Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@macka381 a na mna si zabudla ?? 😀
Prajem ti aby ti zajtra povedali ze to mas za par (hodin). Mna sice tiez bolia krize aj brucho uz dlhsie, ale nic z toho... Mojej slecne prajem vsetko naj k jej dnesnym 40 tyzdnom, darcek nech si pride prevziat osobne, opica jedna 😀
Tak sa drzte, aj vsetky ostatne kocky, nech to mame uz za sebou 😉
@weronika187 Tak to si neviem predstavit ani ja, mam pocit, ze to brusko ku mne patri, zvykla som si nan....a asi mi bude po porode aj chybat 🙂 Ja ho az take velke zase nemam, a okrem chodenia na WC kazde dve hodiny, sa citim skvele 🙂
@mipolka tak to tisko zavidim 🙂 ja ho mam dost velke 😝 a cinnosti ako obuvanie su neskutocne narocne 😀 ale uz to nejako vydrzime 😉
@honeybunny81 neboj, ani sa nenazdas a uz tu bude princeznicka mala 😉 asi ti chysta prekvapko 😀
@honeybunny81 ahoj ahoj, neboj nezabudla som....ale už som rozmyslala, či nie si aj v nemocke, ked dnes je den 😀 , ale nič z toho ako tak čitam.....
No veru asi ako ty, strašne rada by som už to chclea mať za sebou, už sa neviem dočkať zajtrajšej poradne....len čo bude potom?
A dikyy, aj ja myslilm na Teba, nech to aj tebe dobre dopadne, ak by sme spolu už náhodou nepísali 😎
Ahojte kočeny, vidím že nás tu zostalo naozaj minimálne.... Aj Vás už prepadáva strach z pôrodu a tak...?
U nás nič nepomáha, pohyb, fit lopta, sexík, grepy, škorica, no proste nič. 😠 Babuľky budete rodiť v TN? Máte už niektorá skúsenosti?
@honeybunny81 T y si ale číslo 🙂 . My sa tiež tešíme, ale je to na nervy, keď už si myslíš že prášiš do nemocky a za hodˇku zase kľud. My sa ideme tiež v stredu ukázať do nemocnice, a to dúfam že nám tam už trošku pomôžu... 😀
@mipolka mne moje brusko narastlo za posledne cca 2 tyzdne dost, tak ako pise @weronika187 obuvanie je velky problem ,ale nosim iba balerinky, ale ponozky mi davaju riadne zabrat, inac sa to da 🙂
@alan1 aj ja mam strach z porodu a tak 😉
no caute tak a uz sme doma
Nakoniec sme sli do DS len s tym ze asi nas otocia domov, lebo kontrakcie som mala nepravidelne a dost slabe, ale Ivko ze nech ideme no a ked sme prisli tak som uz bola na 6cm. Zavolali mojho doktora, ktory prisiel o 12,15 pustil vodu a potom sa to rozbehlo. Inak druhy porod HOROR. Vraj som sa pekne otvorila ale branka mi nie a nie zmaknut tak sa mala tlacila cez tvrdu branku. Ale inak v pohode vysla na druhe zatlacenie. Sitie som vobec necitila ) Ale vychytila som FASA sestricky. Ked som prisla a spisovali so mnou tie lajstra tak vtedy prisla dalsia rodicka a taka stara rafla ze TO SI TU ANI DNES NEODDYCHNEME. No a dalsia pikoska ze ked sa pytala ze ake mam vzdelanie - ja ze VS a ona ze ja to tu vo vasich papieroch (OP, tehot.knizka) nikde nevidim. Tak som jej povedala ze som si kvoli titulu nemienila obiehat vsetky urady a furt do mna nieco pindala tak som jej povedala ze nech tam napise ze mam ZS mne je to jedno ked mam kontrakcie. Potom ze ake vzdelanie ma muz - hovorim ze VS ale diplom jeho pri sebe nemam. No a ta krava mi napisala nakoniec do papierov ze obaja mame SS s maturitou. KRAAAAAVA.
Ale inak v pohode. Nastastie sme zdravy a Dany je uzasny. Cely cas hovori ze aka je mala krasna
Ahojte babulky,
drzim palce vsetkym vam co este kinderkujete, nech vam to vide a drzte sa 🙂
My sme momentalne na inom levely 😀 Kojenie, spinkanie, prebalovanie, kupkanie....Drobec nam robi velku radost a pomaly sa spoznavame. Zajtra nas caka prva navsteva u pediatra tak drzte palce.
@paula1234 Misulik, ako sa mate s Adamkom? Spinka dobre? My mame tie trapenie s mlieckom ale mam pocit ze sa pomaly rozbiehame aj ked mne asi zatvrdnute prsia nehrozia kedze nas maly by zjedol aj slonika 😀 Vy ste uz boli u pediatra alebo on u nas? Nas to caka zajtra 🙂 Drzte sa, posielame pusinky 😉
@alena24 zlatko, aj my len papame, mam pocit, ze mame doma hladosa, mliecka az tak vela neni, presne ako pri Vilkovi, davam mu aj Sunar, ale asi mu nezapasol, lebo ma krce po nom a bolenie bruska, dnes bol u nas ujo dr., vsetko oki, zacalo nam tiect ocko, dal nam kvapky, lebo sme mali aj hnisave to ocko, predisal kvapky a povedal, ze si mam kupit hypoalergenne mliecko Sunar, alebo Beba, alebo Nutrilon a potom mi ho bude predpisovat, vo stvrtok mame volat ma nas objednat na sono noziciek a za 2 tyzdne prva poradna, ale je to makacka, normalne si pripadam ako prvorodicka, co ma prve dietatko)ale hadam po par tyzdnoch sa uz zohrame a budem oki) Vilko trosku ziarli, musim mu stale hovorit ako ho lubim, objimat sa s nim a tak, ale hadam to bude dobre, inak v noci sme kazde 3 hodky hore, takze asi tak a vy ako mojko? 😵 Myslim na teba, ked bude viacej casu brnknem) 😉
@honeybunny81 ahoj Peťi a ostatné babulky....
Tak dnes mala moja doktrorka dovolenku, bola som u inej na vyšetrení a to bol úplne, ale úplne iný prístup. Aj ma vyšetrila 😀 som na 2 cm otvorená, pôrod podľa nej môže každú chvílu nastať, tak už len s mužom čakáme a čakáme. Ak do rána neporodím, mám sa mám zajtra ráno o 8.hod.hlásiť v nemocke 🙂 Kamošku už mám dohodnutú na pôrod, tak som zvedavá akoto bude prebiehať.....
Jaaj tak sa už teším, až sa zbavím toho riadneho brušiska a malého si riadne pomojkám, už sa neviem dočkať.
@alena24
@paula1234 držím palčeky s kojením, ja sa toho tiež trocha obávam, či bude dosť mlieka a taak, ale snad to nejako zvládneme. Ala, ak budeš mať čas, tak popíš ako prebiehal pôrod, som hrozne zvedavá.....
Tak papa a držte palce, lebo ešte sa nebojím, ale asi mi to dojde až ráno ked dojdem do nemocky ☹
@macka381 akurat som na teba myslela, tak super, vidis, uz za chvilku to pride, my tisko zavidime, ale tiez sa hlasime zajtra v nemocnici. Tak drzim palceky!!!!!!!! 😅
@honeybunny81 no ja na Teba myslím od rána, či náhodou už Tanička nie je na svete 😀 Takže sa stále kotúľame obidve...NO prajem aj ja tebe, aby ti to čo najlepšie dopadlo a hlavne bez problémov a teším sa na správičky od teba tu na MK 🙂 Držte sa..papa
@honeybunny81 @macka381 tak tehulky, nie ste len dve, ktore sa kotulate, aj ja sa uz neviem dockat... vcera som bola na kontrole v nemocke, monitor aj prietoky boli ok. Robili mi aj skusku plod.vody a je cira, tak som rada, ale zeby som mala rodit, tak to sa nerozbieha ☹ tak ako minulu stredu, krcok spotrebovany a stale otvorena len na 1 palec. Takze tiez cakame a cakame ... a to TP som mala 15.5. Ked si predstavim, ako velmi som sa bala predcasneho porodu (v 29tt sa mi skratil krcok na 3,5cm) a teraz.... 😅
len nech su nase deturence zdrave, sak ich cas pride, no nie? 😀
drzim palecky 😀 😀 😀
@marsi28 a co ti povedali, ze ked neporodis dokedy, tak co? Ja totiz neviem co mam cakat, ci si ma tam nechaju alebo ma este poslu domov. 😲 my sme na tom presne ako ty, otvorena uz dlhsie ale prdlajs z toho...
@honeybunny81 to vobec neviem, dokedy ma budu takto drzat a kontrolovat... doki vravel, ze na prvorodicku je to dobry nalez, ze sa pekne pripravujem... ale dokedy... to fakt neviem 😒
kamoska spominala, ze jej skusali plodovu vodu 2x a to tak nejako rozbehlo porod. aj ja som po vcerajsej skuske mala trocha bolesti v podbrusku, uz som si myslela ze sa to rozbehne, ale preslo to a znova mi je dobre...
Ahojky, tak aj my si dávame načas, čakáme a čakáme..... už sa neviem dočkať, ja mám taký pocit že tu ostanem sama a vy zatiaľ všetky porodíte 😉 Dnešná poradňa dopadla dobre, konečne sa to pohlo otvorená som na 1,5 cm, hlavička nalieha, čo pred týždňom bola ešte vysoko. Poslíčkov mávam skoro každý deň v sobotu som si už myslela že je to tu ale po dvoch hodinách ma to prešlo a od vtedy len čakám a čakám. Dúfam že čoskoro aj my ostatné to už budeme mať za sebou, prajem veľa veľa šťastia.
ahojte, je tu niekto kto ma termin okolo 26 alebo neskor, alebo som posledna? 😕 tesim sa stale ked tu citam ze niekto dalsi uz to ma za sebou ale mam obavy ze coskoro uz ziadne citanie nebude a budem sa nudit cakajuc 😀
ahojte dievcata ta mathildica to ma uz rasne za sebou a bez vyvolavacy prislo to na nu vecer ed prisla do porody bola uz na 8cm taze supom rodit na prvorodicu rasny rychly uazovy porod!!!!!!!!bez nastrihnutia a roztrhnutia!taze volam sa karolina prisla som na svet 15.5 o0:22 3420g 51cm taze dievcence drzte sa .ja som to tatoro do zadu prezivala s vami.
@paula1234 misulik, co ja by som dala keby sme kazde 3 hodky cez noc hore..nas vydrzi po kupani tak 2 az 3 hodiny a potom sa budi niekedy aj kazdu hodinu...raz denne ma vzdy take stavy ze sa budi aj kazdych 15 min po dobu asi dvoch hodin....pri nom sa lovek vobec nenudi ale verim ze sa to postpne da do normalu...
My sa stale kojime, este som neprikrmovala bo sa bojim zapch a snazim sa co najviac aby sme vydrzali na mterskom. Miska, vas aj DR vazil? My ked sme sli z nemocky sme mali 3610 a dnes sme mali 3540 gramov. Boze, dufam ze zacne o chvilku priberat bo uz mam niekedy stavy ze dam Nutrilon a hotovo...vy ste na tom ako s vahou?
Nam dnes Dr nakazala lepit pupcek bo ho ma von a aby nedostal pruh musim mu ho vlepovat dovnutra, maly to berie uplne statocne tak dufam ze sa to upravi.
@honeybunny81
@macka381 drzte sa kocky zajtra, takze sa stretnete v nemocke, myslime na vas, potom cakame spravicky,..))) 😉
@alena24 neboj, aj my niekedy nespime, sme hore tiez dostatocne medzi papaniami, najlepsie sa malemu tiez buvinka po kupkani a v noci, ked pyta papat tiez sa mu tazsie zaspava, ale stale je to oki, najtazsie su rana do takej desiatej-jedenastej, vtedy bojujeme s tymi kolikami, tak kazdych 15-20 minut, ale dr. nam kazal kupit hypoalergenny sunar a po prvej poradni, ktoru mame za 2 tyzdne nam ho bude predpisovat, ale stale mu davam aj moje mliecko, vyjde nam to tak na 4x za den, ale vzdy po tom mu musim dat aj sunar, lebo stale hladaa z cickov netecie uz) 😀 Dr.nam maleho nevazil, my sme v nemocke schudli na 3450 g, sme mali ked sme isli domov, teraz neviem, uvidime na poradni), drzkam vam palceky, aby ste nechudli, ale priberali a drzkajte sa, verim, ze do mesiaca si spravime rezim a uz bude lepsie) 😵 Inak my sme dnes aj boli na balkoniku asi tristvrte hodinu sme buvkali v kocariku a vy ako? Uz by sme chceli ist aj von zajtra, ale neviem dr.povedal, ze pomalicky mame skusat, tak uvidime) 😉
@paula1234 dakujeme, dame vediet. Macka ide tusim do ilavy takze ja budem samotar 🙂
Vy sa drzte a kludne chodte von, ved je pekne 😉
@honeybunny81 dakujeme, asi aj pojdeme..) 😵
@katkanova nemusis sa bat, neskorsi termin ako ja uz ziadna z majoviek nemoze mat 😀 takze isto nie si posledna cakatelka, este nas tu zopar je 😉
@katkanova neboj nie si tu sama ja mam termin 30, a po vcerajsej kontrole to vobec nevyzera na porod ☹ otvorena som na spicku prsta ,ale podla doktora to nic nie je, cele tehu som sa bala aby som neporodila skor , koli skratenemu krcku a teraz mozno budem este aj prenasat 🙄 doktor mi povedal ,ze mam este cas a ja mu hovorim ved sa ledva kotulam a nejdu mi nohy k sebe 😀 a on na to tak to treba vyuzit a mozno sa maly prihlasi este pred terminom 😀 😀 😀 a mame okolo cca 3000g a konecne vaha by mala byt cca 3300g tak som rada 🙂

@aaddeell @judis @weronika187 @salomuska @zuzana369
Ahojte posledné čakateľky 🙂 Takže ako tak čítam, podobne sme na tom všetky, môj malý by sa len naťahoval a naťahoval túto noc a som zabodila na to v noci, že mám hrozne divný pocit, že to asi už prišlo, ale bol to len planý poplach a potom ráno taký kŕč, ako ked som mávala kŕče pri menzese. Takže asi sa už malý pomaly hlasí, len zajtra termín a stále akosi nič viac. NO uvidíme čo mi zajtra povie dr.v poradni, hlavne som zvedavá nakoľko som otvorená...