icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

nenullienka
18. jún 2011

Ahojte ja mám rovnaký problém. Ja môjho Mateja cez deň uspím len na rukách alebo v kočku. A to uspávanie je také, že sa stále jeduje a potom zaspí. V noci sa budí 2 - 3 x. Ale ja už nekojím, nemala som vôbec mliečko ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

barca25
18. jún 2011

@avenev
@nenullienka vsimam ze kazda to amme rovnake..aj moj maly je taky...v noci zaspi hned po nakojeni a cez den stale hore dlho a len na psniku ci na rukach....holky ale budeme nutene naucit na dudlik inak budu deti prisate cely den..radsej dudel ako stale na prsniku ...nie?🙂))...moja starsia dcerka bez problemu zapsala hned no ale kazde dieta je ine 🙂 drzim paste 🙂

nenullienka
18. jún 2011

@barca25 No Matejko má dudlík len keď mu chystám papať, lebo vrieska ako pavián. Ale len chvíľku lebo zistí, že z toho nič netečie. Alebo keď nemôže zaspinkať tak sa tým ukludňuje, ale potom ho vypľuje 😀 😀 😀 😀 😀
Ja len dúfam, že čím bude starší tak tým bude aj lepšie spávať 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

barca25
18. jún 2011

@nenullienka tak aj my sme na tom takto...tiez len ked zaspava sem tam mu dam ked si musim nieco porobit a tez ho vypluva..neni to maminkine prso :DDDDDDDDD...neboj za mesiac bude o moc lepsie...🙂

salomuska
18. jún 2011

ahojte, aj moja starsia bola taka, ze sa hlavne k veceru potrebovala kojit strasne dlho, ale trvalo to mozno tak do jej dvoch mesiacov. Ukludnovalo ju to, cumel uplne odmietala, tak som to neriesila - zoberte si knizku a vychutnajte si to, dlho to uz nemusi potrvat 😉 Domacnost pocka...Horsie je to, ked mate uz deti dve a takyto luxus si jednoducho nemozete dopriat, lebo sa treba venovat aj starsiemu dietatku.
My sa inac mame celkom dobre, mala pribera viac nez dost (lekarka vyratala ze 300g tyzdenne), len sa kojime...no ale koliky sa nam tiez nevyhli, niekedy vecer place a nic nezabera, len kyblik na kupanie. A ma dost casto tvrde brusko, a pritom kaka aj 6-7x denne...
Co sa tyka spanku, mam pocit, ze cim viacej deti spia, tym su kludnejsie a viac spia aj v noci. snazim sa malu uspat tak do hodiny od prebudenia, lebo potom je uz asi prilis predrazdena a zaspavanie trva ovela ovela dlhsie.

weronika187
18. jún 2011

Ahojte, takze pripajam slubene foto nasho chrustika 😀

weronika187
18. jún 2011

@zuzulienka51 dakujeme a podobne prajeme vela zdravicka a stasticka 😵 😵 😵 Sofinka je tiez riadna sikulka, tiez prisla presne na termin 😉

sisi0211
18. jún 2011

@nenullienka
@barca25
Od akeho veku davate babatku cumlik? Ja som sa odvazila len raz, zabralo to, lebo zaspinkala, ukludnilo ju to. Ale potom som sa hned isla pozriet na net, od kedy sa moze davat a vsade som citala, ze najskor od 4-6 tyzdna. Tak som jej ho rychlo zobrala 😀 a ona sa ale zobudila ☹

pran
18. jún 2011

Ahojte, ja som malemu planovala dat dudel az po 14 dnoch (od narodenia), ale to by mi zozral malicek dovtedy, tak uz 9. den som ho dala a hned zabral. Je culmovy zavislak, mozno aj preto take spokojne mimco 😀 A to plne kojime, nemalo to ziadny negativny vplyv. Kolkokrat nakojim, vidim ze uz netaha, tak odpojim a zachvilu je rev a neklud, este by sosal, tak dam cumlik a hned buvinka. Prvy syn mal dudel od 6 tydnov a na 6 mesiacov ho zacal hryzt ako kusatko, takze nebol ziadny problem s odvykanim.

majulienka27
18. jún 2011

ahojte baby rada by som sa vás opýtala, že akú teplotu majú vaše bábatka, náš malý má stále 37, tak neviem či to je u bábatiek normálne, alebo už máme vyššiu teplotku ako by sme mali mať.

sisi0211
19. jún 2011

@majulienka27
Ahoj, moja ma od 36,5 do 36,9 vacsinou. Ale pozor ak merias teplotu v zadocku tak musis odpocitat 0,5 C stupna...

lucia80
20. jún 2011

@sisi0211 ja som dala obom deťom cumlík ešte v pôrodnici hneď na druhý deň, a neovplyvnilo to ich satie z prsníka. Bola som rada že cumlík neodmietajú /teda malej trochu trvalo kým si zvykla, ale zvládli sme/, lebo ich dokázal ukľudniť. S odvykaním takisto nebol problém, sama ho odmietala ako 10 mesačná, tak dúfam že aj pri malom to úspešne zvládneme.
@majulienka27 @sisi0211 vôbec netuším akú má teplotu, ja som mu ešte nemerala. Prečo vlastne teplotu meriate? Nezdá sa vám niečo v poriadku alebo sú horúci?

nenullienka
20. jún 2011

@sisi0211 ahoj ja som mu dala cumlík už v pôrodnici, kedže som mala málo mliečka tak sme to tak vyriešili medzi krmením. A teraz sme už na umelom 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 . No ale do prepúšťacej správy napísali, že je plne kojený a bol chudáčik vyhladovaný ☹ ☹ ☹ Ten cumlík nám aspoň trochu pomohol 🙂 A aj sa prisal bez problémov.

weronika187
20. jún 2011

@majulienka27 Ak ju merias v zadocku, tak normalna teplota je od 36,5 do 37,5 st., aspon tak nam povedali v porodnici, ze v tomto intervale je to oki 😉
@sisi0211 @pran @nenullienka @barca25 @lucia80 aj ja som dala cumlik este v porodnici. Normalne mi sestricka povedala, ze si mozem nechat doniest cumlik, bo chrustik bol taky placko, kym nemal cumlik a teraz v pohodke 🙂 zazracna vec ten cumlik 😀 😀 😀

majulienka27
20. jún 2011

@lucia80
@weronika187 mne sa malý zdá v jednom kuse stále horúci,a pritom v dome máme fajne chladno, takže prehriaty by nemal byť, viem že v zadočku sa má odrátať pol stupňa, ale ja meriam na bezdotykovom na čielku a dnes som naschvál zmerala aj na čielku aj na zadočku a na čielku bolo 36,7 a v zadočku 37,2, takže to sedí, a to bola zatiaľ najnižšia teplota akú mal, stále sa na čielku pohybujeme nad 37 (37,1 37,2 vyššiu zatiaľ nemal)
cumlík dávame iba ak je veľmi zlý, teraz sme nemali asi 4 dni, ale dosť ho napína tak trošku trvá kým ho chytí a niekedy len na chvíľku si ho vezme

paula1234
20. jún 2011

@nenullienka my sme na tom podobne, ale este stale mam trosku mliecka, tak maly si vycuca, tak 2-3x za den pred krmeniami, ale aj potom este stiahne aj 90 ml, takze mu to nestaci...))) 😉 , no a cumlik davame tiez od porodnice a mame ho aj teraz, ale len na zabuvkanie, ked je nekludnucky, inak zabuvka pekne sam a ked zabuva s dedlikom, tak ho potom vypluje, ked uz ma tvrdy spanok, aj teraz mi spal iba 20 min. rano a potom sme isli von v kocariku a buva od 11 h.doteraz, teraz uz od 12.15 h.doma na chodbicke, tak uvidime, ale viem, ze potom uz spanku moc neda a bude hadzat len take mikrospanky 20-30 minutove, ale mne to neva, dolezite je, ze v noci sa zobudi 2x a to je pre mna viac nez dost) 😵

nenullienka
20. jún 2011

@paula1234 ahoj, aj môj sa v noci budí 2x a potom mu trvá kým zaspinká. Matejko vypije už od 100 do 120ml a kojím len večer keď sa mi prsníky trošku naplnia a potom dokrmujem a to vypije od 60 do 80 ml. Dr. mi už povedala aby som sa s kojením netrápila, vraj je to zbytočné. No čo už, som rada, že je zdravučký a priberá.

lucia80
20. jún 2011

@majulienka27 ja teda neviem, ale keď mu inak nič nie je, asi by som to neriešila. A ak by sa ti niečo ozaj nepozdávalo, tak radšej prekonzultuj s lekárkou, ale myslím že to je ok.

sisi0211
20. jún 2011

@nenullienka
Neradila si sa s laktacnou poradkynou? V kojeni zvyknu byt krizy. Babatko viac rastie v 3 a 6 tyzdni a v 3 a 6 mesiaci. Vtedy potrebuje viac mlieka a castejsie prikladat a mlieko sa tvori len kojenim. Cim viac kojis, tym viac sa tvori. Velmi dolezite su vraj nocne kojenia. Ja by som na tvojom mieste skusila pred podanim umeleho mlieka kojenie. Hlavne ak maly este neodmieta prsnik. Lebo zvycajne ak je zvyknuty na flasku, kde nemusi sat a nejak sa usilovat, tak zacne odmietat prsnik. 😖

aaddeell
20. jún 2011

viete mi poradit? jeden prsnik mam dohryzeny a velmi ma to boli ked kojim, stalo sa nam to zlym prikladanim, mam sa radsej odsavat a kojit iba z toho co ma neboli? alebo to mam vydrzat? mate nejaku dobru radu na rychle zahojenie? dakujem 😉

hedka17
20. jún 2011

@aaddeell ahoj ja by som ti poradila naplaste compresses multimam http://www.mojalekaren.sk/multi-mam-compresses-... fakt rychlo zaberaju,ja na ne nedam doputit, pomohli v tom najhorsom 😵 😵

aaddeell
20. jún 2011

@hedka17 dakujem za radu a ako rychlo to zabralo?

hedka17
20. jún 2011

@aaddeellhned behom chvile pocitis ulavu, mne sa to stalo rano a vecer uz boli v celku ok. Naozaj rychlo zaberaju

kakakina
20. jún 2011

@aaddeell ,skus bepanthen mast,mne pomohol za jednu noc a je cenovo dostupnejsi!Len pred kojenim si ho umy,a po nakojeni znova namast!

aaddeell
21. jún 2011

@hedka17 @kakakina dakujem za rady skusam vsetko mozne tak som zvedava co zaberie 😉 ale urcite sa nevzdam a kojit budem 🙂

elsanka
21. jún 2011

@aaddeell ja som bola u dojcenskej poradkyni, ta mi na toto poradila ine techniky kojenia. Jednou je dat si dieta v kresle pod pazuchu, tak aby malo nohy smerujuce k tvojmu chrbatu a trcala mu len hlavina, ktoru si k sebe pritisnes, druhou je kojenie v lahu (super v noci) oddychnes si, no a tretie, neviem ci ho dost vysvetlim...prekrizis si nohy a malinkeho si posadis pred seba na stehno ( neboj sa, chrbticu mu neskryvis), no a pritlacis si ho spredu na prsnik, ty vsak musis sediet pohodlne aby si vydrzala a hlavne aby Ti dieta tahalo bradavku rovnomerne. Ide o to aby sa polohy tahu menili a tym aj tlak na bradavku nebol vzdy na tom istom mieste a aby sa ti mohla rychle zahojit. Medzitym je dobry ten Bephanten no a super je aj odvar z repika, ktorym si bradavku s tamponom umyjes.To iste pomaha aj babatkam na zaparenu a vystipanu ritku, je to super.....Inak ja mam ten isty problem stale a okrem toho co som napisala, moj maly si zvykol aj na papanie cez chranic bradavky, su rozne v lekarni, pozri a uvidis.... lebo ked to boli velmi a nebodaj krvaca, treba rychlu a hlavne okamzitu pomoc!!!

alena24
21. jún 2011

@paula1234 Miska, ja mam pocit ze ti nasi Admkovia su rovnaky. Nas tiez doobeda este pekne zaspinka v kociku a potom dava mikrospanky niekedy skoro az do kupania. Koliky nam sice ustupuju ale miestami su, vcera sme mali trosku krizu asi pol hodinu ale ukludnil sa na prsniku. Vdaka bohu ze kojim bo inak sa nevie vobec ukludnit. Co je ale najhorsie, vobec mi nechce dudlik, uz som toho tolko skusala ale vooooobec nic nezabera. Mame doma asi 20 cumlikov a ani jeden nechce. Juuuuj uz dokonca aj moja mama skusala med comu som nebola moc nadsena ale dudlovat moje bradavku tiez nie je ziadna vyhra obzvlast ked ich cucka dost casto. Ked sa mu ale podari chytit dudlik pekne sa ukludni a zaspi, ale potom zas pride kriza ked mu vypadne, to sa uplne preberie a som na zaciatku. 🙄
Ale hlavne je ze je zdravucky a uplne milujem tu jeho naladu rano lebo ked ho prebalujem, to mi rozprava a rehoce sa, moj maly chrustik. Vcera som ho tiez vazila, uz ma 5kg tak uz mam aj co nosit. 😀

alena24
21. jún 2011

baby ak mate nejake `zlepsovaky` na naucenie babatka na cumlik, sem s nimi. Budem len rada. 😅

kakajka
22. jún 2011

@alena24 skusat, skusat, skusat 😅 niekedy zaberie az desiaty druh, takze okrem toho, ze mu ho treba stale davat, treba skusat aj rozne tvary, drzim palce 🙂 😉

nenullienka
22. jún 2011

Ahojte dievčatá. Dávate už detičky na bruško, my to voláme "pásť barančeky". Matej už bude mať mesiac a mama mi vraví aby som ho už dávala. Už keď ho mám na rukách aby si odgrgol krásne drží chvíľku hlavičku. Nie je to skoro??????