Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@paula1234
@mipolka ja som podprdy na kojenie v nasom TN Tescu nevidela a to som ich skusala hladat, ale mozno by bolo fajn sa spytat ci tam ozaj nie su 😅 ja som su kupila len jednu a to v BN blizko Tesca a tam je obchod so spodnym pradlom, je fakt super, stala cca 30 Eur ale asi si pojdem kupit este jednu bo jedna mi pride malo. Mam doma ale take tielka pre tehotne a tie mi pridu pohodlnejsie ako podprda a kedze nemam velke prsia, snad mi budu stacit.
kocky ja som si podprdy aj tielka na kojenie objednavala v ottovi..
@mipolka zrovna dnes som bola v Tn a tiež som rozmýšlala, že kde by som tak mohla kúpiť kojeneckú podprsenku. Bola som aj v zdravotníckych potrebách v Keramoprojekte si kúpiť tie popôrodné nohavičky a popôrodne vložky, ale ma nenapadlo sa opýtať či tam náhodou nepredávajú kojenecké podrsenky.
Ale viem, že oproti Prioru nad kvetinárstvom Naomi, je tehotenská móda, tak skús sa tam opýtať, tam mi asi tak pred pol rokom ponúkala tehotenské tielke, takže asi má aj podrsenky. Ak by si tam šla, daj vedieť či si kúpila a za koľko.
Ešte mi napadlo, že kojenecké podrsenky predávajú v Dubnici n/V, v jednej takej zašitej maličkej predajni. Je tam veľmi ochotná pani. Jedna kamoška si tam kúpila za tuším 12 alebo 13 Eur, čo je celkom v pohode. Alebo som videla aj že predávajú kojenecké podrsenky v predajniach s destským tovarom, no treba len pochodiť a popýtať sa..
Ja som si ešte osobne nekúpila žiadnu, lebo mi stále rastú prsia. Tažke asi až posledný mesiac, ale aj to riešim dilemu, že asi akú veľkosť, tak možno aj o dve čísla väčšie, alebo fakt neviem..
@alena24 ahoj alenka, dneska som bola v Cegyse, ani som nič neplatila, mám doniesť na prietoky potom výmenný lístok, takže super. Videla som nášho drobca, alebo lepšie povedané valibuka, váži až 2600 g, ani som sa radšej nepýtala koľko meria, kedže my sme s mužom riadny dlháni, tak to bude fakt valibuk a je väčší o týžden a 4 dni. Ešte dobre, že som nekupovala celkom tie najmenšie vecičky.
Ozaj Ala, ked pojdeš do poradne budúci týžden, skús sa opýtať, či ta pošle do Cegysu na prietoky alebo ti ich urobí sama.
No super v tej nemocke, že ste boli skojné, takže už aby to bolo 🙂 Ale vás obdivujem, že ste tam šli, ja radšej ani neplánuje isť na obhladku "miesta činu", lebo ako sa poznám, by mi extrémne pracovala fantázia a skôr by sa mi tam potom nechcelo ako chcelo a viac strachu by bolo vo mne.
@macka381 macka mne osobne sa tam tak pacilo v tej porodnici ze by som tam uz bola aj zostala! 😀
ahojte baby, je tu nejaka majovka co sa chysta rodit na antolskej v BA? 🙂
@alena24 @macka381 @paula1234 ja som si tiež kupovala podprsenky v BN, oproti Rokošu je predajňa so spodným prádlom, vyšli tak okolo 10-12 Eur (lebo mne teda hocijaká nesedí a dokonca ešte aj pekné boli), ďalšiu predajňu majú zboku Tesca a ešte jedna je oproti Tescu, tam majú aj tehotenské veci, ale aj cena je vyššia 😒 ... to len ak by ste sa tam vybrali na nákupy 😀
Vy ste všetky z TN?
@paula1234 20 je malo, a aj ja mam lepiace, ved ak nebudu vyhovovat lepiace tak ten pasik jednoducho neodlepim 😝
ahojte,mozem sa pridat? cakame dievcatko,termin 9.5.,som z BA.Mame uz 5-rocneho,tiez majoveho synceka Marka.Idem rodit na Antolsku.
@hoota ahoj,ja idem na Antolsku 🙂 super,mame skoro rovnaky termin,mozno sa tam stretneme. 🙂 a akemu dokymu ides? cca za 3 tyzdne uz musime chodit tam,ak teda nemas aj gyndosa na antolskej.Ja nie,mam dokynu na Strecnianskej,takze u nej mam poslednu poradnu 9.4,ten vyter mi spravi a ze uz stymi vysledkami musim na Antolsku.U koho budes rodit? zazmluvnujes si niekoho? Ja by som chcela znova mat ako aj pri malom DR.ROZEMBERGA,tak sa za nim uz pomaly vyberem,nech sa snim dohodnem 🙂 😉 bol fantasticky.Dufam ue teda nema atestacie,lebo pred 2 tyzdnami som bola na prednaske o Epi a tam baby vraveli ze ma atestacie len nevedeli kedy a dokedy.snad april a maj nieeeeee ☹ a ty si tu asi tiez nova vsak? a cakate prve a pohlavie??? 🙂
@honeybunny81 a kupila si si tie kratsie alebo dlhsie, lebo tie Harman su take kratsie, tak si zbehnem kupit este tie dlhsie a 40 ks bude stacit? A ved keby nieco, manzel donesie..))) 😉
@montana13 ja nie som priamo z TN ale dlho sme tam zili, momentalne byvam blizko Trenc. Teplic 🙂
@macka381 macka, riadny valibuk 😉 Hlavne je ze je drobcek ok a super ze si nemusela nic platit a kto tam bol vlastne, Hlavacik? . Ked pojdem k mojej, urcite sa jej spytam na tie prietoky 😉 Ja mam tiez pred nemocnicami respekt ale uz to nejak zvladneme, izby sme nevideli, len tie porodne saly ale predpokladam ze izby budu take iste ako v celej nemocnici, jedine ze by si chcela ist na nadstandardnu 🙂
@honeybunny81 peti, tanicka stale dolu nozickami? 😉
@kelly767
@hoota
aj ja sa chystam na antolsku, rodila som tam aj prvykrat, uplna spokojnost so starostlivostou, len porodnika si zazmluvnim ineho..moj gyn mi odporucil Scholtza..citala som tu aj referencie, tak snad vsetko dobre dopadne....povodne som chcela v ruzinove,mam to blizsie, ale zatial som nic dobre na tuto porodnicu nepocula
@paula1234 ja mam sice inu znacku, ale mam tie dlhsie pre istotku. 40 ti bude stacit potom dokupis keby nieco pripadne ti budu vyhovovat uz tie klasicke ako always. Tak mi bolo povedane 😀
@alena24 avoj, no jasne ze hej opica jedna uz neviem ako jej dohovorit, asi pojdem vymalovat tu druhu cast izby co mi zostala, mozno sa jej zachce otocit, princeznej 😀
@mandy29 @alena24 ja viem, aj doktor povedal, že je to riadny valibuk, len čo už s tým. Ked mne vôbec nebývalo zle a jedla som a jedla som do nemoty a pribrala 17 kg, tak sa to odrazilo na malom. Ale inak má všetko v norme, len vyše tuku na sebe ako by mal 🙂
Alenka, ak teba nezabudneš, opýtaj sa v pondelok na tie prietoky do Cegysu. diky
@paula1234 predavačka mi ponúkala také obyčajné vatové od Hartmanu, kratáke, no to by som musela mať aj tri vložky naraz (videla som ich inak v drogérke v meste a boli lacnejšie o pár centov ) a tam stáli nejak 1,10 Euro. Ale nakoniec som si tam kúpila iné, tiež od Hatmanu - vložky Samu, tam je 20 kusov v balení (cena 1,41 Eu, sú bez lepiaceho pásika. Tiež som si kúpila tie nohavičky, ale také čo sa dajú preprať. Inak tie vložky som doma rozbalila a sú presne také isté ako napr. vložky Lidie, len tie majú lepiaci pásik a sú omnoho lacnejšie. Takže už si v zdrav.potrebách nekúpim vložky, jedine v drogérke, lebo fakt tá kvalita je tá istá.
Inak som dostala ešte odporúčanie na vložky Kotex night, sú extra dlhé a tie sú vraj teste po pôrode uplne najlepšie. Videla som ich v tiež v drogérke, takže asi si kúpim ešte tie. A potom mám doma klasické Always- sice troška hrubšie a dlhšie, ale snad mi to bude stačiť.
@kelly767
@aaddeell
@jasminka
ahojte no ja som najprv chcela ist do ruzinova, ale par dni dozadu som tam bola na pohotovosti kvoli bolestiam a sluzbu mal taky strasny lekar- arogantny neprijemny clovek, ze mi to znechutilo cely ruzinov a o antolskej som pocula lepsie veci. kedze je to moj prvy porod, tak si to chcem ulahcit najviac ako sa da. chcem si zaplatit epi a zazmluvnit si nejaku lekarku- zenu. je mi to ovela prijemnejsie, pred muzom gynekologom mam odjakziva tak trocha blok. viete o nejakej dobrej lekarke?
a ako je to s tou prednaskou o epi? pocula som ze je to kazdu stredu. to tam len tak pridem alebo sa musim niekde vopred prihlasit?
a @kelly767 nie nechodim cvicit..na ake cvicenie sa tam da chodit? ja som chodila na jogu ale teraz mam nariadeny klud na lozku takze lezim doma. a v aprili som nas s manzelom prihlasila na kurz Priprava na porod aj s oteckom na sklenarovej v ruzinove.
@macka381 tak nakoniec idem v piatok na poradnu, musela som to prehodit bo chcem do roboty behnut tak ti dam vediet potom 😉
@honeybunny81 vymalovat 😀 jednej kamoske sa otocil maly vo vytahu, to len taky hint for u 😀 😀
@hoota no na antolskej je ta starostlivost na oddeleni sestonedelia prikladna, sestry mas vzdy k dispozicii, poradia, pomozu. raz do tyzdna je prednaska o starostlivosti o babatka. co som sa bavila o izbach, cistote a poriadku, tak v ruzinove je nadstandard to, co na antolskej standard.
na cvicenia k Jezikovej som nechodila, lebo maly sa narodil v januari po sviatkoch a akurat tam mala nejaku mesacnu dovolenku . Ale porodila som aj tak 😉
prednaska o epi byva kazdu stredu, ale to ti uz tvoj porodnik povie, kedy tam mas ist.
ja som mala porodnicku Dubcakovu, nemozem si stazovat, bola mila, ochotna, len mam pocit, ze trosku neustriehla porod, nakolko maly bol velmi rychlo- na druhy sup (druhe tlacenie) vonku a dost som sa potrhala a bolelo to este skoro rok po tom. A este ma mrzi, ze ma neprisla pozriet na sestonedelie, ostatne baby, co mali porodnikov zazmluvnenych, tak ti tam boli furt a pytali sa na stav svojich pacientiek...
@jasminka aha cize tu prednasku este teraz riesit nemusim.. ach bola by som najradsej keby to uz bol, dufam ze mi tie posledne dva mesiace uz nejako ubehnu..
no toho potrhania nastrihu sa asi najviac desim 😒 no ak je babatko velke alebo nejako zle otocene tak to lekar ani neovplyvni ci ano? mala si epi pri prvom porode?
Ahojte idem po mesiaci na kontrolu, budem akurat v 33.tyzdni. Kedy mi da dalsiu poradnu? Nemala by sa uz davat kazde 2 tyzdne, a v 9.mesiaci kazdy tyzden? Chodim do Cegysu.

ahojte prave sme prisli z poradne Adamko ma 1370g a zodpoveda 30tt 😀