Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@alena24 no co uz moja Adam je len Adam, 😀 ale nie, ved budme radi, ze su taki aki su, podla mna je to super, nas maly dnes zasa spanku nedal, hodil 2 10 minutove mikrospanky, doobeda, potom cez obed 2x v kociku po pol hodke a teraz o pol tretej zaspal a este buva v kocariku na balkone, takze dospava, no a ked sa napapme pojdeme vonka tak na hodku a pol, ale som rada, ze v noci budvka, aj ked sa napapa ma niekedy problem zabuvkat, ale potom zabuvka a je fajn, ten den mi ani nevadi, ked moc nespi, v noci to radsej dozenie) 🙂 .
@nenullienka ja som tiez skusala, ked mal Adamko mesiacik a skusame aj teraz, unavi ho to, je vzdy cerveny ako rak, ale hlavicku na brusku este nezdvihne, len ju tak nadhodi trosku a posunie na inu stranu, ale ked je na ruckach, tak ro sa mu dari, mixuje nou jedna radost, musime davat pozor) 😵
@nenullienka nam to doktor radil uz pri prvej navsteve, ze na brusko aj kazdy den na par minut. Mala ma mesiac a hlavku uz dvihne. My to volame past koniky. Vy mate baranceky 😀
@aaddeell Mne praveze odsavanie pred kazdym kojenim dost ponatahovalo kozicku okolo bradaviek a potom ma to pri kojeni ked sa mala prisavala neskutocne bolelo. Zo zaciatku som tiez pouzivala chranice z Aventu a to mozem len a len odporucit aspon kym sa ti bradavka nezahoji, potom opat mozes prest na kojenie len z bradaviek. A po kazdom kojeni si bradavky natieram mastickou z Aventu, je sice drahsia ale pred kojenim sa vobec nemusi umyvat, babatku neskodi a teraz uz nemam ziadny problem. V pohode kojim bez chranicov a bez bolesti...aj ked mliecka mam uz menej a musime dokrmovat, kedze mojej hladoske to nestaci 🙂
@sisi0211 Daju sa kupit specialne cumliky z Aventu, pri ktorych musi babatko sat podobne ako z prsnika a tak sa da kombinovat kojenie s dokrmovanim z flasky. Tak to robime my a zatial problem nemame 😉 Zacala som dokrmovat, ked mi mala pytala papat kazdu hodinu a ja som vzdy mala len trosku mliecka....uz som to psychicky nezvladala, spavala som len 2 hodky denne ......aj ked je mi jasne, ze takto postupne o mliecko pridem, ale podla mna su najdolezitejsie prve tyzdne po porode a tie sme zvladli. Mna napr. mama kojila len 2 tyzdne a som zdrava a nemam ani ziadne alergie...
@alena24 Moja mala tiez cumlik velmi nechcela a vzdy ho najskor odmieta ale ked jej po nom poklepkam par sekund prstom tak ho zaregistruje a zacne si dudkat, ked jej vypadne, tak to urobim opat a zase chvilku dudka.... ja mam len 1 cumlik z Aventu, vraj ukludnujuci 😉
Ja som tusim sama reklama na Avent, ked teraz po sebe citam tie prispevky 😀 ale ja mam od nich vsetko, flasky, cumliky, odsavacku, sterilizator...atd. a som nadmieru spokojna 🙂
@alena24 ahoj. my sme mali dudliky od Tommee Tippee, tak specialne aby mal pusku ako pri kojeni. Vobec ich nevedel udrzat a skor mu prekazali. Tak som kupila na skusku jeden cumlik v lekarni - MAM start pre deti od 0 az 2 mesiace... Hned prvy den s nim kraaasne zaspal. Teraz to uz nie je take slavne ale zaspava s dudlikom a ked ho uz nechce ho vypluva a spinka bez neho...
@honeybunny81 vy uz hlavicku zdvihate v pohode na brusku bez problemov? Nejako zavcasu v mesiaci nie? My mame 7 tyzdnov dnes a este mu to je tazke, ako po boji ju zdvihne, ale nie tak, ze dame na brusko a supe je hore...) 😀 😵
@mipolka jej moja, som ta videla asi pred dvomi tyznami ako si isla od Jurneckovej/my sme akurat vchadzali k Svrbikovej/ 😉 ako sa inak mate? malinka pekne pribera? cim dokrmujete?
My sme chodili na poradne kazdy tyzden ale teraz nam povedala ze staci o dva tyzdne prist. Mam pocit ze tam chodim ako na klavir a to mi ho vlastne len odvazi /vahu mam aj doma tak pre mna ziadne prekvapko 😀 . Cumlikov mam doma uz asi 20ks a to skoro vsetky znacky od Aventu az po MAM a ani jeden nechce, uz som skusala nan nakvapkat aj trosku SAB Simplexu ale to zabralo len na chvilku a dokonca mamina otestovala bez mojho vedomia aj med a dokonca ani ten nezabral. Mam doma antidudlikove babatko 😅 Ale skusat budem este, bo verim ze raz sa mi podari naucit ho na cumlik 😀
@paula1234 no hej aj my sme sa cudovali, ale dviha ju. Ale myslim ze to je tym misulik ze nasa sa uz pevna a velka narodila a je fakt ze som ju davala na brusko od zaciatku na par minutiek tak sa potrapila. 😀
@zabkatt ja som si veľa čítala či dudlíka no alebo nie, ja malú na dudlík učím. Môj synovec má 3,5 roka dudlík mu nedávali, tak si našiel palček, teraz ho to už rok nevedia odnaučiť, má ho úplne vycumlaný. Zatiaľ čo všetci kamoši, čo naučili deti na dudlík, tak sa dudky stratili a bol pokoj.
A ešte u nás dudlík pomáha, keď malá by ešte dudlala bradavku ale naprázno, lebo chce spať. Dám jej dudlík, a zaspí okamžite, nedudká ani 5 min, potom vypluje.
A ešte jeden argumet, ak dám malú povarovať niekomu (bude to u mňa potrebné, lebo popri materskej mám prácu na doma, ktorá nepočká) tak ako Sofi ukludnia, keď oni jej prso dať nemôžu?
Takže mne to stále vychádza v prospech cumlíka.
@alena24 Zlepšovák mám, dúfam, že ma neukamenujú ostatné - dám jej na cumlík kvapku Sabsimplexu, malú to zaujme, že to má aspoň nejakú chuť (Keďže ostatní to dávajú aj 15 kv do každého kŕmenia, tak 3-4 kvapky za deň určite nič neurobia) a nekazí to zuby. Takto som ju na dudku naučila, teraz už nedávam nič, ale musím jej ho chvíľku podržať v ústach potom drží pekne sama.
Tie cumle treba naozaj skúšať, veľa mamín chváli MaM cumle, ja som nakúpila Avent, moc ich nechce, ale u nás zabrali tie klasické komunistické okrúhle čo hrkajú. A stoja tak štvrtinu toho čo aventácke
@alena24 Fakt? Ja som si nevsimla, si mala na mna zakricat 😉 My sme tam vtedy chodili kazdy den, kedze nemam doma vahy na vazenie babatka, tak sme malu vazili pred a po kojeni aby sme vedeli kolko spapa. Ked sme isli z nemocnice tak mala iba 2470 g, ale chvalabohu jest jej chuti od zaciatku 🙂 uz bude mat coskoro mesiac a vcera uz mala o kilo viac, tak sa tesim 🙂 Najblizsie sa tiez ideme ukazat az o dva tyzdne. Doktorka nam predpisuje Nutrilon proti grckaniu, mala sa mi totiz par krat tak nahltala mliecka z prsnika, ze to potom vsetko vyvratila, ale ked jej davam ten Nutrilon, problem s grckanim nemame. Mne tiez ten cumel mala casto vypluva ale nejak to neriesim, pripisujem to tomu, ze je pre nu tazky a ked na chvilku prestane cumlat hned jej vypadne ale chytit ho po chvilke chyti vzdy...asi fakt treba len skusat a casom si zvyknu drobci nasi 🙂 A inak ste zdravi? Do Teplic asi kocikovat nechodis, vsak? Zeby sme si obcas zakocikovali spolu 😉
Dnesna noc bola hroznaaaa 😢
Moja mala doteraz nikdy nemala problem spat v noci, vstavala 2x-3x na papanie a potom hned spala a teraz? ☹ Vobec, ale vobec sme nespali s priatelom. V kuse sme sa pri nej striedali, lebo zaspala na 5-10 min a bola hore a plakala. A to bola napapana, vykakana, vypiskana, prebalena, ritku sme jej hojdali a nosili, no proste nechapem. Mate nejaky tip? Neda sa ani to povedat, ze by cely den chraptosila a preto by v noci bdela.... 😖
@sisi0211
moze to byt kolikou, alebo nas maly zvykne horsie spinkat, ked mu este treba odrgnut po papani.kludne jej mohlo byt tazko od zaludka.alebo ju mohlo brusenko boliet, zastavene prdiky a nemohla sa vykakat...skuste s nou vtedy cvicit nozickami,alebo si ju daj k sebe lazkat na brusko.mojmu malemu som uz takto dvakrat pomohla....
Ahojte maminy.ak dovolite,pridam sa k vam.oficialne sme mali termin zac. maja ale prisli sme na svet o par dni skor. Riesite tu ale podobne problemy ako my,tak sem tam medzi vas zavitam ak mozem...
@sisi0211 ja som tiez zo zaciatku bola v tom,ze kolika je len to ze nemoze kakat a prdkat.Davam si pozor na to co jem a aj tak mame zopar takych kolikovych zachvatov za sebou:( Suvisi to asi aj s bolenim bruska ale je to staly plac,ktory sa neda utisit, proste treba len miminko tulit a snazit sa aby plakalo najmenej.
Ale kludne to mohla byt aj ta zaha...
@elsanka dakujem za rady, ja kojim tak ako si napisala ze dieta mam pod pazuchou tak som sa to naucila v nemocnici a vyhovuje nam to najviac, dnes som si kupila klobucik yna kojenie tak to skusim 😉
@nenullienka ja davam maleho na brusko od nemocnice, mame problem s grgnutim a tam mi to poradil detsky lekar aj sestricky a vzdy si krasne grgne a paci sa mu to, davam ho tak cca 2 x za den na 2-3 minutky aj detska lekarka mi to odporucila a drobec ma taku silu v nohach ze sa posuva dopredu 🙂
@mipolka malinka je sikulka 😉 my sme tiez v porodnici schudli a este potom aj doma tak som bola z toho dost zdeprimovana a to mi uz doktorka hovorila aby som dokrmovala. Tak som sa nahnevala a kupila som si vahu aby som videla kolko maly odo mna vypije a zatial sa nam s kojenim celkom dari, klop klop 😀 Maly je uz teraz riadny macko a som rada ze mu chuti papat. V Tepliciach sme este kocikovat neboli ale urcite sa chystame len maly sa niekedy aj v kociku prebudi a dozaduje sa kojenia tak neviem ci nebudem pri kazdej lavicke alebo kaviarni stat a kojit 😅 Inak sme zdravi a drobec nam robi radost. A malinka ako spinkava? V kociku sa nebudi? Nas mava este obcas koliky ale uz mu to chvala bohu prestava bo to obcas bolo riadne psycho.
@elienka dakujem moc za radu, Sab Simplex sme ale uz skusali, maly to pooblizoval a dudlik vyplul 🙄 asi sa budem musiet zmierit s tym ze dudlik mu nenanutim alebo mozno casom pride na to ze je to dobra vec 😅 Inak co sa tyka dudlika, uplne s tebou suhlasim. Ja som tiez najskor bola proti ale potom ked pride realita tak vidim ze by bolo lepsie keby ho maly ma, hlavne kvoli tomu ze ho to ukludni aj ked ja tam nebudem alebo si aspon palcek necumle.
Ahojte,
chcem sa spytat vas, ktore zapasite s kolikami (a ktore kojite), ci sa obmedzujete nejakym sposobom v strave a ak ano, tak co vsetko nepapate, alebo ak je toho vela, tak co iba papate.
Mne lekarka predpisala pre malu SAB simplex. Pomaha vam? Co to vlasne je, ak mate infosky, z toho pribaloveho letaku som somar ☹ nemoze to dietatku skodit?
A ak ma dieta koliky, tak su to pravidelne, t.j. kazdy den, alebo niektory den ano, niektory nie???
Zufala majovka 😎
Kocky, prosim o nazory;
1.prepichnut uska teraz ci neskor?
2.ockovat proti rotavirom, ano ci nie?
Dakujem 😎
@sisi0211 našťastie koliky nemávame, nepapám kapustu, kel, strukoviny, čerešne, nepijem bublinkové, no proste podľa toho čo viem že bolí z toho brucho mňa, tak to nejem. Ale možno mám len šťastie, každý má iné trávenie, snáď baby poradia lepšie. Ak ti doktorka dala tie lieky, tak určite nemôžu uškodiť, ale tiež na každého niečo iné zaberá. Určite vyskúšaj a uvidíš. A hlavu hore, polepší sa vám to, uvidíš, skús byť čo najviac v kľude, bábino to všetko vníma. Držím palčeky nech je lepšie🙂
@honeybunny81 ahoj.
1.ušká podľa mňa čím skôr, my sme prvorodenej dali hneď v pôrodnici 🙂
2. rotavírusy ani ja sa neviem rozhodnúť, skôr som naklonená že nie, ale tiež by ma zaujímalo čo si myslia ostatné kočky
Ahojte dievčence. Chcem sa poradiť. Ja už nekojím nemala som a ani nemá mliečko ☹ ☹ ☹ ☹ Malého kŕmim Nutrilonom AR 1 (lebo mi grckal) a on mi už vypije od 120 do 150ml. A to má mesiac. Nie je to veľa??? A zjedol by aj viac, ale ja sa bojím mu dať. Riešime to čajíkom 😅 😅 😅 😅 😅, ktorý mu dám asi po hodinke. Nemáte info o Nutrilone extra vraj je sýtejší????

@nenullienka ahoj, ja davam na brusko, ked Lujza nespi, troska ju to aj unavi 😉 vsak skus, uvidis, ako dlho sa mu to bude pacit, urcite mu tym neublizis. pokial viem, deti si tym cvicia svaly na krku, chrbte, co im neskor pomoze otacat sa a podobne...