Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@monika26 ja som v sobotu ráno az paniku chytila, ked sa mi maly nehybal. Vždy sa aspoň zavrtel, ked som sa pretocila a vtedy nic... 20 minút som čakala a trpla, ale potom drahý prilozil ucho na brucho, tam kde ma maly bruško a počul jeho srdiecko- to ma ukludnilo... No a asi 10 min na to sa zobudil a robil takú diskoteku 🙂
Ja som po dnešnej poradni trochu v rozpakoch- vraj otvorená tak že uz možno aj dnes sa tam vrátim, a ked nie, tak v sobotu mám prísť aj s taskou. Maly sa dnes tak zvláštne hýbe- akoby plával zabku smerom dole, take kopkop nic a kopkop. Ale bolesti žiadne, len slabiny ked sa postavim...
Ahojte babuly, ako tak čítam už len každá čaká na ten záver - pôrod. Ja sa citim tak všelijako, strašne opuchajú nohy a bolí kdesi v bedrovom klbe. Už by som to chcela mať hrozne za sebou, som rozmyslala, že pojdem asi umyť "preventívne" jedno okno a snad sa to pohne 🙂
Zajtra ma čaká poradna, som zvedaná čo mi povie doktorka.
Inak ďakujem za link na tlačivo o II. pilieri....
Tak ja mam dnesnu poradnu za sebou. Otvorena na 2 prsty tak este nic moc, ale mam si vybavit predoperacne lebo ze je dost velka a ja mam posunutu panvu o 2 cm tak nevedia ci to zvladnem nornalne. Vo stvrtok idem na kontrolu a ak do piatku nic tak mam prist na vyvolavacku.Tak si asi uzijem kompletku ☹ Tak drzte palce.
ahojte baby ja som dnes po poradni, nič výnimočné sa ešte nedeje krček má 1 cm takže ešte mám dosť času 😔 , cítim sa dosť dobre na to že som v 9. mesiaci, v sobotu keď som mala v pláne strihať nechty tak som bola veľmi zvedavá ako to dopadne, no na moje prekvapenie som si všetky ostrihala sama, ale tie polohy pri tom aby som to zvládla...... 😝 S holením to je horšie, najprv som sa sama a potom manžel robil dokos, aby som sa dnes v poradni nemusela hanbiť 😉 Nohy mi nepuchnú ale strašne mi praskajú žily čo dosť bolí, ale už to nejako vydržím. Malý sa hýbe viac než dosť až mám pocit že mi chce z brucha vyskočiť.
@zuzana0905 jeej tak uz to budes mat za sebou. Drzim palce aby to bolo co najrychlejsie. Ja mam dnes poradnu tak som zvedava. Vcera som mala take bolesti ze som myslela ze sa to uz zacina ale potom to prestalo. No aj tak to bola hrozna noc....
Ahojte, my sme dnes ráno už druhý krát merali cestu do nemocky, teda už na dohodnutý pôrod. Všetko je v poriadku, ja som otvorená, malinký už do 4 kíl, no bez kontrakcií a hlavne bez dohodnutého anesteziológa, ktorý odišiel na dva dni. Tak sme to definitívne dohodli na piatok 6.5., hoci uvidíme či vydržíme, lebo nepravidelné kontrakcie už mávam v podstate každý deň. Chúďa muž je z toho na nervy..... ja by som to asi tiež už mala najradšej za sebou, pribrala som len 9 kíl, zato ťažisko mám úplne inde a chodím ako kačica.....teraz neviem či oddychovať alebo sa naozaj pustiť do väčšej aktivity a nechať to na náhodu a teda aj bez PEDA......
@elsanka jeeej tak to ti teda nezavidim. Ja som bola dnes na poradni a mala drzi ako kliest. Vraj sa za cely tyzden nic nezmenilo. Nalez rovnaky, krcok na 2,5cm, prietoky aj monitor v norme. Takze nic. Len cakat kedy sa jej uraci. No ale ak sa jej bude chciet ako prvemu synovu tak bude vo mne az do puberty 😀 😀 😀 😀
Nic sa mi nechce, neviem ako ju vydurit von, asi si spravim ten ricinovy kokteil 😀 😀 (ale nie to by som asi neriskla). Hoci ak si to mala nerozmysli tak sa odhodlam 😀 😀
@arusska pokial si nemala este docinenia so silnymi hnackami, tak Ti to teraz prilis neodporucam, nevies ako to zareaguje. Mne sa osvedcil naozaj aktivny pohyb, ak mas doma schody, tak si ich pocas dna vyjdi niekolkokrat a mozno to pomoze. Taktiez vravia lekari, ze dobre je aj milovanie sa, muzske spermie maju v sebe oxytocin, ale neviem, ci uz v tomto stadiu nejakeho manzela na to nahovorime. Tak ak sa da, ostala by som len pri to aktivnom pohybe.....treba vyuzívat zemsku pritazlivost 😀 😀 😀
@elsanka no my vytah nemame, takze chodim len po schodoch a nepomaha, asi som na ten pohyb uz navyknuta, skusala som aj sex aj tanec a nic, zajtra ma caka vyvolavacka, radsej by som chcela nejaky prirodzenejsi alebo prirodny sposob, ako sa nechat napichat, ale tak ked nejde tak nejde, malemu je dobre, ma all inclusive zadara, tak co sa cudovat
@mia_m no tak to ti verim. Moje kamosky pili kokteil z 50ml ricinoveho oleja (kupit sa da v lekarni) je to prirodne prehanadlo + 50ml bieleho alkoholu + 2dcl kompotovej stavy a vraj do 12-15hod od vypitia porodili. Ak dietatko nie je pripravene na porod tak to vyvola len poradnu hnacku = teda sa dobre po..... Ale u nich to zabralo.... Ale ja si radsej este chvilinku pockam 😀
@mia_m drzim palce, ja som vyvolavacku mala, nebola to prechadzka ruzovym sadom, nevedela som sa dockat epiduralky, lebo kontrakcie nabrali taku frekvenciu, ze som nevedela ci sa rozletim ako vybusnina alebo porodim. Potom s PEDA to uz bolo super. A si si ista, ze Ta napichnu? Mala som pocit, ze vkladaju tabletku do posvy pri vyvolavacke, ale asi kazdy to robi inak. Mozno este budes mat stastie do zajtra a porod sa spusti sam 😉 . Ja som dnes po navrate domov z nemocky myslela, ze tam o chvilu zavitam opat, mala som silne bolesti a tak som si tiez myslela, ze pani priroda to zariadila za nas... ale nateraz nie, hoci je to ako- tak. Mozno este do rana.... Drzim Ti palce na zajtra, aby si to v ramci moznosti vydrzala!!!
@mia_m veru veru uz to podla mna nechaj na vyvolavacku. Ja som mala pri synovi tiez a bola som spokojna, teda ani neviem co su to kontrakcie, nakolko som bola hned napichnuta na PEDA 🙂 takze ani neviem co mam teraz ocakavat - hruuuza. Ale tesim sa pri kazdej bolesti len pozeram ci sa nebude opakovat aby sme mohli uz ist....
ahojte babule 🙂 jooj tak dávno som tu už nebola.. ☹ ☹ ☹ ani nestíham čítať všetky zmeškané strany.. tooľko sa tu toho udialo a popísalo.. 🙂 blahoželám všetkým mamičkám, ktoré sa už dočkali svojich pokladíkov a držím palce nám ostatným, ktoré na ten veľký deň čakáme.. 🙂
dnes som bola na ďalšej poradni u pôrodníka..a dnes sa rozhodol pre sekciu.. dosť sa toho bojím.. 🙂 🙂 čaká nás to tento piatok... ☹ 🙂
baby ako je to s dojčením v nitrianskej pôrodnici po cisárskom? nosia bábätko prikladať? máte niektorá skúsenosť? neviem možno ste tu túto tému už rozoberali.. no nestíham všetko čítať.. ☹
tak ja uz tu chodim ako lev, som zvedava, ako dlho to bude teraz trvat, je to ako pri prvom zatial, po pol hodine som sa uz dostala na 4-minutove intervaly kontrakcii, nic moc teda 😢
@lucig ahoj cicka, rada ta tu vidim, 😵 velmi ti drzim palce na piatok a neboj, v porodnici robia sekcii vela, konkretne aj moja kamoska ich robi, 😉 a ani sa nenazdas a mas po a babiku pri sebe. 🙂
a s tym prikladanim po cisarskom co som videla kocky na sestonedeli nosili im babo na dojcenie, potom uz zalezalo ako sa maminka citi a pripadne jej ho vzali aj na viac ako jednu noc, nech si maminka oddychne a nacerpa sily.
@mia_m moc drzim palce, snad to uz mas aj za sebou a uzivas si drobceka, 😵
Dobre ranko prajem, kocky ja mam dotaz, okrem toho ze mam uz druhy den hnacku a kazdu chvilu mi tvrdne brusko ovela ovela castejsie ako obycajne, mam uz dva dni aj take obcasne krce zvnutra stehien, trva to sice kratko ale je to dost neprijemne....... Zeby to boli poslickovia? Zda sa mi to skoro....no som zvedava co mi Dr. zajtra povie..... cim viac sa mi blizi termin, tym som nervoznejsia ...... 😅
@majulienka27 tak sme na to rovnako ja som bola vcera na poradni a na porod to nevyzera ☹ a krcok mam skrateny na 1 cm, aj nechty som zvladla sama presne ako pises s roznymi polohami a aj s holenim to je to iste 😅

@mirm ahoj na mne vidno aj zo zadu , ze som tehu, predtym som mala tenky pas a siroke boky teraz sa mi to vsetko zlialo , som ako obdlznik 😀 inac sa citim celkom dobre, ked chodim tak sa rychlo zadycham a niekedy mam problem s dychanim ako keby mi dochadzal kyslik a taka tehu klasika zacali mi puchnut nohy, ked som to povedala mojmu doktorovi tak mi povedal, to nemate vobec opuchnute to ste este nevideli opuchnute nohy, pockajte este a mozno sa dockate takych balonov 😝
inac ako si strihate nechty na nohach ,ja som to teraz absolvovala a myslela som , ze pri tom uz porodim bolo to riadne tazke 😎