Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@michala1515 gratulujem Nelinka je krasna
@erika1305 gratulujem krasny chlapcek, ked ho vidim tak uz aj ja checm amt mojho fesaka pri sebe, velmi som zvedava ako bude vyzerat
@macka381 jasne dam potom vediet. Ak ta boli zlcnik tak tie vyrazky mas zo zlcovych kyselin, preto mi brali krv, ale ja to mam v norme, pokial nemas telo jak ja tak to je v pohode, vyhladaj si v google obrazkoch slovo PUPPP a uvidis co tym myslim... 😠 Mna balia do mokrych plachiet jak do kazajky inac sa doskrabem do krvi... 😠
@majulienka27 dakujeme
@honeybunny81 tak to som vôbec netušila, volá sato , že tehotenská dermatitída.....chuďaťko, no vôbec ti zavidim, dúfam, že to nemáš v takom rozsahu ako som videla tie obrázky...no ja mám na tele iba zopár vyrážok, tak OK, teraz je najhoršie na tom akurát ten môj žlčník. Takže len vydržať a vydržať nám iba zostáva.
Inak nič nové u teba??
@macka381 mam to take, bohuzial, dakujem za polutovanie 😅
Kokos no my nic stale, my sme sa hadam aj ten jeden cm co sme boli otvoreni, zavreli, pri mojom stasti... 😀 Fakt by som to uz potrebovala, ale tak uz to nejako vydrzim...
A ty ako? Si pisala ze tvoja dr ta ani nevysetrovala, to nechapem, ja som tam kazdy tyzden, ak nie aj dva krat do tyzdna a vzdy ma vysetri, aj ozvy aj sono mi robieva aj prietoky, ci je vsetko ok. A vzdy sa smeje ked zisti ze sme stale tam kde minule a ja sa jedujem 😝
Kedy mas najblizsie poradnu?
@macka381
@honeybunny81 uz nas tu ostalo len zopar neporodenych tak dufam ze sa to skoro zmeni....
@denimi ja mam presne to co ty s tou bolestou v boku, len u mna to je na lavej strane. neviem ci je to vajecnik alebo co, ale na nieco mi tam tlaci a dost to boli, niekedy ma to uplne sparalizuje... no ale musime to uz vydrzat, uz to nebude dlho trvat, teda dufam...
a blahozelam vsetkym novym mamickam 🙂 🙂 🙂
@honeybunny81 no ti zostáva len dúfať, že čoskoro porodíš a tým aj tá hnusná pliaga v podobe vyrážok vymizne, ale fakt ti to nezávidim....
No o tej mojej dr mi ani nehovor. Ako som tu už písala, poradna bola v utorok, žiadne vyšetrenie, iba ozvy a zapla sono asi na 1 minutu, lebo mi hovorí, že akosi slabo počuje. Ja jej hovorím, stále ho citim, stale kope, ona na to, že ona si ho pozrie..Tak asi jednu minutu mi tam behala po bruchu, ani neukázala.....nemám slov. A vaginálne vyšetrenie načo?? Ved bolo pred troma týždnami!!!! Takže ja fakt nemám tucha, čo sa deje dole, či som zavretá "jak panna" alebo roztiahnutá ako....ďalšia poradna samozrejme, o dva týždne, t.j.17.5, kedy mám termín pôrodu, teda mi bolo povedané, dostaviť sa len vtedy, ak neporodím. Fakt nemám slov, ked to tu čítam ako sú ostané maminy monitorované pred pôrodom, ja mam asi fakt smolu na lekárov. Tak aj preto ma stále zaujíma ako si ty na to, lebo termín skoro rovnaký, tak asi možno podobne som na tom ja, aj ked je to na druhej strane individuálne.
Už som len zvedaná ako dopadne v pôrodnici, snaď tam nenarazim na nejakého odmeraného lekára a snad len všetko dobre dopadne. Ešte vlastne otázny je môj muž pri pôrode, už mi noeostáva len veriť v lepšie časy ☹
Teraz mi napadlo, či to Alenkin muž vlastne tiež stihol k pôrodu, ale snad hej, ked je vikend...no som hrozne zvedavá či už ma za sebou...
@arusska veru je ešte nás tu zopár zostalo, našim detičkám sa akosi nechce a nechce....ani to dohováranie celej rodiny nepomáha 🙂
@macka381 presne tak som sa citila ja pri svojom dr., pri kazdej poradni som mala pocit, ze ma odflakol, opytal sa ako sa citim a spoza stola sa na mna ani nepozrel... ale prezila som to nejako a teraz, posledny mesiac chodim do nemocky a je to lepsie... aj ked nie take ako citam tu, u inych tehuliek. Chodim kazdy tyzden, no monitor mi robili len raz, ale vysetrenie zo spodu a prietoky stale. Tak som rada... uz to nejako zvladneme a budeme len spominat. Mna zas trapi vysoky tlak, po kazdej kontrole mi zvysia davku liekov a to je vsetko. prekvapila ma aj sestricka na poslednej poradni, ked mi namerala tlak 143/100, kukla a zacala merat este raz.... tlak bol 140/98 a ona ze, zapisem vam 95 aby si vas tu nenechali... tak o com to je...
inac, baby, chcem sa spytat na epiduralku... kedze som prvorodicka, neviem co ma caka a neviem, ci je lepsie poziadat o epi alebo rodit bez...poradte 🙂
ahojte baby, chcela by som sa vas opytat akym sposobom sa robi to vysetrenie "prietoky"? tu to toti vobec nerobia a rada by som vedela o co to vlastne prichadzam. vdaka 😵
@macka381 alenka isla rano o 8 lebo jej odisla voda, manzel stihol jasne, dobre to naplanoval ten maly adamko, ale pisala mi teraz vecer ze este nic ale ze su na dobrej ceste, tak pevne verim ze to dnes daju !!! 😝
Inac ja by som od takej dr hned odisla, preco vlastne neprejdes k tej nasej? 😀
@marsi28 marsi najdi si diskusiu o epi na koniku, tu sa tato tema uz rozoberala, je to tazka tema a hlavne velmi individualna, tiez leze dobre na nervy lebo jedna tak a druha tak, to sa neda poradit. 😅 Myslim to v dobrom, ale tazko je podla mna objektivne zhodnotit takuto otazku 😖
@katkanova lekár pomocou sona pri vyšetreni skontroluje pupočnu šnuru - aj zvukom a vizualne - či nou preteka dostatok živin pre babätko (teda tak som to vnimala ja)
Ahojte uz mamicky a este cakajuce mamicky no my sme uz doma z nemocky konecne bola to hroza lezala som tam od 26.4. s vysokym tlakom a uz bol tak nezbijatelny ze ma museli operovat 30.4. vecer o 22.30h cize sme do maja nedotiahli maly Patko prisiel na svet o 22.45h . chvaôabohu malicky je v poriadku ale mna v nemocke dokatovali nikdy by som si nemyslela ze cisarak je taky tazky. a este k tomu ma sestricka tak pred operaciou vycievkovala pi.. jenda 😠 ☹ 😠 ze teraz krvacam z moc. trubice a boli to jak cert sa nemozem ani vycurat, no jednoducho som mala smolu. dalsia vec ako epilepticka nesmiem kojit a dali mi na zastavenie laktacie tabletky po ktorych som dostala alergicku reakciu na laktozu lebo oni debili si nevsimli ze laktozu nesmiem a ja beriem tabletky a beriem a nakoniec som vysypana svrbia vyrazky jak cert, tak mi to vysadili a v tom momente sa naliali prsniky a bola som hotova, este stale ich mam stvrdnute a neviem si rady ☹ davam studene obklady a stahujem stahujucim obvazom a beriem homeopatika na zastavenie laktacie, ale akosi nic. Ak mate niektora z Vas nejake skusenosti so zastavenim laktacie budem vam strasne vdacna ja som uz zufala ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ malinky sa narodil v 39tt+4, mali sme 2650g a 45cm. este stale sa nemozem spamatatz toho cisarskeho no hroza. pripajam aj fotku Patrika
@honeybunny81 Diky Peťi za príjemnú správičku, aj mi slzičky vybehli 😎 Som rada, že to má za sebou, snad to len všetko dobre prebehlo....aj manžel bol pri nej, takže super, gratulujeeeem, takže ďalšia z nás to ma sebou 😉 Takže predpokladám, že sa tam stretli asi aj s Miškou...
O vašej dr. som už uvažovala viac krát, ale mám to "od ruky" chodiť busom a vlakom, manžel slúbil na jeseň auto, tak snad potom by som nad tým začala uvažovať, lebo viac menej budem so synom sama ked mam muža neustále preč a nemožem ho nechávať našim a svokrovci daleko....no uvdime. Rozhodne musím však nejakého nového doktora poriešiť.
@marsi28 no úžasné je to naše zdravotníctvo, ten tvoj doktor s tou mojou doktorkou si môžu ruky podať...aby urobili čosi navyše pre rodičku....tiež nemám na to slov na to čo pišeš. Ale dobre, že chodiš aspon do tej nemocky, tam kde idem ja rodiť, sa nechodí posledný mesiac do nemocky na poradnu.
Čo sa týka tej EPI, tak ako ti radí @honeybunny81, skús si niečo nájsť o tom na tomto fóre, prípadne niečo vygoogli. Každá má na to iný názor, ja som sa rozhodla, že nie....
@henika81 malinký je krásny, mooc gratulujem. Chúďatko, no ty si si musela užiť a ešte aj teraz starosti s tou laktáciou. Aj keď sa to asi nedá, ale pokús sa zabúdnúť na to nepríjemné, máš pri sebe takýto krásny pokladík, neboj všetko prebolí a už sa budeš iba tešiť z maličkého. Prajem Ti, aby si bola čoskoro v poriadku...
@henika81 Babuľka, taktiež gratulujeme. Malý je úžasný. A je mi úprimne ľúto, že si si musela prežiť také peklo... Ani sa mi nechce veriť, že ešte v dnešnej dobe sa môžeme stretnúť s takým prístupom a nezodpovednosťou voči rodičke ! 😠 Prajeme skoré zotavenie a rychlé zabúdanie na to všetko negatívne. PS.: Na zastavenie laktácie si sa nepokúšala požiadať o lieky, nie homeopatiu? Máš na to nárok.... Skús svojho gynekologa.
@cokoladka79 dakujem
@arusska
@macka381
@alan1
@aaddeell dakujem vam babulky za gratulky, a podporu snad to este nejako vydrzim, len ma mrzi ze sa nemozem kvoli mojim problemom dostatocne venovat malemu ono to este potrva dokym sa vylizem, tie prsia mi hovorili ze urcite este nejaky ten tyzden, beriem sice aj antb, a silne z ktrych ma uz tiez zacina boliet zaludok tak neviem ako skoncim. normalne lieky na ukoncenie laktacie som skusala ale nesmiem ich brat kvoli alergii na laktozu tak mi ostali len homep. ☹ a stmi dobre skusenosti nemam. a co sa tyka maleho sak to si hovorim stale ze aspon ten zazrak stoji za tu bolest a utrpenie. dakujem vam este raz babulky 🙂
Ste tu niektorá z Košíc, čo budete rodiť vo fakultnej? A samozrejme máj 2011. 🙂
@weronika187 ved hej, som zvedava zajtra mam poradnu a ak dovtedy nevyleze tak sa s doktorom dohodnem ze do konca tyzdna nech je krpana vonku... Dufam ze doktor pristane na to.
A aj tebe sa to uz krati, ved od 38tt to uz moze prist kedykolvek. Mozno nas este predbehnes ani nebudes vediet ako 🙂
@arusska jasne, vsetko je mozne 😀 ja som mala poradnu dnes a sme sa s dr. smiali, bo mesiac som len lezala, aby sme vydrzali do 36tt a teraz, ked uz moze ist von, tak sa mu akosi nechce 😠 😀 a neboj, mozno Esterka caka na peknucky datum, napr. 11.5.2011 😉
ajojte babule.. mali sme termin 5.5. ale nasa mala sa narodila 27.4.2011 o 11:00, 3220g a 48 cm 🙂

@denimi ja mam tiez do postielky uz vsetko nachystane , ale ocinko to pripravi az ked budeme v nemocnici nechcem aby sa na to zbytocne prasilo, ale postielka uz stoji 🙂