Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@erika12345 to vsetko budeme vediet presne az po porode ☹ , nakolko sa vobec nevie odhadnut presna miera poskodenia...ale s najvacsou pravdepodobnostou bude jedna uplne nefunkcna.... takze musim porodit, oni si ho hned skontroluju a potom ist s malym na nefrologiu...klasika do detskej fakultnej na vysetrenia obliciek.... kedze teraz je uz aj v porodnici standard vysetrenia obliciek, budu hned vediet, ci treba maleho previest hned, alebo staci ak s nim pojdem ja.... pokial bude druha oblicka totiz zdrava, dokaze prevziat funkciu prvej... len ak by ta prva robila problemy, bude musiet ist von...dokonca to teraz vedia operovat aj prenatalne...ale vyliecit sa to uz neda... 😖 len sa modlit, aby bola aspon ta druha zdrava...
@saeda mas pravdu, len sa modlit, budem na vas mysliet vo svojich modlitbach, drzte sa, musi to byt pre teba urcite tazke, ale verim, ze to dobre dopadne a Misko to bez problemov zvladne. 😉
@erika12345 dakujeme...najhorsie obdobie bolo, ked sme nevedeli o co ide... proste mal nieco v brusku a bali sme sa hlavne, aby to nebol nador... to boli take zle tyzdne, nikomu to nezelam... teraz sa troska viem psychicky pripravit na to co ma caka, ale ked pride na lamanie chleba, tak to bude asi aj tak zle...
@saeda neviem si ani predstavit ake tazke to pre vas s mm musi byt... a pripravit sa na to asi neda, ratas sice s tym, ale aj tak budes vediet viac az po porode..Drzte sa. 😉
@saeda A este nieco. 1 moja kamaratka odtialto z konika o tebe citala a odkazuje ti toto: "len som jej chcela napísať, že nech sa nebojí, jedna oblička je párový orgán, ak nefugnuje jedna a druhá je zdravá,tak tá zdravá prevezme funkciu aj za tú choru. a ešte jedna vec - mám dosť dobrú kamarátku, ktorej dcérka sa už narodila s jednou obličkou, dlho chodili na kontroly, ešte aj niekoľko rokov po narodení, robili jej špeciálny RTG s kontrastnou látkou a druhú obličku jednoducho nenašli . Ale teraz je úplne v pohode - myslím tá dcérka, zdravá, chodí už na druhý stupeň zš - tak pre povzbudenie pre mamičku. Ja viem, všetko, čo sa týka našich detí, prežívame veľmi veľmi ťažko, ale myslím, že povzbudenie dobre urobí Tak jej želám, aby to všetko dobre dopadlo." Nepatri do majoviek, tak sa tu nechcela "miesat", ale tymto ta chcela povzbudit. 😉
@erika12345 asi som sa ozaj sekla a zmiesala si dva prispevky dokopy 😖 tak ma to mrzi 🤐
@froschka to je v pohode. 😉
@erika12345 @saeda tiez mam strach ze ma to chyti cez hokej a bude problem sa dostat do porodnice, alebo rano ked su najvacsie zapchy
@aaddeell tak dufajme, ze aj nasi mali nechcu byt sportovymi nadsencami a tiez sledovat zapasy. 😉
@erika12345 😀
@erika12345 podakuj sa za mna... ja viem, ze ak bude ta druha v poriadku, tak cely zivot nemusi nic pocitit... tak len aby bola ... 🙂
@saeda podakujem. 😉 budem na vas mysliet...
ahojte baby, ja som dnes taaaak spadla, no hroza, vsetko mam oskrete, ruky, lakte, kolena, dokonca aj bradu ale brusko som zachranila a maly je ok a pekne kopka. Cely den len pocuvam ci je ok, ale brusko som si vobec neudrela takze mu dufam nic nie je, no ale som sa vystrasila ked som letela, vsetko co sa dalo som si davala pod brusko, ruky mam jak keby som sa pobila s kocurom ale inak som rada ze som mala take stastie v nestasti.
@alena24 preboha co si robila, si jak moj syn, ten tiez prisiel zo skoy pooskierany, ze sa podkol o koren stromu, tak ma oskrete obe ruky, koleno a aj brusko) ☹ , si davaj pozor moja), aj si bola u dr.nech ta pozrie? To je ako naschval, ze celu zimu poladovice a teraz ked je jar pekne, tak ty spadnes) Ale chvalabohu, ze ste oki..))) 😉
@paula1234 u Dr som nebola bo to bolo v BA a nechcela som behat po pohotovosti. Najskor som sa dost nalakala ale potom som zistila ze som si brusko vlastne vobec nebuchla, pristala som na styroch takze kaslat na ruky a nohy, hlavne je ze je brusko ok 😉 som chcela prejst normalne cez prechod ale som si nevsimla ze ta cesta je taka vyjazdena ze je zvlnena a uz to islo, este aj mama bola so mnou a ta ma hned ratovala. A ani nekrvacam a maly aj teraz kopka tak verim ze je vsetko ok 😉
Vidis s Vilkom mame vela spolocneho, ja som mala odrete kolena skoro vzdy,doteraz mam jazvy 😅
ahojte 🙂 boli ste niektora na sone v 35.tt? kolko ste mali gramov? nasa mala ma 2500 g, nie je to privela? ..robili nam aj prietoky, to je ok 🙂
@avenev ja som to na velmi podobne s pohybmi. neviem kedy malinka spinka, lebo mam pocit, ze kazdu hodinu sa trochu pomrvi 🙂 a to nehovorim o tom, aka je akcna vecer a v noci, na dnes som spala asi 3 hod v noci, tolko sa krutila, nevedela som si najst ani ja vhodnu polohu. ale stale lepsie, akokeby sme museli cakat na ich pohyby a strachovat sa, ci je vsetko v poriadku. myslim si, ze posledne tyzdne to uz bude slabsie, predsalen je tam stale menej miesta pre ne. a este mi 2x za noc aj stvrdlo brusko zas, doktor mi dnes "naordinoval" magne B6 2x denne, tak dufam ze to bude ok 🙂
@michala1515 Ja som tiez spala 3 hodiny 🙂 Ja som rada, ze ju citim len ci nebude nepokojna alebo hyperaktivna.
@avenev aj ja na to obcas myslim...neviem ci mozeme ovplyvnit hyperaktivitu dietata, nepokoj vsak asi ano. myslim si, ze tu zohrava ulohu aj psychika mamicky, takze ak nebudeme nepokojne my, snaad nebudu ani deticky 🙂
@michala1515 ano to je pravda, dieta vyciti, ked je mama nervozna. Ja ale sa malokedy rozculujem, mam kludnu povahu tak dufam, ze to zdedi 🙂 Poznam maminu, ktora skoro vobec necitila pocas tehotenstva pohyby a dieta neobsedi tak uvidime, ked sa narodi.
@alena24 jaaj alenka, takáto smola. Ruky, nohy sa zahoja, hlavne, že Adamko sa hýbe a je OK´, ale keby si sa necítila dobre, radšej zajdi k doktorovi.
Mne sa tiež v sobotu stala taká malá nehoda, pichla som si nechtiac ostrou hranou hnihy do brucha, naštastie tesne pod prsiami a aj som cítila pár hodín, že to miesto je také bolavé a citlivé, ale potom to prešlo a malý sa mrvil, tak je to OK.
@alena24 ahoj k tomu padu ja som cez zima spadla 2x. Prvy raz sa mi smyklo v buse,nastastie som sa zachytila a druhy krat ked mi prislo nevolno cca pred mesiacom, prvy krat som bola kvoli tomu na pozorovani,lebo dr. vravel,ze pad moze sposobit skratenie krcka tak ak nechces ist este teraz za dokinom ked budes mat poradnu urcite mu to povedz nech ta poriadne vysetri. Ja ked som tehu nebola som nepadla ani raz a teraz ako naschval
@macka381 no matka, tak to sme asi obe dost sikovne, jedno stastie ze bruska a chlapci su v poriadku. Ja uz veru az do porodu nebudem asi ani chodit nikam bo mam v poslednej dobe hrozne nestastie na tie pady, minule som si skoro vyklbila rameno bo ma sotila jedna uzasna tetka co sa ponahlala na mestku. Ale uz snad to ten mesiac a cosi doma vydrzim. Ma tak teraz napadlo ze keby idem teraz rodit, si o mne v porodnici pomyslia ze som nejaka bitkarka bo taka doskrabana som 😅 Inak dufam ze v praci sa ti to uz trosku upokojilo a tych par dni do MD bude kludnych. 😉
Kocky moze sa v tehu pouzivat canesten mast? Dakujem) 😉
@paula1234 ano moze, pytala som sa dr.
@hedka17 volala som svojej dr a ta mi povedala ze pokial citim pohyby a ziadna krv alebo krce, tak je to ok, v pondelok idem na sono tak im tiez poviem nech ma skontroluju. Inak sa citim dobre tak myslim ze to je v poriadku a keby aj cosi hned letim na pohotovost. Ja mam tiez obrovske stastie na pady odkedy som tehotna, ale zatial, tuk tuk, sa nic hrozne nestalo. Dufam ze to tak aj ostane. Musime si davat na seba vacsi pozor 😉
Dievcata vsetkym dakujem za povzbudenie.Nestiham Vas ani docitat co ste za tie 2 tyzdne napisali.
Citam ze tu riesite pohyby.Nasa mala je tiez dobry rarasik.Uz mam normalne pocit totalne dokopaneho bruska.Niekedy tak kopne ze zakricim.Ale som za kopance rada,viem ze zije 😀
Dnes bude u nas krasne a ja nemozem ist ani na prechadzku.Sakra 😠

@saeda ja som myslela nejaku specialnu nemocnicu kvoli malemu, neviem, ci bude potrebovat po porode nejaku specialnu starostlivost, nevyznam sa v tych diagnozach..Bude sa to dat nejako liecit? Bude mat maly vela obmedzeni? Joj, o majstrovstvach mi ani nehovor, tiez sa toho obavam....Aj aby doktor nebol nejaky extra fanusik, co bude chciet dopozerat zapas. 😉