icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

jankaslamka
19. apr 2011

@macka381 tak ja som mala termin 1. maja a mala bola vzdy tyzden dozadu..takze tiez som mala este cas..ale obcas to inak nejde..mne porod vyvolavali..ale som rada, ze uz to mame za sebou 🙂

jankaslamka
19. apr 2011

@mmmarta v sukromnej teme som o nom pisala..nechcem to moc davat na verejnost..nebolo to moc prijemne ..ale mozem ti poslat do IP
@arusska tak suepr ze poradna dopadla dobre 🙂 uvidis este vydrzite.. ja bysom tiez vydrzala keby sa doktor nerozhodol inak..a to som mala krcok na 1cm a branku otvorenu na 3cm

saeda
19. apr 2011

joj baby, uz sa to tu rodi jedna radost a ja some ste nebola ani na prvu poradnu v porodnici 😒 ... este len o tyzden idem na poslednu poradnu k mojmu dokimu...aj ked je vlastne pravda, ze on bude aj moj porodnik.... no ale nemocku nemam vobec obzretu... ani neviem, ak by to na mna prislo, ze kde je v Ruzinove prijem... 😀

majulienka27
19. apr 2011

@saeda nie si sama, ani ja som ešte nebola v nemocnici na kontrole, akurát zajtra mám poradňu u svojej tak na budúcu kontrolu by ma už mala poslať do nemocnici, aspoň dúfam 😉

salomuska
19. apr 2011

@saeda
@majulienka27 baby, ani ja som este nebola v nemocnici, tiez mam zajtra poslednu poradnu...hm, mne sa veru prilis na tie kontroly do porodnice nechce chodit, asi tym, ze uz viem, co ma tam caka 😀

arusska
19. apr 2011

@saeda joooj moja a ktory doktor ta bude v Ruzinove rodit? Inak pozor na vytahy, nekonecne cakanie v Ruzinove 😀 😀 😀 😀
ale v pohode ja som tam rodila prveho a bola som spokojna, az na niektore sestricky, ktore boli nenormaaaaalne neochotne a na prvorodicky furt vyziapavali, ako keby sme uz mali tri deti doma a vedeli ako to vsetko okolo funguje 😵 😵 😵 ale inak pohoda - 4 dni clovek vydrzi, tak len aby sme nemali zltacku.. 😵

klba
19. apr 2011

@saeda bud rada ze si nemusela ist na poradnu do nemocky, 😉 u nas v NR tam sedim ako prva 😖 o pol osmej aj skor a vybavim sa az okolo 11-12,h 😒
a to tam chodim uz od 30 tt kvoli rizik. tehu kazdy tyzden a medzitym mam kazdy 2 tt poradnu u obvodneho gynekologa, no veru vobec sa mi tam nechce chodit, predsa len musim stale niekam odkladat maleho, okrem toho moj dr robi poradne poctivejsie ako v nemocke.

@majulienka27, @salomuska, @saeda
niektori dr ani buduce mamicky neposielaju do poradne v nemocke, zalezi od dr, kazdy ma iny postup, kocka co som mnou lezala tiez nemusi chodit aj ked je rizikova, kvoli tomu aby zdialky nedochadzala do nemocky ju sleduje u seba v ordinacii. 😉

michala1515
19. apr 2011

@majulienka27 @saeda @salomuska baby, ja napr vobec nechodim do poradne do nemocnice, stale chodim k svojmu obvodnemu, on mi robi poradnu, prietoky aj ctg. v nemocnici sa ukazem dufam, az ked budem rodit a podla dnesnej poradni to u mna tak skoro ani nebude 😒 takze nic si z toho nerobte, ze ste tam este neboli, akurat ten prijem treba vediet kde je aspon 😉

honeybunny81
19. apr 2011

@alena24
@paula1234
Tak uz sme doma z prietokov, vsetko ok, aj poloha ok, dokonca uz zisla nizsie, mame cca 3 kg a zodpovedame 38.tt. Tiez povedal ze to bude skor tak ako hovorim 😀 Tak ked mi to zajtra moja dr potvrdi tak ozaj udem umyvat tie okna!!! 😀
Vy ste ako dopadli Misulka?
Ali, zajtra sa tesime na teba a Adamka 😎

lucia80
19. apr 2011

@klba ja som pri malej tiež nechodila do nemocnice na kontroly ani teraz nechodím, stále k môjmu gynekológovi a potom som len išla rodiť tomu, na koho som v nemocnici práve natrafila, ani nemocku som nevidela. Posiela tam akurát na sono lebo môj doki nemá, ale to je inde ako pôrodnica. Teraz to bude tak isto, akurát si pamätám trochu ako to tam bolo, takže pohoda 🙂
@honeybunny81 gratulka k dobrým výsledkom z poradne 😉

alena24
19. apr 2011

@honeybunny81 super spravy petka 😀 ja to fakt vidim ze sa este stretneme aj v porodnici, no co, budeme spolu rozdychavat kontrakcie na vzdycharni 😀 😀 😀 zajtra sa vidime, keby cosi dam vediet 😉
Miska, no kedy bude den D? 😵

saeda
19. apr 2011

@arusska bude ma rodit MUDr Diveky ... zatial ku nemu chodim do Gynaexu ... prveho som rodila na Antolskej a povedala som si, ze horsie to asi uz nikde nemoze byt 😉 Tak tentokrat skusim Ruzinov...nabuduce mozno Kramare 😀

saeda
19. apr 2011

@klba no presne ja som chodila vlastne az ku trom.... k obvodnemu, k porodnikovi aj k jednemu inemu na konzilium, kedze nase male ma poskodenu jednu oblicku... teraz uz len k porodnikovi az do porodu...no ved uvidime ako sa dohodneme na dalsej poradni... inak rano v pondelok na sibacku.... to aby som mu hadam aj vajicko, ci zajacika priniesla za vysetrenie 😀

honeybunny81
19. apr 2011

@lucia80 dakujeme 😀 Uvidime este zajtra 😅

macka381
19. apr 2011

@alena24 no ja som zvedavá ako na tých prietokoch, ale tak snad ok, len horšie je s mojou chorobou, hrozná nádcha a bolia ma priedušky, už len trpnem, aby som nešlak dr., aby ma nahodou neposlali do nemocky alebo čo...lebo to by som tam bola riadne dlho, kedže sa vôbec neotváram....
Tá vanička, tak v Madarsku som si kupila tú podložku pod bábo do vaničky a vaničku kúpim v DCA, tam majú super ceny a takmer všetky farby, takže už tam len zbehnúť autom a kúpiť ju 🙂

Zajtra držím palčeky v poradni 😉 Oziv sa čo a ako...

macka381
19. apr 2011

@honeybunny81 no super, tvojej bambulke sa dobre darí, keď už 3 kg a ešte popredu. Som zvedaná ako ja dopadnem zajtra na prietokoch, tiež ma hrozne zaujíma koľko naš maličký váži 🙂

elsanka
19. apr 2011

Ahojte. Ja som bola vcera prvy krat u Dr, s ktorym budem rodit, bol super, same dobre dojmy. Akurat ma napadlo sa ho spytat, ze kolko vazi a meria maly, lebo dnes som pre zmenu isla k mojej Dr. a tiez ho mala vazit. Sok bol ked mi vcera povedal, ze malinky vazi 3,3kg a na moje prekvapenie mi dnes moja Dr. povedala, ze maly vazi 2,7.Teraz neviem komu verit, ale viem ku komu sa priklonim. Jednoznacne k vcerajsiemu gynekologovi, videla som ako malinkeho meral, ako sa s nim hral a precizne prezeral. Moja Dr. to urobila za pol minuty, tak ako aj vsetko ostatne. Okrem toho dohodnuty porodnik je za PEDA a dokonca za moznost naplanovania porodu, comu sa velmi tesim, lebo tak som rodila aj prveho syna. So vsetkymi mojimi doterajsimi pocitmi som sa konecne ako tak ukludnila a zda sa, ze sa zacinam na porod uz nedockavo tesit.....

paula1234
19. apr 2011

@honeybunny81 super spravy, takze pokracujete dobre a Tanicke sa uz chce ist von? Nooooooooo my sme dnes teda boli na poradni v nemocnici, Adamko sa otocil hlavickou dolu, uz som bola vtom, ze dnes dohodneme termin na sekciu a zostalo to otvorene, takze 28.4. mame dalsiu poradnu v nemocke a hadam sa to uz konecne doriesi, ale stale pripada do uvahy ta sekcia kvoli tym ostatnym okolnostiam, ale zatial to uzavrel tak, ze nechame to zatial tak a uvidime ako to pojde, ale inak som uplne zatvorena a nic nenasvedcuje tomu, ze by som mala ist rodit, kedze mam termin 5.5., tak na buduci tyzden 😉.Ale dolezite je, ze malinky je vporiadku, ved uz sme skoro koniec 38tt) 😵

honeybunny81
19. apr 2011

@macka381 tak drzime palceky, dajte potom vediet akeho mate drobca velkeho 😀

@paula1234 super spravy aj u vas teda 😀 aby sme sa tam veru nestretli vsetky 3 naraz, to by bola sranda 😀 zajtra dame vediet ako to s nami vypada. Dufam ze na spadnutie 😎

saeda
20. apr 2011

@arusska a ako to tam v Ruzinove vobec chodi? myslim poradne a tak... a kam sa ide na prijem? diky moc 🙂

saeda
20. apr 2011

@elsanka ahoj... ten rozdiel v vahe malickeho moze byt sposobeny aj pristrojom... priamo tym UZV, podla toho aky je stary... ale inak odchylky su uplne normalne...ono to vobec nie je presne meranie, len priblizne..... mne den pred porodom namerali Martinka, ze bude mat 4200g a nakoniec mal 3750g.... comu som bola potom aj radsej... a to mi posledny UZV robil primar ultrazvukoveho 😀 😀 😀 Takze neboj, male bude tak akurat 🙂
No a zavidim ti, ze sa tesis na porod .... to moj pripad urcite nebude 😀 😀 😀

mmmarta
20. apr 2011

@jankaslamka som citala, skoro som odpadla, si si teda uzila, hlavne ze to mas za sebou a ste v poriadku, usko a selest sa urcite upravi, predsa len Lara isla na svet trochu skor. Ja toho svojho tiez presviecam, ze na svete mu bude dobre nech uz sa chysta, vahu a velkost na to ma, ale netvari sa ze by chcel vyliest je mu asi u mna prilis dobre..... Drzte sa.

arusska
20. apr 2011

@saeda no s poradnami neviem, lebo ja som mala svojho gynekologa Dr. Janeka a k nemu som isla len v den terminu na kontrolu ked mal akurat sluzbu na porodnom takze mi maleho hned aj vyvolal. A inak prijem mas normalne na centralnom prijme (CP), potom sa musis prezliect (oproti CP) a potom uz rovno hore na porodnicu - samozrejme ak stíhas 😀 . Prezru ta potom este na porodnici a daju ta na vzdycharen, no a neviem ako to tam bude, lebo ja tym ze som mala svojho doktora a akurat mal sluzbu tak ma rovno dal na porodnu salu (ostatne rodicky sa striedali ked to na nich prislo na ostatnych salach) a ja som to mala ako VIP 😀 . No a potom ak na teba pridu kontrakcie tak ti supnu EPI ak ho chcec - inak odporucam a potom uz sa len caka kym sa neotvoris, samozrejme este predtym vyprazdnovacia tabletka, resp. pustenie vody... Po porode este dve hodinky na sale a potom sup na izbu...

petra1004
20. apr 2011

ahojte kocky chcem sa opytat ci uz niekto nieco podobne zazil prave som prisla od porodnika a vobec ma nepotesil 😢 mala nam nic nepribrala od poslednej kontroli ma len 2600 a ja som pritom ako slon uz pribrala 20 kg lebo som mala problemi v 20tt tak som musela lezat a teraz ked konecne uz sa to upravilo tak mala nepribera ☹ neviem ci to vydrzim do dalsej kontroli uz teraz sa stresujem 😒 povedal ze ak nepriberie do dalsej kontroli tak pojdem do nemocnice....

andysok
20. apr 2011

@petra1004 ahoj tato diagnoza sa vola "hypotrofia" ked som lezala v nemocke v 26.tyzdni koli serklazi, bola so mnou na izbe baba, ktoru koli tomuto hospitalizovali.......i ked sama nechapala a v konecnom dosledku ani sluzbukonajuci dr......bola v 36 tyzdni a vaha plodu cca ako tvoj......po 5 dnoch ju prepustli, dostavala daku glukozu alebo co, proste preventivka, dnes je maly zdravy a tucnucky tak ako ma, takze neboj, je to preventivne aj tak ma peknu vahu, proste sa len o trosinku spomalil rast ale upravi sa to.......

elsanka
20. apr 2011

@saeda predpokladam, ze je to tym UZV, len ma zarazil ten velky rozdiel.....No a radost z porodu je asi preto, ze uz mam ako tak veci dohodnute, uz sa necitim ako stlp na pusti. Viem, ze sa ako tak mozem spolahnut aj na druhych. Okrem ineho ja mam na prvy porod len pekne spomienky, bol mimo Slovenska a uplne super. Je pravda, ze ma po nom chytila dost silna depka,ale predpokladam, ze teraz to bude ine. Aj tieto posledne dni akosi horsie znasam, tak mam chut to uz mat za sebou a drzat malinkeho v naruci.Mam pocit, ze Tvoj prvy porod asi nebol najlepsi, ale je to individualne. Moj prvy bol vynikajuci a druhy moze byt katastrofa a u Teba zase naopak....Asi treba byt optimista a aspon mysliet na to, ze sa pokusime si to ulahcit co najviac....Ide Tvoj partner k porodu?

saeda
20. apr 2011

@petra1004 ahojky, ved 2600 je v pohode.... este mas 4 tyzdne... kazdy tyzden moze pribrat az 300g ... takze moze skoncit aj na 3800g .... ja som bola na UZV predminuly piatok a maly mal 2300g... takze neboj, pohodicka...

saeda
20. apr 2011

@elsanka no verim, ze v zahranici je uplne iny pristup 🙂 Ja som prveho syna aj 2 tyzdne prenasala a uz som bola zo vsetkeho unavena... nemala som dohodnuteho lekara... prijem na porodnicu mi stale odsuvali a nakoniec vyvolavali uplne na poslednu chvilu... maly bol uz velky a tazky, vecer vyvolavacka a potom kontrakcie 10 hodin vkuse, kazde 2 minuty... takze som vobec nespala ... sestricky boli neprijemne a kricali ... takze som sa poucila, ze na SLovensku musis mat obrovske stastie natrafit na lekara, ak si nejakeho dopredu nezaplatis a nedohodnes....
ale aj ja by som to chcela mat uz za sebou co najrychlejsie.... 😀 Potom som uz bola uplne v pohode...tym porodom zo mna uplne vsetko opadlo ...

veronikam
20. apr 2011

Ahojte, ja som dnes bola na kontrole, tlak mam trosku vyssi stale, ale beriem 3x denne Magnezium, tak sa drzi na hranici. Krcok uz mam skrateny na polovicu, takze povedal, ze to bude skor, ako v termine 6. maja, tak uvidime, kedy sa nakoniec vypyta 🙂 .

jankaslamka
20. apr 2011

@mmmarta no trapime sa co ti poviem...dnes sme boli na poradni a schudli sme na 2590g..poraza ma..tlacim do nej jedlo kazdy den..ale hlavne, ze ten porod je za mnou a uz na to nechcem ani mysliet pre istotu... malinkeho presvec 🙂 vzdy lepsie ked ide von teraz ked uz je riadne donoseny ako keby si prenasala