Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@klba no, nastastie byvame na dedine, takže pobyt v zahrade to isti, pekne vylihujem, susedom musim pripadat jak velryba, co ju na breh vytiahli grinpisáci. Ja mam tiež len 158 cm (nie že by mi to nestačilo 🙂 ) Uvidime, ake budu vysledky vo štvrtok.....
ahojte, ja som bola tiez majovka, 8. maja, ale maly sa vypytal na svet 18.4. Rodila som normalne, boli sme po umelom oplodneni, nastastie vsetko dobre dopadlo. Malinky Petko ma 3 kila a 50 cm. Porod bol velmi tazky ale uz sme nastastie doma a stale spinkame a papame. Drzim ostatnym majovkam palce, nech to dobre dopadne.
@grolina Gratulujem a prajem vela zdravicka. No ale na skor narodeneho je to teda riadny kus chlapa
Prajem priemne prezitie velkonocnych sviatkou..
ahojky
Zse som tu dlhsie nebola, tak dodatocne gratulujem vsetkym mamickam.
Ja sa citim uz ako poriadny slon, ledva chodim, dychcim, trpim 😅 dr mi povedala, ze to bude planovany cisarak, malicky je velky a tak mi musi stale kontrolovat hrubku jazvy
@grolina gratulka aj odo mna 🙂
@grolina blahoželám k synčekovi a prajem veľa zdravia 🙂
Takze pocasie na sviatky vyslo uzasne.... Dnes mame poradnu. Som myslela ze Esterka uz tuto noc vylezie, ale tie stahy neboli pravidelne a preslo to. Tak som zvedava co mi povie doktor. Sa tesim normalne na poradnu. Ale mohla by si to uz slecinka rozmysliet. Uz by som aj bola rada.... 😵 😵 😵
@grolina gratulujeeem 😵 😵 😵
@arusska ja som na tom bola dnes podobne, pocity akoby pred porodom. Dnes bola poradna a evidentne sa cosi dialo, kedze som otvorena na viac ako dva prsty. Cakame, ze to kazdu chvilu bude a boli by sme radi. Tasku a vsetko ostatne pripravene. Vraj je idealny cas aby sa to mohlo naplanovat, tak idem volat porodnikovi a mozno sa dohodneme.
Ahojte, blahozelam vsetkym maminam, kt. to uz maju za sebou. 😉 A obraciam sa na vas s otazkou, co ste obliekli svojim drobcom, ked ste isli z porodnice? Mam nachystanu supravicku, kde je kosielka, dupky, kabatik (len ten je taky tenky ako tie dupky a kosielka, je to bavlna), rukavicky, ciapocku a take semisove topanocky, aby mu nebolo zima na nozicky v autosedacke. Ak bude chladnejsie, mam este hackovanu decku. Myslite, ze to v pohode staci?
@erika12345 ja mam to iste, ale navyše taky modrý kabatik tenší flísový s kapuckou s uškami - ten mu dam určite. a letnu flisovú zavinovačku od emitexu do vajička (s tymi dvoma nožičkami), viac menej na take pohodlnejšie sedenie a pre pripad ochladenia. a taku tenučku malu decku s macikom, ale to len pre paradu - je od sestry a strašne sa mi pači
@cokoladka79 dakujem. 😉 Tak este pozriem nejaky kabatik.
@erika12345 Ja som prichystala tri varianty, a podla pocasia manzel prinesie - lebo clovek nevie fakt, ako bude, moze byt aj 10 stupnov, aj 25, je to tazko odhadnut. Mam nachystany bavlneny overalik s dlhym rukavom - pod neho body a ponozticky, k tomu ciapocku a flisovu zavinovacku do autosedacky. Potom mam keby bolo chladnejsie taky trosu hrubsi overalik flisovy, pod to tiez body, k tomu ciapocku a tu zavinovacku. A este mam keby bolo nahodou ze moc moc zima nachystany na to kabatik. No a samozrejme plienku a postulkove nohavicky - to u nas v Piestanoch davaju pri odchode miminu. 🙂
@veronikam dakujem 😉 , tiez budem musiet nieco nachystat, ak by bola zima. Plienku a postol. nohavicky, to je jasne, to som ani nespominala.
Gratulujem vsetkym uz mamickam, ktorych drobci si to rozmysleli a prisli na svet skor. Sviatky mame za sebou a uz len cakat kedy sa ti nasi drobci vypytaju na svet. Ja som chytila zapal hrdla, nachladenie, tak mi dr. dnes predpisala antibiotika a k tormu vsetkemu sa mi este vyhodil aj herpes. Uz to je treti pocas tehotenstva. Tak teraz dufam, ze maly sa na svet vypyta tak az o tyzden, nech sa dam do poriadku. Vsetkym prajem pekny den.
@monika26 s tým herpesom som to mala pestré celé tehotenstvo, mávam dosť bežne herpesy ale teraz sa to vystupňovalo úplne, momentálne nemám žiaden ale mala som ich doteraz 5 krát a z toho za mesiac a pol 3 krát, chorá som bola tiež prednedávnom a trvalo to krásne dva týždne a nie a nie prejsť, tak ako som sa na začiatkoch držala tak od nového roka sa to rozbehlo a každý mesiac som bola chorá, našťastie bez teplôt, len klasické bolesti hlavy, hrdla ale aj to stačilo. A zvládla som to bez liekov tak dúfajme že aj bábo to zvládlo a bude v pohode 😉
Uvidíme ako to zvládneme do konca dúfajme že už v zdraví.
@erika12345 ja som malu brala domov v kosielke s dlhym rukavom, na to dupacky, kabatik s kapucou, rukavicky, ciapocka, latkove papucky a do autosedacky a zakrili sme ju dekou ..uplne stacilo
@jankaslamka dakujem, vidim, ze ten kabatik budem urcite potrebovat. 😉
ahojte,
som tu dlhšie nebola, ako sa máte? Je nejaký nový prírastok? My sme zatiaľ 2v1 a dúfam že vydržíme do mája.
@duracelko sa má ako?
@mia_m a ty ako? Ešte si doma? Pôjdeš rodiť nakoniec do TN alebo do tých PN? Teraz neviem či si sa už rozhodla.
@grolina gratulujem k malinkému 🙂 Nech ste zdravučkí a tebe rýchle zotavenie.
@mandy29 tiež si to užívam, milujem také pekné jarné počasie, a mimochodom pekné fotky 😉
@erika12345 ja mám pripravené body, košieľku a dupačky, kabátik /uvidíme či budeme potrebovať/, ponožtičky, čiapočku a deku do autosedačky, myslím že to bude stačiť.
@lucia80 dakujem. 😉
ahojte ja som bola vcera posledny krat na poradni u svojho lekara maly ma 2500 g tak som rada , ze nie je velky ale mame este mesiac cas ,takze som zvedava kolko este narastie 🙂
dnes sa chystam prat drobcovi veci, na akom stupni ste prali veci staci 40 alebo radsej 60?
@aaddeell super vaha. 😉 Moj je tiez mensi, pred 3tt mal len 1600g, ale vraj sa to do porodu moze poriadne zmenit, v tomto obdobi rastu deticky velmi rychlo. Ja vecicky periem na 40-tke.

@cokoladka79 tak sme na tom podobne, 😉 mne vo stvrtok namerali krcok 0,5 cm, doteraz bol 1 cm, je opotrebovany, hlavicka nalieha, citim malu velmi nizko, to sa uz ani bruchom nazvat neda. 😅
Inak aj ja som nizka, mam len 153 cm a mala je tiez drobnucka, vazila len 2200 g pred 2 tt, preto musime vydrzat co najdlhsie, nech dobehneme vahu.
A ved nelež v posteli, je krasne, len pekne vybehni von, prechadzka a cerstvy vzduch ti dobre padne, uvidis ze aspon nacerpas novu energiu. 🙂