Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@marsi28 ahojky 🙂 koli slabym pohybom sa vobec nestresuje najmä ak cakas prve babätko..aj ja som pri prvom citila len malinko, pri druhom uz viac ale to co robi tento maly teraz tak to uz je nieco 🙂. Niektore babätka su take kludne, kamoska tiez caka prve a hovori ze maleho cez den ani skoro neciti ale ze vecer trochu hej. Tak mas asi kludne babo a vacsinu casu spinka 🙂 Snad mu to aj vydrzi az bude vonku..)))
@borkap ahoj, samozrejme ze este ma cas sa otocit hlavickou dole, malo by to byt okolo 34 tt, ale vraj sa moze kedykolvek aj den pred porodom. tak sa zatial nestresuj, dohovaraj jej trosku 🙂 ja mam pocit, ze este stale ma moja dost miesta, lebo take akrobacie dava, ze len dufam, ze uz zostane hlavickou dole.
nazdar kočky. Nebola som tu asi 2 týždne, vlastne odkedy som zostala na MD. A to som si myslela, že potom budem mať na vás konečne viac času a ono to je práve naopak. Celý čas som rozlietaná, musela som vyupratovať byt a tento týždeň som začala prať veci konečne, neviem sa zbaviť sušiakov na prádlo, kúpelka stále jak po výbuchu, a žehlím a žehlím a žehlím, aj teraz ma jeden sušiak čaká. A to ja nemám ani veľa vecí, len pár neutrálnych a niečo po malej, neviem, kde sa to toľko berie 🙂 Som sa bála, že sa budem nudiť a teraz sa bojím, aby som to všetko stihla. Konečne sme vybrali a kúpili kočík, tak mám pocit že sa už približujeme tomu, že drobátko príde medzi nás. Aj postieľka je už presťahovaná, len matrac doriešiť a prádlo postelné, takže ešte toho zostáva dosť. Ale my sme v podstate so všetkým začali, až keď som zostala doma, tak preto. Inak počasie bývalo už pekné, tak aj s malou sme boli veľa vonku a tak. No idem teraz zapnúť tú žehličku a potom vás hádam aspoň posledné strany dočítam. Dúfam že ste všetky OK a pekne rastiete 😉 Papa zatím
@mathildica168 ako tak pozerám, nie sme jediní obézni 😀 . Bola si u Karabu? Lebo presne viem, ako ma zvozil keď som bola v 32tt a bábätko malo 2340g, teda o 3 týždne väčšie a vraj tučné, obézne, veľké brucho...Problém je v tom, že ja som dovtedy ani sladké nemusela a ani nejedla, len veľa ovocia, ale vraj ak sa napchávam zemiakmi, doprajem mu škroby a z toho sa mu tak darí. A teraz jak na potvoru mi ešte aj tie sladkosti začali chutiť, tak neviem niekedy odolať 😒 .Varím sladké obedy, ráno vianočka s medom a podobné mi ide na chuť a teda som si povedala, že už to nechám na náhodu. Na posledný mesiac už aj tak nič nezachránim. Len dúfam, že si pri pôrode nebudem nadávať, lebo sme sa smiali, že hlavičku vytlačím a bruško bude mať problém vyliezť 😀 A stále sa spolieham aj na to, že to nemusí byť až také presné 😵 .
@strudlik aj my máme termín 6.5., zatiaľ nevieme pohlavie, ale dúfam, že sa pridáme k dievčatkám 🙂
@monika0001 neboj, mne tiež nič nevyteká, mám tiež malé prsia, dokonca mi ani počas tohto tehotenstva moc nenarástli /minulé hej a dosť/ ale verím že kojiť budem, malú som kojila do 1,5 roka ale dalo by sa aj viac, ale už som odstavila. Na veľkosti pŕs to nezáleží 😉
😀 😀 ja mam prsia velke až ma chrbat boli a pri malom som ledva kojila do 4teho mesiaca🙂 takže nieje to o prsiach
ja idem na 12tu do nemocnice na kontrolu tak ma tam hadam nenechaju rovno lebo zas som dostala nejaky zapal a včera v noci zase kontrakcie, tak som zvedava ako dopadnem 😒
@zabkatt ahoj, dlho som tu nebola, tak ty chúďa máš takéto trampoty? Tak dúfam že ťa pustia domov, nemocničné prostredie na psychiku moc neprispieva, ale zas na druhej strane, ak to bude nevyhnutné, radšej to tam vydržíš, len nech je všetko v poriadku. Držím palčeky a potom dáme snáď aj to stretko 😉 Tak sa držte
Ahojte kocky, ste sa akosi rozpisali 😉 snad Vas dnes stihnem docitat. U nas skoro nic nove, az na to ze som asi skoncila so spankom, v noci som asi 20 krat hore a nemozem zaspat. Hrozne mi trpnu ruky, uz ani neviem ako si ich mam dat aby som sa nezobudila na to ze si ich necitim. Neboli to, ale je to neprijemne. Potom ma zas bok boli a na WCko lietam aj 10 krat za noc. No hroza. Co som kedysi spavala aspon 6 hodin, teraz asi 2 a aj to som rada. Ak to takto pojde dalej, asi ma porazi. Som z toho dost nervozna, jedine co ma upokojuje je ze dnes zaciname 36tt takze uz nejak tie 4 tt vydrzim, snad 😖
Drobec kopka o 106 tak snad mu je dobre a pospinka si aspon on, co uz my maminy pre tie deti nespravime 😉
@pepi_petra dakujem mam sa dobre, len tie lieky co beriem na znizenie tlaku ma strasne uspavaju, takze rano ked sa zobudim najem sa zapnem si telku a uz zase spim, tak ale mamina mi hovori ,,len si teraz pospi lebo najblizsi rok si nepospis,, 😉
a co sa tyka jedenia cele tehu som nemohla citit maso a posledny tyzden v pohode zjem
@monika0001 @pepi_petra co sa tyka sedenia ani ja nemozem sediet ale hlavne pri pc to maly hned tuka tak teraz mam tak operadlo na stolicke , ze skoro lezim 🙂
@borkap babo sa moze otocit par minut pred porodom 😉
@alena24 ruky trpnu aj mne ale iba ked spim cez den, no nie je to nic prijemne
baby co mate napisane v tehu knizke krcok CS: a ake cislo? ja tam mam 3 po poslednej kontrole
ahojte holky..takze dnes som bola na sono a dali ma na 31+nejake dni:D ako aj mam byt..doteraz bol krpcek mensi ale uz dorastol a termin mam koncom maja..len som teraz v pomykove bo doteraz vravel ze chlapec a teraz nevim ci si robil srandu abo ne a vravel dievca a potom ze ne ze vidi vajka..ale pipika som nevidela na 2d sone...nemohli by ste mi poslat foto ak mate z 2d sona aby vedela porovnat:DDDD dakujeem
@borkap neboj babo sa naozaj moze otocit aj par minut pred porodom 😉
@barca25 tak mi sme do 29tt boli v tom ze to bude chlapec na nakoniec uz treti doktor potvrdil babu. 😀
strudlik ty si z BB? aj ja a termin mam 1.5 len po poslednej kontrole nam povedla doktorka ze sme o tyzden do predu mala vazi 3000g.
zuzana0905 no pekne..a muz chce chlapca..uz sa tesi na neho..a nemas nahodou foto z 2d? na porvnanie?🙂))
@lucia80 - ja budem rada ak kvôli hlúpemu inzulínu budem môcť kojiť pol roka. ale ja za to budem vďačná 😝
@aaddeell - 😀 preto mi mmm nedovolí dlho sedieť pri pc lebo ubližujem jeho princezničke 😀
@zuzana0905 neblazni, aj to sa moze stat? 😅 😕 my uz inak ako chlapcenskym menom brusku nepovieme
@monika0001 uvidíš koľko sa ti bude dať, nesmieš ohroziť ani seba a pre bábätko je ten prvý pol rok najdôležitejší. Niektoré maminy nekoja ani toľko, niektoré nemôžu kvôli nejakým problémom, tých sa nechcem dotknúť, ale ja sama poznám aj maminy pohodlné a netrpezlivé, ktoré radšej prešli na umelú výživu ako sa trápiť s prisatím a pod. Takže uvidíš, že všetko bude OK u teba. Už tvoje odhodlanie napriek zdravotným problémom je polovica úspechu 🙂
@alena24 no ja zatiaľ spím ešte dobre, na WC idem raz max. 2x. Otáčanie už nie je ideálne, ale väčšinou sa ešte dobre uložím a spím. Väčšinou na chrbte, čo sa manželovi moc nepáči, lebo niekedy chrápem 😒 , ale aspoň mu to vrátim, keď ja ho musím počúvať stále 😀 Tŕpnutie rúk mám tiež len veľmi málo, skôr mi opuchajú nohy, čo ma až bolia, keď chodím a prsty na nohách mám vtedy hrubé jak sumo zápasník 😀 Ale už nám veľa nezostáva, tak to nejak vydržíme, ja ani nejak moc nechcem, aby toto bruškaté obdobie skončilo, ale mám pocit, že sa to rúti strašnou rýchlosťou 😠
@honeybunny81 preboha a ako to zvládaš? Nepadáš cez deň dolu nosom?
Dakujem Baby hadam sa ten moj vymyselnik otoci 🙂 No nie je to tak, ze coraz je vacsia, tym to pojde tahsie, lebo ma menej miesta??? dik za info 🙂
@lucia80 😀 Uz som si zvykla, niekedy ked chodim po vonku tak neviem rozoznat ci spim ci bdiem ale uz to nejako vydrzim, niekedy je to dost na nervy ale co uz 😖
@borkap neboj ja som sa tiez trapila takymito otazkami, mozno to ide neskor tazsie s otacanim ale ked chce tak sa otoci aj desat krat. Ja verim ze sa este otocia a ak nie tak asi na to maju babatka dovod, ako napr. Kratka pupocna snura. Ja by som tiez chcela rodit normalne ale urcite nie ak je zadkom dole.
ahojte tak ja už mám drobca. narodil sa predčasne v 32. t a 5 den. dostala som tie hnusne kiahne v materskom centre (bianka ich nedostala ), a to v tej najbrutalnejšej forme, že som predčasne porodila. timko sa narodil 28.marca o 18,30 mám miery 2190 g/46 cm. ako nedonosene dieta mal hned problem s pluckami, najkritickejsich bolo 48 hodin, ked ho museli dokonca oživovat, lebo mu plucka uplne splasli. teraz ju vraj stabilizovaný. len doktory čakajú na výsledky z Ba či má vírus kiahni aj on alebo ich nedostal. ja som lezala na gynekologii, na izbev izolačke maleho som ani nevidela. je mi strašne, neda sa mi o tom ani pisat, iba plačem ako si na to spomenie. odsavam si mliečko, lebo dufam ze mi ho po par tyzdnoch daju nakojit. dnes ma pustili domou... držte nam prosim palce, nech nema aj on tie kiahne, lebo to by jeho stav este zhoršilo... vam želám aby tehulkovanie do terminu dopadlo dobre každej z vás!
@lucia80 ahoj, hej, bola som u Karabu a tiez hovoril, ze ma Karolinka tucne brusko o 3 tyzdne vacsie ako by mala... zakazal mi jest sladkosti aj zemiaky... zatial sa drzim. su to sice len 3 dni, ale na mna dobre, lebo ja som musela kazdy den dat nejaku sladkost... dnes som vsak uz robila puding, tak tomu neodolam urcite 😀 a tiez si myslim, ze mu moze ten pristroj zavadzat a nemusia byt tie hodnoty presne. Ale v kazdom pripade, budem sa snazit obmedzovat sladkosti, aby mala nebola moc velka a nemala som problem ju vytlacit, lebo som dost uzka. Tak to by bola celkom sranda, keby hlavicka presla v pohode a problem by nastal pri vytlacení bruska 😀 😀 😀
@duracelko juuuj toto mi je luto..to je na porazenie..ale neboj urcite to maly zvladne a zachvilku ho mas doma v plnej krase..drzim ti velmi palceky
baby to s tym spanim-nespanim vam vobec nezavidim. musim si zaklopkat tuk-tuk-tuk, zatial spim uplne v pohode. prespim skoro celu noc, zobudim sa raz alebo dva-krát, kedy idem na wc, ale potom zase hned zaspim. ani ruky mi netrpnu a tiez mi neopuchaju nohy... jedine co mam je tvrdnutie brucha, ked dlho stojim, alebo chodim... ale prejde to hned ako si sadnem alebo lahnem. este raz si klopkam tuk-tuk, ze je vsetko ok.
Pri tom krčku mam 0. To vlastne znamena, ci si alebo nie otvorena a na kolko cm???
@duracelko joj, to mi je luto, som nevedela, ze toto dokazu spravit kiahne...Ale neboj, maly mal na ten tt krasnu vahu, on to urcite zvladne. Strasne moc drzim palce, aby Timka kiahne obisli, drzte sa.
@duracelko ahoj, je to strasne, budem na vas mysliet a modlit sa za vas. Dufam ze to vsetko dobre dopadne a timko ziadne kiahne mat nebude.... drzte sa a urcite to zvladnete. kedy budes mat tie vysledky?

Ahojte baby, moja mala je stale otocena nozkami nadol, tak neviem ako budem rodit... 😒 Uz ma posielaju na vysetrenia na cisarak... Dokedy sa tak babo moze otocit? Sak coraz je vacsie, tym ma menej miesta na otocku nie? 😖 Ci to na tom nezavisi? Chcela by som rodit normalne, tak hadam sa este otoci 😒