Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@duracelko som velmi rada ze maly je v poriadku 🙂 to mi je fakt luto ako sa k tebe spravali je to strasne, a to ma zase utvrdzuje v tom ze si porodnika zaplatim , viem v tvojom pripade to bolo ine prislo to nahle
ale podla mna by malo byt jedno ci si zena zaplati alebo nie, doktorom uz nic nehovori Hippokratova prísaha 😠 a este ked videli ze si rizikova 😠
@pepi_petra
@mipolka nestraste, este musim toooolko veci pochystat, nakupene mam uz vsetko aj do porodnice, ale asi zajtra len tak pobalim kdyby neco a uvidime co povie v utorok na prietokoch,....sa normalne zacinam bat...) 😒
@mipolka no ja neviem, ja poznam primara inak, rodila som pri nom prveho syna, bol super, je pravda, ze sa trosku zmenil odkedy je primar, ale je to zodpovednost, ale 40 este nema) 😉 , no a v utorok idem k nemu aj na prietoky, verim, ze bude vpohodke,...) 😉
moj druhy syn sa narodil 36tt a dva dni... s vahou 3,5kg... takze deti asi vedia, ze kedy sa pytat von 😕
@paula1234 neblazni, ved sme este na tej kave neboli 😀
@duracelko jej tak to sú dobré správy, teším sa s tebou, tie tri týždne dúfam že vám rýchlo zbehnu a budete už len spolu.
@monika0001 ja sa toho že skoro porodím tiež strašne bojím, dnes som sa hrozne cítila brucho ma neskutočne bolelo, tvrdlo, kŕče som mala ale žiadne bolesti ako na menštruáciu som nemala tak to ma ukľudňuje. Dúfam že tiež ešte malý vydrží aby mal aspoň 2500 kg, lebo vtedy už púšťajú deti domov a ešte ani nemám všetko poprané a ani tašku pochystanú tak to má tiež znervózňuje, len ešte mi čosi treba dokúpiť a hneď ju zbalím.
Možno preháňam a nakoniec ešte možno budem prenášať 😉
@honeybunny81 no moja pekna, ty si stale otakavala,.. 😀 , ale ja verim, ze este vydrzim aspon 2 tyzdne, alebo aspon do utorka, co mi povie na prietokoch, nerada by som to takto,...este nemam ani nic pripravene, aspon si zajtra tasku nabalim, ved ako sa hovori, lepsie sor ako neskoro..))) 😉 , ale poviem ti nie je mi vsetko jedno) ☹
ozaj, uz tu ma niekto z majoviek babo? mne sa krcok skracuje, aj doktor hovori ze to bude skor... tak cakam na maj 😅
@paula1234 ja som mala také kontrakcie večer pred pôrodom merala som si intervaly každ. 8 minút sa to opakovalo. ked som šla na vecko, zistila som že krvácam a že je zle. pri takých stahoch maternice sa nedá ani spať... sleduj si to, a keby si krvácala tak rýchlo do nemocnice... lebo začínaš rodiť... držím palce...
@pepi_petra tvrdnutie brucha neznamená že začínaš rodiť... to sa neboj... tie bolesti sú iné také ako pri menzese, a opakujú sa v intervaloch... držím palce, a radšej si to odlež aby si este potiahla pár týždnov, nenamáhaj sa len lež ak sa dá... ak sa to raz začne, doktori to nevedia zastaviť, viem to podla seba... nepomôžu ani magnéziové infúzie ...
@duracelko veľmi sa teším, že Timko nemá kiahne, to je úžasná správa. Ale keď čítam, aký zážitok máš z pôrodu, tak to je do neba volajúce. Na pôrod by si mala mať najkrajšie spomienky, aj keď samozrejme aj bolestivé, ale ak všetko ostatné prebehne v poriadku, na bolesti sa rýchlo zabudne. Takto budeš mať negatívny zážitok na celý život. A od doktora to bolo opovážlivé, nezodpovedné a drzé že tam nebol. Potom keď sa niečo stane, tak oni nič nezanedbali a postupovali štandartne, hajzlíci. Ale keď vám dajú malinkého domov, už to bude veselšie, neboj. Tak mysli len na to dobré.
@pepi_petra - juj mojka.. tak sa mi držte!!! moc moc držíme palce!!! my zatiaľ nie stále tvrdneme.. včera som mala iba občasné stavy ale také iné ako v sobotu..
@majulienka27 - no ja mám tašku radšej už pripravenú 😝 A mám to "šťsastie", že viem, že prenášať nebudem 😀 Nesmiem... tak do 24.05. isto porodím 😀
No som ja zvedavá aké príbehy tu ešte budeme čítať, ale jednoznačne všetkým všetkým držíme moc moc palčeky aby to boli príbehy čo najlepšie!!!!!
@duracelko - stále na malinkého myslíme. Posielame mu cmuk!
@honeybunny81 no ved v utorok idem na tie prietoky do Cegysu na 17 hod., poviem mu co a ako a uvidime co povie,...) 😎 , no a co sa tyka tej kavy, kludne aj v stredu pobede okolo 14-15h.ak budem oki) 😉
@duracelko no tak to som ja take nemala, len miestami, v noci som spala ako nemluvna, okrem toho, ze som isla 2x na zachod, no ale dnes pobalime...)))istota je gulomet) baby treba do porodnice aj sobasny list, niekde som to citala) 😵
@paula1234 sobášny list (originál!!)sme potrebovali Len na matriku, ked manžel vybavoval malému rodný list plus občianske nás oboch. v pôrodnici budú pýtať od teba rod.číslo teba, manžela, kde ste sa narodili, a dátum svadby... to stačí povedať vypísu papier oni to doručia na matriku hlásenie o narodení babatka.... ale kopiu sobáš. listu si môžes vziat do nemocky...
normalne ste ma baby nainfikovali a idem si uz aj ja zbalit veci do nemocky. kontrakcie sice zatial nemam, ani poslickov necitim, len to tvrdnutie obcas, uvidime co povie dr. utorok v poradni na krcok. nechcela by som ani ja rodit skor, ale malinka mala uz minule 2,5 kg, tak som kludnejsia, ze uz by bola donosena. zda sa mi, ze okrem tt zalezi aj na vahe a ze ten prelom je 2,5 kg, ak sa nemylim?
@paula1234 ten sobasny treba urcite, dik za pripomenutie 😉
@duracelko dik, uz si to nepamatam pri prvom, ale tiez sa mi zda, ze som ho nepotrebovala, iba sme to nahlasovali,..) 😅
@michala1515 no asi si zoberiem len kopiu, nech mi to tam nestratia) 😉
@pepi_petra @monika0001 baby ja este vobec nie som pobalena chystam sa az po velkej noci , aj ked lekar mi uz povedal aby som si pobalila tasku , ale pride mi to skoro ved termin mam az na konci maja ,nemam ani poprate veci 😅
inac v piatok a v sobotu aj mne tvrdlo brusko aspon si to myslim , su to take stahy a naraz brusko stvrdne?
mne sa dnes v noci prvy krat stalo , ze sa maly brutalne hybal , az ma vystrasil ,normalne spim celu noc chodim iba na wc, ale na toto som sa zobudila 😨 kedze mam skrateny krcok tak som sa strasne zlakla co to je a od strachu som nezobudila ani manzela, uz teraz si viem predstavit v akom strese budem ked to pride 😅
chcem sa opytat tie co mate druhy pilier v robote mi hovorili , ze musim ist na socialku a nahlasit tam ze idem na matersku aby za mna platil stat? je to pravda?
@aaddeell do 45 dni od porodu sa treba prihlasit na dochodkove poistenie a bude sa ti to ratat dnom porodu. Ak to nestihnes tak odo dna kedy sa nahlasis. S 2.pilierom to nema nic spolocne, to si oni spravia automaticky.
@veronikam nechapem trosku otazku. Ak si bola zamestnana tak papier od lekara o MD si odovzdala zamestnavatelovi predpokladam. Teda je to vybavene. Byt tebou idem si to este overit na socialku lebo niekedy uraduje kancelarsky skriatok. Ak si zamestnana nebola, papier o MD sa odovzdava priamo na socialke. Inde uz sa nenahlasuje nic az po porode, veci ktore sa tu uz spominali pred par dnami.
@honeybunny81 takze budem musiet ist po porode na socialku? budem k tomu potrebovat nejaky papier?
kamoska v marci rodila v tn a chceli kopiu sobasneho listu
ja mam poslickov uz kazdy den, ale mam hodne zjazveny krcok, co mi momentalne pomaha, pretoze to brani otvaraniu, ale zas bude hrat proti mne, ked uz bude termin porodu, tak som zvedava, nakoniec budem prenasat ako pri prvom, mesiac pred terminom som sa zacala otvarat a potom sa to zastavilo a nie a nie porodit 😒
@duracelko gratulujem k dobrym spravam o Timkovi 😉
@honeybunny81 Dakujem za radu 😉

@monika0001 presne aj ja,stale dufam ze vydrzime.Mne brusko tvrdne nonostop ako sa postavim.ked si sadnem,lahnem ustupi to.Ale ze sa postavim ,tak hned brucho tvrde. 😠 Inak sa citim desne unavene.Znicena zmorena ako kon,ako keby som makala na poli,fakt.Kriza,nohy,ruky mam tazke.