a z toho vo dvoch maju tie iste znacky nic moc na vyber, a v jednom je vsetko z PL a nenormalne ceny si nahodil na tie kociky, oni snad zarobia aj 150€ na jednom kociku, no svinstvo. Tak asi nakoniec kupim PURE lothus cierny so zelenym kombinacia, ma vsetko , vanicka je sice mensia, ale tak hadam nejako prekapeme s nim, ten u nas maju a stoji 290€. ma mensie kolieska ,ale my vacsinou budeme chodit autom, a na zahradu za dom mi staci, len dufam ze sa tak skoro nerozpadne, vyrabaju ho tusim cechy, Demandice. je to na styl Chicco, tak uvidim, kedze uz prvy aprilovy tyzden idem na sekciu, tak nech uz je radsej doma pripraveny asi na druhy tyzden ho kupime.
@eviitka @pepi_petra no maličke sa hybe viacej a viacej, teraz takmer každú hodinu. Jedna kamoška,ktorá rodila mi hovorila, že bábätko sa hybe viacej aj preto, lebo je dobre živené, čo u mna o zanedbani výživy pre male sa neda hovoriť, kedže som pribrala kopec kilogramov. Neviem ako to bude pri konci, možno ho budem citit menej a menej, ked bude na vahe stale priberať....už som hrozne zvedavá kolko asi vazi, ale v utorok sa to dozviem...
@mathildica168 jooj ze mas krasne brusko a aka chudunka si! 😀 Ja viem vzdy podla sona aku mame polohu a potom ked ju zmeni to citim ako velke prevalenie-rupnutie.Byva to pre mna dost bolestive.Zatial sa mi takto pretocila len 2x a vzdy to bolo rano.Od zaciatku do 6mesiaca som ju mala dole hlavickou,potom sa mi pretocila dole ritkou a v to rano ako sme isli do poradne sa mi pretocila naspat dole hlavickou.Ci sa to da inak zjistit neviem.Ja to citim vzdy takto.Mama mi hovori ze to nemozem poznat,ale ma smolu,citim to a aj ked som isla na sono,dr mi len polohu potvrdila 😉
@macka381 aj ked viacej nieco robim tak mi v brusku cusi,asi spinka,tie pohyby ju uspavaju,ale ako si sadnem,lehnem za chvilocku uz robi cari mari. 😀
baby co hovorite na toto, mne sa to fest paci, a vydrzi to dlhsie lebo je to az do 18kg , cize sa to vyuzije ,nie ako tie lehatka ktore su len do 11m. http://www.biga.sk/fisher-price-hojdacka-sedatk...
@macka381 no aj moj sa hybe stale viac a viac, ja som tiez chuducka a dr. hovori ze aj preto citim kazducky pohyb hoci je bolestivy, stale mi vystrci zadocek na pupku , tiez citim ako kedy je ulozeny, a od 7m. ho mam stale dole hlavkou, a hybe sa mi aj pri chodzi uz ho neuspava ani ked sa hybem.
@pepi_petra
@alena24 Alenka to asi sama zistis, podla toho, ako bude maly na co reagovat, asi sa to inak neda... kazde jedno dieta je haklive na nieco ine a zakladne instrukcie ti da pravdepodobne pediater. Ja planujem jest zo zaciatku vsetko v rozumnom mnozstve a uvidime ako mala zareaguje, ked nastanu problemy, tak postupne budem vyradovat...
@duracelko keby mal kupovať manžel, kúpil by určite X-Lander, jemu nezáleží na cene a páči sa mu, ale ja toľko nechcem dať. Službu mi spraví aj lacnejší a peniažky sa zídu aj na niečo iné, preto hľadám zlatú strednú cestu.
@henika81 pozerala som ten Pure Lothus, nevyzerá zle, fakt ako chicco a myslím že ti spraví službu takú istú a za menej peňazí. My sme mali pri prvej kočík z poľska za pár korún a mali sme teda ozaj šťastie, vydržal každodenné skladanie, nič sa nezlomilo, nerozheglalo, a bol vtedy moderný. Keď sme ho predali, nemali sme skoro žiadnu stratu na ňom, nejakých 500 sk 🙂 .Dokonca mal prehadzovateľnú rúčku, čo sa teraz už vraj skoro vôbec nerobí, lebo boli na to reklamácie, tak to som teda včera zírala keď som sa to dozvedela. Na čo mi je, že môžem vaničku nakliknúť v oboch smeroch, čo to budem s dieťaťom prehadzovať počas prechádzky? No a to ležanie v športovej časti vlastne stále v sede, nie je to nepohodlné pre dieťa? Veď sa nemôže ani otočiť. A prečo sa mi vzhľadovo páčia teda také nepraktické 😠 ? Och, sama neviem, čo uprednostniť.
@mipolka no veď tak som si to aj ja predstavovala, preto som bola v predajni prvý krát pred týždňom s pocitom, že všetko v pohode stíham. Vybrala som si na nete nejaké 3 druhy a išla ich pozrieť. Najskôr v troch predajniach ani chýru po nich, a zabitá jedna sobota. Potom som bola v ďalších dvoch cez týždeň, kde ich tiež nemali, ale predavačka ma zneistila, že by som nebola spokojná. Včera v ďalších dvoch, dva z nich som videla /huráááá/, jeden sa mi naživo vôbec nepáčil, druhý sa mi zdal dosť veľký, ale som ho najskôr teoreticky vyradila, lebo sa nedala preklápať rúčka. Včera som sa dozvedela, že sa nedá skoro nikde preklápať, tak sa vrátil späť do zoznamu. A môj favorit som stále nevidela. Muž mi hovorí, že určite nie je dobrý keď ho nikde nemajú. A v každej predajni povedia niečo iné, takže aj keď si už myslím, že sa rozhodnem tak a tak, tak zakaždým zneistiem a poviem, že si to ešte premyslím a som znova na začiatku. No normálne nechápem ani ja, vôbec som nemyslela že takto dopadnem. A z tých rôznych informácií som už zmätená.
@lucia80 Tak to si mala naozaj stastie s tym polskym kocikom, ja by som sa neodvazila. Kamaratka, sa tiez cudovala nad tym, ake drahe kociky si mamicky kupuju a tak sa s manzelom vybrali do Polska na nakupy. Hned na prvej prechadzke dostala defekt, tak potom bezali kupit Concord 🙂 Odporucala mi nekupovat kocik s nafukovacimi kolesami, podla nej dieta tiez vo vanicke nevydrzi dlhsie ako 6 mesiacov, ale to asi zalezi od kazdeho dietatka.... a doporucila mi tiez kupit taky kocik, kde sa sportova cast bude dat nasadit aj z jednej aj z druhej strany, dieta by vraj malo do jedneho roka vidiet na rodicov......co som rada, ze na nasom sa da, aspon teraz citim, ze chcem mat malicku co mozno najviac pod kontrolou.....ale ta ustrachanost ma snad casom prejde 🙂
@pepi_petra ked som bola na sone v 20-tom tyzdni, tak mala bola otocna hlavickou dolu. ale vtedy to je este jedno, lebo to babo sa tam stale este toci... takze neviem ako tam nakoniec vlastne uviazla a celkom som zvedava 😀 inak ale taketo daco co popisujes ako otocenie som raz vecer citila asi pred dvoma tyzdnami, ked som si este v posteli citala, tak vtedy sa mi asi otocila, ale netusim ktorym smerom.
a teraz ked vies, ze ju mas otocenu hlavickou dolu, tak kde ta teraz najcastejsie kope? v ktorej casti brucha citis pohyby?
a aj mna ked sa hybem a som v pohybe kopka len malinko, ale ako nahle si sadnem, a to ani nehovorim, ze ked si lahnem na bok, tak vtedy sa hned zacne ozyvat. 😀 moja draha...
co sa tyka bruska, vsetci mi hovoria ze ho mam malinke, ale mne uz zavadzia taketo ake je. hlavne ked sedim, tak ani neviem ako by som sa este vystrela, uz sa mi viac ani neda, ale to brucho mi zavadzia a tazko sa mi dycha. tlaci mi na zaludok, na pluca a ja len vzdycham... tak radsej stojim, ale to zase ked dlho stojim, tak ma bolia krize, zacne tvrdnut brucho.... 😀 😀 😀 pripadam si ako taky hypochonder. ten druhy trimester bol taky krasny... teraz to uz je skor taky boj 😀 ale este dva mesiace musim vydrzat. a som zvedava co zajtra na poradi.
@mathildica168 tie pohyby citim najviac na lavom boku,su aj vyditelne ,hore na brusku len vidim ako sa mi to tam dviha,ale nejako extra to necitim.Potom mi tlaci na pravej strane do rebier.To zacina byt neznesitelna bolest.Mam pocit ako keby som mala na rebrach otlaky.a potom citim take tukanie na spodku,hlavne do mocoveho mechura si rada brnka 😀.Mne ked dr robi sono a ukazuje mi malicku tak aj pozeram kde mi chodi po brusku sondou.Teraz ma ritku tam kde mam pupik a sem tam sa mi to tam vyduva a nozky ma "vylozene"na rebrach a popija plodovku 😀 citim sem tam akoby mi rucickou presla po stene maternice.Niekedy to citim ako vyklopkavanie 😅 Asi takto to citim ja.Ale vecer ako sadnem do kresla ku pravam,tak brusko sa cele vlni,nadvyhuje a je to uzasny pocit.....len to tlacenie do rebier.No neviem ani sediet,ani stat,ani lezat,velmi to boli.
Nepovedala by som ze mas male brusko,mas ho peknucke,len niesi tucna,,,,,,ako ja 😀 co nevraciam som ako slonica a kazdy"Petulka,ako sa gulatis,kolko sa budes este kotulat?!!" To ma ide roztrhnut.Ja som mala a teraz tie kila su na mne ako past na oko...no co hlavne aby sme boli ok.Chudnut budem po porode....dufam! 😅 Kolko si pribrala?Ja 10kg 😅 ale stihla som nebola nez som otehulkovala.
@mipolka My sme kupili Jane Unlimited Reverse Strata a bol veru dost drahy 850 EUR, ale ja som sa bala, ze ked kupime nieco ine, ze dlho nevydrzi a potom budeme musiet kupovat dalsi, zreklamovanie trva nejaku tu dobu a v com by som vozila malu....planujeme tiez este aspon jedno dalsie dieta...tak dufam, ze ho vyuzijeme a ked nie, tak ho predame a hotovo... Ja som ho chcela objednat z internetu, pretoze v predajni, kde sme ho boli pozerat stal skoro o 100 eur viac, ako na internete, ale nakoniec nam dal predajca 10 percent zlavu, tak to vyslo narovnako...
Dievcata, kociky si pozrite na diskusiach na nete, dajte si do googlu meno kocika. Ono predavacky niekedy poradia blbosti, hlavne propaguju co maju na predajni.
Mne uz brucho zavadzia od noveho roka ☹ Mam ho ovela vacsie ako pri prvom, ale to bude asi ako niekto pise, ze kto ma pevnejsie brusne svaly, tak brusko mensie. Od prveho tehu som vobec necvicila, tak necudo. Predtym ano, tak sa to prejavilo. Zatial nemam ziadnu striu, tak uvidime ci to doklepeme bez, pri prvom mi nic neprasklo, ale ako hovorim male brucho a porod v 36tt, takze "najhorsie" som nezazila.
@mipolka Ja som teda mala u prveho 4 kociky 😀 A vzdy som predala s minimalnou stratou, takze ma vysli vcelku vysli malo, menej ako jedna draha kombinacia. Mala 3 znackove a 4. golfky este mame v pivnici a to uz sa ani nevyplati predat, dokatujeme niekde na dovolenke. Neviazala by som sa na to mat jeden kocik a este aj na druhe, ono sa vam casom aj tak zunuje, najdete muchy, dietatko rastie a s tym aj poziadavky na kocik menia. Znackovy kocik predate vzdy draho, ak ho neznicite, co asi si aj tak budete davat pozor, aby ste nemuseli vozit v doskriabanom, dotrhanom.

@aaddeell aj my smé sa rozhodli pré kočík, ktorý ma vanicku aj ako autosédačku - Concord - myslim, zé jé to tén isty vyrobca ako Jané. Lébo tiéž mi pripada to vajicko dost brutalné na chrbticku babatka...
(inak nécudujté sa, préco davam namiésto normalného "e" dlhé "é" alé smé moméntalné na navštvé u našich a néviém préco, néfungujé na klavésnici "e". 😀 😀 😀
@strudlik pisala si, zé by si chcéla sportový kočík, ktorý sa dá otáčať proti sméru jazdy, alé aby bol dosť vélký pré diéťa... no alé tam idé vlastné o to, žé právé tiéto kočíky kvoli tomu, žé sa dajú otáčať, byvajú ménšié... a diéta sa v nich potom dost tlaci, hlavné v zimé, kéd tam budé éšté aj fusak a naoblikané diéťa...
co sa tyka štikutky, ja som ju ésté némala, alé chcéla by som, aby som védéla aky jé to pocit, kéd ti tak nadskakujé brusko 😀
@henika ja som mala dnés upln strasnu noc. prvu prébédtu. dotéraz som spala vzdy v pohodé a uplné célu noc. dnés som sa névédéla ako sa mam ulozit, mala som pocit, zé mi taha brucho gravitacna sila smérom dolu (aj kéd som lézala), mala som pocit, zé mam malo vzduchu, tak som stalé vétrala... do toho muz chrapal, no na paradu 😀 som zvédava ako to budé dnés... mozno to jé alé lén tym, zé nié smé doma, alé u nasich... mozé to byt tou zménou prostrédia... no uvidimé.