icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

arusska
4. máj 2011

@mia_m jooooj tisko zavidim 🙂 snad to mas uz za sebou. Aj ja sceeeeem 😀 😀 😀

anna249
4. máj 2011

ahojte kočky, gratulujem čerstvým mamičkám k ich pokladíkom a držím palce nám ostatným - čakateľkám 😉
včera na poradni všetko ok, maličká má už cca. 2,8 kg, zatiaľ to vyzerá, že vydržíme do termínu, krčok 1,5cm, otvorený na pol prsta. inak v sobotu sme s dulou absolvovali prípravu na pôrod - môžem len odporučiť, napriek tomu, že som mala veľa info od známych a prelúskaný internet, teraz sa cítim byť pripravená a vyrovnanejšia s tým, čo príde a už sa neviem dočkať, kedy budem mať maličkú v náručí 🙂

hedka17
4. máj 2011

Ahojte,tak nakolko sme sa tu takto uz rozsupli s porodmi do IP mi napiste tieto info. Meno drobceka, datum a cas porodu,miery babatka, v ktorom tt ste boli, Aky ste mali porod - cisarsky, spontanny. Na mail h.kajsikova@zoznam.sk zasielajte foto(s vasim nickom) potom urobime album majovciatok

monika26
4. máj 2011

Ahojte, ja mam poradnu zajtra, tak uvidime ako sme na tom my. Malemu sa velmi von nechce, tak sa idem asi pustit do chodenia do schodov. Rozmyslala som aj nad umyvanim okien, ale dnes dost fuka a je zima. Tak sa zatial majte a nech to mame rychle za sebou.

mystery7
4. máj 2011

Dnes o 8:45 sa nam narodil nas Slavko. Ma 3740g a 50cm. Je zdravucky a nadherny. Ja sa citim fajn.

elsanka
4. máj 2011

@mystery7 Nech ste zdravi a stastní.....gratulujem!!!

sloniiicek
4. máj 2011

ahojte kocky. tak mia_m to uz ma za sebou o 6 rano sa narodil Mark, 3600 g a 50 cm, bez epi, porod trval 7 hodin

sloniiicek
4. máj 2011

nakoniec to bolo bez vyvolavacky, co sa istotne tesi. 😀

elsanka
4. máj 2011

@mia_m tak ako to malo byt....prirodzene. Hlavne, ze je stastna a obaja su zdravi.....dalsia v poradi majoviek....uz sa to roztocilo...to je super...mna to caka v piatok....a mozno to nakoniec tiez bude prirodzene a skor!!!

dankakk
4. máj 2011

Fiiiha, sa to rozbehlo 🙂 Gratulujem všetkým majovym mamickam!
@elsanka Pozerám, že mame rovnaký termin. Mne na poradni v pondelok dr povedal, ked ma pozrel zdola, že to mám čakať každú chvíľu, maly ma 3500g. A ak nie, v sobotu mám prísť aj s taskou. Tak dúfam, že sa to rozbehne, lebo čakať do soboty je ako na popravu- v piatok ani spat nebudem. Ako sa citis ty? Mne cely den tvrdne bruško a mierne ma bolia kríze, ale nie je to nic vážne. Tak neviem....

elsanka
4. máj 2011

@dankakk ahoj...ja som uz tyzden na rozpadnutie, pohyb tazky, bolesti mierne az silne, ale nie su to kontrakcie v pravom slova zmysle. Ja som bola v nemocke v utorok a Dr. mi povedal, ze maly ma 3960 g, cize riadny valibuk. Preto sme sa uz rozhodli, ze ak to do piatka nepride, vyvola to. Mali sme rodit uz v utorok, ale chybal dohodnuty anesteziolog, a kedze to mala byt vyvolavacka tak to radsej nechame do piatka. Noci su katastrofalne, nespim, vsetko ma boli, naozaj uz aby to bolo tu....Drzim palce aj Tebe na sobotu, nech to mas stastne za sebou....a potom si dame vediet....

macka381
4. máj 2011

Ahojte babulky, gratululujem tým štastným mamičkám, ktoré to majú za sebou a majú v náručí svoje bábätká 🙂 Pekne sa to tu rozbieha s majovčatkami, len ja stále nič, ani žiadny poslíčkovia, ani neviem nakoľko som otvorená, kedže ma Dr. na poslednej poradni ani nepozerala a ked vraj neporodim do 2 týždnov, ešte sa mám trepať do poradne a potom asi prenášanie. Už som ako slon, prírastok 22 kg hmotnosti, chodím stále na prechádzky, po schodoch a stále nič...no už len dúfať, že snad sa to rozbehne ☹

monika26
4. máj 2011

@mystery7 Gratulujem a prajem vela zdravia, stastia a nech vam babo robi samu radost.

monika26
4. máj 2011

@sloniiicek Aj vam gratulujem a prajevm vela stasticka

majulienka27
4. máj 2011

@mystery7 @mia_m blahoželám, prajem veľa zdravia, ako vám je už fajne že to máte za sebou aj ja chéééééém 😉

erika1305
4. máj 2011

Ahojte maminky aj ja to už mam za sebou mame krasneho synčeka Tobiaska 3300g a 48cm narodil sa 28.4. všetkym čo už mate svoje pokladiky na svete blahoželam a maminam čo ešte čakaju prajem čo najkratši pôrod držte sa

arusska
5. máj 2011

@mystery7
@sloniiicek
@erika1305 no tak babulky gratulujeme 🙂 Nech ste zdravi a nech mate dost mliecka 🙂
My sme vcera, vlastne dnes uz tiez skoro isli (som mala kontrakcie od 20,30 do pol jednej v takych 20-30 min intervaloch a trvalo to cca 4-5min no ale po pol jednej nic... tak uvidime, snad to je uz aspon nejaky rozbeh... Vsetkym co to mate za sebou uz veeeelmo zavidim 🙂

aaddeell
5. máj 2011

@mystery7 gratulujem 🙂
@mia_m gratulujem 🙂
@macka381 neboj dockas sa , ani ja nemam poslickov nic, sice mam cas este do konca maja, vyskusaj caj s ostruziny malinovej zevraj to pomaha 😉
@erika1305 gratulujem 🙂

veronikam
5. máj 2011

Ahojte, tak nakoniec aj my patrime medzi aprilove deti 🙂 , 29.04.2011 o 20:35 sa nam narodil syn Teodor (3400g, 51 cm). Je to krasny a uzasny pocit byt mamou a velmi si to uzivam. Porod trval cely od zaciatku do konca 10 hodin, na zaciatku hrozna bolest, po epiduralke ulava obrovska, zaver tlacenie horsie, no vysledok stal za to. Vcera nas pustili z porodnice, tak sa tesime, ze uz mame nasho susnika doma. Som sice ubolena a neviem si poriadne sadnut, ale ked sa pozriem na tento maly zazrak, tak sa idem zblaznit od radosti a strasne ho milujem. 😉. Drzim vsetkym ktorych to caka palce! Ked bude trosku casu postahujem foto a pridam.

weronika187
5. máj 2011

@mystery7 @mia_m @erika1305 @veronikam gratulujeeeem a prajem veeela zdravicka babatkam aj ich mamickam 😵 😵 😵

@aaddeell @macka381 ja som na tom podobne 😉 doteraz sme 3 tyzdne len lezali, aby sme vydrzali do 36tt, poslickov som mala takych, ze som v noci ani nespavala, mala som pocit, ze Velku noc 2v1 nevydrzime a teraz nic 😠 citim sa dobre, magnezko postupne vypustam a paradoxne mi aj menej tvrdne brusko a vsetko je v pohodke 😀 mam pocit, ze sa mu tam teraz zapacilo, ked uz moze prist na svet 😀

aaddeell
5. máj 2011

@weronika187 ja som doma od polky decembra , lebo mam skrateny krcok a teraz mozno budem prenasat, dnes idem na dlhu prechadzku 😉

weronika187
5. máj 2011

@aaddeell 😀 😀 😀 podobne 😀 celu tehu 1,5cm, od aprila cca na 0,5cm a chrustik je tak natlaceny dole hlavickou, ze sa mu neda hlavicka ani zmerat 😠 tak sme museli len lezat, aby sme ostali 2v1 aspon do toho 36tt a teraz sa smejem, ze ho nakoniec budem prenasat 😀 v podstate maju nasi drobci este cas, ale prenasat by som nechcela 😅

alan1
5. máj 2011

@v.elen Ahojky babuľka, tak sme ok. Včera sme boli v nemocnici na CTG, zobral si nás MUDr.Jankovský 😉 , nikto nerodil tak mal na nás čas. V podstate sme o ďaľší cm bližšie k cieľu 🙂 , poslíčkovia už naberajú na intenzite /teda úprimne ja som ani nevedela, že sú to poslíčkovia, až CTG a vysvetlenie Dr. to potvrdilo.... /. Ďaľšia kontrola za týždeň, ten istý postup /Nemocnica, vyšetrenie, ctg../ . Inak vyšetrovňa - z roku 1979...... A porodila ďaľšia kočka z našej skupiny. Keď sme odchádzali sme sa stretli. Taká vysoká, tmavá, veľká žena 😉 , cvičila oproti nám... Joj závidím... A Vy ako ste dopadli na poradni? Termín Vám zostáva?

arusska
5. máj 2011

@aaddeell veru veru, ked nemali chodit tak sa tlacili von a teraz ked uz mozu tak drzia ako klieste....

v.elen
5. máj 2011

@alan1 Ahojky už som myslela, že si porodila, keď sa neozývaš 😀 Ja som bola u svojho lekára v NM a vôbec ma neposiela na vyšetrenia do nemocnice, tak neviem, ako to je.. Inak všetko OK už sa začínam otvárať, ale na skorší termín to nevyzerá.. Takže na narodeniny Samka (Adamka) asi nebudem mať 🙂 Inak ako sa ti prejavujú poslíčkovia, lebo ja zatiaľ (aspoň si myslím 😀 😀 😀 ) nič také nepociťujem 😀 Len ma bolia kríže, ale to to asi nie je, že? 😉
A na tú kočku, si nejako moc nepamätám.. neviem, ktorá to je.. Ale tiež už jej závidím 😉 Inak dnes ideš na prednášku o tej pupočníkovej krvi? My neprídeme..

arusska
5. máj 2011

@v.elen poslickovia su ked sa ti stahuje brucho, tvrdne a vyraza ti to do krizov, popripade bolesti v podbrusku ako pri menstruacii. Pokial su nepravidelne tieto bolesti tak ide o poslickov ak su pravidelne tak pekne merat ich dlzku a sup sup do nemocnice.... 😀 😀

inak dnes mi volala kamoska ze v noci porodila. Isla do nemocky ked mala 5min intervaly a dosla rovno na porodny box lebo uz mala polku hlavicky medzi nohami. No a chudatko tak sa roztrhla ze 40stehov jej ostalo..... 😕 😕 😕 😕

v.elen
5. máj 2011

@arusska ďakujem za odpoveď, tak asi som poslíčkov ešte nemala😉 ale keď tak nad tým premýšľam, tak som ich už možno aj mala, len som to nejako neriešila 😀 lebo som si to nejako neuvedomovala, tak som zvedavá čo bude s kontrakciami, tie už asi cítiť budem čo? 😀 😀 😀

froschka
5. máj 2011

Ahojte babulky, idem sa vas sem popytat.. robil vam niektorej doki Hamiltonov hmat? To je : Pri prvej kontrole po termíne, ak je to možné, sa prevádza tzv. Hamiltonov hmat, ktorý pomáha pôrod vyvolať. Pre mamičky je často bohužiaľ nepríjemný. Pri pošvovom vyšetrení, ak je hrdlo aspoň na prst otvorené, sa lekár pokúsi prst zaviesť čo najhlbšie a následne „odlúpnuť“ vak blán od maternicovej steny. Tým potom dôjde k vyplaveniu prostaglandínov, tzv. tkanivových stimulantov, ktoré majú pozitívny vplyv na spúšťací mechanizmus pôrodu.

Mne dnes na poradni, s cielom pohnut porod, vraj to moze kludne aj tyzden trvat ale prax je taka ze casto do 24 hodin!

😵 😵 😵

elsanka
5. máj 2011

@froschka Preco ma tak Tvoj dr. naponahlo?Nie je cosi v poriadku? Ved si este len v 39tt! Myslim si, ze nie je potrebne riesit taketo zalezitosti v takomto stadiu. Ty si sa nepytala?

honeybunny81
5. máj 2011

Baby, sprava od Misky @paula1234 ;
Ahojte volam sa Adam Michal narodil som sa dnes 5.5.o 8.18h vazim 3750g a meriam 51cm s maminkou sme zdravi a moj tatinko a bratcek Vilko su stastni!
Gratulujeme 😀