icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

macka381
23. mar 2011

@paula1234 tak malý sa raduje a teší na bratčeka....ja mam iba zatiaľ manžela 🙂 , takže ten sa raduje s každého vyvádzania maličkého brušku a stále sa ma pýta, či ma neboli, ked tak silno kope a krúti sa tam.. 🙂

macka381
23. mar 2011

@duracelko ahoj, aký veľký je tvoj maličký?? Som hrozne zvedavá, kedže medzi našimi deťmi je 1 deň rozdiel, teda zatial 🙂

pami2
23. mar 2011

@avenev ahoj, ja ju mam, nie presne od emitex ale nejaka ina znacka...podla mna este nebude tak teplo a ak ano, tak tam maleho nezakrutim, ale bude mat aspon maksiu tu autosedacku

ozaj, v com budete nosit babatka z nemocnice? ja som mojej mame povedala, ze ho dam do vajicka a do tej zavinovacky a bola uplne zhrozena...ze to bude mat skrceny chrbatik, ze ho treba dat do normalnej pevnej zavinovacky...no neviem

irenea
23. mar 2011

@pami2 toto by zaujimalo aj mna, tiez mam strach, ze tam bude mala skrcena, ale zasa vraj je pokuta 70eur, ked nas zastavia policajti a dieta budeme drzat na rukach....

pami2
23. mar 2011

@irenea to hej, na rukach urcite nie...len si prave obzeram to vajicko a zda sa mi take tvrde...budete to niecom vystielat?
je to aj dost take do obluka...ci je to kvoli babu, ze je to podobna poloha ako v maternici? no haluz

irenea
23. mar 2011

@pami2 vobec netusim, mam taku teplu zavinovacku do autosedacky, ale aj mne sa to zda tvrde a take neforemne, ale spolieham sa na to, ze snad to tak ma byt...aj ked mam z toho divny pocit

avenev
23. mar 2011

@pami2 my pojdeme z BA autom domov do TN, tak perinku ani nepotrebujem. Dam ju hned do autosedacky a prikryjem dekou. Je to taku hodina a stvrt tak to hadam vydrzi. Zalezi ako pojdes z nemocnice ak pesi tak ho mozes dat do tej pevnej zavinovacky a do kocara.

michala1515
23. mar 2011

@irenea asi to tak ma byt, tiez si myslim. my pojdeme domov autom, dame ju do vajicka a zavinovacky, aj ked bude mozno uz teplucko, ale bude to jej prvy den vonku 🙂 a zavinovacka je dobra preto, lebo babatko sa v nej citi v bezpeci ako v brusku.

irenea
23. mar 2011

@michala1515 to je pravda, ved to vyrobili pre babatka, tak asi vedeli co potrebuju, nie? a stou zavinovackou mas tiez pravdu, my budeme s malinkou cestovat vyse 200 km domov, lebo som zo ZM a rodim v RK, takze to bude pre nu asi aj dost....mozno to budem striedat, ze ju chvilu necham v autosedacke a potom ju trosku popestujeme...ale dufam, ze tu cestu vydrzi...to auto ju bude mozno uspavat....no uvidime

michala1515
23. mar 2011

@irenea a preco ides tak daleko rodit? do nr si nechcela ist? tak malinka si uzije dlhu cestu domov 🙂

irenea
23. mar 2011

@michala1515 nie ja NR nemusim, zle skusenosti...a z RK mam manzela, pocas tehotenstva som tam dva krat lezala a neda sa to porovnat s Nitrou ani s Levicami, proste tam je tak uzasna starostlivost, ze radsej pojdem tych kopu km, budem rodit cisarskym kvoli nizkej placente, takze pojdem presne na objednany termin...

irenea
23. mar 2011

@michala1515 mas pravdu, uzijeme si tu cestu asi vsetci...ale snad to zvladneme

michala1515
23. mar 2011

@irenea ja som sa rozhodovala medzi nr a nz, ale nakoniec budem rodit v zamkoch, na nitru som pocula viac zleho ako dobreho a v nz je aj vynikajuce neonatolog. oddelenie tak aj to ma presvedcilo... placentu mas odkedy nizko? kedy ti oznamil lekar ze to bude sekcia?

irenea
23. mar 2011

@michala1515 placentu mam nizko od sameho zaciatku, ciastocne zakryva krcek, takze nemozem rodit normalne, povedali mi to v 20tt a odvtedy sa ani nepohla, termin porodu mam 3.5. ale sekciu mi budu robit 10 dni pred terminom, v polovici aprila sa mam ist objednat do Rk, tak uvidim ci mi to urobia pred alebo po velkej noci

michala1515
23. mar 2011

@irenea takze ak som ju mala doteraz v poriadku, nemala by uz zmenit polohu. myslim placenta...drzim palce, nech to vsetko dobre dopadne, mozno na velku noc uz budete traja 🙂 ja dufam, ze nasa vydrzi este velku noc v brusku.

irenea
23. mar 2011

@michala1515 to iste nie, ona by Ti nemala klesnut dolu...to len mne sa vobec nezdvihla hore, vraj to moze byt sposobene tym, ze som mala konikzaciu krcka a v decembri min. roku som prisla o babatko v 7tt, tazko povedat....je to nebezpecne, lekarka ma varovala, ze pri najmensom farbeni musim letiet do porodnice, tak dufam, ze sa to nestane, lebo by mi ostavala Nitra a to velmi nechcem...zatial sme v poriadku, akurat to lezanie je uz otrava, hlavne ked vidim okolo seba co vsetko by sa malo urobit...ale viem, ze malinka je nad vsetkym, tak poslucham a lezim....dakujem, aj ja drzim palce

macka381
23. mar 2011

@irenea @avenev @michala1515 no určite ked sa pôjde z pôrodnice, musí byť bábätko v aute v autosedačke, lebo je za to pokuta. Ja chcem zobrat deku a zavinočku letnú, ak bude chladno, tak aj dve deky, ale ved potom v aute sa dá zakúriť, takže v pohode. Ale skôr rátam, že bude teplo, ale človek nikdy nevie...

gesipa
23. mar 2011

@macka381 pokial viem, ked ides z pôrodnice domov, nemusí byť bábo v autosedačke. Ked ta náhodou zastavia policajti a predložíš im prepúšťaciu správu tak nejde o pokutu, viem to zvlastnej skúsenosti.
Bola som pre sestru a jej dieťa v pôrodnici v Leviciach a sestrička jej povedala že bábo nemusíte dávať do vajíčka, stačí do vaničky. Cestou z pôrodnice nás ako naschvál zastavili policajti, nakoľko bola policajná akcia a boli na každom kroku, a pýtali sa na bábo, predložila prepúšťaciu správu a povedali že v poriadku, ale ked pôjdete už zajtra s bábom už musí byť vo vajíčku.

honeybunny81
23. mar 2011

@macka381 Mas pravdu
@gesipa prosim ta, uz si videla letiet kufor cez predne sklo pri nehode? Kludne aj 100 metrov! Nejde predsa o pokutu ale o bezpecnost dietata, tak tu prosim ta neplet nieco s ukazanim prep.spravy a precitaj si zakon. To ze ma nejaky denent v zelenom necha ist pre jeho blbost neznamena ze by som si nevycitala keby sa sa nieco stalo mojmu dietatu pre moju blbost ...

gesipa
23. mar 2011

@honeybunny81 reagovala som na vetu: "ked sa pôjde z pôrodnice, musí byť bábätko v aute v autosedačke, lebo je za to pokuta" ktorú napísala macka381. Reagovala som na to, že ked sa pôjde z pôrodnice, NEMUSI byť bábetko v aute v autosedačke, pretože za to nie je pokuta!! O bezpečnosti sme sa predsa nebavili, to je druhá vec 😝
Iba som chcela opraviť macku381, pretože za to pokutu nedostanete, nabudúce čítaj pozornejšie, aby si vedela o čom sa píše.

michala1515
23. mar 2011

@honeybunny81 suhlasim s tebou, nejde o pokutu ale o bezpecnost. my mame porodnicu vzdialenu do 10 min autom, aj tak sa neodvazime ist bez vajicka.

honeybunny81
23. mar 2011

@gesipa zakon nedefinuje pojem "ked sa ide z porodnice" sa ti snazim vysvetlit. Tak si skus precitat zakon pozornejsie a nesud pripad podla jednej skusenosti.

mystery7
23. mar 2011

@irenea @pami2 a nemate vo vajicku novorodenecku vlozku? Pkial viem, tak vajicka su specialne vyrabane tak, aby sa odlahcil tlak na chrbticu. Deticky boli cely cas skrcene a my ich ideme zrazu nasilu vyrovnavat -aj ked lezia v makkom.
Prvy syn sa narodil koncom maja a ked sme ho viezli domov bolo 10'C a lialo a fucalo. Mal oblecene body s dlhym rukavom, fleesovu supravu-nohavice a mikinu, ciapocku, rukavicky. Sedel-spal vo vajicku a bol prikryty tenkou dekou. Celu cestu prespal a doma ked sme ho vyberali tak bol teplucky.
Nebojte sa, v maji nam uz deticky snad nezamrznu 😉

aaddeell
23. mar 2011

@andysok na antolskej a ty?

andysok
23. mar 2011

@aaddeell jooooooj v ruzinove skoda ...som myslela ze najdem partacku, lebo ja pravdepodobne budem rodit okolo tvojho terminu....

aaddeell
23. mar 2011

@michala1515 @monika26 ja som sa rozhodla ze pupocnikovu krv darujem, kedze si ju nechceme dat odobrat po viacerych rozhovoroch a precitanych lanoch o vyuziti

aaddeell
23. mar 2011

@pami2 @irenea my si maleho povezieme vo vanicke od kocika da sa priputat ako vajicko s pasmi, nechcem aby sa maly krcil vo vajicku, aj preto sme sa rozhodli pre ten kocik
@irenea aj ja som po konizacii minuly rok v aprili mi ju robili, skratil sa ti krcok v tehotestve? mne sa skratil ale az teraz doktor mi kazal aby som sa setrila ale vyslovene mi nekazal iba lezat

gesipa
23. mar 2011

@honeybunny81 ak máš homologizovanú vaničku tak je to rovnako bezpečné ako vajíčko 😨

honeybunny81
23. mar 2011

@gesipa ano to je pravda. 😀

macka381
23. mar 2011

@gesipa treba sa zamyslieť určite nad bezpečnosťou vlastného dieťaťa či bude v tom aute prvý alebo aj stý krát. Jednoducho vždy ho radšej mať v autosedačke, ako si potom niečo vyčítať do konca života. A predsa výrobcovia dbajú na to, aby tie autosedačky zo zdravotného aj z bezepčnostného boli v poriadku a neublížili dieťaťku.

Ja na každom ako sa kto zariadi pri prevoze z pôrodnice, len si fakt potom nevyčítajme, že sme niečo zanedbali.......