Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@veronikam jej tak to máš super, ja by som tiež brala ak by sme mali po kom zdediť taký košík, strašne by som taký chcela ale kupovať sa vôbec neoplatí, chcú zaň viac ako za postieľku a využijem to pol roka tak sa to neoplatí kupovať 😒
@majulienka27 no ved to, keby sme to nemali od koho pozicat, tak urcite by sme to nekupovali, su straaaasne drahe 😒
jeeej baby tak ja dnes zacinam 8M a ostava mi 61dni do terminu. Uz sa tak strasne tesim 😀 😀 😀 uz nech je mala doma v postielke 😵 😵 😵
@duracelko ja mam tiez tu zavinovacku kupenu.Tu cez bazarik a tiez ma stala do 15 ecek.Ja ju asi aj pouzijem cestou z porodnice aj miesto perinky,lebo vtej neviem vo vajicku priputat.
Ja mam kocik X-lander 2009 kolekciu a vobec mi nepride nejako zvlast tazky.Len je dost siroky a neprejdem snim cez balkonove dvere na terasu 😠 a na sportovej casti mi vadi ze sa neda otocit tak aby som na malu videla proti smere jazdy...inak ziadne vyhrady nemam....uvidim az u provozu 😀
ahojte maminy necitala som vas cely vikend ale ked je take pekne pocasie tak sa mi nechce ist k pc som stale vonku, vcera ked sme boli s manzelom na prechadzke tak sme stretli jeden par s kocikom a babatko plakalo bol to plac maleho babatka a mna to uplne vystrasilo, dostala som strach ci budem vediet co Adamko potrebuje ked bude plakat ci ho budem vediet utisit, zvladnem to???
@mathildica168 ja viem ze mam maleho otocene dole hlavickou podla sona ale aj preto lebo ma vecer bolia rebra ako keby som ich mala narazene , na to mi doktor povedal ze to preto lebo mi tlaci zadockom do rebier 😉 mas krasne male brusko 🙂
@pepi_petra aj nas Adamko mi tak tlaci do rebier vcera som uz nevedela ako si mam sadnut, a tuka malokedy citim iba tlaky a take vlnenie 😀
@pepi_petra @duracelko tiez si idem kupit tu deku videla som ju novu v obchode za 15e
ahojte, dnes rano mi nariadila lekarka pokoj na lozku a vysokokaloricku stravu, nepacilo sa im pri ultrazvuku, ze nemam dost tuku na bruchu, mam malo plodovej vody, babatko je vraj o tyzden mensie(1700g) a som anemicka a maly ma nizko hlavicku- hrozi predcasny porod 😒
mozem sa spytat ako ste na tom vy s priberanim a kolko vazia vase babatka? ja musim do buduceho tyzdna pribrat aby som nesla do nemocnice.
@hoota v 30/0 sme mali 1578 g, čo zodpoveda 30/1, a čo som čitala každy tyžden by malo dietatko pribrat do porodu 200g. Tu som našla aj nejaky link http://www.maminkam.cz/velikost-plodu-v-tehoten... alebo http://www.alinka.sk/c/priemerna-dlzka-a-vaha-p...
@hoota to s tým priberaním je to individuálne, niekto priberie len zopár kíl, niekto aj 20 kg, takže to máš rôzne. Mne nebývalo zle od začiatku, tak som jedla hlava-nehlava a výsledný efekt veľryby čiže pôvodne vysoká a štíhla, teraz mam o 17 kg navyše. Takže len sa snaž pekne papať, aby si pribrala a nemusela do nemocky, držím palce 🙂
ahojte tak ja som dnes po poradni a po sone, maličký má 1700g, a podľa doktorky je väčší o týždeň 31+2 , je hlavičkou dolu, akurát sa hral s pupočníkom asi sme ho nudili 😀, na budúci týždeň idem na prietoky.
Ja som zatiaľ pribrala 11,5 kg takže zatiaľ som so sebou spokojná uvidíme na konci našej cesty 😀
@hoota inak pribrala som cca 12 kg, čo citim dost, pretože predtym so mala 54 kg. V jedle som sa musela začat krotit (napriklad len 4 pasiky cokolady denne, alebo si dam radšej sušene slivky, ked mam chut na sladke), lebo keby som popustila uzdu svojej fantázii............. 😀
@hoota
No my mame velkostou viacej ako by sme mali mat - podla sona v 31 tyzdni mal maly 1860 g, takze ma upozornili, ze bude velky. Pribrala som od zaciatku tehu 12 kg, zacinala som na 60. Neprejedam sa, jem vela ovocia, zeleniny, jogurty. Sladke len kusok raz za den. Tiez sa mi to nezda moc, nikde to nevidno, akurat na bruchu, v knihach vsade pisu, ze idealne je pribrat medzi 10-15 kg. Sestricka na sone v Piestanoch ma nezabudne vzdy "zdzubat", ze som pribrala vela, podla nej staci 7 kg 😀 , ona vraj pribrala 4 kg a jej syn sa narodil ako 4,5 kg, takze asi tolko, mam z nej zakazdym akurar nervy, lebo je mudra ako radio. 😉
@cokoladka79
@macka381
ja som priberala na zaciatku praveze celkom rychlo, vela sladkosti som jedla a tak.. ale posledny mesiac som jedla fakt malo, prisla na mna nejaka nechut a hrozne nervy. tak slo par kil zase dole.. ale necakala osm, ze sa to az takto negativne prejavi, no teraz uz je aj krajsie pocasie, rovna sa lepsia nalada a manzel povedal ze do mna bude tlacit kilo reznov denne, otec mi hned 4 velke milky kupil :D tak teraz lezim a odfukujem prejedena.. teraz je asi naozaj najdolezitejsie myslet na babo a nie na postavu
@veronikam podla mna ani nejde o to kolko kg kto priberie, ale ako sa citi.. napr moja mama so mnou pribrala vraj 16kg ale na fotkach vyzera uplne stihlo,iba brucho mala. ja sa citim ako slon aj ked som zatial az tak nepribrala..bolia ma bedrove klby a celkovo sa citim taka nemotorna... ale teraz citim ze fakt musim pribrat, chyba mi energia a kamoska co ma stretla po dlhsej dobe mi ako prve povedala ze preboha co mas take prepadnute lica ze vyzeram jak smrt.. no mile 😀
.
@duracelko ahojky, pocuvaj chcem sa ta opytat, ty mas uz dve deticky tak mas skusenosti, teraz som sa dozvedela ze ked ti brusko spadne, tak odhora myslim, bo mne hovoria ze uz mi spadlo brusko dole, takze to nastava vtedy kked uz je 2tyzdne pred porodom. co si o tom myslis? dost ma to vystrasilo, u dr som zatial nebola sa jej take daco pytat, idem az na druhy tyzden na poradnu. 🙂
co sa tyka priberania, tak ja som niekde citala ze je optimalne pribral cca 12 kg/bolo tak rozpocitane kolko vazi babo, placenta, voda a ine/. ale aj tak si myslim ze je to individualne, je rozdiel ked niekto zacina so 40 kg a ina s 90 kg. Ja som pribrala doteraz asi 7kg a neriesim, po porode to schudnem a hlavne je ze mimi dostava vyzivu a je v poriadku. Nikdy by som si neodpustila keby sa malemu nieco stane len kvoli tomu ze ja si chcem udrzat postavu.
Mna tiez boli klby a chrbat a hlavne lonova kost ale co narobim, snazim sa trosku na to cvicit a to mi pomaha ale aj tak v noci ma tak bolia bedrove klby... 😅
V stredu ma caka posledna skuska pred porodom, tak drzte palce, ani sa nejak nebojim samotnej skusky ako tej cesty bo je to na Ostrave, dufam ze v pohode docestujeme a nas maly cestovatel v brusku bude posluchat 😉
@duracelko @pepi_petra my mame tiez takuto zavinovacku do autosedacky, len bordovu, odporucila nam ju kamaratka, vraj je vyborna a aj mne sa tak zda 😉
baby ake mate skusenosti s babyvakom? Tie co uz mate deticky, neskusali ste ho?
@veronikam ja som pri prvom pribrala 8 kg a tiez mi v pn v nemocnici na uzv povedali, ze akurat, viac netreba, tiez som sa cudovala
teraz mam +5 kg, uz som mala 6 kg do plusu, ale zas som kilo schudla, ja vzdy priberiem a hned to schudnem, este ma aj sused nastval, lebo mi povedal, ze vyzeram chudsie ako v lete, ze ci cvicim, ked som tak schudla, tak som mu povedala, ze ci nevidi, ze som v 8. mesiaci 😠
a to ma kazdy strasil, ze pri druhom budem uz ako slon, ale aj tak mi to pride hrozne malo tych 5 kg, kazdy si mysli, ze som max v 6. mesiaci, v 30tt na uzv bol maly o tyzden vacsi, tak hadam je vsetko ok 😖
@alena24 to nie je pre to, ze by som si chcela udrzat postavu, zas aby to nevyznelo, ze som taka hlupa krkavcia matka, ze nebudem teraz jest naschval... to ta psychika, neviem to opisat ale som strasne podrazdena, precitlivela a vybusna, s kazdym sa hadam a spolu s tym mi nejak aj prestalo chutit.. a ja som mala vzdy taky organizmus, ze mi vaha rychlo klesa , ked malo jem... ale akonahle mi dnes rano pohrozila doktorka nemocnicou,tak sa napchavam odkedy som dorazila domov.
tie bedrove klby v noci to poznam..kazdu hodinu sa zobudim na to ze ma boli bok a neviem si najst polohu 😖
@hoota neboj, urcite to zvladnete a papaj vela ovocia, v nom je tiez dost cukru, a malinky rastie dobre? Treba papat co ti chuti a neobmedzovat sa moc 😉 Kamoska sla tiez do nemocnice ale to hlavne pre to ze maly dostaval malo vyzivy, dufam ze vas drobcek nebude mat ten problem. A co sa tyka tej zneny nalad, ja som taka ista, muz ma niekedy zo mna nervy ale snazi sa bo tie tehotenske hormony predsa robia svoje 😉 Drzte sa 😉
@alena24 ovocia papam praveze dost... no maly je o tyzden pozadu vraj.. doktor povedal, ze to este neni katastrofa, ze tyzden hore dole, to je bezne, ale ze mam malo plodovej vody a ze babatko ma malo miesta a ze tie prietoky treba sledovat.. a moja doktorka v poradni mi kazala teraz len lezat, ze nemam chodit ani do obchodu ani nic, lebo hlavicka je nizko, tak aby sa nespustil predcasny porod... a ze sa jej nepacim, ze vyzeram velmi unavene, takze lezat a papat, beriem zelezo, magnezium a nejaky hroznovy cukor a o tyzden idem na kontrolu. no jedina vyhoda je ze mozem lenosit doma a ostatni ma budu obskakovat 😀 vdaka za podporu 🙂
@hoota to obskakovanie je urcite prijemne, ja si to tiez uzivam 😉 a jeden tyzden sa este da, len pekne lezkaj a oddychuj, este sa potom nabehame okolo deticiek 😉 a aj keby ta posle do nemocnice, ver mi, urcite to pomoze. Ja som v nemocnici tiez dost casto bo stale cosi a vzdy ma tam daju nejak do kopy. Hlavne je ze je babatko monitorovane a daju ti infuzky a tie ta uz postavia na nohy. Urcite to zvladnete a uz o chvilku je tu maj 😉
Ahojte, ja som bola dnes na poradni a malý má 1500 g a je otočený hlavičkou dole.. takže super.. dúfam, že to tak zostane až do pôrodu 🙂 a pribrala som +10 kg.. uvidím koľko to bude do konca, lebo vraj sa v 8. a 9. mesiaci priberá najviac.. Tak uvidíme.. Inak baby stalo sa aj Vám niekedy, že po gynekologickom vyšetrení ste trošku krvácali? ☹
Lebo ja dnes áno, ale doktor povedal, že je to normálne.. Ja som sa Vám tak zľakla a keď sa malý chvíľku nehýbal, tak som mu len vyklopkávala na brucho, aby sa mi ozval 😀

@lucia2207 ja som si teraz zarezervovala taku zavinovačku z nožkami do autosedačky z Emitexu.. neviem či je to dobrá cena ale za 15 eur plus posta, novú ani raz nepranú vo farbe tyrkysová. je to zimná verzia tak využijem od jesene do jari... nová by ma stála viacej...