icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

macka381
7. júl 2011

@veronikam neboj sa, môj ma sice o tri tyzne menej ako tvoj, a tiež si hračku chytí do ruky len ked mu ju podám, troška si zahrká a potom ju pustí, takže len s pomocou niekoho...asi majú ešte deťúrence čas. To zase ja rozmyslam nad tým, že malý mi začal sám pri pasení koníkov dvíhať pekne hlavičku, ale teraz ked pasie, tak si ju len troška podvihuje, akosi sa mu nechce. Ale je pravda, že ho zabáúam dávať na bruško, tak asi zlenivel. Na druhe strane, dneska začal sám od seba dvíhať hlavičku, ked si ležkal na chrbátiku, takže asi mu to viacej takto vyhovuje takto..

paula1234
7. júl 2011

@macka381
@weronika187 babulky hlevne neporovnavajme, kazde dietatko je ine, nas Adamko pred tyzdnom ledva dvihol hlavicku na brusku a teraz si je pekne dvihne sam, sice ju este ndrzi, ale dvihne a ked ho mam na ruckach tak ho trasie ako opiteho, maju cas do 3 mesiacikov, niektore to zvladnu same az v 4 mesiackoch, tak sa zbytocne nestresujme..))) 😉 😵

elsanka
8. júl 2011

Ahojte, opäť po dlhom čase tu...človek to ani nestíha. Čítam, že naozaj riešite problémy, ktoré trápia asi nás všetky.Náš malý Matúško má dva mesiace, stále ho kojím a zdá sa, že nie zle. Boli sme na poradni a má 63 cm a 5850g. Za mesiac pribral 1,2kg, čo je celkom dosť. Od narodenia nás však trápia hlieny , ale nie v nose ale v nosohltane. Stále chrapčí, dusí sa tým a niekedy nekľudne spí. Budí ho to. Dr. mi povedala, že dýchanie má čisté. Dávala som mu Sinupret,ale nepomáhalo, zatiaľ nám dala Pamykon kvapky do nosa a po výsledkoch odberu z hrdielka uvidíme ako ďalej. Okrem toho má už dosť veľkú pupočnú herniu, mal koliky, hned ako sa narodil´, tak sa mu blanka rozišla. Ostáva len vydržať, vraj do roka by sa to mohlo zavrieť.
Čo sa týka menzesu, ja som ho mala po 4 týždňoch od pôrodu, no a tento týždeň sa mi vrátil v slabšej verzii. Čo už, Asi nám tie "vložky prirastú k srdcu"......Prajem pekný deň...

alena24
9. júl 2011

@paula1234 ahoj Miska, malemu presli koliky asi same od seba lebo uz mu vobec nic nedavam. Pekne prdka sam a aj kaka. Kaka kazdy den. A sa musim pochvalit, od pondelka davam maleho spavat na brusko a krasne mi spinka aj cez den, vzdy je maximalne hore 1.5 hodiny. Predtym sa mi stavalo ze aj zaspal ale o 5-15 min sa ako keby zlakol a bol hore a teraz aj ked sa preberie tak vidi len hracku ktoru ma v rohu kocika a spinka dalej. Pekne takto fungujeme a mam z toho strasnu radost bo aj sopliky mu takto pekne idu von /som ani neverila ze ma tolko susnikov v nosiku/ a aj prdka krasne. Je to tiez super na spevnenie chrbtice a drzanie hlavicky. Takze len odporucam 😉

evka3887
9. júl 2011

@elsanka nevracia sa mu mliecko ked tak chrapciii ? my mame dva a pol mesiaca ale prve dva mesiace koliky , to pravidelne od 8-mej vecera do 3-tej rana..kto nezazije nepochopi....:(( a teraz mame tiez problemy so zahlienenim...maly nechce spat na chrbatiku , vkuse cikutka a bud na rukach alebo na brusku , inaq nezaspi...stava sa mu ze zvrackaa ked sa napapa pocut chrcanie a hvizdanie..pediatricka nas poslala gastro aby mu tam urobili USG , tak preto sa pytam..lebo u nas to zacalo podobne...vraj to mizne okolo 4-6mesiaca...

paula1234
9. júl 2011

@alena24 ahoj, no nechcem to zarieknut, ale aj u nas ustupuju, kakame sami kazdy druhy den a este mu aj pomaham, ale uz je to lepsie, buvkame tak po pol hodinke-hodinke a raz za den aj 2 hodinky a v noci sa budinkame raz, trva to asi tyzden, napapme sa a buvkame tak do siestej-siedmej-osmej, zalezi o kolkej sa v noci zobudime na papanie..))) 😉 , ale kazde dietatko je ine, ale je to oki a tie niektore dni ani nepocitam, kazdy ma raz zlu naladu) 🙂 , tak sa drzkajte, hlavne zdravicko a pusinku ..))) 😵

alena24
10. júl 2011

@paula1234 super sprava Miska 🙂 Adamko je sikulka a verim ze koliky su uz zazehnane a nevratia sa vam 🙂 My akurat spinkame uz tretiu hodinu, od rana sa budi len na papanie a potom je max pol hodinku hore co blaboce a hrame sa a potom hned spinka 🙂 moj maly chrustik 😀 v noci tiez perfektne spinkal, 9 hodin vkuse, som normalne nechapala 😎 vcera ale spinkal horsie bo mu bolo teplo a nemohol sa ulozit, ale dnes sme zmenili prostredie a hned je to lepsie. Miska, iozaj, uz si bola na endokrinologii? ako si dopadla?

paula1234
11. júl 2011

@alena24 ahoj moja, ano uz som bola, vysledky vporiadku, vsetko oki, sono mi nerobila, lebo som este vtedy kojila, kontrolu mam v decembri a aj sono stitnej, ale verim, ze vsetko bude oki) 😵 Ozaj Alenka uz som ti to pisala, mate fotku Adamka z Trencianskych novin ked sa narodil? Lebo ja ju mam) 😉 . Inak my sme tuto noc tiez tahali 7 hodin vkuse, napapli a spinkali do siedmej a teraz drieme nase bubatko, ale on vzdy rano pospi len pol hodku a potom cez obed si pobuva, ale pohodka nestazujem si, sme domka aj s Vilkom, ten este spinka a je mi veselsie, minuly tyzden mal manzel dovolenku a potom ma od 15.augusta az do konca, je veselo, no a maly ide v nedelu do Tabora na tyzden, to fakt neviem ako zvladnem, bude mi neskutocne smuuuutno) 😵

elsanka
13. júl 2011

@evka3887 ahoj... no my sme boli u pediatricky a ta mu zobrala stery z hrdla, no predstav si, ze isla na dva tyzdne na dovolenku takze vysledok nemame, esteze som si vypytala Pamykon, lokalne antibiotikum a snad to pomaly zabera. Hlieny ma stale ale ovela redsie, sem tam ich vygrcka alebo vykaka. Mali sme koliky len co sme sa vratili z nemocnice ale do troch tyzdnov nam presli, teraz , teda okrem tych hlienov sme v pohode....

mipolka
18. júl 2011

@alena24 Ahojky, ako sa mate??? uz som tu davno nebola, tak strasne mi cas leti...mam pocit,ze sa rano zobudim a uz je vecer 😀 To je super ze stale plne kojis, len tak dalej 😉 ja som mliecka sice mala zo zaciatku dost vela, prsia naliate ako Pamela Anderson 😀 ale uz zleniveli, kedze nekojim pravidelne. Som z toho trochu smutna a par krat som sa pokusala este plne rozkojit, ale mala ma z neho hnacku ako hrom a ziadny rezim, len ju pletiem chudatko, tak som to vzdy vzdala. Moja princezna sa rada kocikuje, bud v nom spinka alebo ma otvorene ocka, dudlikuje a len tak sa pozera do neznama, asi rozmysla 🙂 Ona je strasne dobrucke babo, place len ked je hladna, alebo ju brusko zaboli. Dokonca sa aj rada kupe, ja jej pri kazdom prebalovani umyvam ritku pod tockou, tak si asi uz zvykla na vodu 🙂 A moze byt s hocikym, vobec neplace 🙂 V noci mi uz vydrzi aj 7 hod. nepapat a spinka, no anjelik 🙂

A vy ako sa teraz mate? co mate nove???

macka381
19. júl 2011

@paula1234 Ahoj MIška, začala si dávat tie probiotiká Infant dophilus?? Lebo nám po nasadení asi po týždni prešli, pekne si kaká každý deň, niekedy aj dva krát, čo som hrozne rada. Inak hrozne prdí asi z toho Nutrilonu. Dávam mu teraz cez den feniklový čajík, taký slabý a kaká mi z toho na zeleno, tak už len čakám kedy bude mať tri mesiace a bude piť iný čajík, lebo mi v lekárni poradili taký detský do 3 mesiacov, len mi vyplúva. Ozaj ešte ma napadlo, ja som malému kúpila nové flaše na mliečko aj čajík, značku AVent, myslim že sú to jedny z najlepšich protikolikových fliaš. Takže ak vás trápia koliky, skús zmeniť fľaše, lebo z tých zn.Nuk len logal vzduch a mlieko mu tieklo po brade.

paula1234
19. júl 2011

@macka381 ahoj, ano zacala som davat, myslim, ze zabrali, Adamko kaka skoro kazdy den a tiez niekedy aj dvakrat a niekedy raz, ale hlavne je, ze sam, my pouzivame tiez antikolikove flasky od MAM a este jedny, takze to je oki a chystam sa ich pouzivat az do 6 mesiacov) cajik pijeme od HIPP kamilkovy s fenikolovym napoly a teraz od 2.mesiaca je mix- aniz, fenykel a kamilka, vypijeme tak 100 ml za den a este stale davame Saab simplex, je to oki, uz sa nam blizia 3 mesiaciky, takze si myslim, ze sme na tom oki, je to nas pokladik! 😵 Tak sa drzkajte aj vy a zasa sa ozvite) 😉

vemako
20. júl 2011

Ahojte kocky tak mi mame za sebou nase prve ockovanie,Vaneska to zvladla super,aj ked plackala,ale je to dost pre tie deticky,najprv jej zobrali krv,potom dve inj. do noziciek a potom este do ust proti rotavirusom,ale to jej chutilo 😉 . @paula1234 aj mi davame probiotika,ale Bio Gaja a tiez si myslim ze nam zabrali,aj ked mi kaka aj tri krat za den,ale bolievalo ju brusko tak ,tak preto ich davame,cajiky zatial nedavame,kedze plne kojim,len ked je velmi horuco,tak jej dam len par lyziciek.Tak sa drzte maminy aj babatka.Pekny den prajem 🙂

macka381
20. júl 2011

@paula1234 ten čajík mix (aníz, fenykel,kamilka), to si sama nejaké pripravuješ, či sa dá kúpiť taký v lekárni??
Miška a už malý Adamko dvíha hlavičku sám, ako si ju drží. Ja mám pocit, že náš bambuliak zlenivel v pasení koníkov, dvíha ju pomaličky, hore si ju neudrží, a ked udrží iba chvíločku, no neviem či máme ešte čas v 9. týždňoch alebo už by ju mal pekne držať hore nejakú chvílku??

paula1234
20. júl 2011

@macka381 netrap sa nas Adamusko bude mat 11 tyzdnov a sam to zacal robit asi pred tyzdnom a pol, aj to su dni ked ju zdvihne krasne sam a dni ked len do polky a jedkuje sa, podla toho aku ma naladu takze pohodicka) pozerala som a Vilusko starsi to zacal krasne robit az ked mal 3 a pol mesiaca, tak klud, kazde babuliatko je ine) 😵 Cajik si kupujem v Tescu alebo DM-ke je to znacka HIPP) 😉

macka381
20. júl 2011

@paula1234 ok, ja len tak, asi ho mooc pozorujem. A ten čajík HIPP ja kupujem iba ten feniklový, musím sa opýtať v lekárni alebo skočiť do DM a kúpiť mu už iný, nech ma trocha zmenu.

Babulky, chcem sa opýtať, rozhodli ste sa niektorá isť na dovolenku k moru s malým bábom. My ideme za 3 týždne do Chorvátska autom, ale stále rozmyšlam čo nás tam čaká. Nechcem chodiť s malým na priame slnko, jedine bud skoro ráno alebo neskoro večer troška k moru, ked už slniečko nepáli, ale aj tak mam z toho zmiešané pocity...

weronika187
20. júl 2011

@macka381 @paula1234 ahojte, chcem sa spytat, ci tie probiotika Infant dophilus vam predpisala dr.? Lebo aj my mame strasne koliky, chrustika velmi bolieva brusko, ma az krce ☹ Dr. mu predpisala SAB Simplex kvapky, tie celkom zabrali, ale pred tyzdnom kazala vysadit kvapky... No posledne dni je to tu spat a chrustik ma veeelky problem sa vykakat a to som mu ich naspat nasadila... Ako citam, tak vam pomohli, tak by sme aj my vyskusali...

alena24
20. júl 2011

@mipolka ahoj moja, tak to je mala aka zlata princeznicka 😉 nas bol na zaciatku trosku certik kvoli tym kolikam ale teraz je to uz ok a sme bez kolik uz peknych par tyzdnov. Drobec poriadne rastie, teraz ma cosi cez 6kg a do 62-ky ho uz neobleciem. Stale sa rehoce, hra sa s hrackami, pekne drzi hlavicku, dnes sa mi dokonca na rukach postavil v kociku /spava na brusku/. V noci spi tiez tak 6-7 hodin vkuse takze super sa vyspim. Cez den je to menej ale tiez celkom fajn, obycajne spi tak 3-4 krat po 2-3 hodinky. Zalezi od pocasia 😉 Inak v nedelu mame v Tepliciach krst tak to bude premiera pre Adamka v Tepliciach 😉 Moc do Teplic teraz nechodime lebo svagrina asvokrovci ktory v Tepliciach byvaju travia vela casu tu a ja nechcem Adamka moc miast bo ma uz svoj rezim a ked ho nejak narusim tak spinka horsie.
Z kojenia si nic nerob, hlavne je ze je malinka zdrava a spokojna. Ja som mala na zaciatku hrozne stresy ze nemam mlieko a ze ho nemam dost...Potom som to ale prestala uplne riesit a kojim dodnes 😀

macka381
20. júl 2011

@weronika187 no mne ich odporučila detská lekárka (nie sú na predpis a môžu ich brať detičky od veku 0 až do 6 roku, potom sú už pre dospelých myslim..). Vraj ich táto lekárka posiela svojej dcére do Ameriky, lebo tam stoja 3-krát toľko. Tiež mi dr.povedala, že určite ked ich malému nasadím, tak mu skôr pomôžem ako ublížim. Takže po týždni papkania v mliečku, sa mu pekne upravila stolica a kaká každý deň, takže rozhodne odporúčam. Skús sa opýtať svojho dr. na to alebo poprípade v lekárni.

paula1234
21. júl 2011

@alena24 krasne krstiny, prajeme, my mame az 15.10., lebo sme cakali kym bude mat bracho babatko, tak ich spravime spolu..))), inak tak to ti zavidim, ze tvoj Adamko tak vela buva, nas tak rano pol hodku, potom ak ideme kocarom tak 2 hodky a pobede asi hodinku a pol a ak prsi tak doma po pol max.tristvrte hodinkach, v noci oki, ale cez den, ufff) , ja ho na brusko nechcem davat buvat, neviem, nemam s tym dobre skusenosti, uz ked sa bude sam pretacat, tak nech sa paci, ale takto nie) 😉 A tvoj Adamko si pekne chyti sam hracky do rucky, lebo nas sa hrajka, ale s nami aj do hrazdicky sa snazi udierat, a rozprava sa s nimi, ale sam si ich este nechyti, ))) 😵

macka381
23. júl 2011

@paula1234 neboj, začne si chytať hračky. Ten náš ich začal chytať až pred dňami, nielen do nich brnká, ale už sa snaží aj chytiť hlavne také čo sa lahunké a zavesené na hrazdičke.

Maminky chcem sa opýtať na Váš názor. Nášmu malému Lukáškovi od narodenia zabieha ľavé očko. Detská doktorka mi povedala, že to sa do tretieho mesiaca upraví. Na internete som čítala, že u takýchto detičiek je to normálne až do veku pol roka, tak si vyberte vlastnú verziu... TAk fakt neviem...ako sú na tom vaše detičky??? Aké máte skúsenosti??

velvet26
23. júl 2011

@weronika187 skus Infacol, nasej malej velmi pomohol

weronika187
23. júl 2011

@macka381 @velvet26 dakujem 😉 Dufam, ze aj nasmu chrustikovi zaberu, lebo niekedy je to fakt hroza ako ho boli brusko...az krce ma chudatko male ☹

paula1234
23. júl 2011

@macka381 ved to je v pohodke, on si brnka po nich aj sa ich snazi chytit, len ma este zatate pasticky viacej, takze sa mu nedari, ale aj Vilko taky bol, no a uz sme ho dali aj dvakrat sediet medzi podusky, tak aky bol happy, rehotal sa a vykecaval nam, sme sa nasmiali, samozrejme, ze len na par minutiek, aby ho nebol chrbatik) 😉 , baby ja som este stale nemala menzes a kojit som prestala pred 2 tyzdnami) ☹
@velvet26 ja budem musiet asi toez vyskusat nieco ine, lebo uz bolo dobre a teraz asi 2 dni zasa pobolieva brusko a trapia prdky a to som si uz myslela, ze je vsetko zazhnane) ☹

velvet26
23. júl 2011

@weronika187
@paula1234 verim, ze vam ten infacol pomoze 😉 , nasa sa tak rano trapievala s kakanim, niekedy az tri hodinky, krochkala kym sa vykakala, davala som jej jednu kvapku asi tak tyzden pred vecernym papanim...babatkam bude aj chutit, ma pomarancovu prichut...teraz uz malinka kaka a prdka tak, ze ani okom nemihne, uz ju brusko netrapi.. 🙂

paula1234
23. júl 2011

@velvet26 a kolko kvapiek toho infacolu jej davas, lebo mi sme ho davali pri kojeni a potom som presla na ten sab simplex, ale myslim, ze uz nezabera, chcem vyskusat nieco ine, vyskusame a uvidime) 😉

wvwvw
24. júl 2011

@paula1234 nam staci davat infacolu jednu kvapku pred vecernym papanim.zo zacaitku si poprdkaval a kakal v noci a teraz uz kedykolvek cez den ;) pytala som sa v lekarni,moze sa to uzivat dlhodobo...

macka381
24. júl 2011

@paula1234 Miška, ešte to vyskúšaj s tými probiotikami a neskúšala si aj Espoumisan. Lebo ja mu ho dávam malému 5-krát denne po 5 kvapiet a k tomu raz denne tie probiotika....inak tam je v tom príbalovom letáku písané,že sa to musí užívať dlhodobo a možno Adamko je zrovna ten prípad, že mu to hned nezabralo ako nášmu hneď po týždni. Neboj to prejde...
Čo sa týka toho menzesu, tak sa nelakaj mne to prišlo až po mesiaci a 3 dnoch tuším, ale to mi musela ho gynekologička vyvolať. Takže dva týždne je ok, neboj...

velvet26
24. júl 2011

@paula1234 ja som ten infacol davala len ten tyzden, ked mala mala najvacsie problemy s kakanim, no uz ich nema, ako dosiahla 6 tyzdnov veku, tak sa jej to upravilo, uz jej asi dozrel viac traviaci system, tak uz asi mesiac ho nedavam, zatial vsetko ok, chvalabohu, ale staci len ta jedna kvapka pred vecernym papanim, tusim tam pisu v letaku, ze sa mozu aj dve kvapky, tak skus mu davat dve, co to spravi..

paula1234
25. júl 2011

@wvwvw
@velvet26 oki babulky vyskusam mu dat dve kvapky pred vecernym papanim a inak nic, lebo uz mi z toho sibe, krasne sa mu to upravilo a od minuleho utorka je to zasa, vecer pekne zaspi o takej osmej a okolo druhej sa prebudi napapa a potom len tlaci zvyja sa a tak je to az do rana do siestej-siedmej), inak je dobrucky, keby ho to brusko netrapilo, tak je to zlatusik, a este si myslim, ze mame naliate dolne zubky, stale slinta a papa si rucky, sucha o dasienka 😒 )
@macka381 espumisan a aj saab simplex sme skusali a neviem, zo zaciatky vzdy oki a potom uz nic) ☹
@macka381 inak tie probiotika davam stale raz na vecer a ozik dnes rano sa zobudil pokakany) 😀