Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@honeybunny81 no si presne pamätám na domáce práce pred pôrodom.... 😀
@katakata Ahoj Katka,
plánovanú mám preto, lebo som prvú tiež mala sekciu.
Poradím ti. Informuj sa (alebo poviem otvorene), pýtaj si okrem spinálu aj epidurál. Zariaď si to u anesteziologa vopred. Trvaj na tom (ak by sa gynekolog do toho nemal sám). Ja som mala epidurál pri prvej sekcii a všetky ženy boli paf z toho, ako som po odležaní spinálu (24 hodín) behala po svojich. Vďaka epidurálke som bolesť VOBEC necítila. Tretí deň som povedala, že už môž vybrať katéter, že to už zvládnem. Vtedy so zacítila prvú bolesť. Teda klobúk dole pred ženami, ktoré epidurál nemali (nestretla som žiadnu inú na oddelení, ktorá by ju mala).
Pokiaľ viem, ak si ju budeš žiadať, máš na ňu nárok. Veľmi, veľmi odporúčam.
Ja rodím budúci pondelok. 16. mája. Už len 4 dni. Nech to už máme za sebou. A samozrejme zase kombinácia: spinál epidurál.
@macka381 ved ja som chcela len povzbudit , ze to moze prist uplne znenazdajky. neboj sa, cochvila uz budes aj ty drzat v naruci svoje babatko 🙂 moj porod nebol az taky super, slo to sice na prvorodicku velmi rychlo, ale pre mna to bolo strasne tazke, musim priznat, ze som to moc nezvladala. noo viem, ze s tym bruchom je ku koncu uz otrava, ale to uz vydrziis 😉 drzim palce, aby si uz nemusela dlho cakat kym sa ti babo vypyta na svet, a prajem bezproblemovy porod 🙂
@jankaslamka @saeda takze vcerajsia poradna u mna dopadla asi tak, ze mi pan doktor naplanoval porod na 15.5. to je v nedelu, kedy ma sluzbu (kedze chcem jeho k porodu) a idem nakoniec predsa len vyvolavackou, tak dufam ze to bude vsetko ok a ze to zvladneme. uz sa moc tesim, ale aj bojim 😅
@zuzanka111 ,ja idem v utorok,a tiez spinal.Vobec som nevedela,ze sa da aj epidural pri sekcii.Uz mam vsetky predoperacne vys.za sebou,myslis ze by sa to este dalo ?Inac,prijem mam v utorok a robit ma asi budu az v stredu.A to si si doplacala,alebo mas na to narok bezplatne???
@mathildica168 neboj dobre to dopadne uvidis 🙂 budem drzat palce 🙂
@jankaslamka dakujem moc. a ty si mala aj epiduralku lebo ja stale vaham ci hej a ci nie.
@mathildica168 tak drzim aj ja palce, ved ked bude mat tvoj doki sluzbu, urcite okolo teba bude obskakovat a bude to fajn... ale ked ti da vyvolavacku, tak si radsej daj epi... alebo si ju predplat a na sale sa podla bolesti rozhodnes, ci ju vyuzijes... ked to budes zvladat bez nej, lahko ti vratia peniazky 😀 ...este ze ti to nepadlo na piatok trinasteho 😉
@mathildica168 ja som mala..a som za nu vdacna..velmi mi pomohla..10hodin by som nevydrzala..alebo teda asi vydrzala ale nevladala by som malu vytlacit..takto som uz bola dost vycerpana a mala som s tym problem....urcite si ju daj..alebo teda zaplat a uvidis podla toho ake budes mat bolesti a ako to budes zvladat
@saeda @jankaslamka dobre baby, tak ja si ju teda kupim a uvidime ci ju bude treba (dufam ze nie). moj doktor nie je moc za, nerad rodi baby s epiduralkou, lebo vraj potom nespolupracuju, no ale tak zase keby som tu bolest nezvladala a nemala mat potom silu dostat malu zo mna von, tak radsej si ju teda dam. este raz diky. ukacali ste ma 🙂 u nas to funguje tak, ze v nemocnicnej lekarni sa da kupit a ked ju nevuzijem tak sa da potom vratit a vratia mi aj peniazky. hoci vraj tam maju iba nejaky jeden typ, ani neviem aky, takze aspon nemusim vahat, ktory typ si vybrat 😀 takze zajtra tam vyslem manzela, nech mi teda jedno balenie zakupi. Pre istotku. 😎
@macka381 macka neboj nic, my stale pomaly po kraji 😝 😀 mala si len sem tam povystiera hnátiky ale to je asi vsetko. Nudim sa jak pes, uz neviem co by som od dobroty robila, spanok nula bodov ale to uz som si zvykla, skrabem sa furt, tam nenastala ziadna zmena, nohy opuchnute jak krhly nonstop, ale uz to kaslem, nejako to uz doklepeme.
Ale prisaham ze este raz mi niekto zavola alebo na ulici ma okrikne ze či už?!!! tak mu dam na bendžo!!! 😠 vsak asi ked sa plazim vonku jak labut tak asi este nie, ne?!!! A ja kua nemam ziadny gombik, ze no dobre teda tak teraz uz.... Tak radsej sedim doma a nedviham mobil... 😝
Ty mas kedy poradnu, ci uz nemas? 🤐
Ahojte...tak my to už máme šťastne za sebou.......... narodili sme sa 6.5. po vyvolanom pôrode s váhou 3900 g a dĺžkou 51 cm. Krásny zdravý Matúško. Pôrod bol dosť prekvapivý a pre mňa nie celkom ľahký, nakoľko som mala objednanú a aj podanú epidurálku. Tá však nezabrala. Vpichli do mňa oxytocín, kontrakcie sa rozbehli a to šialeným spôsobom, že som pri posledných nestíhala ani dýchať a ani sa pripraviť na ďalšiu, šli hneď jedna za druhou. Porodila som na štvrtú kontrakciu, veľmi rýchlo a preto si myslím že aj nástrih bol trochu divoký, ak teda bol a nejednalo sa o natrhnutie.... Nič to, máme to šťastne za sebou, od utorka sme doma a užívame si krásnu rodinku...... A ešte niečo....pán "anesteziológ sa ospravedlnil" spôsobom, vraj, že druhorodičky mu povedali, že epidurálka v opakovanom prípade už menej zaberá.... 😠 😨 Prajem ostatným maminám rýchly, ľahký a hlavne šťastný koniec - pôrod....
@kakakina
Záleží to od nemocnice. Pýtaj sa anesteziologa alebo gynekologa. Ak ides v stredu, este mas cas. V ktorej si nemocnici?
@zuzanka111 ,ja som z Kezmarku
@alena24 tak sme sa stihli, som stastna, ze su uz Adamkovia medzi nami, urcite aj vy zajtra uz budete doma, pre man bol ten posledny den tazky, ale uz je dobre) Prva noc doma ok, maly bol hore 2x, aj cez den oki, takze uvidime, uz sa aj dokrmujeme, lebo mame malo mliecka) pozdravujem @macka381 a Petku a drzkam vam palceky, nech prebehne vsetko rachlo a lahko a v zdravi drzite vase deticky v naruci..))) 😵 a ostatne babulky tiez) 😉
@honeybunny81 ahoj Peťi, ani mi nehovor o tej nude. Dnes som ani nevarila, tak som len núrila po sladkostiach v byte ako pes (navarené sme mali od včera 😀) Mama sa dala umývať okná, tak som jej pomáhala, snad sa ten malý nakopne a už sa vypyta von....
Tiež už ma nebavia tie blbé otázky, každý sa len vypytuje kedy to bude, akokeby som to vedela nejako urýchliť, keby to šlo, tak som už v nemocnici, ale nejde to. Príznaky žiadne, do poradne až v utorok a to sa bojím, ak to nepríde dovtedy tak pojdem na vyvolávačku, lebo malý je už riadne ťažký, len sa vláčim po byte, nohy opuchajú...ach jaj tento koniec je tušim pre nás hrozný ☹
ahojte dievčence. Dlhšie som tu nebola, tak všetkým maminkám srdečne gratulujem k ich pokladíkom a prajem veľa zdravíčka a mliečka.
My sme si svoj poklad tiež už priniesli domov, Matias sa narodil 1.5., vážil 3900g a meral 50cm. Už sme pár dní doma, postupne sa zohrávame, len sem sa nejako neviem dostať, takí sme ešte nejakí rozhádzaní, ale to sa časom upraví. Inak pôrod bol OK, zotavujeme sa tiež rýchlo a mliečko sa tiež tvorí, tak dúfam že to pôjde takto dobre aj ďalej.
Inak čo som tak zbežne pozrela, veľa čakateliek tu už nezostalo, či sa mi to zdá? Nebojte dievky, čoskoro aj vy budete držať ten uzlík v náručí a budete sa z neho tešiť. Ja by som zasa rada to bruško nosila ešte aj pol roka, tak mi s ním bolo dobre 😉 .
Pripájam nejaké foto drobca.
gratulujem k maličkým drobcom , prajem všetko najlepšie a veľa zdravia , a málo prebdených nocí,a nám čakateľkám skorý a rýchly pôrod papa 🙂
baby este sa chcem opytat, nie som si ista, ale mozno mi uz odisla hlienova zatka, len vsetci vsade pisu ze by mala byt ruzovkasta alebo do hneda a to moje bolo take skor zlte, ale bol to hlien a cast isla uz vcera rano, potom trochu poobede a dnes rano opat trochu, tak neviem ci je to ono, alebo nie.... no a medzitym nic, cista vlozka. neviete niektora cije to ono, alebo co to moze byt???
@mathildica168 ahoj, radšej zavolaj lekárovi alebo ho navštív, aby si si bola istá, či to náhodou nie je hlienová zátka. Ja s tým skúsenosti ešte nemám, ale pre istotu sa niekoho ešte popýtaj....držím palčeky, aby ti dobre dopadol pôrod v nedelu.
@mathildica168 moze byt aj cira, takze pohoda. Mozno ti nakoniec tu vyvolavacku nebude ani treba 😝
Inac na koniku je o zatke samostatna tema, tak čítkaj je tam vela vela skusenosti ako to vyzeralo. Drzim palceky 😀
@mathildica168 jeeeej, to budete mať pekný dátum 😉 a prečo ideš na vyvolávačku? Držím palce nech všetko dobre dopadne a máte princezničku čím skôr pri sebe 🙂
@mathildica168 teoreticky by to mohla byť zátka, ja som ju mala takú sopľovú a len veľmi mierne do ružovkava, ozaj málinko.

@arusska drzim palce, nech to stihnes este dnes - toho 11.5. 😉 😀