Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@erika12345 @veronikam dakujem za radu uz som dala prat na 40 😉
Ahojte tak ja som bola vcera na ko a doktor ma teda velmi nepotesil. Vraj to este nevyzera ani na toho 1-ho a poslal ma na sono idem zajtra koli tomu ze sa mu nezda moje velke brucho.Tak som zvedava co mi povedia dufam ze nebudem mat slonicatko 🙂 a to ak ma este nechaju rodit spontane tak ma budu stopkat ako ponozky.
caute, ohladne toho prania by som sa aj ja chcela spytat, oprali ste aj zavinovacku? ja som to mala v plane, ale moc sa mi to nezda, vzhladom na tu vystuz co je vnutri.
@zuzana0905 ahojky..tak držim palčeky, na sone aspon zistia pribliznu vahu, ja som bola naposledy v 30tt a malý vtedy vážil 1732g a kamoškin malý tiež v 30tt 2200g. A obom nam doki povedal že je to OK. Teraz idem bud. týzden tak som zvedava kolko pribral 🙂 . Možno je len tvoje babatko trosku vacsie 😉 , ale kamaratka porodila dievcatko, ktore malo 4,65kg bez sekcie a ani sa veľmi nepotrhala, tak normalne a to bola prvorodicka..to len na povzbudenie 🙂 🙂 Inak 1.máj je úžasný datum, prajem aby sa vám to podarilo... 🙂 🙂
@hoota ahoj, ja som ich normalne oprala na 30, mne sa tie vystuze dali vybrat
@lucia80 ahojky. ja som malemu obliekla len zavinov.body, a overalik - dupačky s rukávmi, čiapočka. to bolo všetko a bol v perinke, v aute sa viezol vo vaničke z kočíka.. plus tenká deka. bolo veľmi teplo...
dala som do albumu fotky nášho Timotejka, sme doma od štvrtku, pustili nás pred sviatkami, ja som bola v nemocnici týžden a naozaj mu to veľmi pomohlo, dovolili mi ho mať posledné tri dni aj na izbe v postielke . tak nakuknite...
🙂 🙂 držím vám všetkým palce, nech sa bábatka vydaria, sú zdravé a krásne 🙂 🙂
@hoota ja som prala i zavinovacky, pozri na vysacku, ja som prala na 40- tke a vypln som vybrala a prala zvlast na rucnom prani, aby sa neposkodila, mne sa ta vypln da vybrat.
@aaddeell ja som len na 40 prala
@erika12345 asi si myslela 2600g, však? 😉
@lucia80 nie, naozaj mal len 1600g, ja mam tehu cukrovku, cize nejem vobec cukor a obmedzujem sacharidy v prilohach, tak je to asi tym...Tiez ma to prekvapilo, ale ked som pozerala tabulky, tak to nie je az taky rozdiel a aj v 20tt sme boli o taky 1tt mensi..Vies, ja by som tiez bola radsej , keby mal viac, lebo sa bojim, ci je vsetko o.k., ked tu citam, ze vahy babatiek ma vacsina vacsie.
@duracelko jéj, on je úplne že nádherný, taký krásny usmiaty anjelik a vôbec nevyzerá že by bol taký malinký. Tak ste teda mali pekné sviatky spolu doma, to už je iná pohoda a lepšie aj na psychiku. Tak si užívajte krásne chvíle spolu. A malinká sa teší z bračeka? Naša sa už nevie dočkať bábätka.
@erika12345 jej, mne to prišlo veľmi málo, že už len necelý mesiac do pôrodu, ale to si ty písala že pred troma týždňami, takže to nie je taký extrém, to ja som zle pozrela, a ešte keď ho teda tak "striedmo" stravuješ 😉 .No na takých ca 2,8-2,9 kg by ste mohli prísť. A neboj, všetko bude v poriadku, ja by som zasa brala radšej také menšie bábo, ale čo už keď ja to naše moc vykrmujem?
@erika12345 neboj, uvidíš že to bude akurát 😉
@denimi Dakujem za povzbudive slova dufam ze to bude vsetko ok a nakoniec to bude len vela vody.
baby ak mam krcok na 2,5cm je to v norme alebo sa uz nieco zacina diat. Lebo som pozerala ze 2,5cm je normalna dlzka krcka a doktor mi povedal ze je uz skrateny tak nechapem...
@arusska Podla mna normalna dlzka krcka je cca 40 mm (tak som mala niekedy vo februari), teraz mam skrateny na polovicu a mam napisane 2 cm.
Prosim vie mi niekto poradit, v akej vyske su normalne ozvy babatka na CTG? Vzdy sa mi to pohybovalo medzi 140 a 160, dneska medzi 160 a 180. Je to normalne?
Dakujem pekne. 🙂
@veronikam ked babatko je v klude ozvy skacu od 120 do 160 ..ked je v pohybe mozu byt aj okolo 200 ale bezne je ked su vtedy okolo 180
@veronikam presne, moja tiez ked sa hybe ma pulz aj okolo 180, ked je v klude tak okolo 140. keby si mala zly monitor urcite ti to doktor povie. praveze by nebolo dobre, keby malo babatko stale rovnaky pulz a nereagovalo by na svoj pohyb alebo kontrakcie zvysenym pulzom.
pijete caj z ostruziny malinovej ak ano od ktoreho tyzdna sa moze zacat pit?
@aaddeell má sa začať piť v poslednom mesiaci, ja som ho začala piť minulý týždeň. Prvý týždeň sa začína najprv s jedným hrnčekom denne, potom po týždni s dvoma a nakoniec s troma. Ja akurát vo štvrtok prejdem na dve hrnčeky denne. Dúfam že ti to píšem správne, ale ja som si taký článok čítala kde to bolo takto
@aaddeell @majulienka27 tiez tak viem, ze od 36 tt sa moze pit a davky pomaly zvysovat. najprv som pila porcovany, teraz sypany 3x denne.
@michala1515 tak tak presne...my sme mali preto problem ze aj ked sa mala hybala tak jej neskakali ozvy a preto sme museli ist predcasne von 😒
@lucia80 snad mas pravdu, dakujem. 😉
babulky, aj ste niektora rozmyslali nad Yal gelom miesto klasickeho klystiru? lebo co som pocula, tak u nas v TT kamoske ked davali klystir pred OP, tak pouzili hadicku, ktora bola zjavne erarna a jedinou dezinfekciou bolo namocenie jej konca v kybli s nejakou mydlovou vodou 😖 ... tak ak viete poradit, tiez by ma zaujimalo, kolko ten gel stoji, diky za info 😉
@anna249 ja ho mam, u nas si ho mas zobrat do nemocky, ak nechces mat erarny. Kupila som v lekarni, cenu neviem, ale nebolo to vela, tak do 10e. Myslim, ze sa to vola yal klyzma.

@elsanka tak to je fajn. Ja som bola tiez vcera. Vraj krcok mam na 2,5cm ale drzi. No povedal ze na tento tyzden to nevyzera ale nechce to zakriknut, lebo vsetko je mozne. No malej sa asi zapacilo v brusku. O tyzden mam zasa kontrolu. No uvidime. Asi by som mala zacat umyvat okna 😀