icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

velvet26
1. aug 2011

tak to mate veru fajn kazde styri hodky, ta nasa preto pyta castejsie, lebo zje menej a materske mlieko rychlejsie travi...ale som rada, ze kojim a pribera z mojho mlieka...a ty si nemala mliecko,ked nekojis? nerozbehlo sa ti?

mathildica168
1. aug 2011

@martuliena no dufam ze nebudeme taky pripad ako ty so synom, to by som fakt nerada. po kolkych mesiacoch ti prestal priberat a skoncili ste v nemocnici?
zatial mi malinka pribera, aj ked nie nejak moc, ale pribera....

macka381
2. aug 2011

@paula1234 ten Libenar sú kvapky pre celkom detičky, dajú sa používať od narodenia a sú voľne dostupné v lekárni. Mne ich dali v nemocnici, lebo malý hned po pôrode kýchal, tak od druhého dňa som mu musela dávať tieto kvapky, bolo to lepšie, ale aj tak cez deň kých aspoň 5 krát. Ked som sa na to pýtala ešte v pôrodnici detskej dr. tak mi povedala, že malý kýcha preto, lebo si čistí noštek, no neviem...

honeybunny81
2. aug 2011

@macka381 @paula1234 libenar je cisty fyziologicky roztok, tym ze je slany, cisti nostek, idealny na pouzitie s odsavackou. Neobsahuje to liecivo ako take. A hej kychaju lebo nie su zvyknute a cistia si tak nosteky.
@mathildica168
My tiez nosime 56 neboj, pokial dieta pribera a prospieva, vsetko je ok a to sa teda moja tanicka narodila velka ako macek!

macka381
2. aug 2011

@honeybunny81 to je zvláštne, že ešte nosíte číslo 56, koľko inak váži Tánička??? Je síce mladšia o týžden od nášho, ale len tak ma to zaujíma, lebo náš valibuk má tak akurát veci č.62 a má takmer 7 kg, strašne priberá z toho Nutrilonu...

honeybunny81
2. aug 2011

@macka381 fuha, no hej my sa kojime tak to ide pomalsie, teraz ma 4900g, ona v porodnici schudla dost ale teraz uz priberame tak je dobre. A preco si zacala dokrmovat, nebolo mliecko ci aj tebe niekto poradil ze velke deti treba prikrmovat? Lebo mne to hovorili v porodnici, doktor nas sa na tom pobavil.

weronika187
2. aug 2011

@velvet26 tak, tak, kopec veci 62 su mu uz male, niektore ma 68 a bodynka ani nehovorim... mam pocit, ze neustale premeriavam a vytriedujem... a taktiez bodynka su nam kratke - nezapneme medzi nohami a to iste aj s dupackami 😠

@mandy29 super, ze ta teplota klesla 😉 a to slintanie - asi to budu zubky 🙂 a s tym papkanim si nerob starosti, pokial pribera, alebo to dr. neriesi, tak by to malo byt oki.. ved ani nam nechuti jest, ked mame teplotu 😉 nas chrustik spapa tak max 180ml, ale aj to ako kedy, niekedy len 150 (my papame sunar)... vraj je to oki, ved ani my nejeme stale rovnake mnozstvo 😀 tak skore uzdravenie zelam 🙂

@macka381 to s tym cistenim nosteka som citala aj ja. Babatka niekedy kychaju preto, aby si vycistili nostek od prachu, bo v nasom brusku nic take nebolo 😉

@mathildica168 @honeybunny81 tisko zavidim, ze este nosite velkost 56 🙂 budte rady, ja by som to hned brala 😀 my sme niektore vecicky 56 ani nestihli obliect 😖

mandy29
2. aug 2011

@weronika187 ďakujem 🙂 už papá normálne, smeje sa hrá..už je to snáď ok...v piatok budú výsedky, dúfam že žiaden rotavírus ani iná pliaga :(

mathildica168
3. aug 2011

@weronika187 @honeybunny81 no je to fajn, ale uz pomaly prechadzame na 62-ky, su zatial trosku volnejsie, ale niektore 56-tky su uz male, zalezi od strihu a znacky, lebo kazdy ma to cislovanie ine. ale aspon sme trosku ponosili vsetky vecicky co sme nakupili 🙂
mam ale pocit, ze nasa karolinka tu je asi zo vsetkych svojich rovesnikov najdrobnejsia 🙂 minuly tyzden mala 4,40 kg.
este sa chcem spytat tie, co krmite svoje babatka z flasky, kolko to trva, kym sa babo napapka? to len tak informacne a na porovnanie. dik

macka381
3. aug 2011

@honeybunny81 hmm, tak to máš super, že iba materské mliečko dávaš. Ja som to mala asi takto: malý sa narodil s váhou ako tvoja Tánička. Mlieko v nemocnici mi nabehlo hned na druhý deň, čo bolo super. Malý papkal a papkal, len mu to nestačilo, lebo naše kŕmenie vyzeralo asi tak, že 40 min.sal z jedného prsníka, 401 min.z druhého prsníka, všetko mliečko vypil. Za hodinu si pýtal zase, len mliečka nebolo. TAk som bežala s kričiacim valibukom na novoredenecké odd. nech ho dokŕmia. Tam mi robili "orácie",že nie, že to mám stále skúšať, čiže ho prikladať a prikladať. TAk som vrátila na izbu a snažila som sa ho dojčiť, len čo som ho mohla dojčiť, ked mlieka nebolo a malý len reval a reval v kuse. Tak som znova bežala na novor.odd.že nič tam nemá, tak mi ho tam zobrali, dali mu vypiť asi 20 ml alebo neviem koľko a ked mi ho vrátili, takže znova revy. TAk som sa tam behala ako taký šašo, malý stále hladný. Najhoršie to bolo, že toto sme prežívali takmer každú noc. Stále hladný, mlieka extrémne málo, sústavné prikladanie vôbec nepomáhalo, malý sa len jedoval a jedoval. Doma som ho kojila len tri týždne a tri dni a musela som prestať, mlieko bolo zo dňa na deň málo, tak sme zostali čisto len na Nutrilone HA1, čim ho dokrmovali aj v nemocnici.

martuliena
3. aug 2011

@mathildica168 maly prestal priberat ked mal asi dva mesiace, podla mna je dolezite ked celu noc prespi, aby cez den jedla kazde tri hodiny a nie viac, lebo u nas sa potom aj cez den tie pauzy predlzovali az na 4 hod., teraz pri malej som z toho mala obavy, ale ona je cez den na prsniku obcas aj kazdu hodinu...

weronika187
3. aug 2011

@mandy29 tak to je super, ze maly je opat oki 🙂 drzim palce, nech su dobre vysledky, isto budu 😉

@mathildica168 nase napapkanie z flasky trva cca 20min, i ked teraz sme presli na "cumel c.2" - ten je od 2 mesiacov a z neho sa napapka za cca 9min (180ml sunaru) 🙂 ale nejako velmi sa mu tento "rychlejsi" cumel nepaci, najprv papka pekne, ale potom asi nestiha, lebo sa zacne hnevkat a plackat 😖

honeybunny81
3. aug 2011

@macka381 juuuuj tak to ste si ozaj uzili... 😢 no ja som mala mliecko az na 8.den... Mala chuda o hlade, ale roztahali sme to, hlavne s pomocou laktacnej poradkyne, ktoru som si uz v zufalstve drziac nutrilon v ruke zavolala. Vydrzali sme to a len sa kojime.
To ma mrzi, ze tvojmu malickemu to nestacilo, no ale hlavne ze rastiete a ste zdravi!!!! 😅 a tie stresy v porodnici to ti verim, to bol brutal...

macka381
3. aug 2011

@honeybunny81 no pôrod v pohode za tri hodiny som nevedela ani, že som rodila, ale to čo som užila s tými "brzdami" sestričkami na novorod.odd. tak to mám pomaly traumu na celý život. Najlepšie bolo, že ked som tam raz v noci zase v zúfalstve nabehla, tak mi sestrička hovorí toto: "milá mamička, nemyslite si, keď Vám dieťatko plače, to neznamená, že je zase hladné"...no to ma dožralo už totálne...tak ja tam idem, že malý hladný ako keby týždeň nejedol a ona mi toto povie...na to teda nikdy nezabudnem 😢

honeybunny81
4. aug 2011

Baby, zacali sa vasim detom uz menit ocka, ci este stale su take modre? Ja viem ze to trva aj pol roka, ja len tak informacne. Dik

velvet26
4. aug 2011

@honeybunny81 ma ich viacmenej stale rovnake tmavomodre..my mame s muzom tiez modre,ale svetlejsie, ona ma farbu oci rovnaku ako svokra...aj tvar...bude po nej.. 😀

alena24
4. aug 2011

@honeybunny81 nas maly ma svetlomodre a myslim ze mu take aj ostanu bo u nas skoro nikto nema hnede, same modre a obcas tiez zelene.

@macka381 inak matka s tym mliekom som to ja mala podobne, v porodnici som sa cosi aj naplakala bo tie novorodenecke sestricky su fakt kozy niektore. Maly bol prve dni ako med a potom to prislo, bradavky jak v ohni, mlieka malo a maly sa cosi naplakal. Mne mlieko prislo az doma nejak na 7mi den a tiez ho nebolobohvie ako vela, som cele dni travila s malym na prsniku bo dudlik odmietal a pokial nespal tak len plakal. Potom to ale prislo, prsia jak skaly a maly sa zakuckaval co nestihal. Hlavne je ale nestratit nervy a vobec sa ti ani necudujem, ja doteraz nechapem ze som to nejak zvladla aj ked som sa teda riadne naplakala. muz aj mama boli zo mna na prasky a nevedela som co s malym. Strasne nieco. Ale teraz je uz vsetko ok, chvalabohu a maly uz vobec neplace. Doteraz som ale strasne alergicka ked place a vyhybam sa situaciam kedy moze plakat aj na ukor ze ho rozmaznam. Uplne najhlavnejsie je ze su babatka zdrave a ze prospievaju ci uz su kojene alebo nie.
Inak baby maly si zacina cmulat a hryzt ruku 😒 hryzatko ani dudlik nechce ani keby co bolo. Vraj je to ok ale mne sa to akosi nepaci, robia to aj vase deti? Tiez sa mu tvori straaaaasne vela slin 😖 vidim to tak ze zuby su na obzore.... 😅
Dnes som tiez maleho merala a ma 67cm, do 68ky ho ledva narvem bo mu je kratka tak som dnes vytiahla 74ku a konecne sa moze natiahnut, na sirku mu je sirsia ale dlzka je o moc lepsia ako 68ka. Dlhy je jak taky cerviiiik 😀

macka381
4. aug 2011

@alena24 no veru hej, hlavne že sú drobci zdraví a to je asi to najpodstatnejšie 🙂
S tým ocuclávaním prstov a aj celej pästičky, tak nám robí malý asi 2 týždne, nerada by som, aby mu to ostalo, tak keď vidím že to robí, snažím sa mu dávať pršteky von z pusinky. Väčšinou to však robí z dlhej chvíle, keď niekto nie je pri ňom alebo ho už nudia hračky v húpačke. Ale robia to asi všetky detičky.
Inak malinký ti teda rastie pekne, my už obliekame aj 74, lebo má 7 kg a tiež je hrozne dlhý. Najhoršie je, že cez zimu ho asi budeme už voziť v športovej časti, lebo v kočíku mu tak chýba asi 10 cm, aby dorástol do dĺžky kočíka 😒

macka381
4. aug 2011

Babulky chcem sa opýtať, či vám tiež tak extrémne padajú vlasy po pôrode?? Lebo mne teda hrozne, dávam si na to lopúchovú vodu, lebo tá v minulosti zabrala, ale zatial bez výsledku 😒

tehula
4. aug 2011

@macka381 sorry za vnik do temy, ale odpoviem. Vlasy zvyknu padat tak okolo 3mes po porode. Bude to trvat cca mesiac, potom sa to zastavi a zacnu dorastat nove. TAkze klud a len vydrzat. Je to asi v 90% bezne

salomuska
4. aug 2011

@macka381 aj mne hrozne padaju vlasy 😠 pocas celeho tehotenstva mi nevypadol hadam ani jeden, tak teraz si to vynahradzuju. ale je to normalne, casom sa to da opat do normalu a nove narastu 😉 no, a este sa mi aj rychlo mastnia 😝

honeybunny81
4. aug 2011

@macka381 no hura uz som si myslela ze to len mne, moj muz si robi srandu uz ze ci si ustielam, lebo vsade same vlasy... 😀
@alena24 hihi, aj tanicka si pcha rucicku do ust, celu pasticku tam strci... 😀

mathildica168
4. aug 2011

@alena24 karolinka robi presne to iste. sucha si celou pastickou alebo zalomenym ukazovakom horne dasienko, slinta ako taky psik. aj som jej to pozerala a ma tam akoby take dva bielel vycnelky, alebo ako to mam nazvat. podla mna by to aj mohli byt uz zubky, ale zda sa mi to strasne skoro. mozno len nejake prve stadium, lebo pochybujem, ze jej uz vyrasia 😀 no ved uvidime.

@macka381 a vlasy padaju aj mne, ako keby bola jesen... 😀

@honeybunny81 nasa karolinka ma stale modre ocka, vsetci hovoria, ze jej uz take zostanu, ale ja neviem, lebo nema mat po kom. vsetci v rodine maju hnede. ale taka modrookana by mohla zostat. krasna je 🙂

macka381
4. aug 2011

@tehula
@salomuska
@honeybunny81
@mathildica168
ja to beriem v pohode, to len môj muž z toho šalie, že všade kopec vlasov...inak mne to začalo asi mesiac po pôrode a malý bude mať skoro už 3 mesiace a stále to trvá, snad to raz prestane 🙂

martuliena
4. aug 2011

@weronika187 daj vediet ako ste s neockovanim dopadli u dr. drzim palce

honeybunny81
4. aug 2011

@mathildica168 vsak to, nasa ma stale modre, mojej segry maly mal uz tymto casom hnede, tak som chcela vediet ze ci aj u ostatnych. Muz ma cierne ja take modro sede tak som zvedava po kom zdedi 😀

weronika187
4. aug 2011

@martuliena my sme rozmyslali, ze nedame zaockovat proti rotavirusom, tie povinne ockovania samozrejme absolvujeme 😉 len sme stale nie pevne rozhodnuti, nakolko chceme s chrustikom aj dost cestovat... aby sme potom nelutovali ... dr. nam to odporucila, ale samozrejme to nechala na nas, takze neviem 😖

@macka381 @tehula @salomuska @honeybunny81 @mathildica168 aj ja sa pridavam, tiez mi padaju vlasy ☹ A taktiez mi rovnako ako @salomuske rychlo mastnia... Neviem aky sampon mam este vyskusat, nic nezabera 😠

velvet26
4. aug 2011

@alena24 ani nehovor s tym oblecenim, dnes som malej natiahla dupacky 68 a prosim pekne ma ich nadoraz a medzi nohami som jej ich ani nezapla.. 😠 a to ich muz pred dvomi dnami kupil, budem rada, ked ich bude mat este par krat na sebe aj to rozopnute...uz budem len 74 kupovat, neoplati sa uz 68...a to ani nehovorim o takych krasnych riflovych satickach, co som jej kupila na uvitanie do zivota, uz su jej male a to ich ani nemala na sebe...rastu ako z divych vajec tie nase deti... 😀

velvet26
4. aug 2011

@alena24 a ano, aj nasa si cuca pasticku celu sa ju snazi do pusinky dat, robi to uz asi tri tyzdne, aj prsteky si furt olizuje a slintaaaa, moja mama si mysli, ze uz jej zuby pojdu.. 😅

velvet26
4. aug 2011

no a vlasy zacali veru padat aj mne, pocas tehotenstva nic, po porode som bola u kadernicky a ta, ze ake super huste vlasy mam, no uz zacali veru padat a ja blba este tomu pomaham, lebo z dlhej chvile si furt cechram hlavu a vytahujem vlasy, co mozno by este nevypadli, ja tomu pomaham.. 😀