icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

henika81
15. mar 2011

@alena24 no to som nevedela, len toen fakt ze by som mala rodit o tyzden , to je skoro, nie? dost som sa vylakala, kedze mam ist na sekciu 6.aprila tak snad to vydrzim a nepride to skor na mna, nech budem aspon v tom 36tt nech je maly velky tak jak ma byt 🙂

zuzulienka51
15. mar 2011

@elienka
@veronikam
Dakujem baby, citala som tam uz o tom, tiez tie baby dost spominaju canesten. Teraz som si kupila nejake acidofilne veci na papanie a uvidime. Skusim obmedzit sladke, lebo ho jem ozaj dost v poslednom case a uvidim ci sa dostavi nejaky ucinok. Ak mi to neprejde zrejme budem musiet ist k dokymu pre istotu. Niekedy to pocas dna vobec necitim, najhorsie je to vecer ked si lahnem. 😝

aaddeell
15. mar 2011

@zuzulienka51 mne rosalgin vzdy zabral 😉
idete kupovat nejake opalovacie kremy pre babatka?ak ano tak ake?

erika12345
15. mar 2011

@zuzulienka51 Ja som to mala pred nejakym mesiacom 1. krat. Kup si aj nejake probiotika v lekarni, mne to moj dr. odporucal a vraj nepouzivat avivaz a intimne partie si umyvat len cistou vodou, nepouzivat ziadne mydla. Mne to preslo hned, ked mi dr. dal nejake capiky a masticku, bolo to na predpis, ale nazov uz neviem. A aj to s tym sladkym mi spominal, nevysla ti nahodou aj tehu cukrovka? Lebo aj pri cukrovke su castejsie mykozy.

erika12345
15. mar 2011

@aaddeell ja nie, citala som, ze male babatka nemaju mat kremy na opalovanie. Neviem, ci nie az po roku (aleobo polroku???), ale mozno sa mylim...A aj tak s nim nebudem chodit po priamom slnku a budem sa snazit len do cca 10. hod a potom od 16. hod, ked bude prilis horuco, tak nam bude doma pri otvorenom okne urcite lepsie.

aaddeell
15. mar 2011

@erika12345 vdaka za radu 🙂 ja planujem mat maleho skoro cely den vonku ak sa mu tam bude pacit byvame v dome ale bude v tieni 😎
a co tie stahovacie nohavicky po porode ,poradte baby co ste uz mate doma deticky

erika12345
15. mar 2011

@aaddeell len si zisti, ci je to ozaj tak, ja som to niekde citala, ze pre male babatka su tieto kremy nebezpecne. Ked budem u nasich (my byvame v panelaku), tak ho tiez dam do tiena na zahradu, to je ine, ale na slnko s nim nepojdem. Spytam sa na to detskej doktorky, ked ju vyberiem, lebo aj to ma zaujima. 😉 A este sa jej aj popytam, ak budu extra velke horucavy, ci ozaj staci len mliecko, ci nedavat prevarenu vodu...A inak z kozmetiky planujes nieco pre Adamka pouzivat? Ja len na zadocek rybaciu masticku a olivovy olej z lekarne, inak absolutne nic. Este som rozmyslala nieco na tvaricku, len neviem, ci treba, mozno az ked bude na jesen chladnejsie a vietor.

michelle13535
15. mar 2011

@petra1004
ahoj Petra!
Ty máš rovnaký termín ako ja 🙂. Ja mám tiež 21.5.2011. Som z Rožňavy, ale rodiť chcem v Šaci. A čo ty? Máš už predstavu?

zuzana0905
15. mar 2011

@zuzulienka51 Ahoj ja som mala Saforelle gel na intimnu hygienu a je celkom fajn len tiez neviem ci sa moze v tehotenstve, ale to by ma byt v podstate len daky prirodny gel.

zuzana0905
15. mar 2011

@henika81 Ahoj preco ta objednali tak skoro na sekciu?

pepi_petra
15. mar 2011

Caute baby tuto noc som mala celkom blbu.Bolelo ma podbursko tak ako keby som mala dostat menzes,taky silnejsi a aj dnes rano ma podbrusko pobolieva,ale inak nespinim nic.Mala som to pred tyzdnom a isla som do poradne po tom a dr povedala ze vsetko ok.Teraz to mam vlastne druhy krat.Pobolieva aj Vas takto?Je pravda ze vcera som bola cely den na nohach.....volala som mojej dr ,ale ma dovolenku.....neviem ci mam ist na pohotovost..... ☹

zuzulienka51
15. mar 2011

@erika12345 no cukrovka mi nevysla, ale uz dvakrat som mala v moci cukor a doktor mi povedal ze uvidime teraz na najblizsej poradni. Ak sa objavi znova, budeme to riesit. Asi skusim naozaj odstavit sladke, aj ked to bude tazke :(

petra1004
15. mar 2011

michelle 13535 Ahoj ja sa chystam do novej tam som bola ked som mala v decembri problemi tak asi tam.

petra1004
15. mar 2011

@pepi_petra ahoj neviem moj doktor povedal ze kym ma neboli v strede podbruska tak to je ok ale ja by som aj tak isla k lekarovi radsej 100zbytocne ako raz neskoro 😉

erika12345
15. mar 2011

@zuzulienka51 ani nehovor, mne vysla tehu cukrovka a nesmiem sladke, pricom mavam niekedy take chute. 😀 A najviac ma mrzi , ze aj ovocie musim obmedzovat, ale obcas si nejake davam, hlavne take, co ma menej cukru, bez ovocia by som nevydrzala.

zuzulienka51
15. mar 2011

@erika12345 ja som doteraz sladke nemusela, ale posledny mesiac mam neuveritelnu chut nato a tiez som dost sladkeho ovocia jedla, takze asi jedno s druhym. No nic, musim to skusit obmedzit ako sa len da, lebo jedno aj druhe je neprijemne :(

honeybunny81
15. mar 2011

@alena24
tak my sme sa vrátili akurát z poradne, všetko ok, brali nám krv, a robili sono. Problémik je že naša malá mrška sa pretočila a je hore hlavičkou, preto mi to bruško kleslo 😠 ale nevadí, budem jej dohovárať každý deň, nech sa pretočí opačne 😀
máme skvelých 1800 g, zodpovedáme 31+3 (sme 31+1), tak v pohodičke. Akurát je Tánička dlhá jak týždeň pred výplatou!!! uctyhodných 42 cm !!! tak dúfam, že ju nebudú za tie nohy ťahať von 😀 😀
čo sa týka prietokov, tak som sa zabudla spýtať 😠 najbližšie ideme 5.4. ale nič nám nespomínala, len že sa pozrieme, či sa už babula pretočila, to je všetko.
ty ideš kedy najbližšie? a čo tá pôrodnica, páčila sa? 😎

alena24
15. mar 2011

@honeybunny81 no super Peti, mala je teda riadne dlha, bude z nej modelka s takou super vyskou 😉 ked sme boli na sone maly bol hlavickou dolu ale tento vikend robil dost premety v brusku tak neviem presne ako je teraz otoceny 😉 inak ja som vtedy na to tak myslela ze sa jej spytam na prietoky a ked som videla maleho, uplne som na to zabudla 😅 najblizsie ideme 28.3. a ma nam aj zobrat krv kvoli epiduralke. ty si jej nahodou nehovorila ze chces epiduralku? My ked sme boli na poradni minuly tyzden tak sme boli 31+3 a maly mal 1850 gramov, tak Tanicka a Adamko budu asi podobnej hmotnosti 😀 Vas teraz kedy caka dalsia poradna?

@honeybunny81 @paula1234 do porodnice ideme az vecer, mame tam byt cca o 19tej tak dam vediet, ideme sa len pozriet a trosku sa aklimatizovat nech si pomaly Adamko a aj ja pomaly zvykame ze o chvilku pride den D 😀

mandy29
15. mar 2011

ahojte kočky....tak a som doma 🙂 že sa to ukľudnilo, sťahy nie sú až také ako boli minulý týždeň...že vraj som mala také sťahy ako nemajú ani niektoré ženy čo idú rodiť, a pritom som to ani tak necítila....takže ostávam na Magneziu a vypísaná a ležať....
Ruky mám riadne dopichané od infúziek. Tie monitory som si riadne užila, robili mi ich na porodnej sále a keď som tam počula ako tam ženy čo idú rodiť kričia, nevedela som či sa mám smiať alebo plakať...a nejak som sa začala báť, ale potom som tam bola na druhý deň zase a prišla som tak že som počula ako plače malé bábo...tak som to brala zase inak a tešila som sa....
Inak všetko je ok, malý je väčší o týždeň, minulý týždeň mal 1800 g...tak nech ešte vydrží aspoň 3 týždne.... 😉 držte palčeky...a vy si dávajte pozor na seba aby ste sa neprepínali a nedopadli ako ja...nie je to nič príjemné 😒

alena24
15. mar 2011

@mandy29 super ze ste uz doma a vsetko dobre dopadlo. To si mala take silne stahy? Uf, chudiatko, si si musela vytrpiet aj tie infukzy. Snad uz budete len ok a vela oddychujte. Drzkajte sa aj s Riskom 🙂

mandy29
15. mar 2011

@alena24 No ja som ani nevedela že sú to kontrakcie, sťahovalo mi brucho, bolel ma komplet celý chrbát a žalúdok...pri obede som odfukoval jedna radosť...a tlak na konečník...je fakt pravda že ten kľud je potrebný, teraz som si len vybalila tašku z nemocnice a mám dosť...idem si ja ísť ľahnúť...držte sa kočky...dnes tu ešte mrknem určite...tak pekný dník 😉

honeybunny81
15. mar 2011

@alena24 no veru vidno ze tie nase deturence su riadne zivene! 😀
Nehovorila som jej o epi, ale neviem o tom ze sa robia ine testy ako normalne, sa opytam, dik 😀
A teraz goooool, aj my ideme dnes o 7 pozriet porodnicu !!!! Tak sa tam stretneme! Tak potom do mna kopni ze si to ty 😀 Ja budem mat rifle, biele triko s bielymi teniskami a ciernou bundou, vlasy do copu, ok? 😝 A asi bude so mnou moja mama 😀 Muz nestiha prist z roboty, sme to len narychlo vybavili!
Tak sa tanicka stretne s adamkom uz teraz 😀

honeybunny81
15. mar 2011

@mandy29 som rada ze ste ok, vydrzte co najdlhsie, hlavne ze ste uz domka 😅

saeda
15. mar 2011

@mia_m neboj, porodom zhodis tolko, ze budes na svojej povodnej vahe 🙂 a potom uz len dokorigujes brusko... aj ked ja som potom pri kojeni este pribrala 🙂

paula1234
15. mar 2011

@honeybunny81
@alena24 , to ako si vybavujete tu porodnicu, kto vam to navrhol, nie ze by som chcela, uz som ju videla, ale po novom este nie, skoda mohli sme ist spolu, pekny zazitok) 😉
Ja som si dnes v lekarni pokupila potreby do porodnice, vlozky, podlozky a este pre bubatko nejake drobnosti, pani mi aj ponukla olivovy olejcek, tak si ho este pojdem kupit) Myslite, ze mi bude staci 20 ks tych vloziek, mam od Hartmanu, alebo este kupim 1 balik? 😉

alena24
15. mar 2011

@honeybunny81 ja idem tiez s mamou a ma ist aj teta /ta tam ma znamu co tam pracuje/. Muz tiez nestiha tak to omrknem s maminou 😉 sme to najskor planovali na vikend ale aj takto v tyzdni je to ok, hlavne aby sme mali nejaku tu predstavu 😉 snad sa najdeme, ja budem mat isto cierne nohavice a na vrchu asi taku volnu fialovu kockovanu bluzku 😉 tesime sa 😀
@paula1234 ja som to vybavovala cez tetu a ona mi vcera volala ze by sme mohli prist dnes o siedmej, tak som povedala ze ano, ma tam znamu, aj mi hovorila jej meno ale nepamatam si vobec 😅

dooscoby
15. mar 2011

ahojte...baby mam na predaj vecicky po dcerke vek 0-6 mesiacov...bola aprilova a teraz cakame chlapceka a neviem co s tym...tak ak mate daktora zaujem ozvite sa a poslem vam dake foto..ceny od 0.5 do - 3 eur za kus plus postovne....zachovale vecicky bez fliackov daktore ako nove len par krat oblecene...svetriky body dupacky overaly nohavice....BA a okolie sa da dohodnut osobna obhliadka

honeybunny81
15. mar 2011

@paula1234 misulka, dnes mi mama zavolala ci chcem ist na exkurziu do porodnice, ze tam ide dcera znamej co tam ma znamu co tam robi. Tak neviem ci to aj neni @alena24 to by som sa pobavila. 😀 Osobne si myslim ze keby si sa k nam pridala tak sa nic nestane, tak necham mamu vonku a zoberiem teba, hm? Idem jej zavolat ze ako je to vlastne dohodnute a dam ti vediet.

honeybunny81
15. mar 2011

@paula1234 misulka tak v pohode mozes, ak chces daj mi vediet a poslem ti cez IP moje cislo a sa dohodneme kde sa pockame. 😝 budem cakat na odpoved.

henika81
15. mar 2011

@zuzana0905 ahoj, no je toho viac, aj zdrav. problemy a jednak som chuda, tehu som zacinala s vahou cca 41kg,som epilepticka, mam celiakiu bezlepkova dieta laktozova intolerancia, nesmiem nic mliecne kravske atd., stitnu zlazu, no je toho este viac, ale toto su take hlavne dovody, a dalsi je ten, ze som chuda a dr. si mysli, ze mi netreba az tak zatazovat maternicu lebo mam vsetko slabe a staci mi aj 2500g dieta ze ono si to potom dotiahne hlavne nech bude v tom 36tt a oni to uz pokladaju za vynosene babo a pojde maly von. ono prakticky to je koniec 9.mesiaca takze v pohode. Maly uz aj tak je s vahou popredu o 2 tyzdne, tak asi aj tolko bude mat potom predpoklada. no a teraz vazim cca 53kg, je to fakt zazrak ze az tolko som pribrala, ale je to super aj keby mi nejake kilecka po porode ostali o com dost pochybujem.no uvidime snad to zvladneme a maly tam vydrzi do toho 6.aprila, lebo ze uz mi kleslo bbrusko a to padne vtedy ked je cca 2-4 tyzdne pred porodom , no a ono to a tak nejako vychadza. 🙂