icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

veronikam
5. apr 2011

A ako mi zistia, ci sa pretocil nahodou este, ked uz nemam ziadne sono na plane pred porodom? Este sa mi moze stale pretocit? Ja uz si nemyslim, ze ma tolko miesta.

honeybunny81
5. apr 2011

@veronikam az v porodnici 😎 ale neboj, nepretoci sa uz! 😅

salomuska
5. apr 2011

@veronikam niektori doktori to zistuju aj hmatom, mozno sa s tym stretnes na kontrole v nemocnici 😉

froschka
5. apr 2011

ahojte fesaandy, ja som mala dnes kontrolu, robili mi monitor, aj prietoky, vse ok...no Hemoglobin som mala len nieco okolo 90....to je dost zle.....no zabudla som si pytat recept....toto by mi mal doki automacky liecit nie?
Alebo je to v tehu normalne?
Inak vse super. malinka ma 2400g, je dolu hlavkou a zatial mozeme rrodit spontanne 😵

marsi28
5. apr 2011

ahojte dievcata, tak som spat 🙂 pisala som vam, ze mam problemy s tlakom... tak som v sobotu po obede isla pre istotu do nemocky... tam mi tlak premerali (mala som 130/90) tak ma sestricka poslala domov s tym ze je to ok. doma som si znova merala a bol vysoky... asi mam zly tlakomer, alebo co, ja fakt neviem... ☹ ale citim sa celkom fajn... v pondelok som isla na kontrolu k svojmu dr. ten mi zmeral tlak, znova ten spodny bol trocha vyssi (128/96), tak mi predpisal dopegyt... snad to s tlakom uz bude dobre...

co ma ale este trapi je, ze na najblizsiu poradnu ma moj dr. objednal az 2.5.co budem v 38tt+1, ale co prietoky? monitor? poloha malej (naposledy bola stale zadockom dole)? ci stery na streptokoka? nerobi sa to vsetko skor?

preco ja mam pocit, ze sa na mna nejako zabuda? ☹ ☹ ☹

pepi_petra
5. apr 2011

@froschka super gratulujem ze je vsetko ok.Stym hemoglobinom neviem ako to je.

honeybunny81
5. apr 2011

@froschka ja mam hemo 82 a dala nam dnes nejake tabletky. 😖
@marsi28 tak to je ozaj debil doktor, to ma byt hotove do 36.tt, potom ti to uz moze byt na dve veci, hm??? By som mu povedala... 😠

marsi28
5. apr 2011

a hemoglobin predpokladam je z krvi... mne to nikto nevysetruje ja som z toho na nervy...baby napiste mi prosim, ake vysetrenia vam robia teraz, sme zhruba v rovnakom tt a ako casto chodite teraz na poradnu

monika0001
5. apr 2011

@honeybunny81 - jeej super.. teším sa s Tebou že sa malinké otočilo 🙂

michala1515
5. apr 2011

@marsi28 ahoj, ja som mala dnes tiez trochu vyssi spodny tlak 110/85, ale ako vidim, je to ok, ked ta este s vyssim poslali domov z nemocnice....co sa tyka vysetreni, mne robil v 35 tt prvykrat prietoky, teraz od 36 tt budem chodit uz kazdy tyzden na prietoky do nemocnice, kde budem rodit a kazdy tyzden aj do poradne. dnes v 36 tt mi bral dr stery na streptokoka, to by malo byt spravene 35-37 tt. o monitore zatial nic neviem ani ja...no toho streptokoka ti kedy chce spravit, ved to je dost dolezite vediet pri porode. ci ides rodit planovane sekciou??

michala1515
5. apr 2011

@marsi28 este k tomu hemoglobinu, to ti zistia z krvneho obrazu, pocas tehu by mali byt spravene 3 krvne obrazy, mne ten posledny robil v 33 tt

monika0001
5. apr 2011

@michala1515 - hej aj mne ten tretí idú teraz vo štvrtok robiť v 33 tt 🙂

veronikam
5. apr 2011

Prosim vas tie prietoky - to sa robi cez sono, nie? Lebo ja uz napr. na ziadne nejdem, iba na CTG, tak akoto ze niekomu to robia kazdy tyzden? Ja uz tomu prestavam rozumiet nejako 🙂

marsi28
5. apr 2011

@michala1515 nie, zatial nemam naplanovanu sekciu...tak aj preto som z toho mimo 😒 a krv mi brali len raz a to na zaciatku tehu... ja mam pocit ze zijem niekde na ukrajine ci na marse aaaaaaa to som rizikova pacientka po dvoch spontannych potratoch, super co?

jankaslamka
5. apr 2011

@veronikam ano robi sa to cez sono..aj mne ich robia kazdy tyzden....no co tu tiez citam tak sa to nerobi bezne ocividne

michala1515
5. apr 2011

@veronikam mne zase nic nepovedal nikto o ziadnom ctg, to sa robi kedy?

froschka
5. apr 2011

@marsi28 ja mam termin o den po tebe...a dnes mi robil ster krcka na streptokoka, napojili ma na monitor kde s amerali ozvy babetka, ten isty stroj ukazuje aj kontrakcie, no a robil prietoky, to pozeral prekvenie teda zasobovanie plodu placentou....v 32tt mi robil kontrolny krvny obraz

monika0001
5. apr 2011

prietoky mne zatiaľ kontrolovali iba raz na rizikovej poradni... aj to pred dvomi týždňami a teraz nič..

lucia2205
5. apr 2011

Ahojte, ja som tu nová. Termín mám 22.05.2011. Už sa neviem dočkať. Má niektorá z Vás krvnú skupinu 0 Rh negatív. Vo štvrtok idem zasa na krv kvôli protilátkam. Som zvedavá, kedy ma pošle na CTG. Som zvedavá, ako to vyšetrenie vyzerá. Som prvorodička a nad všetkým sa niekedy tak čudujem, ako keby som padla z mesiaca 😀

marsi28
5. apr 2011

tak co mam robt? sak ja nemozem dr. diktovat co a ako ma vysetrovat v poradni 😒 asi zmenim dr. ale teraz mi to nejako nepasuje...

honeybunny81
5. apr 2011
michala1515
5. apr 2011

@froschka hemoglobin je od 120 v norme, mne uz pri 110 dal dr uzivat zelezo, teraz mam zas 120.

froschka
5. apr 2011

@michala1515 no ved viem ze 130-140 je u zien normal hodnota, ked som mala okolo 112 tak som brala sorbifer durules, no asi mocnezabral....a teraz mam okolo 90 co je malinko...tak mu zajtra zavolam a ak mi nic nenapise tak zajdem k obvodnej alebo rovno na hematologiu

marsi28
5. apr 2011

@honeybunny81 dik 🙂

michala1515
5. apr 2011

ja mam aj nizky pocet erytrocytov 3,7, zvysene leukocyty 11,2 a nic mi na to dr nepovedal, ani to neriesil ☹

arusska
5. apr 2011

ahojte tak ja som tu davno nebola.
Vcera som musela ist k dokimu na kontrolu skor, lebo som v sobotu a nedelu mala neznesitelne bolesti v hornej casti brucha. Vraj to mozu byt falosne kontrakcie uz a ked sa to bude opakovat tak musim ist lezat do nemocky. O tyzden mame kontrolne sono a o dva opat poradnu aj s ctg. Vraj sa mi uz zacal skracovat krcok ale len mierne takze to nevyzera na predcasny porod zatial. A sestricka bola taka zlata ked sa na mna pozrela- ze ved uz mozete rodit tak co to natahovat 🙂))

honeybunny81
5. apr 2011

@paula1234 misulik ako ste dopadli? 😅 vsetko ok?

honeybunny81
5. apr 2011

@michala1515 ery znizene a lkcty zvysene nevadia az tak ako nizke hemo lebo hrozi riziko vykrvacania pri pripadnej komplikacii pri porode.mne riesila dr len hemo i ked ostatne mam tiez mimo hodnot.

macka381
5. apr 2011

Ahojte, tak som konečne oddnes na materskej....už som pre istotu aj poprala vecičky a tento týžden pobalím aj tašku, lebo mi akosi tvrdne bruško. Na poradni ok, len ma zaskočilo, že mám stále svrbenie v pošve a výsledy sterov sú negatívne. Takže zase dalšie tablety na preliečenie a potom sa znova odoberie vzorky, ach jaj, už by som sa tak rada toho zbavila 😖
Inak @honeybunny81 gratulujme k otočeniu Táničkyy, je to šikulka 🙂 Chcem sa ta opýtať, koľko asi váži tvoja malička, iba tak ma to zaujíma, kedže máš termín o deň skôr...

alena24
5. apr 2011

@honeybunny81 peti a ake lieky Vam dala Kotlebova? Inak ja som taka zvedava ako Miska dopadla na prietokoch, dufam len ze je vsetko ok 😅