Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@avenev presne tak 😉 uplne presne ako pri menzese, citila som slabe stahy maternice a tvrdlo mi brusko. Boli ale nepravidelne, najskor 3 krat po 15 minut, potom 2 krat po pol hodine a nakoniec prestali. Odzneli ked som zmenila polohu. Nic strasne 😉 Niektore mamicky viem ze ani posickov nepocituju, prebiehaju akoby v tajnosti 🙂
@alena24 Dakujem
Takže ty už takto, že kontakcie, mne len lokálne tvrdne bruško asi tak desať minút, stále na jednom meste, ale vzdy to prejde, dúfam, ze ja nepojdem skoro rodit, lebo ved ja to mam este za 5 tyzdnov.
No len si dávaj na sebe pozor, odpočívaj pekne a keby sa to rozbehne, radsej dlho nečakaj.
No švagriná to mala akési rýchle, myslim si, že každá jedna z nás by to chcela mať takto. Tak že ju najprv pár dni prehánalo, čo prešlo, včera že zostala unavená akosi viacej a ked ležala, tak ju chytili také slabé krče, lenže tie neprestávali, tak išli po par hodinach do pôrodnice a tam jej povedali, že je otvorená na 5 cm, že kde bola tolko. Takže nemala žiadne kontrakcie, plod.voda jej neodisla, tú jej museli prepichnúť a ešte jej mala aj malo a potom to už islo vraj rýchlo, a za tri hodiny bol mallý na svete.
Ked som sa na to kamošky-sestričky pytala na to, že prečo nemala kontrakcie, tak mi povedala, že každý pôrod je indviduálny. No každá to ma asi inak súdené s pôrodom, niekto sa trápi aj dva dni, niekto za par hodin hotovka.
Ozaj neviemš ako sa má duracelko a jej malý Timko??
@macka381 Tak to mala sesternica supeeer to by sme naozaj chceli kazda 🙂
Mna prehanalo minuli tyzden kazdy vecer 😖 ale teraz uz nie aspon zatial.
Kontrakcie mavam vecinou vecer a tak nad ranom, ale tiez nic strasne presne ako pri kramoch a za taku polhodinku to prejde uplne aj ked by som uz bola rada keby sa to rozbehlo 🙂 .
Ahojte, no ja som mala poslickov uz par krat take slabe nic, ale dnes v noci mi uz veru nebolo vsetko jedno, zobudila som sa na prisernu bolest v krizoch, ktora mi isla pekne az do brucha, a toto trvalo asi 4 krat cca po pol hodine. Uz som zacala rozmyslat, ze co idem robit - sprcha, obliect sa, zobudit manzela, a tak 🙂 🙂 , potom to preslo. A dnes som to mala zase 3 krat po pol hodine, a teraz uz nic. Tak pre istotu lezim len dnes, uvidime, co bude. 🙂 Skontrolovala som ci mam vsetko v taske pobalene, malemu nachystala veci ked pojeme z porodnice, a uz ostava iba cakat, uvidime, kedy sa maly rozhodne a falsone kontrakcie sa zmenia na tie ozajtstne 🙂 .
tak baby my mame teraz po poslednom UZ. Malinka ma 2645g, je hlavickou dolu a zodpovedame 35+6tt. Teda sa nam posunul termin porodu podla UZ na 11.5. teraz uz len ostava dufat ze malinkej sa bude aj chciet ist von o ten tyzden skor.
@saeda mne od zaciatku tehu nezmenil doktor termin porodu, vraj najpresnejsi termin je ten, co ti urcia v prvom trimestri. a pritom mala nie vzdy vo vsetko zodpovedela tt, bol tam obcas jeden tyzden plus minus. ale teraz by som nedbala, keby mi termin posunul o tyzden skor 😉 a inak moja mala v 36 tt pribrala 230 g, takze moze byt ze aj 300 niektore priberie 🙂
@michala1515 veru presne tak povedali aj mne 😀
@paula1234 Miska, ja to vidim ze ked bude mat princ svadbu, ja budem tlacit 😀 😀 😀 ale inak dufam ze este minimalne dva tyzdne vydrzime, vy mate kedy kontrolu? My az 20teho bo dr je na konferencii, akurat teraz ked ideme do finale musi ist ona na konferenciu 😖 ako naschval 🙄 jedno stastie ze nam nepojde k porodu, to by som si ozaj musela dat stuplik keby Adamko chce ist von skor 😎
@arusska posledny mesiac je velmi variabilny, na velkosti dietatka nezalezi, mne tiez Dr na konzultacii povedal, ze dieta je o dva tyzdne vyvinutejsie, pritom moja Dr tvrdila ,ze je v termine. Z medicinskeho hladiska povazuju lekari 37 tt ako za ukoncene tehotenstvo, tak babatko sa na svet moze pytat kedykolvek. Z Tvojho posledneho zistenia sa daju vyvodit len dva zavery, bud sa Ti dietatko narodi v povodnom termine s vyssou porodnou vahou, alebo sa narodi skor,s vahou uplne normalnou.... Ale v tomto pripade tyzden urcite nehra rolu.....je to v pohode....kedy sa babatku zapaci, vtedy vyjde..... treba len vydrzat.
diky baby, ja viem ale uz sa tak tesim, ze ked mi povedal ze to vyzera na 11.5. tak som sa veeelmi potesila. Len aby som dva tyzdne neprenasala 😀 😀 😀
Ahojte maniny ja som v 38tt zajtra mam kontrolu v porodnici a posličkou už mam druhy tyžden mam už dve deti ale posličkou pocitujem prvy krat neviete mi povedat ako dlho možu byt pred pôrodom dakujem
@petra1004 ahoj ja mám termín 22. mája a rodiť budem v starej nemocnici, možno budeme mať na seba niekedy šťastie, s dátumom to máš pekne vymyslené, len aby to vyšlo, ja by som brala toho 15 mája ale aj keby to bolo skôr vôbec by som sa nepohnevala 😀
@macka381 zdravím všetky májové maminky a bábatka v brušku. môj timko je stále v nemocnici, v inkubátore už nie je, všetky výsledky má v norme, dnes doberie posledné antibiotiká, stále spinká je spavý, tak ako by spal este v maternici, davaju mu moje mliečo, ktoré si odsávam a nosime každý den do nemocnice, niekedy aj 2x... pekne priberá od mojho mliečka od štvrtka pribral z 2140 g na 2230 g. dnes si mám zavolat do nemocnice, či maju pre mna postel (lebo je plno) a zajtra štvrtok idem na nejakých 5 dní do nemocnice, budem s ním tak ako by som bola po pôrode... ak bude pekne priberať, a dufam že budeme aj dojčit, aj ked nevladze ešte ale skusime a potom nás hádam už pustia domou.. možno že už budeme aj v pondelok doma 🙂 🙂
@duracelko super ze Timko tak pekne pribera z tvojho mliecka 🙂
ja este poslickov nemam, po vcerajsej kontrole to este na porod nevyzera, maly je dost vysoko a aj krcok je v poriadku a to ho mam po operacii skrateny , doktor povedal ze sa moze stat ,ze este aj prenasat budem tak mozno budeme junovy 🙂 ale ja stale verim ze to bude majove babatko
@duracelko tesi ma, ze je Timko taky velky bojovnik a pekne papa, drzim palce, aby mali tu volnu postel, musi to byt pre teba velmi tazke byt bez svojho synceka. A tiez drzim palceky, nech ho uz mate coskoro doma. 😉 Mozem sa ta spytat na tie kiahne? Maly ich nakoniec nedostal, ci ano? Preco mu vlastne dali antibiotika?
Ahojte Trenčanky @alena24 @honeybunny81 @macka381 @paula1234..atd a zvyšok májoviek 🙂 ako sa máte? Ešte držíte pokope? Čítam, že poslíčkovia už fungujú... ja som tiež pri prvom nemala, až teraz, tak uvidím dokedy vydržím 2v1 😵
@duracelko fajn ako Timko priberá, to ozaj už pôjdete čoskoro domov 😵 , držím palce nech je to čo najskôr...
@duracelko super, že sa malinkému dobre darí, je to veľký bojovník...mliečko mu chuti, pekne priberá, tešim sa s Tebou. Dúfam, že budete už čoskoro doma, držim palčeky 🙂
@montana13 no ja to mám ešte daleko do pôrodu, poslíčkovia ešte žiadny, ale nejako to vydržíme, aj keď malý je riadne ťažký a som dosť unavená, ale dobrá správa je, že mi aspon tie krče v nohach prestali, takže som sa zbavila aspon jedneho zdrav.problemu 🙂

@alena24 Ja som este nemala, a neviem ani aka je to bolest. Je to podobne ako pri menzese? Islo ti to aj do krizov? A kolko ti to trvalo? dakujem