icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

paula1234
8. jún 2011

@honeybunny81 tak zatial si pozri na facebooku, podavala som kopu fotiek s malinkym,...))) 😵

macka381
8. jún 2011

@jankaslamka
@alena24 no vyskúšame to...ja tiež len dúfam, že to nie je ešte stratené 🙂

honeybunny81
9. jún 2011

@macka381 hlavu hore! Neboj, pojde to, aj my sme si na zaciatku poriadne poplakali, hlavne ja 😀 Drzte sa a dajte vediet pripadne pokroky!!!! 😅

pran
9. jún 2011

Ahojte dievcata, nema niekto prehlad ake povinne ockovanie nas caka do roka? A ockuje sa este na Slovensku TBC? Dakujem.

alena24
9. jún 2011

@paula1234 ahoj miska, to ste uz riadne velky, my teraz mame 4450gramov, maly trosku horsie papka ked ma tie koliky ale vydrzime. Dufam ze nam to s kojenim chvilku este pojde 🙂 Nozicky mame ok, tiez kontrola o 3 mesiace a preventivne mame balit nasiroko ale moc sa mu to nepaci tak mu to davam len obcas bo chudiatko moje ma co robit s kolikami a nieto este mat nervicky z postoliek.

@honeybunny81 juj super sprava, kolko radosti dokaze spravit take hovienko v plienke 😀 nas drobec cez den toho moc nenaspi, akurat v noci je len 2-3 krat hore tak aspon ze to. Vy ste uz boli na poradni? Kolko ste narastli? Drzte sa 😉

@macka381 vela trpezlivosti Matka 😉

paula1234
9. jún 2011

@alena24 no vies, my sa kojime, len tak 3 x za den, nemam toho vela, ale ja som Vilka nekojila vobec, tak som rada a maly je pazrosko po mlieku, ale ked ho boli brusko tiez popapa menej, tak 40-60 ml) minulu noc sme mali bolenie castejsie, tak sme sa striedali, ale zvladli sme to, ved to nebude trvat vecne, zvladli sme pri Vilkovi, zvladneme aj teraz) Inak my nosime postolky poctivo, tiez nam ich doporucili, oni to kazu vsetkym 😉 Drzkajte sa, myslime na vas a posielame bosteky) 😵

macka381
9. jún 2011

@paula1234 Miška, aké mliečko papá tvoj Adamko?? My frčíme zatiaľ na Nutrlone HA...

monika0001
9. jún 2011

Ahojte..
ja akosi nestíham chodiť na MK. občas hodím nejaké foto a idem zasa preč..
budem sa ale musieť polepšiť lebo potom o vás nič neviem ☹

čo sa týka nás ja som úplne stratila mliečko a malinká mala problémy s UM a to so sunarom. Potom sme ho vymenili za Nutrilon a kúpili sme špeciálne fľaše a máme po probléme...
Stelli rastie ako z vody až je mi smutno za tým aká je už veľká 😀

vemako
10. jún 2011

@monika0001 ahoj tak teba som tu uz naozaj dlho nevidela,ani ja sem uz nestiham chodit,ale sem tam tu nakuknem.Malinka je krasna a mas pravdu rastu ako z vody,moja Vaneska uz bude mat 2 mesiace,inac mi este kojime kazde 2 hod chce papat je to nas valibuk,ale som rada len nech papa a rastie 😉 Tak sa drzkajte pa pa

mathildica168
10. jún 2011

caute baby, ako vam spinkaju babatka??? lebo my toho v poslednej dobe moc nenaspime... ako sme prve tyzdne len papkali a spali, tak teraz nam zostalo uz len to papkanie 😀 a spinkat sa karolinke uz nejak nechce...

paula1234
10. jún 2011

@macka381 my sme davali Sunar HA1, ale ten neni uz na predpis, tak nam dr.predpisal tiez Nutrilon HA1, akurat sa nam zlepsilo po nom kakanie, Adamko zacal sam kakat, ale koliky a bruskaboly su stale, niekedy prdi ako stary chlap, zvija sa a placka zo spanku a neda mu to ani buvat, to ma trapi teraz najviac, ked mu nemozem pomoct, niekedy nas to trapi aj poldna, potom pobede prejde a od takej tretej rana zasa zacne..))) ☹ , ale musime vydrzkat, verim, ze to prejde) 😉

paula1234
10. jún 2011

@monika0001 napodobne, aj my sme sme vymenili Sunar za Nutrilon a ake flasky ste kupili, daj tip, nech vyskusame aj my) 😉

monika0001
10. jún 2011

@vemako - tak ja som sa dlhoo trápila tým, že nemôžem len kojiť, ale nakoniec som usúdila, (asi som to tak musela aby som sa neutrápila), že je hlavné, že vôbec papá. Sestrin malý jej nejedol vôbec ☹
tak ale aj tak ma stále v kútiku duše trápi to kojenie...

@paula1234 - http://babybrands.eu/dr-browns/dr-browns-240ml-...

😉

alena24
10. jún 2011

@monika0001
@paula1234 tuto flasku poznam, mozem len odporucit, kamosky ich pouzivaju a su na maximum spokojne 😉 Miska, toto moze byt riesenie pre vase koliky, vyskusaj 😉

Monicka, malinka je nadherna, a je vidiet ze krasne rastie, drzkajte sa.

monika0001
10. jún 2011

@alena24 - mne ju tak sestra odporúčala a pomohla nám veľmi 🙂
Ďakujeme mojka 🙂

elsanka
10. jún 2011

Ahojte.. tak my sme 6.6.tiez oslavili 1 mesiac. Rastieme ako z vody, malinky ma uz 57 cm a 5,1kg. Kojime sa, no stale je hladny. pyta si kazde dve hodiny a ja niekedy neviem co mu dat. Mam pocit, ze nestiham "vyrabat" mliecko. Koliky sme mali od zaciatku, no teraz sa zda, ze sa na chvilu odmlcali. Ich nasledok je vsak pupkova hernia. Uz sme aj absolvovali chirurga, no ten zatial tvrdi cakat, vraj sa to vstrebe. Moj starsi syn ju mal tiez a ta bola ako pingpongova lopticka, mal rok a pol, ked sa mu vstrebala sama. Naplasilo ma vsak odporucanie nasej pediatricky, prelepit herniu zabalenou 2eurovkou, urobili sme tak, a malinkemu pupcek zacal hnisat a pokozku mal od leukoplastu celu podrazdenu. Tak vysledok od chirurga je vobec s tym nic nerobit, len zatlacat prstom ked velmi place.
Mate niektora podobny problem?

elsanka
10. jún 2011

A este nieco....Tie, ktore kojite, beriete nejake vitamíny, alebo viete nejaky babsky recept na podporu tvorby mlieka? Dakujem....

pran
10. jún 2011

Dievcatka, nikto neviete ako s tym ockovanim? My planujeme v nablizsich dnoch presun z Ciech a riesim ci rozockovat este tu, alebo ako. V CR sa ockuje v 3.,4. a 5. mesiaci hexavakcina. Prevenar je nepovinny, a ja ho ani nechcem, tak by som sa mu radsej vyhla. TBC sa neockuje od noveho roka, co tiez vitam, neviem ci nam ho nebudu na SK dodatocne nutit.

My oslavujeme dnes 1 mesiac, maly vazi 4160g. Kojim a musim zaklopat, ze nepozname co je to kolika, a to jem vsetko, hocikaju zeleninu a ovocie (samozrejme citrusy nie), cerstve pecivo, dokonca kyslu kapustu a fazulu. Tak myslim, ze to bude asi dane, ze niektore deticky brusko viac trapi, a nema na to strava matky az taky vplyv.

Nas Maxicek:

jankaslamka
10. jún 2011

@pran pokial maleho nedas zaockovat proti TBC do 6tt jeho zivota tak potom sa ockuje az po roku a od noveho roka to maju zrusit aj u nas 🙂 ..takze nikto ta do toho nebude nutit 🙂

pran
10. jún 2011

@jankaslamka Aha, tak to je super s TBC. Nevies kedy sa dava ta hexa a pneumokok? Nasla som na nete nejake ockovacie kalendare, ale som z toho jelen.

jankaslamka
10. jún 2011

@pran
3. – 4. mesiac Diftéria, tetanus, pertussis (acelulárna)
Vírusová hepatitída B
Hemofilové invazívne infekcie
Detská obrna
(DTaP-VHB-HIB-IPV)

Pneumokokové invazívne ochorenia (konjugovaná vakcína, simultánna aplikácia s hexavakcínou) I. dávka (základné očkovanie)
5. – 6. mesiac II. dávka (základné očkovanie)
11. – 12. mesiac III. dávka (základné očkovanie)

pran
10. jún 2011

Takze v 3-4m sa dava prva hexa plus prevenar (pekny zahul na telicko naraz ☹ )
Potom v 5-6m druha davka hexa a 11-12 tretia davka hexa.

Spravne to chapem?

macka381
11. jún 2011

@elsanka kamarátka - sestrička mi odporučila hoemopatikum bez predpisu, kúpiš v lekárni za 2,75 eura (všade to stojí rovnako), volá sa to tak "komunisticky" Ricinis Commnuis". Mne to v nemocnici veľmi pomohlo pri nabehnutí mlieka, mala som toľko mlieka, teraz to tiež beriem, len keďže malý odmieta prsníky, tak mám mlieka veľmi málo, ale aspon čosi vďaka tomu zázraku...

macka381
11. jún 2011

@paula1234 no my berieme tiež ten Nutrilon HA1, malý mal pri nom bolenie len raz, ked som mula dala kvapky - vitamín D a zapil to mliekom. Som myslela, že najrpv vyletí z kože on a potom ja, ked som ho videla ako sa zvíja chúďa...ale inak je to OK a snad aj bude nadalej...Ozaj a ako priberáte na váhe a kolľko vypije toho Adamko??? My už 120 ml a to mám pocit, že niekdy by chcel aj viac..

elsanka
11. jún 2011

@macka381 Dakujem...urcite skusim!! Citala som aj tu na fore o dojceni, o senovke greckej a benedikte lekarskom, ale vraj je to dost hnusne, respektive smradlave a to neviem ci by som zvladla....

honeybunny81
12. jún 2011

@elsanka ricinus beriem aj ja, funguje vyborne. Senovku som neskusala ale ten benedikt je v pohode, nesmrdi a podla mna sa to da aj v pohode pit. 😀

alena24
12. jún 2011

kocky, ja beriem tiez Motilium, je to vyborne, mliecka mam dvojnasobok. Odporucam.

Baby mna od porodu stale hrozne boli kostrc, ked si sadam alebo vstavam alebo dlhsie chodim, hrozne to boli. Mate to niektora? Mne to pride akosi dlho bo uz som vyse mesiaca po porode.

A chcem sa pochvalit, dnes Adam prespal od 10 vecer do 5 do rana, no ale predtym sa tak natlacil. Som si v noci musela 3x odsavat bo som sa budila ze mam mokru podprsenku 😅 A aj koliky su uz o cosi lepsie. tesim sa z tohoooo 😀 Len sa nam zacala hlavicka supat, tak vycesavame 😒

honeybunny81
12. jún 2011

@alena24 hej motilium je tiez super! Odporucam.
Zlatko aj mna boli kostrc jak hovado, ked dlhsie chodim tak katastrofa, ale hadam to uz coskoro prejde.
A gratulujeeeeem k tolkym hodinam spanku! No vidis, to znsmena ze si taha vela mliecka a potom dobre buva! Nasa tatianka sa vcera nadlabla o 20:00 a spala az do 5:00. Takze napodobne, mokre tricko prezliekala 😀 ale my tak spinkame stale len dufam ze nam to vydrzi co najdlhsie 😀 posielame Adameckovi bocku! 😀

lucia1181
12. jún 2011

ahojte baby,potrebovala by som poradit...vy ste uz asi pobehali vsetky urady kvoli narodeniu babenka.potrebovala by som vediet,kam ma potvrdit detska lekarka,ze sa dieta dozilo 28 dni.ja to nikde na tlacive nemam,akurat je tam kolonka na potvrdenie od gynekologa,ze som chodila do poradne.a zaujimalo by ma,ci ste potrebovali nejake potvrdenie aj z poistovni,kedze to tam na tlacive pisu,ze treba.dakujeeem za pomoc 🙂

paula1234
12. jún 2011

@alena24
@honeybunny81 tak to vam zavidim, my sme hore kazde 3 hodky, to uz musi byt, ked vydrzi 4 hodky,...tie koliky ma zabiju, Alenka teraz skusame anticolikovu flasku od MAM dufam, ze zaberie, kupila som ju vcera, zda sa mi to lepsie, musim zaklopkat,...)Drzte sa a nech vam to vydrzi co najdlhsie, ja teda neviem co je to spat celu noc, ale tak hadam sa to zlepsi po tom 3-tom mesici), ale zasa cez den si pospinkame radi, hlavne od obeda do takej siestej a potom po kupkani)

@macka381 my pijeme 90 ml, ale k tomu mu davam aj z didikov, takze mozno spolu je to aj 120 neviem, ale v noci vypije malo, niekedy necha aj 50, aj 40 ml, no neviem a kolkokrat v noci sme aj 3 hodky hore, co mu treba kakat, tak kakame a potom sa ukludni a buvkame aj 3-4 hodky) No vd hadam sa polepsi, ale hlavne, ze sme zdravi)