icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

mia_m
19. mar 2011

@alena24 mam gynekologa v tn a uz sme tuto temu nacali (ja som prve rodila v pn a chcela som aj teraz), ale zacinam zvazovat porod v tn, nabuduce sa mame dohodnut, tak podla toho sa rozhodnem

monuli1985
19. mar 2011

@pran dobry den,aj mne sa velmi paci ten PP clasicco...a dufam ze cca pol roka mi tam babo vydrzi,kedzemame mat koncom septembra...ak by sa vam dalo,zmerate mi vnutorny rozmer vanicky?dakujem velmi pekne 🙂

aaddeell
20. mar 2011

@mirm dakujem 😉 ako sa ti dari?

pran
20. mar 2011

@monuli1985 Vanicka je dlha 76 cm a siroka 36 cm.

mirm
20. mar 2011

@aaddeell vcelku dobre, ale po dlhsej dobe ma zacina bolievat v noci dost brucho, takze mimo prechadzok na wc este som hore kvoli bruchu, ale asi mala rastie takze dobre.
Boli sme v piatok na sone a mala ma 1400-1550 g. Sa mi zda ze lekarovi sa zdala mala, lebo sa ma pytal kolko som pribrala, tak dufam ze to nejak dobehneme 🙂
Ale o dva tyzdne uz ostavam doma, ale uz by mohol byt aj 27. maj 🙂

macka381
20. mar 2011

@honeybunny81 @alena24 hej hej stoji tam 33,- euro ta EPI a niektorým holkám z predpôrodneho kurzu sa to zdalo aj tak drahe. Inak v decembrovom vydani časáku Mama a ja, je popisene o pôrodniciach v TN kraji, je tam zrovna IL, TN a tušim BnB, musi to pozriet, ten casak som si radsej odložila.

majulienka27
20. mar 2011

halooo baby ta čo tu zomrel život 😎 , kde ste všetky, inokedy keď tu nie som jeden deň tak sa neviem dočítať a teraz som tu dva dni nebola a nič tu k čítaniu ani nie je, dúfam že sa máte dobre a drobci počúvajú 😉

aaddeell
21. mar 2011

@mirm takze este pracujes? moj mal minuly tyzden 1370g ,to ma este menej ako tvoja a doktorovi sa zdal velky

mandy29
21. mar 2011

krásne dobré ránko kočky 😀 dnes to vyzerá na krásny slnečný deň 😉 tak si ho pekne užite 😉 ja idem žehliť ďalšiu várku malého oblečka...už máme doma aj postielku, včera som prinútila mužíčka ju okamžite poskladať 😀 😀 😀

macka381
21. mar 2011

Ahojte babulky, prosím poradte mi ako mám bojovať s nespavosťou ☹ Ešte stále chodím do práce a v noci aj hodinu nespím, vždy ked idem na WC tak sa prebudím, len sa potom prevalujem v posteli, celé telo ma svrbí a ked si pomyslím, že ráno vstávam do práce, tak ma chytá len nervozita....a nie a nie zaspať 😒

mirm
21. mar 2011

@aaddeell taky zvlastny pocit som mala z lekara, ale to su mozno hormony 🙂
este pracujem ale uz len 2 tyzdne 🙂 nastastie

honeybunny81
21. mar 2011

@macka381 az ti to pomoze ja nespim vobec, maximalne hodinu za celu noc, uz asi mesiac. Uz som si zvykla 🙄 S tym sa neda nic robit macka, uz len vydrzat 😠

avenev
21. mar 2011

@macka381 ja pracujem doma, tak sa tak neunavim ako keby som chodila do prace mimo domu. Pomaha mi dlha prechadzka-chodza. Snazim sa kazdy den chodit niekam pesi. Vtedy sa fyzicky unavim a lepsie spim. Ale tiez ked idem okolo 4 nad ranom na wc, tak sa niekedy preberiem a nie zaspat. Ked nastupis na matersku a budes mat viac casu skus vela chodit pesi ak mozes.

macka381
21. mar 2011

@honeybunny81 @avenev babulky, ked ja práveže chodím stále pešo, z roboty idem peši asi 1 km, doma neobsedím, stále čosi robím, proste energie mám asi dosť a aj málokedy cítim únavu a ked mám isť spať, tak zase so strachom, čo bude v noci, a tie desivé sny ani nehovorím. Neviem či sa to zmení ked budem už o 2 týždne na MD, ale silno pochybujem. Asi sa moje telo pripravuje na nočné vstávanie.....

erika12345
21. mar 2011

@mandy29 tvoja postielka vyzera nadherne. 😉
Kocky, kolko ks prestieradiel mi je treba do postielky? Kolko ste kupovali vy?

honeybunny81
21. mar 2011

@erika12345 ja mam 2ks plachty a dvojo obliecok.

erika12345
21. mar 2011

@honeybunny81 dakujem, ja som rozmyslala nad 3ks, neviem, ci to nie je zbytocne vela, nemam skusenosti. 😉

alena24
21. mar 2011

@macka381 macka, ja vstavam minimalne 4 krat na WCko a zakazdym nemozem zaspat aspon hodinu, takze cisteho casu v noci prespim asi 3 hodiny 😅 ale potom nejak okolo 2hej poobede si lahnem na hodinku a to mi pomoze, skus aj ty ked prides z roboty, ale to zalezi aj kedy chodis 😒 neboj, este dva tyzdne vydrz a uz potom si mozes na chvilku lahnut aj cez den.
Niekde som citala ze v inych krajinach tehotne maju normalne narok na hodinku si ist lahnut aj cez pracovnu dobu, skoda ze na Slovensku to tak nie je 😒

petra1004
21. mar 2011

@michelle13535 lebo tam maju zevraj najlepsie vybavenie pre novorodeniatka ked je problem aj z ostatnych nemocnic im nosia deticky co su predcasne narodene /kamoskine zo Sace/ 😒 a nevybavujem si ziadneho doktoro ved odrodit ta musia 😀 a ja som tam lezala ked som bola v 20 tt som mala bolesti tak uz pojdem tam maju aj kartu. 😝 ...a neviem ktora je najlepsia 🙄 lebo na kazdu su aj dobre aj zle recenzie to asi zalezi aj od lekara akeho dostanes a lekarovej nalady ja neviema je mi to jedno len nech je male zdrave nieako to uz zvladneme ved niesme ani prve ani posledne ne? 😵

majulienka27
21. mar 2011

@mandy29 jej tá je sladučká, len ja by som to takto skoro nemala vystavené, ešte kopa prachu ti na to sadne, ja som pri prvom mala postieľku prichystanú ale paplónik a ostatné záležitosti som mala ešte pobalené aby mi na to prach nesadal, keď sme prišli z pôrodnice všetko sme mali nachystané čisté a voňavé 🙂 , ale tá tvoja je aj tak prekrásna
@macka381 máš to ťažké, ja do práce nechodím som doma s malou ale v noci našťastie na vecko nevstávam iba ak výnimočne možno raz do týždňa. Noci prespím celé, nemám problém so spánkom a pritom si ešte aj každý deň ľahnem s malou na obed keď ide spinkať a pospíme ešte ďalšie dve hodinky, takže až sa divím že v noci vyspím, ale pri malej som to mala presne ako ty, na vecko som šla dosť často a keď som sa vrátila tak sa ona zobudila a nedala mi spať, veľakrát som už o 4 bola hore popozerala som telku do 8 a šla spať ale to som potom prespala do 12, ale keďže som nechodila do roboty tak sa to dalo, ty už musíš nejako vydržať tie dva týždne a potom si to zariadiš tak ako to bude tebe vyhovovať, viem že nič príjemné to nie je ale raz to prejde určite 😀

honeybunny81
21. mar 2011

@erika12345 dvojo zatial musi stacit, ved sa opere a keby nestacilo potom sa dokupi, ved ide leto, pradlo rychlo uschne 😀

macka381
21. mar 2011

@majulienka27 @alena24 babulky dakujem za podporu. No musím to len vydržať, nič iné mi neostáva a ked viem, že niektoré z vás sú na tom podobne, tak to nejako prežijem aj ja....

mystery7
21. mar 2011

@mandy29 krasna postielka. Vidim, ze uz si "nazhavena" 😉

Ja v noci teda riadne zle spavam, chodim na wc-ko asi 2x za noc. Ked si nejako zle lahnem, tak sa maly zobudi a kope kym sa nepretocim. Boli ma aj kostrc, takze otacanie na posteli je bolestive. Musim este nejako vydrzat.

mipolka
21. mar 2011

Ahojte...nestacim to tu sledovat, neskor si precitam vase cerstve prispevky.... len som sa chcela poradit, ci nahodou niektora nemate podobny problem a co vam na to lekar povedal. Dnes som bola u mojho gynekologa a postazovala som sa na obcasne problemy s dychanim (neviem ako to opisat, ale ko keby som mala nedostatok kyslika, vzdy si musim lahnut a predychat taketo stavy) a nevolnostou hlavne hodku, dve po jedle , ktore pocitujem asi tak od zaciatku 7.mesiaca ...... myslela som si ze je to normalne a sposobene tym ako maternica obmedzuje zaludok a pluca ale lekar mi povedal, ze to s tym dychanim a nevolnostou nie je az take normalne....hned ma chcel dat na PN, ale kedze pracujem doma, tak si to potom rozmyslel...... ale uvazuje o tom, ze ma posle na interne vysetrenie........ normalne som z toho paf..... ale mozno je len opatrny....

mia_m
21. mar 2011

@mipolka som prekvapena, lebo tieto stavy mam aj ja, ale tiez som si myslela, ze je to len preto, ze mi maternica tlaci na zaludok a pluca, tak som to neriesila 😖 😕

hoota
21. mar 2011

@mipolka ahoj, ja som pred par dnami skoncila na pohotovosti, lebo som mala neznesitelne bolesti zaludka. bola to taka paliva bolest, ktora prisla, potom na chvilu zas odisla.. pre istotu sme teda sli do nemocnice nech sa na mna pozru a sluzbu mal zrovna tak arogantny lekar, ze som lutovala, ze som tam vobec sla..tvaril sa ako ze ved vam nic nie je,co ma tu otravujete o druhej v noci... dnes v poradni som hovorila svojej lekarke, ze mi dva dni po sebe prislo takto zle a poradila mi, ze treba jest castejsie menej, to je vsetko. podla mna je to normalne, ze nam je vselijako ved predsa len sa to vsetko v tom bruchu posuva.. a mozes byt len rada, ze mas takeho starostliveho lekara 🙂

michala1515
21. mar 2011

ahojte maminky 🙂 ja sa v noci tiez malokedy dobre vyspim, bud mi treba ist na wc, alebo som smadna, alebo sa mala zobudi a zacne si tancovat 🙂 v poslednych dnoch sa vsak zobudzam aj na to, ze citim ze mam brusko tvrde. neboli to, len citim ze stvrdne, trva to par sekund, mozno do minuty a zas to prejde. nemate s tym niektora skusenost?

michelle13535
21. mar 2011

@petra1004 to je pravda, že odrodiť ťa musia, ale ja by som predsa len vsadila na istotu skúseného lekára pretože vyskytnúť sa môžu všelijaké komplikácie s ktorými si niekto dokáže ľahšie a iný zase ťažšie poradiť. No veď uvidím ako sa mi podarí to vybaviť. 🙂 Držím Vám palce a chcela by som zdieľať tvoj pokoj pred pôrodom lebo ja z toho už mám stres 🙂 bojím bojím

mystery7
21. mar 2011

@minipolka aj ja to mam. Niekedy nic nerobim a som taka zadychcana ako keby som na 12.posch peso vysla. Ale podla mna to je normalne, ved vsetky vnutorne organy sa stlacaju. Mne este aj puchne sliznica v nose, to mi tiez velmi nepomaha ☹ treba len vydrzat a o chvilu bude dobre.

mystery7
21. mar 2011

@petra1004 odrodit ta odrodia, ale v kazdej nemocke su rozni doktori. Ja si vyberam dr-porodnicku, ku ktorej budem chodit na pravidelne kontroly. Ona bude dobre poznat moj zdravotny stav aj maleho. Pri predchadzajucom tehu sa mi to osvedcilo. Dr. Vedela, ze maly je velky a vopred ma pripravovala na cisarak. Potom ked to prislo, cakala co bude-ci sa to rozbehne, lebo som chcela rodit prirodzene. Nakoniec po 10hodinach urobila cisarak. Aj po porode bola za mnou a malym, zaujimala sa o nas. Necitila som sa ako nejaky "dalsi porod". A pritom som jej nic neplatila, lebo som rodila pocas jej sluzby v nemocke.