icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

lucia80
13. máj 2011

@mathildica168 a dík za gratulejšn 😉

lucia80
13. máj 2011

@macka381 ďakujem, no veru, malá bola takáto keď mala mesiac preč a on už z pôrodnice hotový chlap 🙂 Veru veru, chlapci sa tu predbiehajú 😀

lucia80
13. máj 2011

@paula1234 krásneho chlapčeka máte 😉

kakakina
13. máj 2011

babenky mali ste niektora sc-spinalom?Ako ste to prezivali??24h lezat,a co tie casto opisovane bolesti hlavy?Mna to caka v utorok,aneviem co ma caka,lebo prvy sa mi narodil v celkovej anesteze.A co dojcenie pri cisarskom reze,rozbehlo sa???

mathildica168
13. máj 2011

@lucia80 vies ze ani neviem preco ma dal na vyvolavacku??? ale som rada. v stredu som bola na poradni a uz som mu hovorila, ze uz mam toho dost, lebo posledne dni su pre mna fakt utrpenie, mala ma tak tlaci, ze ma bolia uz cele vnutornosti, najviac mocovy mechur, akoby som mala zapaleny. no a som otvorena na 2,5 cm, mozno to uz staci a hlavne chcem mat jeho pri porode a on ma v nedelu sluzbu tak mozno aj preto. sa ma spytal, ci to moze byt uz v nedelu, tak som suhlasila, uz to chcem mat fakt za sebou. bude to vlastne o 6 dni skor pred terminom. ale ked sa to uz takto priblizuje ti povim, ze sa zacinam dost bat ☹ ☹ ☹
a ty si mala aky porod a koho si mala pri porode?

mathildica168
13. máj 2011

baby co ste mali epiduralku: dost sa bojim toho vpichu... ake to je, ako to prebieha, boli to??? a mali ste potom aj bolesti hlavy?

paula1234
13. máj 2011

Babulky dakujem, urcite napisem viac, ale teraz si zvykame, starame sa jeden o druheho, spime a papkame a hlavne, ked sa da oddychujem, este, ze mam takeho sikovneho manzela a babku, co vari kazdy druhy den! 😉

lucia1181
13. máj 2011

@kakakina ahoj,ja som mala dva krat sekciu so spinalom a v pohode.pri druhej sekcii mi bolo trosku zle,ale hned ako som upozornila anesteziologicku,tak mi nieco pichli a za par sekund to preslo.stale sa so mnou rozpravali,takze som ani nemala cas premyslat nad niecim 🙂.mna postavili o 12 hodin,presla som par krokov a dali ma lahnut zase.na druhy den uz som musela ist do sprchy a uz aj chodit som musela trosku.bolesti hlavy som nemala ziadne,len ma potom trosku bolelo to miesto,kde mi pichali spinalku.dojcenie v pohodke,mliecko som mala na druhy den

kakakina
13. máj 2011

@lucia1181 ,dakujem,ja som prvy porod mala v celkovej narkoze,a nic mi nebolo,vsetko sa krasne rychlo hojilo a po 12h som uz chodila,ale chybal mi ten pocit vydiet babetko hned po narodeni,tak na to sa tesim.Dakujem,za info tak keby nieco budem len komunikovat 🙂 !!!

angela1
13. máj 2011

@kakakina ahoj, sc - spinalom je v pohode vôbec nebolí, len je trocha nepríjemné že všetko počuješ a a cítiš - ale nebolí to 😵 , lekárka hneď ako malú vybrala zdvihla nad tú plentu a ukázala mi ju 😵 až potom malú zobrali ,hlava ma vôbec nebolela ale nemôžeš ju 12 h. zdvíhať, po 12 h. som musela vstať - to bolo horšie ale dalo sa, takže sa vôbec nemusíš báť - bude to v pohodičke a mlieko sa mi rozbehlo do dvoch dní

zuzanka111
13. máj 2011

@mathildica168

Nemusíš sa vôbec báť. Nebolí to. Cítiš to menej, ako odber krvi, ktorý si absolvovala v tehotenstve x krát. 🙂 Ja mám druhú sekciu o 3 dni: v pondelok. 🙂
A to, čo Ti dajú, je spinálna anestézia. Hopkáš si, napočítaš pár sekúnd, do nôh sa Ti rozleje krásne teplo a hotovo. Neboj, dopadne to super.

mathildica168
13. máj 2011

@zuzanka111 ja som sa ale pytala na epiduralku, nie na spinalku. ale v kazdom pripade ti v pondelok drzim palce, nech vsetko dobre dopadne. ja idem v nedelu na vyvolavacku 🙂

zuzanka111
13. máj 2011

@mathildica168
Pred zavedením epidurálky sa pichá Mesokain - lokálne anestetikum, aby Ta zavádzanie katétru nebolelo. Takže nebolí ani toto. 🙂

mathildica168
13. máj 2011

@zuzanka111 aha, dobre diky za info 🙂 lebo uz mam tu epiduralku doma a ked som to videla, trosku som zozelenela a od vtedy som stale zelena. stale sa na to chodim pozerat. vyzera to teda fakt priserne 🙂

zuzanka111
13. máj 2011

@mathildica168
Neboooooooj. 🙂 Ber to s rezervou. 🙂 Nevyzerá to síce boh vie ako, ale oni vedia, čo s tým. 🙂 Nebolí to. Ja sa chystám myslieť na pekné veci, kým mi to budú aplikovať. 🙂 Napr na leto a plánovanú dovolenku, na staršieho synčeka, proste na nejaké pohodové veci. 🙂

lucia80
13. máj 2011

@mathildica168 no ono tie posledné dni sú už ozaj ťažké, aj keď pri tomto tehu som to ja tak vôbec nepociťovala, ale pri prvej som tiež už nemohla vydržať 😉
Takto máš už teda pevný termín a keď ťa malá neprekvapí skôr,v nedeľu už budete spolu. A keď budeš mať pri sebe dobrého lekára, pôjde to rýchlo neboj. Treba myslieť pozitívne 😉
Ja som mala pôrod dobrý, rýchly aj keď posledné kontrakcie dobrá šleha, ale vydržali sme bez epi, všetko spolu trvalo ca 2 hod. takže OK. Pri pôrode som natrafila a doktora Poláka, vyšetril ma, pustil vodu a potom prišiel odrodiť 🙂 Medzitým tam boli sestričky a manžel takže fajn.
Tak ti držím palčeky nech všetko dopadne čo najlepšie a rýchle zotavenie 🙂

mathildica168
13. máj 2011

@lucia80 tak to si mala teda super, ze 2 hodiny, ja odpadavam, idealne 🙂 ja by som tiez chcela vydrzat bez epiduralky, ale uvidime ako to bude napredovat. hoci ked som ju dnes zbadala (muz ju bol kupit) tak asi bez nej vydrzim, lebo ta ihla vyzera fakt hrozne 😠 a tebe az nemocnici pustali vodu? mala si najskor len kontrakcie?

mathildica168
13. máj 2011

@zuzanka111 ak sa pre nu nakoniec rozhodnem urcite budem aj ja mysliet na kadeco ine, len nie na to, co sa so mnou prave deje. teda ak to bude pri tych kontrakciach mozne 🙂

Inak baby neviem ako vy co ste este neporodili, ale ja som ako kyselina. mne stale cosi chuti a jem jedno cez druhe: sladke, slane, ovocie, zeleninu... ale v takom poradi, ze zasnem....

katkanova
13. máj 2011

@mathildica168 no to som rada ze nie som sama 😀 draheho som presviedcala ako sa posledny mesiac uz nepribera a stale mam taky hrozny hlad ze neviem co by som skor a pribrala som tento mesiac hadam najviac 😝 to asi naberame energiu do zasoby hehe

lucia80
13. máj 2011

@mathildica168 no ráno na wc mi odišla zátka,potom začali veľmi mierne bolesti v podbrušku, tak som pospratovala, dožehlila, navarila, dala sprchu, oholila.Okolo obeda to bolo ako menštruačné bolesti, zatiaľ nepravidelné a poobede okolo 14.30 sme už išli. Po ceste sme sa stavili u našich a nechali tam malú a okolo15.15 sme boli v nemocnici. Vyšetril ma a že na ca 7cm otvorená, pustil vodu a vraj do pol hodiny to môžem mať za sebou. Nakoniec sa malý narodil o 17.28, takže ca 2 hodky to trvalo, ale myslím že by to bolo aj skôr, len doktor tam nebol, len volal že ako to zvládam, a sestričky povedali že veľmi dobre, že predýchavam.Už som im aj hovorila že kontrakcie sú časté a núti ma na veľkú, ale oni vraj to sa mi musí chcieť ísť na veľkú aj mimo kontrakcie,tak čakali.Potom som im povedala, že už ma to nútitlačiť, že to už ide samé a vtedy prišiel doktor a že hlavička je už tu a rodíme. Neviem či som potlačili 2 alebo 3 krát, nejak som bola mimo tentokrát, asi preto že tie posledné kontrakcie už mi dali riadne zabrať. Ale stále si myslím, že keby tam bol doktor skôr a pozrel by ma, mohlo to ísť aj skôr, ale aj tak to išlo dobre.
A uvidíš ako to pôjde, ak by to malo ísť pomaly, dala by som si epi, ale ak by to postupovalo rýchlo, tak by som to vydržala, ale je to samozrejme na tebe. Uvidíš čo ti povie lekár a podľa toho sa zariadiš. Držím moooc palce nech ťa nepotrápi malinká 🙂

macka381
13. máj 2011

@lucia80 no tak ty si mala super pôrod, iba "tíško závidim" 🙂

@paula1234 no ked budeš mať viacej času, popiš ako to prebehlo a čo nové s maličkým....Tak sa pekne držkajte, nech to všetko klape ako má. Ozaj a čo Ala a Peťa, nemáš nejaké nové info??

honeybunny81
13. máj 2011

@macka381 😝 stale tu, neboj 😀
Alenku dnes pustili domkov, len tolko viem.

hedka17
13. máj 2011

Ahojte mamicky :°) nakolko sme sa tu takto rozsupli s porodmi do mojej IP piste info o detoch. Meno drobceka, datum a cas porodu,miery babatka, v ktorom tt ste boli, Aky ste mali porod - cisarsky, spontanny. Na mail h.kajsikova@zoznam.sk zasielajte foto(s vasim nickom) potom urobime album majovciatok

weronika187
13. máj 2011

@mathildica168 @katkanova 😀 ja som na tom podobne 😀 neustale mam hlad a stale by som nieco jedla 😅

lucig
13. máj 2011

ahojte babule 🙂 v prvom rade blahoželám všetkým mamičkám, ktoré to už majú za sebou a svojich anjelikov na svete a držím paľúchy ostatným mamičkam, ktoré ešte len čakajú! my sme už konečne doma!! 😵 Zoja sa narodila 6.5.2011, 3130g 50cm. bol to najkrajší deň v mojom živote.. síce po sekcii ešte bolí bruško, no človek keď sa pozrie na to malé stvorenie tak hneď to prestane.. 🙂 🙂 tak držkajte sa všetky!!

lucia80
14. máj 2011

@macka381 no neboj sa, vtedy mi to pripadalo ako večnosť, ale v podstate ozaj môžem byť rada že to bolo tak. Tie bolesti v poslednej hodinke boli ozaj veľmi bolestivé, po každej kontrakcii som si hovorila, že tú ďalšiu už asi nepredýcham a bola som rada, že nemusím v takých bolestiach rodiť 12 hodín, klobúk dolu pred takými babami 🙂

lucia80
14. máj 2011

@macka381 a neboj sa, pozítívne sa nalaď a uvidíš, že aj ty to budeš mať rýchlo a dobre za sebou, budem držať palce a veľmi to prajem aj ostatným kočkám čakateľkám 😉

lucia80
14. máj 2011

@lucig gratulujem k princezničke 🙂

mathildica168
14. máj 2011

@lucia80 juj, no krasny porod, aspon budes v dobrom spominat. 🙂 este sa ta spytam, ako sa pusta voda? lebo to ma zajtra tiez urcite caka 😕

jankaslamka
14. máj 2011

@mathildica168 voda sa pusta tak, ze lezis nachrbte, paty pod zadok pomaly, nohy do siroka, strcia ti pod zadok misu a takym hakom ti to pretrhne..neboli to..a potom uz len tecie, tecie a tecieee 🙂