Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
aj s doktorom , videla som o tom relaciu v telke a myslim ze v decembrovej mamine o tom pisali a na nete som vela o tom citala
@macka381 samozrejme že dieťa je na prvom mieste ide o jeho bezpečnosť, iba som reagovala na vetu: "ked sa pôjde z pôrodnice, musí byť bábätko v aute v autosedačke, lebo je za to pokuta", nie je to pravda, pokial máš dieťa v homologizovanej vaničke (ktorá je mimochodm rovnako bezpečná ako vajíčko) tak žiadnu pokutu nemôžeš dostať. Bola reč o tej pokute, nie o bezpečnosti dieťaťa 😉 .
@pami2 my sme tak chceli odniest z porodnice v klasickej perinke a v vo vajíčku... tak to nehrozí ... nebolo to technicky možné🙂 musiš ho tam dat bez perinky... ak máš taku letnu zavinovačku do vajíčka tak potom do nej... alebo len tak oblečeného ho tam dáte, nič sa mu nestane, tie vajíčka su riešené tak aby babatko malo chrbatik v podobnej polohe ako malo v maternici 😲
No baby ja neviem ako je to podla zakona s tymi autosedackami, ale my to mame tiez cca10min. z porodnice a urcite pojde do vajicka a nemam ani tu zavinovacku aj ked som rozmyslala ze kupim, ale nakoniec som kupila taky flisovy overal pod to dam bodiky a zakryjem dekou.Ale uvidime ake bude nakoniec pocasie 🙂
@aaddeell inak neviem ci sa este da krv darovat lebo ja som pocula ze dosli dotacie tak neviem.
Ja mam po konizacii uz 6 rokov a to mi ho teda riadne skratili tiez som mala obavu ako to bude prebiehat, ale krcek drzi ako ma 🙂
@aaddeell neskratil sa mi, od zaciatku ho mam 2,5 cm, je to dost malo, ale drzi...raz som ho mala zmaknuty, ale napravil sa...nastastie, len mi ho kvoli placente nemoze lekarka kontrolovat tak casto, aby sa nerozkrvacala placenta, kedze je velmi nizko....a aky to mas kocik? to sa mi paci mat babo vo vanicke namiesto vanicky
@zuzana0905 Krv sa darovat stale da, len su sprisnene podmienky ako napr. porodna vaha dietatka vacsia ako 4kg, zdravotny stav matky...napr. alergie...minimalne mnozstvo odobranej krvy 120 ml....atd.
@zuzana0905 presne tak, hlavne ze drzi..
baby s tym krckom ste na tom ok, ja som mala konizaciu v decembri 2008, teraz sa mi krcek skratil na 1 cm, (v priebehu 2 tt o 1 cm) otvorena som bola na tesny prst, hned mi nariadili v rizik. ambulancii hospitalizaciu, bola som tam 2 tt, ale uz je to ok, nalez sa nezhorsil, len musim dodrziavat kludovy rezim v ramci moznosti pri mojom drobcovi. 😉
@irenea a preco nechces ist rodit do NR? a kde budes rodit? ja som lezala okrem gynekologie aj na sestonedeli a nemozem povedat na NR nemocnicu nic zle, prveho drobca som tam rodila a bola som spokojna, porodne asistentky boli super a doktori tiez, aj starostlivost bola fakt dobra aj je to tam prerobene a ciste, na izbe su spolu len dve mamicky.
@klba lezala som tam a ked to porovnam s Ruzomberkom, tak je to nebe a dudy, proste som asi natrafila na inych ludi ako ty....ale vies, som na tom tak, ze kedykolvek mozem zacat krvacat, takze je mozne ze sa v Nitre ocitnem, kvoli placente......viem ze je to o ludoch, lenze v Rk som lezala dva krat a ta starostlivost bola o 200perc. ina...v Nitre som cakala kym mi pridu odpojit infuzku 20 minut, ked som povedala sestricke, ze mi je zle, povedala ze hned pride a zabudla....v Rk sa to nemohlo stat, nechcem byt hnusna, proste je to ine, aspon pre mna.
je dobre, ze mas dobru skusenost, to sa ti tam potom s kludnym svedomim pojde rodit, ono na tom vela zalezi, aby si sa citila dobre pri porode, psychika vela robi
Ahojte bojovnicky, my sme mali vcera poradnu, mali je stale otoceny krizom cez cele brusko, preto ho mam aj do stran, dr.mi dala listok na prietoky som objednana na 5.4. k dr.ku ktoremi idem rodit, 13.4. mam poslednu poradnu a potom sa budem hlasit 18.4. v nemocnici, kde si ma preberu a pripravia na sekciu, ak sa dovtedy nic nezmeni, ale dr.povedala, ze vzhladom na to, ze prve som rodila sekciou, maly bude vacsi aj prvy bol, mam za sebou 3 aborty a picham si fraxiparin, tak doporucuje sekciu), takze uvidime co na to povie dr.na prietokoch a ako to zhodnoti on) 😉
Inak baby ja mam krcok stale na 2,5 cm od zaciatku) 😉
@irenea ved jasne, mas pravo vyberu, tak preco si nevybrat 😉 a kedy si bola v NR?
ja som rodila v maji 2008 a potom som lezala na gynekologii v decembri 08, naposledy som tam bola teraz, v pondelok ma pustili domov,
z 2 tt som bola 2x prelozena na gynekologiu bez troch dni ktore som lezala na sestonedeli a nemozem sa stazovat, teraz mas uz pri posteli taky pipac a staci ak to stlacis a sestricka sa ohlasi, resp. pride na izbu.
ja som sa tam stretla len s jednou naprijemnou sestrickou, ta bola fakt oduta, ale vzdy tam boli aspon dve, takze sa dalo ohlasit niekoho druheho, niekedy toho mali sestricky fakt dost, bolo plne oddelenie ale snazili sa, aj ked moze sa stat ze zabudli, ale stacilo im pripomenut a nebol problem. 😉
A co sa tyka porodu dost pomohlo ze bol so mnou muz, lahsie sa to zvladalo a c o som sa pytala bab co rodili teraz ked som lezala na sestonedeli vraj boli spokojne s pristupom.
@klba bola som tam v decembri 2009,len mi to tak nejako zostalo...a ked ma muz vzal do Rk, tak sa mi zapacilo, je dobre, ze si spokojna, aj mna si teraz upokojila, keby ma to nejako chytilo tak aspon budem spokojna kebyze musim ist do Nitry, lebo Rk je predsa len daleko a ked zacnem co i len trochu farbit, vraj musim hned ist do porodnice kvoli tej nizko polozenej placente
@paula1234 Ahoj Miska, tak maly sa pekne roztahuje, ta to asi miestami aj boli ked dobre kopne. Hlavne ze ste zdravi a uz to nejak dobojujeme. Som nevedela ze mas za sebou aj aborty, muselo to byt poriadne tazke. Ale Adamko sa podaril a uz ani nie mesiac a je tu, juj urcite sa tesite aj s Vilkom a tatinkom 😉 My mame poradnu zajtra tak som zvedava co nam povie aj na prietoky a na to kam chodit po 36tt ci nemocnicna ambulancia alebo k nej, uvidime 😉 ja stale dufam v prirodzeny porod tak snad nam to vide a maly nebude protestovat 😅 Drzte sa a pekne si uzi matersku, ved nam zacina uz zajtra 😀
@alena24 dakujeme, mne oficialne zacala materska dnes 😉 , vcera som bola v praci popodpisovat papiere, vraj uz mam vsetko poslane na socialku a verim, ze to dobre poposielali, ale vsak oni maju s tym skusenosti 🙂 . Mas pravdu mala som tazka obdobie pred Adamkom, ale vzdy mi Vilusko rozjasnil nebo a bolo mi lepsie a samozrejme manzel, na Adamuska sa velmi teskame, mam ho na obrazovke monitoru a stale mu rozpravam, ze sa zachvilku uvidime, mam z 3D taku peknu fotocku usmiatu tvaricky... 😵
Drzkajte sa zajtra na poradni a som zvedaa ako vy...co bude nasledovat co sa tyka dr.), lebo vsade je to inak) 😉
@paula1234 juuuj misulik tak to uz mate za par! 😀 Adamko sa ti tam uvelebil este len nedavno a uz aj pojde von, strasne to leti. Tak som rada ze ste ok, to ozaj dame este aprilovu kavu a pojdes si pre pokladik 😀 tisko ti aj zavidim, ja uz som hrozne nemehlo, uz by som aj ja sla 😎 Pozdravujeme adamka 😝
@honeybunny81 no to pevne verim, ze tu kavicku dame, ved tebe zacina MD 4.4., ja idem den na to na tie prietoky a ten tyzden by sme sa mohli stretnut hocikedy)aj hned v stredu 😉 , dakujeme za pozdrav a napodobne jedna bocka od Adamka Tanicke, tesim sa ako budeme kocikovat a verim, ze bude pekne leto a kavicka u Vodnika to isti) 😉
@hedka17 v pondelok idem na poradnu a lekarka mi ma dat doporucenia a nejake doklady k cisarskemu, s tym sa mam ist objednat k primarovi do Rk, tak asi pojdeme prvy aprilovy tyzden ked bude mat manzel volno, ak to mala dovtedy vydrzi, lebo v posledne dni sa citim divne, som unavena a hlavne v noci mam bolesti v podbrusku, magnezium mi sice pomaha, ale aj tak to radsej poviem lekarke a uvidim co mi povie, opuchaju mi ruky a nohy a potom mi trpnu cely den, kazdym dnom sa citim unavenejsie, najradesj by som tiez isla na Svosov ku svokre, ale nechcem tu nechat deti, aj ked su velke, potrebuju ma,
tiez mam pobalene veci, keby nahodou....ale strasne si prajem ist do Rk, tak dufam, ze to mala vydrzi
ahoj, mrkla som co je tu popisane a som z toho trocha mimo... ja mam krcok 3,4cm a moj doki sa tvaril ako keby som mu mala porodit rovno v ambulancii... velmi ma vystrasil, chcel ma hned poslat do nemocky ale nakoniec sme sa dohodli na kludovom rezime doma a ja fakt lezim... a teraz citam, ze mate krcok 2 alebo 2,5 a ze je to relativne v pohode...a druha vec, moje mimco je stale zadockom dole a bojim sa, ze sa neotoci....baby a kedy si tak zacinate balit tasku do porodnice?
@marsi28 3,4 cm je absolutne v poriadku neviem co ta plasi, ale tak lepsie plasit ako zanedbat 😅
Neboj aj moja je zadkom dole este maju dost casu sa otocit, treba verit a dohovarat 😀
Tasku fyzicky zbalenu nemam ale vsetky veci mam vedla nej na kopke, pre istotku. 😀
@marsi28 ja mam pocit, ze mala sa este stale otaca v brusku, za posledne dva dni sa mi cela premiestnila a teraz je roztahana po celom brusku, asi priecne neviem, citim ju skoro vsade 🙂 tak som zvedava, pondelok mam sono. a veci mam tiez pripravene , uz len zbalit do tasky 😉
dik, ukludnili ste ma...citim sa fajn, tak som nevedela preco to tak prehanal, ale fakt radsej upozornit ako to pobabrat a potom lutovat...ja mam tiez veci pripravene v detskej na posteli, len ci vsetko co treba... ale sak nepojdem na konec sveta, mm mi veci stale moze priniest, no nie? mala som pocit ze mi tehu ubieba velmi pomaly ale teraz to nabera nejaky rychly spad...uz len to dotiahnut do uspesneho konca... 🙂 pekny dnicek
@marsi28 ahoj, moj prvy sa uracil otocit az v 38tt a to ti teda bolo... presne som vedela, ze to urobil....
Tento nas druhy sa otocil uz minuly tyzden, co ma prekvapilo, lebo som si myslela, ze tiez bude taky lenivec 🙂 Ale doki mi na to povedal, ze on mal pripad, ked urobili UZV, dieta bolo KP, isli pripravit cisarak a do 15 minut sa male zrazu otocilo a hlavka bola dole.... takze vsetko je mozne 😀

@aaddeell ahoj, prosim ta, co ta presvedcilo o tom, ze si ju nechces dat uskladnit ale len darovat, s kym si sa o tom rozpravala, s lekarmi?