Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@macka381 veru nedalo by sa zväčšiť? Inak mimochodom, može tuto túru po uradoch absolvovat aj manžel?
@cokoladka79 veru zišlo by sa väčšie a určite môže manžel, mne pri prvom vybehal všetko ale úplne všetko, by som si to ani nevedela predstaviť žeby som to mala obehať ja, veď jemu to zabralo dva dni, aj tentokrát to bude takto 🙂
Noooo ozaj by sa to zislo vacsie 🙂 Pripadne vies poslat do IP? 😉
@katakata joooj, to by bolo super, presne v to dufam aj ja, dakujem za podporu.... inak keby nebolo denisse, tak sa asi umaram v totalnej neistote, lebo nikde na nete o tom nie je vela popisane...su nejake odborne clanky, ale v tych nenajdes zivot s touto diagnozou, iba odborne veci a najhorsie stavy...
@cokoladka79 moze aj manzel, mne to pri prvom vybehala mama, lebo manzel bol v zahranici, akurat potrebovala niekde moj obciansky a niekde, myslim na matrike moje splnomocnenie..))) 😉
Jaj baby ja mam take palenie, stipanie pri cikani, cele tehu nic a teraz, som z toho na nervy....dnes mam volat dr.na vysledky krvi a stery, tak hned ju zabijem tymto, dufam, ze mi nieco da na to..))) ☹
@paula1234
@cokoladka79
@majulienka27
@borkap
Babulky, doma sa na to pozriem a pošlem ešte raz. pa
ahoj dievcata, viete mi niektora poradit kde na nete najdem priemernu vahu a dlzku babatka v jednotlivych tt? pred dvoma tyz. moja mala vazila cca 1400g (v 31tt+3) co mi dr. povedal ze je velmi malo, tak by som chcela kuknut, no nemozem to nikde najst. dik
@marsi28 neznepokojuj sa, stale su to len odhadovane hmotnosti, takze realita moze byt aj trochu ina 😉
@marsi28 presne, niektore detičky maju porodnu vahu 2700g, niektore 4,5 kila a su pritom zdrave. ak gynekolog nezisti žiadne ine zdravotne problemy, niet sa prečo znepokojovat.
@marsi28 ahoj, moj krpec mal v 32+2tt 1700g- doktor mi tiez povedal, ze je to malo, ze zaostava o tyzden. o dva som bola na kontrole a uz mal 2,3kg takze dobehol, dokonca este aj predbehol priemernu hmotnost 🙂 je pravda, ze ja som sa za tie dva tyzdne poriadne rozozrala, neviem ci to ma s tym nieco spolocne.
dakujem, dr. nezistil nic, vsetko by malo byt ok, len ze je malicka...
v piatok idem na poradnu, tak som zvedava, co a ako, drzte palce 🙂
@marsi28 jasne len si dopraj a o malu sa neboj, v tom brusku sa to z tyzdna na tyzden meni, mne pred tymi dvoma tyzdnami povedali okrem nizkej hmotnosti este aj ze maly ma malo miesta a malo plodovej vody, ze to nevyzera dobre..som odchadzala uplne nestastna z ultrazvuku.. a na dalsej kontrole uz bolo vsetko ok aj hmotnost aj voda 🙂
Babulky, takže som to prepísala. Ak by to niekto chcel, mám to Worde, JPG môže to poslať do IP alebo aj do mailu.
Dokumenty, čo musíme vybaviť bábätku:
1. Rodný list
Rodný list (RL) si vyzdvihne otec dieťaťa na matrike podľa miesta narodenia, nie podľa bydliska. Otec podpíše súhlas s menom, ktoré dala matka v pôrodnici, prevezme RL a „Žiadosť o podporu pri narodení dieťaťa“.
Je potrebné, aby mal manžel pri sebe originál sobášneho listu a obidva preukazy totožnosti.
2. Príspevok pri narodení dieťaťa
Žiadosť o príspevok pri narodení dieťaťa
-dostanete ju na matrike spolu s RL. Vyplní a podpíše ju matka a podáva ju spolu s kópiou RL na Úrade práce sociálnych vecí a rodiny (UPSVaR)
3. Zdravotná a sociálna poisťovňa
- kópiu RL použijete v Zdravotnej poisťovni k vydaniu zdravotnej kartičky a pre Sociálnu poisťovňu k prihláseniu trvalého pobytu
4. Príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa
Podajte písomnú žiadosť na UPSVaR, tlačivo si môžete stiahnuť na stránke www.emplyment.gov.sk
- Aké doklady na to potrebujete:
- OP
- Potvrdenie od lekára, že ide o prvorodené dieťa
- Potvrdenie, že ste chodili na pravidelne kontroly u gynekológa
- Potvrdenie, že sa dieťa dožilo 28 dní života
- RL dieťaťa
- Potvrdenie od zamestnávateľa, u ktorého pracovala matka
- Potvrdenie zo Zdrav.poisťovne o tom, že matka bola pred narodením dieťaťa poistená minimálne rok
este by som dodala ze TRVALY POBYT treba dietatku vybavit do 3 pracovnych dni od vydania rodneho listu.
a do zdravotnej poistovne treba dietatko nahlasit do 60 dni od narodenia.
inak je toho fakt dost, oteckovia budu musiet pomahat, to je jasne 🙂
@macka381 Ďakujem!
ahojte ..
hlásim sa po dlheeej dobe....
chcela by som sa vás popýtať - kedy sa začína tvoriť mliečko?
@michala1515 diky za doplnenie, dobre vedieť tieto dátumy...
baby k tomu co treba vybavit po porode pridavam link su tam aj formulare na stiahnutie ktore treba vyplnit 😉
http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pri-por...
AHOJTE KDE NAJDEM NA INTERNETE TLACIVO O POTVRDENI OTCOVSTVA ?

@michala1515 super, dakujem ... v tom mojom je toho isteho 250 mg tak by to malo byt ok hadam ... a aj stalo cca tak isto tak hadam moze byt 🙂