Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@henika81 ja mam tiež 12. aprila ko, , malý by mal byť otočený správne hoci kope strašne až mi brucho vydúva do jednej strany. Včera večer som mala strašné kŕče, nič som v noci nespala, muž mi stále vraví, že neposlúcham Dr. a robím kadečo po dome, ale kto iný to za mňa urobí?Ja učím na strednej škole, aj napriek MD sa musím vrátiť a decká vyskúšať aby sme im mohli uzatvoriť známky, okrem toho ešte študujem a tak sa mi spojili naraz skúšky, štátnice aj robota......ale asi budem musieť byť menej náročná a povedať si, že ak to teraz nevyjde nevadí....nabudúce. Chcela by som vydržať aspoň do konca apríla, po veľkej noci by to mohlo byť ideálne, ale nakoniec asi rozhodne malinký. 18. apríla mám dohodnutú poradňu s MUDr., ktorého by som chcela pri pôrode, tak uvidíme, čo povie ten. Zvažujem, či si dať EDA, lebo pri prvom synovi som ju mala a bolo to super. Trochu sa spolieham aj na to, že už nie som prvorodička , a že snáď tento pôrod by mohol ísť relatívne rýchlo, a že nervy ma neopustia, tak by som to snáď aj bez EDA vydržala....
@honeybunny81 preco nalacno? ved na letaku je napisane, ze po jedle, zapit velkym mnozstvom vody aby sa zabranilo zapekaniu, a v lekarni mi este povedali, ze sa nema uzivat s magneziom naraz, ale aspon s dvojhodinovym odstupom...tak fakt neviem....
Baby ja to magnezium (Magnreot) beriem uz niekolko mesiacov 3 krat denne (mala som tvrdnutie brucha a kazali mi to brat aj v nemocnici, ked som bola na CTG davnejsie a aj moja gynekologicka). No vraj sa to nema brat az do konca tehotenstva, ze posledne tyzdne by sa to uz malo vysadit, aby nebranilo magnezium priprave telu k porodu, viete o tom nieco? Poradnu mam az 17.4, neviem teraz, ci to mam este brat, alebo uz nie.
@veronikam ja viem toľko že určite posledný mesiac sa magnézium nesmie brať, lebo ten bráni kontrakciam, posledný mesiac už prichádzajú falošné tak sa telo pomaly pripravuje a ak ty budeš brať magnézium tak telo nemá šancu začať s pôrodom lebo ty mu tým magnéziom brániš, ja by som si už teraz sama na tvojom mieste vysadila
@honeybunny81 no neviem ako ktore, ale mne aj doktorka povedala, ze po jedle ak sa dobre pamatam a aj na pribalovom letaku k tym mojim tabletam je napisane, ze sa uziva pocas jedla alebo tesne po jedle 😉
@elsanka mne zasa radia spinal, mam znamu aristku anestezilogicku a on avravi vsetky rozumne zeny si davaju spinal, a ja na nu ale je to individualne lebo nie kazdy znesie byt pri operacii hore pri zmysloch ja neviem ci by som to psychicky zvladla, no uvidime ako sa maly vypyta na svet, ale neviem neviem ci velku noc nebudeme v nemocke. ☹
no vidim ze to mame viacere uz nahnute k porodom, uz je len na nasich drobcoch kedy nas prekvapia 😀
@mipolka
@henika81 ja mam vysoky tlak beriem na to lieky ,ale ak sa to neupravi tak ma asi cisarak neminie ☹ coho sa dost bojim a rozmyslala som nad spinalom ale neviem ako by som to zvladla, keby som pocula to strnganie nastrojmi a tie veci okolo... tak dufam ze tie lieky zaberu a bude z toho prirodzeny porod 🙂
inac maly mi zacina tak tlacit na zaludok ,ze od takej 13 hodiny uz skoro nic nemozem zjest, lebo ked zjem tak mi je neskutocne zle
a idem sa pochvalit manzel mi volal ze uz kurier doniesol kocik 😀 huraaaaa
@majulienka27 @veronikam si predstavte, ja som bola vcera u gyn a ten mi kazal brat 2 tbl magnezia denne. a to som si ani nestazovala na caste tvrdnutie bruska, tvrdne mi max raz za den na par sekund. davam si len jednu tbl, ja nechcem prenasat 🙂 a uskodit by to nemalo, ze neberiem 2, ked je vsetko ok, nie?
@michala1515 ja mam tiez magnezium od doktora, ale preto ze mam v noci krce v nohach ,no radsej ho neberiem tie krce sa daju vydrzat , nechcem prenasat 😉
@honeybunny81 no ja s ním ešte skúsenosti nemám, to mi tu poradili kočky na koníkovi, čo to už brali, že je to lepšie tak brať, aby nezapekalo. Pôjdem ho dnes vyzdvihnúť do lekárne a uvidím, čo povedia tam. Možno mi dajú ešte tretiu vaiantu 😉
@aaddeell aj mne mala tlaci na zaludok, zacina mi okolo tretej a potom uz nemozem nic zjest, lebo len fucim a nemozem ani dychat ani lezat....tak sa snazim len take lahke ako jogurt, ale potom mi neskutocne skvrka v bruchu.. 🙂 🙂
juuuj a ten kocik ti zavidim, aj nam ma prist kurierom, ale asi az na buduci tyzden, tak snad to stihneme do porodu..
@michala1515 nemusis sa bat, neuskodi to....mne predpisali v nemocnici na pohotovosti 2-2-2, ale ja beriem 1-1-2, cize len na noc si davam dve, aj doktorke som to povedala a ona ze to je v poriadku, lebo tie bolesti som mavala zvacsa v noci....a magnezium je dobre aj na upokojenie, takze sa ho nebojte brat, babatku neskodi a nam pomaha
@aaddeell tak gratulujem ku kociku 🙂 len hlavne vydrzat lebo tysi este len v 33tt ze? tak len poctivo lezat , a verim ze tabletky ti zaberu, kamoska tiez brala na tlak a nakoniec pekne porodila prirodzene za 3 hodky, no a s tym zaludkom to fakt, do mna sa toho uz tiez vela nezmesti tiez ma niekedy napne po jedle, poobede uz ani nejem len trosku vecer zobnem, no uz dajako to len vydrzime, tak ja mam cisarsky naplanovany na prvy majovy tyzden,ale asi to nepotiahneme no uvidime 😀 a ten spinal ja neviem furt mi chodi hlavou ale asi nie, tak ako mi to dr. vysvetlovala ze pri spinaly nielen ze pocujes vsetky tie zvuky, ale citis aj to ako sa ta dotykaju, len necitis bolest,a to fakt neviem ci by som zniesla. ☹
@honeybunny81 @paula123 awojte kocky 😉 dnesna poradna dopadla super, krcok drzi a ja som fit na to ze som v 9tom mesiaci 😀 dufam ze takto vydrzime az do terminu nech drobec pekne pribera v brusku. Dalsiu poradnu mame 20. aprila, tusim aj ty Peti mas tak ze? O kolkej sa mas dostavit? Ja sa mam dogulat tak cca o 12tej, vraj mam byt pripravena na straaasne vela pacientok bo sa ma vtedy vracat Dr z kongresu a kazda bude nazhavena vidiet ju cim skor 😅 Dr tiez povedala ze to bude uz len taka light poradna, ze si len skontrolujeme tlak a popocuvame srdiecko. Inak vobec nepadla rec o CTG vysetreni, tak uvidime 😉
@lucia2205 ja sa s mojim bruchom tiez uz kotulam, tazko sa mi chodi, pobolievaju ma bedrove klby, chvalabohu posledne 3-4 dni je to lepsie, zato mi ale nohy opuchli tak, ze to az boli, nehovoriac o tom, ze obujem uz len crocsy a i tie su mi tesne 😒 rodit budem v TT, no zbalena este nie som, aj este nemam vsetko potrebne doma, ale uz to pomaly riesim, ved co keby nieco 😕 od pondelka mam oficialny nastup na MD, no zatial budem musiet chodit do prace, este som nezariadila vsetko potrebne, ale uz sa budem viac setrit 🙂 kedy Ti zacina MD? kolko si pribrala a kolko vazila Tvoja malinka podla posledneho sona?
@michala1515 ja nevidím potom zmysel že načo ti ich dal, určite nemôžeš uškodiť keď budeš dávať iba jednu si myslím, ja by som ani tú jednu nebrala 😉
@irenea @majulienka27 asi mate pravdu, zbytocne sa dopovat, ked to ani nepotrebujem... asi si budete mysliet, ze som nejaka cudna, ale ja ked v noci mam poslickov, co bolo asi 3x za posledne dni, tesim sa tomu, lebo viem, ze uz sa telo pripravuje na porod a dufam, ze tak za 3 tyzdne aj porodim 🙂 zatial su to len take naozaj minibolesti.
@henika81 o tej spinalke Ti mozem povedat len tolko, ze sesternica rodila v novembi cisarskym, mala spinalku a o vsetkom vedela. Hovorila, ze to bolo v pohode, dokonca sa v NR vraj este medzitym ako jej vyberali maleho, zapodievala ostatnymi zennami, co rodili vo vedlajsich boxoch a stonali. Nemala ziadny problem.... O bolest urcite nejde, snad len o to ci si vies odmysliet, ze sa Ti niekto vrta v bruchu.... celkova anesteza je ovela namahavejsia, vycerpavajucejsia a nevies, ako sa z nej budes preberat. Prisla by si o sancu vidiet v prvom momente ci je Tvoje dieta v poriadku, ako vyzera atd..... Je to jedinecny zazitok a nenechaj sa on ukratit. Ked zeny mozu vydrzat 16hodinovy prirodzeny porod aj s bolestami, myslim, ze Ti stoji za to vydrzat "subjektivne" pocity popri spinalke......
@michala1515 to je dobre ked to su to minibolesti a zvladas to bez liekov
@michala1515 ale nie, ved kazda to chceme mat za sebou...neboj, nikomu nepripadas cudna

@lucia80
@hoota
@macka381
Baby zelezo sa uziva hlavne nalacno, najlepsie rano, inac ti moze byt na dve veci... 🙄