Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@honeybunny81 ahaaa, ja že prečo sa si sa včera neozvala a ty si robila rajóny v dome 😀 no nechce sa tym našim drobcom...muž mi hovorí, že ešte má zajtra ešte súrnu robotu, aby sme ešte vydržali......potom už môžeme.... 😝
blahoželám všetkým mamičkám a ich detičkám, ja by som to brala aj dnes, už vôbec nevládzem, nohy ma strašne bolia, brucho neskutočne páli, už aj noci sa mi zdajú dlhé neviem poriadne spať všetko mi tŕpne, otočenie je pre mňa utrpenie a to moje dieťa mi nedá ani chvíľku oddýchnuť. Kontrakcie som mala zatiaľ iba raz a to v sobotu ráno keď už som sa aj trošku potešila, ale potom to prešlo 😠 . Poradňu som mala včera, hlavička je vysoko, vnútorná bránka zavretá tak na nervy keď viem že ani tam dolu to nenasvedčuje tomu že by to už mohlo byť. Už je to len na malom ako a kedy sa rozhodne ale keď ja už tak veľmi chééééééém.
@macka381 no my mame dnes prvy termin podla UZ, posledny termin mame az 18.5. ale dufam ze dovtedy uz teda vyjde. V piatok mam dalsiu poradu tak snad sa nieco zmeni, lebo uz tri tyzdne sme na tom stale rovnako.
Inak vcera ako ma pozeral doktor zospodu to strasne bolelo, neviete preco? Doteraz som nemala s tym problem a aj on sa cudoval ze preco ma to tak boli. Vraj ak to boli tak este niesu pripravene porodne cesty????
gratulujem vsetkym mamickam 🙂
ja som bola vcera na poradni otvorena som na spicku prsta, tak sa to snad konecne trosku pohne,ale nemusi to nic znamenat, maleho citim stale dost vysoko, netvrdne mi ani brusko a nemam ani poslickov
a ko zvladate toto teplo? ked som sla vcera z poradne tak som mlela z posledneho v MHD na odpadnutie ,stale je mi brutalne teplo a ked je aj vonku teplo tak som hotova 😎 ledva dycham
Čaute kočky, tak máme ďaľšiu maminku. Naša Elen 🙂 sa dnes ráno stala šťastnou maminou v TN nemocnici malého a zdravého Samka, má 50 cm a váži 3100 g. 😉 . Prajeme všetko len to najlepšie celej rodinke a tíško závidíme... 😉
@majulienka27
@arusska
@aaddeell
@honeybunny81
No my sme tuším tie posledné čakateľky, čo sa našim detičkám nechce na tento svet ☹ Ako tak čítam, ani otvorené nie ste poriadne, ja nemám ani len tušenia či áno,či nie. Dole v podbrušku sem-tam pichne, to je všetko. Za to sa brutálne vláčim po byte ako mátoha, nedokážem obstáť už ani pro sporákua tie nohy ako opuchajú....ešte do toho to teplo, no hrúza. A v noci sa len prevalujem v posteli, čo si tam malý robí diskotéku.....tiež by som to chcela mať za sebou..
@arusska, to s tým vyšetrením sa stalo aj mne, bolo to hrozne nepríjemné, som myslela, že mi dr. pretiahla svoju ruku až kdesi do žalúdka 😖 To bolo asi tak pred troma týždňani, vtedy som otvorená vôbec nebola, takže asi tá bolesť, ale druhá možnosť, že naši doktori boli pri vyšetrení totálne necitlivý 😝
@arusska
@macka381 ahojte ja som tu už dlho nepísala , ale aj ja mám také isté pocity ako vy , strašne ma bolelo posledné vyšetrenie zo spodu a potom v noci som mala dve hodiny falošné kontrakcie ,mala som čo robiť zo sebou a tvrdlo mi bruško - som otvorená na 1,5 cm.-tak by som už aj ja išla , aby som to mala za sebou -ja si myslím , že doktori sú necitlivý a potom mi si to musíme odtrpieť , alebo žeby sme už išli rodiť?joj či by bolo dobre !!!! môj maličký má teraz v 38tt 3 kg a vaši majú akú vahu?papa a držkajte sa 😉
Ahojte ja tiez patrim k Vam 🙂 cakame dievcatko orientacne ma 3653g 🙂 a najradsej by som bola keby sa uz vypytala von 🙂 😉
@macka381 no my sme sa akurat vratili od dr takze hlavicka nalieha, klenby padnute, otvorene na 1,5 cm a teda ze postupujeme. Ak sa nenarodi do utorka tak do nemocky. Ale ja tipujem piatok-sobota! 😀
ahojte. gratulujem všetkým už maminkám májovčatiek... už sa to pekne rozbehlo, a polovica z vás má už babatka. gratulujem všetkým 🙂 🙂 a ostatným trpezlivo počkajte, este nie je koniec mája 🙂 🙂
@honeybunny81
@macka381
ahojte baby nestresujte, ved do terminu mate este par dni a mozem vam povedat z velmi cerstvej vlastnej skusenosti, ze aj ked to na porod VOBEC nevyzera moze to zrazu prist. ja som mala termin 7.5. este v utorok 3.5. mi doktorka povedala ze sa neotvaram, krcok je velmi daleko atd. no jednoducho ze to asi tak skoro nepride takze mam prist o tyzden na kontrolu a ked sa nic nebude diat tak mi to vyvolaju. takze som bola zmierena s tym ze budem prenasat a rodit vyvolavackou. no a na druhy den v stredu 4.5. mi naobed zacla tiect voda, sla som do porodnice, porod sa nerozbiehal nemala som nijake bolesti tak si ma tam nechali s tym ze teda rano mi porod vyvolaju. nakoneic ani k tomu nedoslo lebo o 11tej vecer na mna spontanne prisli kontrakcie a o 01:30 v noci 5.maja bol maly uz na svete. strasne rychly porod som mala, otvarala som sa jedna radost, nestihli mi ani dat ani pripravu ani epiduralku. a to som predtym tiez nemala absolutne ziadnych poslickov ani bolesti, proste nic 😉
Baby, čo davate do kočika babätku, ked s nim idete na prechadzku v takomto peknom počasi (tych 20-25 °C)? A dieťatko ležka na chrbatiku???
@aaddeell
@denimi
@majulienka27 a ostatne majovky ;) tak sme uz doma, dvaja, teda uz traja 🙂 maly Andrejko je úžasný. Pôrod bol skvelý, ešte na sále som hovorila, že kľudne aj zajtra rodim ďalšie 🙂- to som si na druhý den rozmyslela 🙂 maly ma 3700g a 53cm. Pôrod bol vyvolany 5 dni pred termínom, o 11 na obed. Maly sa narodil 19:40. Tak veľmi som sa bala, že som cely čas čakala neznesitelnu bolesť a ked kazali tlačiť, neverila som že uz. Na 5 zatlaceni bol vonku, ako Superman s rucickou napred🙂 takze u mna je pôrod skvelý zážitok, myslím že k tomu veľmi dopomohol partner pri porode a skvelý personál kezmarskej nemocnice.
Dievčatá, pridám sa k Vám.
Rodíme plánovanou sekciou v pondelok 16. mája.
Posledné dni sú nekonečné.
Všetkým mamičkám aj bambuliatkam veľmi držím palce a tie, čo sú doma, nech to šťastie trvá až do nekonečna. 🙂
@zuzanka111 drzim palce, nech to dobre dopadne a uz coskoro sa mozes tesit z nadherneho a zdravuckeho drobceka 😉 😵
@weronika187 Ďakujem. Trochu sa bojím, ale je to druhá sekcia, takže už mám odskúšané, čo ma čaká.
Ale človek má stále predtým veľký rešpekt. Hlavne ten okamih, nech je drobec v poriadku.
Kedy rodíš Ty? Odkiaľ si?
@zuzanka111 tak to verim 🙂 ale neboj, vsetko dobre dopadne a takto o tyzden sa uz budes len tesit z nadherneho drobceka 😀 budem drzat palce 😉 a veru neviem, kedy si ten nas maly chrustik zmysli prist na svet 😀 len dufam, ze to bude este v maji 😅
Vidím, že to bude prvé.
Tak sa držte. 🙂 A vďaka za podporu.
my este tiez nic...brucho mi sice tvrdne kazdu chvilu, ale to je asi tak vsetko. no a mala ma uz podla uzv 3,6 kg, takze by aj mohla prist skor ako je oficialny termin... 😨
@zuzanka111 ano, prve 😀 uz sa nevieme dockat 😵 😵 😵 a urcite nam nezabudni napisat, ked uz bude drobcek na svete 😉
@adka47 Kedže ma dr.nevyšetrovala 3 týždne, tak neviem aké veľké je bábo, a ani by mi to nepovedala, lebo vraj tam nemá nastavenú veľkosť bábätko. Ale podla sona z 30.TT bude dosť velké, lebo vtedy mal bambulko už 2,6 kg a doktor povedal, že to bude riadny valibuk 🙂
@honeybunny81 takže si na dobre ceste, koneče aspon ty..ja som zvedavá čo ma čaká ked neporodím do utorka, snad mi to len nebudú vyvolávať, lebo nohy hrozne opuchajú a citim sa už všelijako ☹ Ak sa ti bude dať, tak sa ozvi...
@aaddeell no mne nohy začali hrozne opuchať, ja neviem či je to aj tým teplom, alebo sa zase nalepili nejaké tie kg navyše, ved už mám 22 kg navyše ☹
@hoota no vieš, my nestresujeme, len ked to denno-denne pribudne dalsia mamina, tak je jasné, že to chceme mať za sebou, začín byť teplo a k tomu to obrovské brušisko, no nič moc.
Tebe gratulujem k maličkému, pôrod ako píšeš super, no len ked nie u každého to ide ako to šlo u teba, tak len čakáme a čakáme ☹
@zuzanka111 držím palčeky, aby v pondelok všetko dobre dopadlo 🙂
@zuzanka111 zuzka, ak sa mozem opytat, preco ti naplanovali sekciu? a kde budes rodit? pytam sa lebo ja som po jednej sekcii spred 4 rokov a teraz mi tiez hrozi...maly je velmi velky a ja sa navyse vobec neotvaram..to bol aj dovod prvej sekcie...mne dr povedala ze pockame do terminu a potom ma hospitalizuju a pojdem na predstavenie prednostovi, ktory rozhodne co so mnou...ja sa teda porodu velmi bojim, mam hroznu prvu skusenost, po dvojdnovom trapeni sekcia a dalsia bolest...bola by som najradsej keby mi to naplanovali a nemusela by som si uzit to pred tym...drzim place vsekym mamickam nech nam to dobre dopadne a drobci nech su zdravi...a teda aj my 😉
@weronika187 veru bolo by to super koneccne ju mat v naruci 🙂)0
no mi dnes dnic az do 20tej zacali mi kontrakcie tak kazdych 30min v trvani cca 6min. Tak to mozno dnes aj pride, ale pri mojom stasti sa to o 23tej zastavi a ide sa spaaat 😀 😀 😀 😀

@macka381 ja som vcera umyla okna na crlom dome, poumyvala vsetky schody a ani len ma v chrbte nepichlo...