icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

weronika187
14. jún 2011

Ahojte, tak konecne som sa dostala sem na MK a net vobec 😅 Sice to uz @sonnya oznamila (dakujeeeem 😉 ), ale rada by som aj ja sama: nas chrusticek sa narodil 31.5. o 14:55 s krasnymi mierami 3250g a 50cm 😀 😀 😀 Foto pridam trosku neskor, budem sa snazit este dnes 😉 😀

zabkatt
14. jún 2011

ahoj maminky tak ja som tu nebola tušim od pôrodu☹ maly maval hrozne koliky už som sa ani do pyžama neprezliekala od rana do večera len plakal a plakal, nato po dvoch tyždnoch nam umrel svokor a prišla som o mlieko ked som ho našla a plač nervozita a okolo bolo ako u maličkeho tak aj u mna. Takže s kojenim bol koniec, prešli sme na Hami mliečko, no bolesti a koliky neprestavali a pridala sa zelena stolica takže sme mliečko zamenili za Bebu kupili probiotika a zda sa že konečne sa nam polepšilo. Maly mi spinkal celu noc zobudila sa až rano o pol 5tej🙂 to bolo radosti konečne som sa vyspala, ale od dalšieho dna už nabehol na režim každe tri hodky, vonku ked je na dvore tak 4🙂 Držim palčeky aj vam nech sa drobcom koliky čo najskôr popravia, ale doporučujem kupiť probiotika Infanth dophylus je to zazračna vec použivali sme to aj pri prvom a črievka sa mu do dvoch tyždnov pekne upravili🙂

nenullienka
14. jún 2011

@zabkatt ahoj, chcem sa spýtať na tie probiotiká. Dajú sa kúpiť v lekárni? Pomôžu aj pri refluxe? Lebo môj Matejko má reflux tak preto ma to zaujíma. Lebo už neviem ako by som mu pomohla. Ďakujem vopred 😉 😉 😉 😉 za info.

zuzulienka51
14. jún 2011

@weronika187 uz som na teba cakala, takze sa to vopchalo do maja 🙂) Velmi, velmi gratulujeme a nech ste zdravucki a stastnucki. Uzivaj si tie krasne chvile, ako sa len da.

v.elen
14. jún 2011

@lucia1181 Ahoj to potvrdenie od detského lekára sa dá stiahnuť na stránke http://www.upsvar.sk/ a zo zdrav. poisťovne neviem, ja to ešte nemám vybavené.. Bola by som rada, keby ste niekto poradili..

jankaslamka
14. jún 2011

@nenullienka mas ten reflux potvrdeny lekarom? ak ano tak ti predpise kvapky alebo nutriton ..netreba to podcenovat..dolezite je polohovanie, dobre nechat maleho odgrgnut, snazit sa aby papal pomalicky... my mliecko zahustujeme nutritonom, ale my sme na UM..ak sa kojite tak sa zaraba taky gel z nutritonu co sa dava lyzickou pred jedenim alebo pocas neho..alebo teda kvapky..to uz by som nechala na lekara...drzim velmi palce 🙂 a dolezite je aby nespal na rovnom..klinovy matrac treba kupit..alebo vypodlozit nohy postielky ..malo by to mat 30° uhol

paula1234
14. jún 2011

@zabkatt ale mne v lekarni povedali, ze infant dophilus je az od 6.mesiaca a biogaya je od 3.mesiaca, tak neviem, ci sa to moze davat takymto malinkym babatkam), inak my sme zacali papat tymi antikolikovymi flaskami, je to o nieco lepsie, ale stale to neni ono a my mame tiez zelenkave kakanicky a az po nich idu pekne zlte a papame aj z didikov a nutrilon HA1 😉

zabkatt
14. jún 2011

@nenullienka moja pri refluxe myslim že nie nato je len nutrilon ten zahusteny aby mu to lepšie zahustilo jedlo a nevyvratil to☹

zabkatt
14. jún 2011

@paula1234 lekarka by potrebovala školenie lebo je to od narodenia a davkovanie od O-6mes jeden krat denne 5g tak nech si lekarnička poriadne preštuduje probiotika🙂
ja som prvemu davala od 2tyždnov a črievka sa mu upravili bez kolik, pri druhom to trvalo okolo 2tyždnov

macka381
15. jún 2011

@lucia1181 od detského lekára potrebuješ potvrdené tlačivo, že sa dieťa dožilo 28 dní. Je to osobité tlačovi. ktoré som dostala na úrade práce a soc.vecí a rodiny, ked som bola vybavovať rodinné prídavky a príspevok pri narodení dieťaťa. Toto tlačivko, potrebujem na príspevok k príplatku pri narodení dieťaťa.
A tiež potrebuješ aj povrdenie od poisťovne, že si tam bola poistená rok pred pôrodom. Mne vystavili normálne papier, kde napísala tetula niečo v tom zmysle, že na žiadosť poistenkyne mi povrdzdujú dobu poistenia v poistenie od dátumu do....toto mi vystavili v Dôvere, v iných poisťovniach majú možno tlačivo alebo neviem, no rozhodne sa popýtaj.
Keby niečo ozvi sa...

macka381
15. jún 2011

@paula1234 no takže ste na tom podobne ako my...
Inak nás začali trápiť dosť bolenie bruška. Ked padne sedem hodín večer po kúpkaní, tak do desiat len mrnčí, krúti sa a toto trvá do desiatej a nie a nie zaspať. Tak mastíme mastičkou, dávam mu Espumisan pre deti, feniklový čajík, ale niekedy som už bezradná, ked vidím ako sa trápi chúďa...

pran
15. jún 2011

Ahojte, ja som vcera riesila probiotika pre maleho a Bio Gaia mozete davat kludne od 1 mesiaca. Tu v CR je na letaciku od 1 mesiaca. Ale kvapky stoja 660 Kc 😒 A to su uplne tie iste kvapky ako v SR za 10 EUR. Mamicky si nechavaju posielat z SK. Vraj pre CR maju urobene testy od 1 mesiaca a preto su drahsie, na SK nerobili testy, preto nesmu do letaciku napisat od 1 mesiaca. Ale vravim, presne ten isty produkt a vyrobca.

michala1515
16. jún 2011

@paula1234 ahoj a to je zle ze kaka taketo dvojfarebne? aj my to tak mame, som sa pytala dr vraj je to v poriadku, moze to byt aj z fenikloveho caju. my sa nastastie uz s kolikami netrapime od kedy davam malej pred vecer papanim sab simplex. tiez som kupila aj infant dophilus, ale na to mi zas dr povedala, ze ak papa aj um, tam su probiotika a netreba davat navyse.

paula1234
16. jún 2011

@michala1515 no ved nie je to zle, len ma stve, ze vzdy vykaka najprv tvrde a potom uplne zlte a vodove, ale vcera vecer sa nam sam vykakal po kupkani a nad ranom a teraz rano, velkeee bolenie bruska, tak som mu pomohla a uz kaka, asi 3-ti den len zlkaste hovienka a redsie), no a my davame espumisan L, ten sab simplex mi pri prvom nezaberal, ale skusim ho teraz, este som ho neskusala pri druhom a s tymi probiotikami to nebudem zatial skusat, ved to nie je az take hrozne, lebo probiotika su navykove, ak to neprejde do 3-och mesiacikov potom vyskusam ten infant, ved prezili sme a aj zvladli s prvym, zvladneme aj teraz) 😉 😵

michala1515
16. jún 2011

@paula1234 to som nevedela, ze si navykove. treba vyskusat asi zmenit kvapky, ak to trva dlho a espumisan nezabera. moja sa vykaka 2x denne, niekedy sa trochu trapi sice s tlacenim, ale nikdy pri tom neplace a trva to len par sekund. ale tie ksichtiky co dava pri tom 😀

aaddeell
16. jún 2011

ahojte tak ja som asi posledna co uzatvara majovciatka 🙂
Adamko sa narodil presne pred tyzdnom 8.43 s mierami 3550 g 52 cm ,sekciou, nejako sa mu nechcelo prirodzene , ale na vsetku bolest som uz davno zabudla, teraz si uz uzivame jeden druheho, nic krajsie nie je na svete ako byt maminou 😀 😀 😀

paula1234
16. jún 2011

@michala1515 no ved vyskusame aj ten sab simplex, za to nic nedam) 😉

alena24
16. jún 2011

@paula1234 ahoj miska, nam uz tie koliky pekne ustupuju a nie je taky nervozny. sem tam este scervenie a tlaci ale ziadne velke terno to nie je. pekne si prdka a aj kaka sam, hlavne po papani. vcera kakal asi 7 krat, som nerobila nic ine iba som ritku utierala 😀 kaka pekne zlte, taku riednu prazenicu. Muza z toho napina 😅 Neviem co bude robit ked budeme dokrmovat a uz to bude riadne hovienko 😀 Inak Petka mi hovorila aby sme skusili Infacol, mam ho aj kupeny a davam mu ho raz za den/len pre istotu/ a pohodicka. Vyskusajte. Mal by byt najucinejsi. Sab Simplex mam tiez ale neucinkuje vobec, este Espumisan sa da ale ten Infacol mi pride lepsi. 😉

hedka17
16. jún 2011

Ahojte mamicky tak dnes som pridala uz aj album nasim zlaticok :°)
odkaz na tabulku https://www.modrykonik.sk/fotoblog/hedka17/albu...
odkaz na fotoalbum https://www.modrykonik.sk/fotoblog/hedka17/albu...

jankaslamka
16. jún 2011

@hedka17 to je naaaadhera 🙂 si supeeer

v.elen
16. jún 2011

@hedka17 Ahoj ja som Ti posielala na mail foto 21.5. Neprišlo Ti to?

hedka17
16. jún 2011

@v.elen ahoj neprisla mi skus poslat este raz,ak je foto velka treba ju zmensit,alebo ak to nepojde daj si ty do svojho albumu foto,ktoru si mi chcela poslat a posli mi na nu cez IP odkaz a stiahnem si ju 😉

simonka99
16. jún 2011

@hedka17 super,sikulka si-tabulka aj album je uzasny 🙂

simonka99
16. jún 2011

@hedka17 super,sikulka si-tabulka aj album je uzasny 🙂

paula1234
17. jún 2011

@alena24 ahoj moja, infacol sme davali, asi prve tyzdne, potom sme skusili ten espumisan a bolo to lepsie, teraz skusame od soboty anticolikove flasky a zda sa mi, ze lepsie a zacala som od vcera saab simplex, zda sa mi, ze prdi skoro stale, sem tam ho natiahne a vecer si troska poplacka potlaci, ale v pohodke, inak vcera spal od 20.30 do 01.30, najedol a spal do 5.00, najedol a spal do 7.00, som nechapala, ale asi to bolo tym, ze ho nebolelo brusko, trosku pobolkalo rano, okolo osmej, sme sa vykakali a teraz zabuvkal o deviatej a sem tam sa preberie, on mi hadze cez den take mikrospanky niekedy 15 min., niekedy 30 min., niekedy 50 min., ked sme v kocariku a takto si podriemkava cely den, medzitym sa smejka, ale uz uplne nadherne, ze niekedy si myslime, ze dostane stikavku a taaak sa snazi rozpravat a to svoje "ag, g, gggg", je uplne nadherne, na brusku sa mu moc nepaci, je lenosko zdvihat hlavke, ale ked si ho dam na seba, tak ju drzi hore ako prikovany, takze nam robka radost) 😵 😉
V sobotu som sa stretla s Petkou, konecne som videla amalu Tanicku, je krasnucka, a dohodli sme sa, ze budeme musiet dat kavu, len nevieme ako ty, ci to este bude problem, alebo by si zvladla? 😉
Drzkajte sa, posielame bocky) 😉

monika0001
17. jún 2011

ahojte
ja vôbec nič nestíham. malinká mala problémiky s bruškom, na to sme objednali špeci fľaše a špeci Nutrion, bolesti ustúpili ale teraz už 4 deň máme problémy s pusinkou. Má tam(podľa lekráky vraj) detskú plieseň a bolí ju to tak, že tri dni mi cez deň nevedela spinkať. Odpadávala od únavy ale nie a nie zaspať tak celé dni som ju nosila na rukách... máme na to nejaký sprej ktorým jej to mám potierať ale nejako to zatiaľ nezaberá. no ale tak zatiaľ som jej to potrela len 4 krát. včera tri a jeden predvčerom. Dnes sa mi to nepodarilo ešte lebo ako sa napapala tak sa mi ju podarilo uspať a spinušká až doteraz chvalabohu. Ako noci máme pekné ale keď ona aj cez deňň
potrebuje haji...
nestíham doma porobiť poriadky a už vôbec nestíham čítať čo tu všetko popíšete. Ak aj prídem kuk na nett tak tak, že s malou na rukách a jendou rukou na rýchlo pridám fotky popr. odpíšem na správy ..
no už sa i zasa budí.. tak ja zasa letí.
všetkým vám prajem veľa veľa zdravíčka 😵

sisi0211
17. jún 2011

Ahojte, ja som tu v majovkach nova. Povedne sme mali byt junovky, ale mala Sisi sa narodila uz koncom maja. V junovkach baby este len rodia, takze preto sa so svojou otazkou obraciam na vas 😉
Kolko spinkaju vase deticky a kolko placu? Moja mala 3 tyzdne. Kojim ju, nedostava ziadne umele mlieko alebo vodicku, cajicek. Teraz vsak uz 5 hodin nespala :( Asi 4x som ju pocas toho kojila a medzitym bud bdela alebo plakala. Som z toho uz nervozna. Volala som lekarke, ona mi vsak povedala, ze ked ma 4-5x zltu riedku stolicu a cika, pribera, tak by nemal byt vazny problem. Odporucila mi dat jej prevarenu vodu a po kojeni ju polohovat do 45 stupnoveho uhla aby sa jej odgrglo a aby sa jej negrckalo.
Mavate aj vy taky problem? Koliku by sme dnes mat nemali (mali sme ju pred 2 dnami) a dnes aj kakala a nepuci sa.
Kolko hodin by mali take male deticky spat a kolko byt hore? 😖

honeybunny81
17. jún 2011

@sisi0211 ahoj, je to individualne, je pravda ze novorodenci prespia do 20-22 hodin denne ale fakt to zalezi na dietatku, nasa spava vyborne, ale tiez si sem-tam poplace a nespi aj 6 hodin a potom place uz od unavy. Dobre mi na taketo chvile funguje kocikovanie alebo pohupovanie na fit lopte.
A si si ista ze nemava koliky? Alebo moze mat len nafuknute brusko, odsleduj si tvoju stravu pripadne si nechaj skontrolovat satie babatka na prsniku laktacnou alebo niekym kto sa tomu rozumie. Alebo ci si babatko nerobi z prsnika dudel. 😨
A je to tak kazdy den? Cez den ci aj v noci?

elienka
17. jún 2011

@sisi0211 toje asi individuálne koľko spia a koľko sú hore, ale 5 hod je veľa. to mávame občas aj my. Moja malá je hore preto že je unavená a nevie sa uložiť, skús ju uspať, u nás funguje dať si ju na hrudník, tam ju učičíka moje dýchanie

honeybunny81
17. jún 2011

@sisi0211 a vodu jej nedavaj ak plne kojis, predpokladam ze po lyzicke. Zbytocne naberie vzduch do bruska. 😕 Este ma napadlo ze moze mat rastovy skok, ten byva v 3. a 6.tyzdni, vtedy su take nekludnejsie a vkuse na prsniku 😅

avenev
18. jún 2011

@sisi0211 Ja mam podobny problem, moja vcera nespala od pol desiatej rano do vecera. V kuse plakala, utisila som ju len na prsniku, tak zaspala ale ked som ju polozila uz sa zobudila. Kojim ju aj 2 hodiny, chvilku papa, potom zaspi na mne, musim ju polozit aby sa prebudila a znova papa. V noci mi spala 6 hodin, ale to len preto ze cely den bola hore.Laktacna poradkyna mi povedala, ze ked si dieta vyzaduje byt na mne tak ju mam drzat, len neviem kedy mam robit ostatne veci 😒