Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@marsi28 neboj nic..vsetko mas v poriadku.. ja mam krcok skrateny na 2cm, presiaknuty a na tesny prst otvoreny..a som doma a nie v nemocnici..chce to vela kludu a oddychovat 😉 A drzim palce nech sa babatko otoci 🙂
no tak moja kamoska uz lezi v nemocke s kontrakciami. Mala ani bohovi von, tak ju dnes o 16tej vyvolali a dnes bude na svete.... Boooze ako jej budem zavidiet ze to uz ma za sebou. Aj ja uz sceeeem.
@gesipa
@duracelko ja som na jojke raz pozerala v správach, kde bola reportáž ako to nespackať kde radil Packa, sa tam rodičia pýtali ako je to s prevozom bábatka z porodnice on povedal že z porodnice môže ísť kľudne aj na rukách v perinke, ale že iba vtedy raz. Len to je aj riziko keďže vieme ako cesta na rukách môže dopadnúť, ja sa nášho chystám previezť vo vaničke kočiara pritom je to obyčajná pevná vanička a nie je určená na prevoz ale ten jeden raz to zvládneme aj prvú dcéru sme takto niesli a nebol problém určite lepšie ako vo vajci takého malého chrobáčika.
@macka381 miska (paula) to nema kvoli polohe babatka, ale kvoli ostatnym veciam ktore napisala. 😀
@majulienka27 aj ja som tak viezla malu autom-vo vanicke resp kocikovom nanosniku abo ako sa to vola...je to urcite pohodlnejsie ako vajicko....a aj nase druhe zlaticko tak prevezieme🙂
@macka381 ako ti to uz
@honeybunny81 napisala a aj ja som to pisala v prispevku predtym, je to kvoli vela inym faktorom..))) 😉 😵
ahojte, babulky a preco sa tolko bojite prevozu v autosedacke...ved miminko je v brusku poskrucane 9mes a autosedacky su na to urcene, dokonca mi to pride lepsie na trasport v aute bo na mimi vidim az by grckalo napriklad.... 😕
@jankaslamka ty si tu uz nebola 100 rokov) 😉 🙂
Tak oddnes sme uz aj my na materskej 😀 😀 😀
@honeybunny81 @macka381 takze vysledky dnesnej poradne su celkom ok, malinky je dole hlavickou a pekne mu bije srdiecko. Sono nam nerobila ale nevadit bo nam ho spravia 4.4. v Cegyse na prietokoch 😉 som tiez chudokrvna tak mam zelezo /uz teraz sa tesim na tie zapchy 🙄 /. Tiez mame streptokoka tak nam daju infuzku pri porode 😠 . Dalsia kontrola 8.4. teda o dva tyzdne. A pozitivne je ze krcok drziiiii 😀 Drobcek inak cely cas ked nas vysetrovala kopal jak divy takze Dr mala tiez zazitok bo mi brusko skackalo jak keby tam ma party 😀
@honeybunny81 inak peti, sestricka mi hovorila ze kotlebova si niekedy robi prietoky aj sama a dokonca tam bola jedna mamicka a tej ze bude robit prietoky tam, tak neviem podla coho to rozdeluje. Ale mne najskor hovorila akoby mi mala ona robit prietoky a potom mi dala vymenny listok do Cegysu. Celkom vtipne, ale ja som rada tomu Cegysu, pride mi to viac presne a odborne, 😉
@alena24 jaaaj ako ti závidim tú materskú (ale v dobrom..) 🙂 ja už iba 6 pracovných dní, tak sa teším, lebo ma tu to tu v práci nebaví.....
Takže super dnes na tej poradni, maličký si teda riadne vyvádzal a otočený v správnej polohe, len horšie s tým streptokokom. Aj ti dala na to nejaké mastičky, prípadne lieky, či len dostaneš tú infúzku pri pôrode???
Dobre, že ta aj poslala Dr. do Cegysu, určite to bude lepšie a odbornejšie vyšetrenie a ešte ti pozrú malého, takže asi uvídíš malého naposledy v "lepšom obraze" akokeby ti to mala robit tvoja dr. na tom mini sone. Dúfam, že tam pošle aj mna prietoky, ak nie, tak sa tam budem pýtať aj nasilu, chcem vidieť ešte maličkého na veľkej obrazovke, lebo to je zážitok 🙂
@macka381 streptokoka ma vraj vela tehuliek a momentalne na to nemam nic, vraj stacia len antibiotika pri porode aby maly nedostal napr zapal pluc. dlhu dobu sa to vraj ani tehulkam nezistovalo ci maju alebo nemaju streptokoka a nic sa s tym nerobilo, ale teraz ze stacia tie antibiotika pre istotu 😉 vraj to nie je nic strasne, tak si z toho hlavu nerobim 😉 do Cegysu sa veru tesim jak male dieta, a veru asi poslendy krat ho uvidim este v brusku, uz potom len live 😀 😀
moja, dufam ze ti tych 6 prac. dni rychlo ujde a budes si moct oddychnut doma a venovat sa len sebe a malinkemu, drzim palceky aj s Adamkom 😉
ahojte tehulky 🙂 , chcem sa opytat, do kedy sa chodi na klasicku poradnu a kedy uz do nemocnice na prietoky a ostatne vysetrenia? ja idem 1.4. k svojmu dokimu na poradnu, no o nemocke mi nic este nehovoril.
ako sa inac dnes mate? mna uz druhy den pobolieva hlava ☹ ... asi bude zmena pocasia.
@alena24 super, gratulujem, inak aj ja som od dnes na MD, ja som si vtedy pomylila, stale som bola vtom, ze je o den viac, to mi uz hrabe, od zaciatku tehu doma, tak niekedy ani neviem aky je den) 😎 Inak ty ides na prietoky o den skor ako ja 😉 drzkajte sa), ja si mam tiez vola na buduci tyzden v stredu na vysledky krvi a GBS /to je ten vyter z posvy/, tak uvidime) 😉
@honeybunny81 a vy mate s alenkou rovnaku dr. a teba neposlala do Cegysu? 😖 a mozno ta este len posle na dalsej poradni) 😉
@marsi28 nie kazdy chodi do nemocky, niekedy sa chodi k tvojmu dr.az do dna porodu a chodis do nemocky iba na CTG a potom az po termine ta posle tvoj dr.do nemocky...) 😉
@alena24 jeejda ako vam zavidim, asi vsetko, matersku, polohu babatka aj cegys!!! 😀 Dufam ze 5.4. Ti napisem to iste. 😀 tak teda gratulujem a tesim sa s vami. Ak ma dr neposle di cegysu sama, budem sa ram pytat na silu 😅 poviem ze ked aj ty tak aj ja 😀
ja idem na prietoky uz buduci pondelok, strasne sa tesim, ze zas uvidim malinku a dufam, ze bude vsetko ok 🙂 a na ten vyter mam ist az v 36. tt, robia to aj skor?
@alena24 no ja som raz čítala taký článok, že práveže môže byť streptokok nebezpečený a dieťaťku môže dosť ublížiť....ale nechcem ťa zbytočne strašiť, tak snad bude stačiť tá infuzka pri pôrode a problém bude vyriešený 😉 Takže nech ti to len dobre dopadne všetko.
Do toho Cegysu sa aj ja mooc teším, ani si nevieš predstaviť ako, najradšej by som tam išla aj hned zajtra, len aby som videla drobca 🙂
A dakujem za podporu Tebe aj Adamkovi 😀
@paula1234 tak oddnes oficialne cakame na prichod Adamkov 😉 Ked som volala do Cegysu, davala mi na vyber dva terminy, jeden bol 4.4. a druhy 7.4., no ale samozrejme som chcela ten skorsi bo som nedockava 😀 dufam ze prietoky dopadnu dobre a chrustik bude ok, drzim palce aj vam na vysledky, urcite budu dobre, ine ani nemozu predsa byt, no nie ? 😉
@honeybunny81 presne, ja som tiez neprotestovala ked mi davala ten vymenny listok do Cegysu 😀 az tak mi ocka zaciarili ked som ho uvidela 😀 😀 a urcite ked jej povies ze poslala tam mna a ze aj ty chces, tak to bude platit 😀 😀
A som sa jej pytala na tu polohu babatka a hovorila ze do 37-38 tt ma este cas, takze Tanicka si dava urcite na cas a pretoci sa v posledej chvily 😉
@macka381 ja som tiez moc citala o streptokokovi a na nete je toho strasne vela, ale mali to aj kamosky a nic hrozne to nebolo, a aj doktorka mi to potvrdila. Urcite je dobre precitat si co vsetko pisu na nete, ale ja to beriem trosku s rezervou bo vela veci je opisanych strasne extremne a pritom realita nie je az taka hrozna.. Urcite streptokok nie je nic dobre, ale verim ze to Adamkovi nijak neublizi 😉
@michala1515 ten vyter a aj odber krvi by mal byt v 34 tt pred prietokmi) 😉
@alena24 OK, to som rada, že to nie je až taká pliaga ako som si myslela...
Ja som sa inak svojej dr. pýtala, že ked mám stále pleseň v pošve a beriem na to kadejaké vkladacie tablety, či to môžem bábätku uškodiť, tak mi povedala, že nie. Takže keby tam mam aj nahodou toho streptokoka, tak sa nemusím až toľko obávať 😉
Babulky poradte mi, ja mam od začiatku tehu dosť vyrážok - akné na čele a hlavne na brade. Sú za tým určite hormóny, lebo predtým som až tak problematickú pleť nemala, len už neviem či si na to dať. Som rozmýšľala, že si kúpiť nejakú kvalitnú kozmetiku z lekárne, len sa bojím, či sa to môže počas tehu, kedže to je "čistá chémia". Máte niektorá skúsenosti??
@alena24 ahojky, preco mas porod tak skoro? Ak nechces, nemusis hovorit, len ma to prekvapuje. Ja by som tiez totiz chcela kv. mojej diagnoze porod o nieco skor...
Ked sa bavite o prietokoch, od kedy sa na ne chodi?

@mia_m xixi, ake vnimave len vedia tie deturence byt 😀