Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@monika0001 mne cele tehotenstvo chutia viac suchare ako normalny chlieb 😀 najviac si ficim na tych so sojou alebo so slnecnicovymi semiackami a tiez si na ne vselico natieram, mnam mnam
@aaddeell hej nova,lebo tu staru mi admin po 7mesiacoch blokel 😕 inak ako sa mas?
@monika0001 presne to robi aj moja mala.nemozem normalne sediet za stolom,lebo ju tlacim a zacne kopat a vspierat sa v brusku.mne tak nechutia uhorky.normalne ich zjem na kila a teraz ble ble.A dost mi robi problem jest mäso,nechuti mi.
@macka381 jasne ze vydrzim.zajtra idem do rizikovej poradne ,tak som zvedava co dr povie,bojim sa aby ma tam zasa nenechali,lebo jedlo na nic,spanok tiez slaby no doma je doma 😉
ahojte kocky tak som konecne po 2 mesiacoch domka,malinka sa ma dobre,pekne rastie,len moje brusko akosi nechce narast,je tam taka natlacena,ze ledva dycham ked sedim a som unavena len troska pochodim,ale co mozem cakat ked som cele dni len lezala,este sa ozvem,musim lezat,aby malinka vydrzala v brusku aspon 2 tyzdne,takze sa ozvem neskor a vy kocky co mate nove? 🙂
@pepi_petra - juj uhorky teraz nemôžem.. kyselinu mám dva dni z nich potom a vraciam.. wuaaa..
a potom, že tehu ženy iba uhorky jedia 😀
@pepi_petra - aj aj idem zajtra do rizikovej.. som zvedavá čo mi povie na ten môj krčok.. držíme palce!!!!
@vemako - juj držkajte sa a pekne to vydržte ešte!!!!!
Ahojte, mozem potvrdit, ze velkost prs nema ziadny vplyv na dojcenie. Mam kamosku co ma absolutne plochy hrudnik, ako chlapec v puberte, len bradavky cudliky vacsie a kojila dlhu dobu. Ja som mala po CS problemy s kojenim, vobec sa mi nespustilo mlieko, tak som 5 dni poctivo odsavala kazde 3 hodiny el. odsavackou a nakoniec sa to rozbehlo a kojili sme 2 roky bez akychkolvek problemov (pocas tehu som nemala ziadne mlieko vtedy ani teraz).
ozyvam sa po dlhom case 😀 uzivam si prvy tyzden materskej... ale normalne som zistila, ze nemam akosi cas na nic a to som si uz chcela zacat prat vecicky a chystat tasku a este som sa k tomu nedostala 😀
chcem sa spytat neuvazujete niektora o tej "novinke" -gely co sa pouziva pri porode na ulahcenie porodu, alebo nepoculi ste o niekom kto to pouzil??? ake su s tym skusenosti?
inak vcera sme boli na sone a dr. mi zakazal jest sladkosti, lebo vraj mame obezne dieta 🙂 vraj ma tucne brusko. vazila 2308 g. bola som z toho riadne v soku, tak som sa dala na zivot bez sladkosti, hoci kazdy den som musela dat daco sladke aj teraz mi slina tecie, ze by som si daco dala, ale nedam 🤐 hoci ja som vela nepribrala 7kg. takze vsetko sa uklada nasej bambulke.
@katkanova @dankakk @monika0001 @strudlik mne tiez sem tam vyteka z prsnikov... trva to uz hadam aj dva mesiace, nie je to kazdy den, ale ked tak vzdy vecer... a hlavne ked lezim na boku a trosku si pritlacim prsko... a ked sa potom postavim zistim, ze mam fliacik na tricku alebo pyzame alebo podprde... nie je toho vela. a nemyslim, ze to nejak ovplyvni to, ci potom budem mat vela alebo malo mlieka... to ovplyvnia uplne ine faktory...
@mathildica168 ja som prave dnes hladala info na internete ohladom toho gelu... nasla som len par nazorov od mamiciek, ktore ho vyskusali a skoro vsetky si to pochvalovali... ja nad tym tiez rozmyslam, ale chcem sa na to najprv spytat v nemocnici ked pojdem na kontrolu, ci bude z ich strany ochota to pouzit, aby som zbytocne nevyhodila peniaze... inak je to dost drahe cca 100 eur... segra mi ma prezisti u kamarata gynekologa co si o tom mysli, tak potom dam vediet aj nazor druhej strany... 😉
@mathildica168 tu je diskusia k tomu gelu, nie je tam toho vela, ale aspon nieco:
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/porod-s-dianatalom/
a ostatne info:
http://www.dianatal.eu/slovakia/otazky-a-odpove...
http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=ako-...
@petrah9 ja od toho ale neocakavam, ze ma to zbavi bolesti, ale vraj to pomaha napr. aj tym, ze nie je potrebny tak velky nastrih, resp. sa hradza nepotrha... podla mna uz aj to stoji za to.... no este uvidim...
inak, termin mam ako ty 6.5. - ty si asi jedina co v tento den caka dievcatko, vsetky ostatne kocky na tento termin cakaju chlapcekov 🙂 🙂
@mathildica168 @strudlik @petrah9 ahojte, ja tiez zvazujem dat si zaviest ten gel, moj porodnik s tym ma uz skusenosti a aj my ho odporucil, vraj to naozaj skracuje cas porodu a aj bolesti su slabsie, ono by to malo pososbit ako lubrikant vlastne. stoji to okolo 100 eur, to je pravda a neda sa len tak zohnat v lekarnach, vacsina ho nedrzi a musi objednat, ale mavaju to aj gyndosi na ambulancii na predaj. zatial sa rozhodujem ale skor sa priklanam k pouzitiu.
@strudlik diky moc za linky... prestudujem 🙂
@petrah9 a ja ten gel tiez nechcem kvoli tomu, ze ma to zbavilo bolesti, lebo to ma nezbavi ale vraj to velmi ulahci porod, dieta sa lahsie klze porodnymi cestami, vraj to skrati celkovy porod a tiez chrani hradzu a celkovo posvu, nepotrha ti cesty a mozes sa vyhnut nastrihnutiu... aj ked samozrejme urcite je to individualne - kazdy porod je iny... a urcite to nepomoze pri kazdom porode. ale chcela by som to asi vyskusat.
@michala1515 @strudlik tiez sa chcem na to spytat v porodnici, ked tam zacnem chodit, lebo mne to odporucil moj doktor na poradni. on konkretne s tym nemal skusenost-on nie je porodnik, ale vraj jeho znama to pouzila a velmi si to pochvalovala.
@strudlik termin mame spoločný 🙂) a ty tiež čakáš dievčatko ?a meno máte vymyslene ?
@mathildica168 tak ale je väčšia pravdepodobnosť že nastrihnu prvorodičky sa väčšinou nezaobídu bez toho.. rozmyšlala som nad gelom aj ja ale po rozhovore s lekarom som sa rozhodla inak..
a idete rodit spontanne či cisarskym a kde budete rodit ?
@petrah9 my cakame chlapceka, manzel vybral meno Marco 🙂
a to nastrihnutie - urcite je to lepsie, ako ked sa zena dotrha bez nastrihu, ale ono porodnici aj nastrih prisposobuju tomu, ako ide porod, ak je hlavicka velka, treba viac... a pokial ten gel pomoze a babatko pojde von lahsie, podla mna aj nastrih bude stacit mensi, aspon ja sa tak uistujem 😉
@petrah9 jasne, ze ked bude treba nastrihnut, tak nech radsej nastrihnu ako by som sa mala natrhnut. Ja idem rodit do Partizanskeho, je tam novy primar, velmi si ho vsetci pochvaluju, chcem, aby mi bol pri porode a on je vraj taky, ze vsetko robi pre to, aby ta nemusel nastrihnut, masiruje hradzu a nastrihne ta fakt len vtedy, ak vidi, ze treba. Idem rodit spontanne, teda zatial je to tak, dufam, ze sa nic nezmeni.
@mathildica168 ale čo by sme predsa pre naše bábatka nespravili vydržíme všetko aj nástrih aj šitie 🙂
a tešíš sa na porod ? lebo ja už ano a velmi teda neteším sa na bolest lebo mam strach z kontrakcii a že nerozoznam prave od nepravych ale tesim sa ako ju už uvidim a tak 🙂)
@petrah9 dakujem 😉 rodit budem dufam normalne, ale zatial neviem ako je drobec otoceny, do nemocnice idem na kontrolu az 11.4., tak uvidim co mi tam povedia... ale u nas v BB sa rodi cisarskym len vynimocne, aj ked je babo otocene zadockom rodi sa normalne... az ked ide o zivot zvolia cisarsky 😒 je to psycho.... 😖
co sa tyka vybavicky mame nachystane uz v podstate vsetko... som cele tehotenstvo na rizikovom, od 5. mesiaca mi tvrdne brusko a v januari sa mi zacal skracovat krcok, tak som pre istotu chcela mat vsetko pripravene, ak by to prislo skor 🙂
@pepi_petra neboj mysli pozitívne, všetko dobre dopadne. Ozvi sa potom ako si dopadla na poradni a len tak mimochodom, koľko váži tvoja babulka??
ahojky, aj ja idem zajtra do poradne...dufam,ze vsetko bude ok. som velmi zvedava ako je malicka otocena, kedze z jej pohybov to neviem definovat a kolko pribrala... 🙂 aaaaa ci ma uz vypise na MD?! tak uvidime 🙂
@petrah9 aj ja uz sa tesim na nasu Bublinku. moc moc. ten porod nejak vydrzime, ved presne, co by sme pre nase baburiatka nespravili. ake meno mate vybrate? a kam ides rodit ty? a tiez ide spontanne?
@mathildica168 spontanne rodit budem ,zatial to tak vyzerá.asi bude teresa,ale uvidime,je tolko mien,neviem si vybrat.a ty čo?

@monika0001 waw, tak to je teda pekna kombinacia 😀 ale hlavne ze ti chuti...
ja nemam ziadne chute a sladkosti? tak to by som ani nemusela byt tehotna, na to mam chut stale 🙂