icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

michala1515
28. apr 2011

@marsi28 je to taky fakt hlienovity vytok, farebne do hneda, ale vraj aj kusky krvi tam mozu byt, ale tmavej, nikdy nie jasnocervena krv, to je uz zle, treba hned do nemocnice, moze ist o odlupovanie placenty. zatka ti moze odchadzat aj niekolko dni a nic sa nebude diat - to je moj pripad, tak len cakam, cakam 🙂

dankakk
28. apr 2011

@arusska ahoj🙂 ja to mám dnes prvý krát.boli ma podbrusko ako pred mrchou, ale nie stále, je to v takých navaloch. A bolesť vyráža do krizov. To su poslickovia? Aj mi tvrdne brucho, ležim, nemáham sa ale i tak. Uz som sledovala aj či to prichádza v pravidelných intervaloch, ale nie. A bruško mi ešte nekleslo, tak neviem. Kazdy mi opisuje kontrakcie inak, takze vôbec neviem, ako zistim, že to na mna ide.....

jankaslamka
28. apr 2011

@dankakk daj si teplu sprchu (nie horucu) a ked to neprejde tak su to kontrakcie..ak to prejde boli to poslickovia...kazdemu sa kontrakcie prejavuju inak... u mna prebiehali tak, ze mi ako keby vypucilo brucho, stvrdlo a menstruacna bolest vyrazajuce bud do krizov alebo do podbruska.. a interval medzi nimi by sa mal skracovat a dlzka kontrakcie predlzovat

zuzana0905
28. apr 2011

Ahojte najprv chcem reagovat na ten klystir urcite by som si ho sama doma nerobila nieje to bezpecne a v nemocnici nic hrozne.
Monitor dychu mame aj my Nanny na ten som citala najlepsie referencie.
Neviem ci je to hlienova zatka, alebo len spinenie od kontroli, ale uz od utorku mam stale na intimke taky hnedy vytok.
Dnes som bola na sone koli tomu bruchu,ale nic som sa nedozvedela tak neviem kolko mala vazi 😠

elsanka
28. apr 2011

Hlienova zatka je ruzovo - hnedy az hnedy zelatinovity vytok. Zvykne vyjst pomalsie, na etapy a medzitym zanechava na spodnom pradle slaby hnedy vytok.Moze to trvat aj zopar dni....Kontrakcie sa prejavuju ako menstruacna bolest. Stupa ak su to kontrakcie porodne. Stupa intenzita aj bolest. Ak su to len poslickovia, bolest resp. tlak v krizoch a v podbrusku ustupi, nema stupajuci charakter.....Ale kazda to ma ine, dokonca niektore buduce mamicky poslickov vobec nemaju....

erika12345
28. apr 2011

@majulienka27 vies, ja by som to inak ani neriesila, ale v nemocke, kde idem rodit je na zozname veci do porodnice a ja som taka poctivka, ze chcem mat vsetko podla toho zoznamu a je mi blbe ho nepriniest, ked na tom zozname je. Inak by som nevymyslala a brala i klasiku. Myslim, ze pri bolestiach mi to bude uplne jedno. 😉

aaddeell
28. apr 2011

no ja som prave dozehlila, zehlila som 3 hodiny drobcove veci , poviem vam dalo mi to zabrat 😎 rada zehlim ,ale tie malicke vecicky je fakt fuska 😝
uz cakam iba kedy uschnu zavinovacky a je vsetko pripravene 😀

jankaslamka
28. apr 2011

Baby dam vediet aj vam... pisala mi @hedka17 dnes o 12:30 sa jej narodil Adamko s mierami 48cm a 2900g. Gratulujem jej 🙂

alena24
28. apr 2011

@macka381 poslickov mavam vacsinou len v noci a je to ako pri menstruacii ale ja som ju mavala vzdy velmi bolestivu a toto nie je az take, tak som zvyknuta na vacsie bolesti. Vzdy to ale rychlo prejde a ja zaspim. Niektore zeny dokonca poslickov ani nemaju alebo ich nepocituju.
@anavev my mame tiez snuza halo

arusska
28. apr 2011

@jankaslamka jeeeej tak gratulujeme - ake idealne miery 😵 😵 sa to zacina rozbiehat. Uz chcem aj jaaa 😵 😵 😵

duracelko
28. apr 2011

@avenev ja mám monitor dychu Bybysense II., máme ho od zp dôvery dostali sme zlavu, ked je tam poistené babatko. vyšlo nás na 74 eur. tento istý používajú aj v nemocniciach, aj timko mal taký ...

avenev
28. apr 2011

@duracelko
A ste spokojni s Doverou? my mame obaja VZP tak neviem, ci mam poistit dieta inde.

honeybunny81
28. apr 2011

@avenev kvoli zlave na monitor? 😖

mia_m
28. apr 2011

@hedka17 gratulujem, aj ja by som prijala este dnes, aby to prislo 😀 tak nech je Adamko zdravucky s maminkou 😵

zuzana0905
28. apr 2011

Baby s podobnym terminom prosim vas ake hodnoty mate zo sona? Mna strasia ze bude velka koli tomu ze mam velke brucho, ale dnes na sone mi namerali BPD 97mm to sa mi nezda az tak vela?Ako ste na tom vy?

majulienka27
28. apr 2011

@avenev ja by som na tvojom mieste nechala bábätko poistiť v tej poisťovni v ktorej ste vy. Ja s manželom aj s malou sme dôvera ale teraz asi dáme inú poisťovňu a v septembri sa aj my prepoistíme, pretože teraz sme zistili že dôvera neprepláca také obyčajné vyšetrenie ako je CRP, Minulý mesiac bola malá chorá a doktorka jej brala krv s tým že si doplatíme 4 eura, dobre viem že to nie je veľa ale ostatné poisťovne to preplácajú a Dôvera nie, pričom to je u detí dosť často využívané vyšetrenie takže sme sa rozhodli že odídeme.
@hedka17 blahoželám k drobčekovi a prajem veľa zdravia

monitor dychu máme už aj my, máme BABY GUARD, dúfajme že bude dobrý, ale cenovo bol najprípustnejší tak preto sme sa preň rozhodli. Pri Danielke sme mali len zapožičaný Babysense II, boli sme spokojní, no nakoniec na seba aj nahnevaní lebo za ten rok čo sme ho mali požičaný mohol byť už náš, ale čo narobíme, teraz už máme vlastný len aby nás nesklamal, najviac čo sa mi na ňom nepáči a to som si vopred nezistila je že do akej váhy sa používa a je len do 10 kíl, takže keď naše druhé dieťa bude tak rýchlo rásť ako prvé tak ho budeme používať do 7 mesiacov čo ma mrzí lebo do toho roka by sme ho chceli používať 🙂

eda28
28. apr 2011

@zuzana0905 Ja som mala v 36 tt 90 mm a brucho mam praveze celkom male. Tak asi to s tym nesuvisi.

macka381
28. apr 2011

@alena24 to som mávala aj tak, také ukrutné bolesti počas menštruácie....dobre to poznám. No som zvedavá čo ti povie zajtra doktorka na poradni, kedy to asi bude? Ja idem až v utorok do poradne, dúfam ,že aj do poslednej, ale uvidíme. Inak už ti kleslo aj bruško, lebo mne niečo pred vyše týždňom...

monika26
28. apr 2011

@majulienka27 Ahoj. Herpes sa mi skoro zahojil, no su po nom este stopy. Tiez som si hovorila, ze teraz nech sa maly neponahla na svet, ze nech sa dam do poriadku ja a az potom nech pride. Hrdlo uz neboli, atb zaberaju, len ten nos je stale upchaty. Dnes som bola na poradni, tak som otvorena na 1 palec a o tyzden uz mam termin porodu. Ako sa drzite vy?? Pekny vecer Mon.

monika26
28. apr 2011

@hedka17 Ahoj. Herpes sa mi skoro zahojil, no su po nom este stopy. Tiez som si hovorila, ze teraz nech sa maly neponahla na svet, ze nech sa dam do poriadku ja a az potom nech pride. Hrdlo uz neboli, atb zaberaju, len ten nos je stale upchaty. Dnes som bola na poradni, tak som otvorena na 1 palec a o tyzden uz mam termin porodu. Ako sa drzite vy?? Pekny vecer Mon.

duracelko
28. apr 2011

@avenev mamžel má vzp a my dôveru a ja nevidim rozdiel v poistovniach. v dôvere dostane babatko aj kufrík, neviem či aj vo vszp niečo dávaju novým poistencom...

lucia80
28. apr 2011

@majulienka27 ak je CRP to rýchle vyšetrenie z krvi či treba dať ATB, tak my sme za to u našej detskej doktorky tiež platili 5,-EUR a to sme vo všeobecnej, takže neviem od čoho to závisí, možno od lekára?

jankaslamka
29. apr 2011

@majulienka27 fiha to je inak cudne ze ti to nepreplaca poistovna..my sme tiez v dovere a s tymto vysetrenim nemame absolutne ziadny problem 😕

arusska
29. apr 2011

@lucia80 no my sme vo VZP a nic sme neplatili za to vysetrenie. Asi to zalezi od doktorky ci to ma spoplatnene alebo nie...

paula1234
29. apr 2011

Babule 🙂 , minuly tyzden som bola na poradni a 2 dni po nej som mala taky bledohnedy a hnedy vytok, potom presiel a zasa som bola vcera a pobede som mala hnedy vytok, celu noc nic a teraz rano bol bledulilinko ruzovy, mam strach a neviem ci je to oki, alebo mam volat dr., ale minuly tyzden ked som sa ho to pytala povedal, ze to je po vysetreni normalne, inak mi vcera povedal, ze je vsetko zatvorene a ani nic pripravene na prirodzeny porod, v pondelok mu mam volat a povie mi termin na cisarsky, inak oki malinky je v poriadku 😵 , aj prietoky mi robil, srdiecko mi pustil, mame uz 3750 g, tak preto neviem, co s tym vytokom) 😒

mia_m
29. apr 2011

ja som mala poradnu vcera, tiez ma upozornil, ze budem mat vytok farebny, ze sa nemam lakat, a tak to aj bolo, okrem toho ma tam boli, celu noc bolesti, ani sediet nemozem poriadne, ale evidentne to nepomohlo, som si myslela, ze mi to spusti porod, ale nic 😒 😒 kamoske to pomohlo, do rana porodila, tak asi chce byt moj malinky majovciatko
@paula1234 pekna vaha 🙂

paula1234
29. apr 2011

@mia_m dakujem, aj mna boli podbrusko aj dolu, vsak uvidim, ako bude zajtra..) Ty uz mas po termine, takze kazdu chvilku to bude, drzim palceky,..drz sa) 😉

mia_m
29. apr 2011

@paula1234 dakujem, mozno sa v porodnici stretneme 🙂 ak neporodim do stredy, mam prist uz zbalena do porodnice v stredu, tak som zvedava

majulienka27
29. apr 2011

@lucia80
@jankaslamka tak to je teda veľmi zvláštne, mne naša povedala že dôvera crp neprepláca no ostatné poisťovne preplácajú tak som už aj zvažovala že prejdeme inam ale teraz som z toho jeleň 😨
@monika26 ja som mala poradňu 20 apríla a vtedy ešte všetko držalo ako má, ani len náznak pôrodu teraz idem 2 mája tak už by som nejakú zmenu uvítala, uvidíme ako dopadneme 🙂

zabkatt
29. apr 2011

ahojte maminky tak na rychlo info o mne neviem či niekto pisal a všimol si fotky v albume tak maly sa narodil 19teho v utorok s mierami 2880g a 50cm. V nedelu som začala krvacať, v pondelok ma prijali do nemocnice a v utorok mi robili sekciu. Rana už boli menej aj ked v noci mam trochu problem vstavať k malemu ale čas všetko zahoji. Inak všetko dopadlo dobre a už sa doma vytešujem z maličkeho drobčeka. Držim všetkym maminkam palčeky a prajem všetko dobre 😀