Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@mandy29 no na zubky je este urcite skoro, no moja mama furt, ze tej malej uz asi zuby idu..ale ja si myslim tiez, ze je to len take viac slintave obdobie.. 😀 a to este len bude slintania, ked si vsetko budu do ust davat, hracky atd..nasa uz skusa hlavne plienka jej chuti.. 😀
co sa tyka farbenia, vydrzala som si cele tehu nefarbit, zafarbila som si az po porode a tak skoro sa tiez nechystam, ja mam pre istotu na hlave ciernu farbu..
@velvet26 na zubky nie je skoro... U niekoho je to zdlhavy proces, kludne aj od dvoch mesiacov, kym vykukne zubok moze to trvat az do 8.mesiaca aj do roka.
Na druhej strane poznam niekolko babatiek ktore mali zubky uz v 3 mesiacoch 😀
ahojte baby idem vas pozdravit, nejako nemam cas na pc odkedy mame Adamka nieze by bol zle dieta praveze je dobre babatko ale neostava mi cas, mame uz 5480 g a 62 cm a to je len kojeny, je neskutocne dlhy vecicky co mam na 0-3 mesiace su mu uz skoro vsetky male, a vobec nevyzera na to ze ideme mat iba v utorok 2 mesiace 😀
@honeybunny81 niektore babatka sa so zubkom uz aj narodia 😀
pozdravujem vas, aj my sme majovy, ale mame dvojicky tak som prispievala tam ,vas som si sem tam precitala ,ci prezivate to co ja 🙂, mohli by ste mi poradit, nasa mala zacala jedavat kazdych 6hod. ,mame 3mes. a hmot.6220g papame UM ,neviem ci s tym mama nieco robit, aj som zmenila cumle, aj ju ponukam kazdu polhodinu, ale ona ani bohovy nebude, kym to neni tych 6hod. zje tak 130ml a vecer 170ml, inak neplace ,je spokojna usmiata, ani nie je spava ona sa zobudi pohrame sa nakrmim maleho a potom zaspi ako keby bola najedena , zrejme jej to staci ,ale predsa ma len 3mes., zda sa mi to malo na taketo jedenie, upokojuju ma ze to je v poriadku, ale predsa poradte mi, Dr. je na dovolenke ,inak by som jej volala ,dakujem za nazor 🙂
@zuzika30 ahoj my papkáme asi každé tri štyri hodiny, ale nám jedno papkanie trvá ani nie 4 minútky, malého kojím tak nemám prehľad koľko vypije, tiež je spokojný, koľko vážime netuším poradňu sme mali na dva mesiace a vtedy sme mali 6400 a teraz máme prísť až na 4 mesiace, tak som zvedavá či vôbec niečo pribral pretože celú noc prespí od 2O OO do tej pol siedmej, a cez deň papká strašne málo
neverím že ti zmena cumlíka pomôže, papká síce málo ale asi jej stačí keď je spokojná,
@zuzika30 pokial dieta prospieva tak je vsetko v poriadku. UM ma byt okolo 500 ml za 24 hodin ale ci menej ci viac, ak dieta pribera a je spokojne tak sa neobavaj 😀
A to druhe dvojca predpokladam papa "normalne" preto si z toho znepokojena, ze? 😉
@honeybunny81
@majulienka27 dakujem a odpovede, som kludnejsia ,ano mali papa kazde 3-4hod. po 130ml a denne to robi 800ml a mala 550ml , nevedela som ze okolo 500ml na den staci, som kludnejsia 🙂
@zuzika30 hej ani ja som to nevedela ale zrovna minule som si to citala v cakarni u doktora. Tak super, nech sa vam dari 😎
@zuzika30 Ahojky, mne malicka zrazu zacala menej papkavat, vypila uz cca 140-160 ml na jedno krmenie a to som ju krmila kazde 2,5 - 3 hodiny a zrazu mi ledva vypila 50 ml a predlzili sa aj prestavky medzi papanim na 4-5 hodin. Pravdepodobne to ale bolo sposobene tym, ze som jej skoro vobec nedavala pit cajik, ked som jej ho ale zacala ponukat castejsie, tak sa aj papanie zlepsilo. Niekedy, ked jej nestihnem dat papat a ona uz place od hladu, tak dokonca odmieta aj mliecko, vtedy jej ale na ukludnenie ponuknem cajik a ten pije bez problemov, ked uz je trosku kludnejsia cca po 30 sekundach, zamenim rychlo flasku s cajikom za mlieko a mala taha ako diva 🙂 Na poradni mi potom lekarka povedala, ze aj ked je dieta v nemocnici kvoli nechutenstvu, prve co robia davaju mu pit caj, vraj to zvysuje chut do jedla. Tak vyskusaj a snad to zaberie 🙂 u nas to funguje 😉
@mipolka no mozno je to pravda, mne cajik odmieta a tak jej ho ponukam menej, ked jej ho tisnem tak vypije max. 10ml, skusala som kolko vydrzi bez jedla, vsetci mi tvrdili, ze ked vyhladne tak sa naje ,ale ked uz bolo 9 1/2 hod. dostala som strach ,volala som na pohotovost nech mi poradia, ale tam som sa somozrejme nedovolala 😖 , potom som jej vyskusala dat flasku v spanku a vypila ju ako diva 😀 , a tak teraz krmime v spanku ked inak nechce, ale cajik skusim aj na spanku a dufam ,ze sa to upravy , dakujem ... 🙂
@zuzika30 Mne tiez zo zaciatku cajik mala nechcela, nebola zvyknuta na jeho chut, tak som jej namiesto neho davala asi dva tyzdne iba prevarenu vodu, potom som jej ho opat ponukla a teraz jej davam uz len ten. Tak vyskusaj najskor vodu a uvidis. Inak krmenie v spanku je dobra vec, tiez to tak robim 🙂 Podla mna cim castejsie babetko papa, tym castejsie citi hlad a postupne sa rozpapa, je to ako u nas dospelych, ked sa clovek nestravuje pravidelne a len obcas nieco male zje tak si zaludok na to zvykne a neciti hlad...akonahle zacne jest pravidelne tak sa zaludok pravidelne hlasi.... 😉
@zuzika30 Ty mas dvojicky vsak? Ako to zvladas, starat sa o dve babatka naraz? To musi byt dost narocne. Ja to uprimne obdivujem 🙂 My s manzelom rozmyslame o dalsom babatku, moje srdiecko by ho chcelo uz aj hned, ale rozum mi vravi aby som pockala, bojim sa ako by som to zvladala, starat sa naraz o dve male deturence ....
@mipolka skusila som cajik v spanku ,ale 2x vypluvala, skusim iba vodicku, ja davam HIPP feniklovy robil im dobre na brusko, vtedy ho este pila asi aj pre horucavy
zvladat zvladam, da sa to zvladnut, jasne ze je to raz tak roboty, musis ich stale zladovat, aby si sa z domu dostala, aj v noci aby sa budili naraz nech nevstavam furt
tym ze su dvaja maju aj prisnejsi rezim 🙂
vsetci mi vravia ,ze su dobrucky, tak mam stastie
ale ta unava tu je ,a hlavne musim ratat s tym,ze nic ine nestihnem ,proste domacu robotu musim rozvrhnut na cely tyzden a hlavne manzel zabezpecuje vsetko z obchodu a aj vari a pomaha z detmi
dobre si premysli kedy druhe babo, starat sa o dve naraz je lahsie ako starat sa o deti s rocnym rozdielom, myslim ze to je najhorsia kombinacia, jedno ta sustavne potrebuje a druhe este potrebuje dozor aj pri chôdci a aj hrani, ale tie maminy co to zvladli to mozno vidia inak, toto su len moje pocity
ja uvazujem o adopcii, prezila som tazky porod ,skoro som zomrela ,akosi citim, ze by som to mala zivotu vratit, ale ak pride ta kriza, tak budeme radi ze sme radi, mozno sa to vykrystalizuje same 🙂
@aaddeell vitaj medzi nami 🙂 aj ked ta chcem upozornit, ze tu su majove babatka 😉 , to len aby si sa niekedy nenaplasila, ze co to tu riesime a vy ste pozadu, inak kludne tu ostan
@martuliena aaddeell tu bola už dávno, ešte sa len tehotenské problémy preberali, mala májový termín, len Adamko sa na svet akosi neponáhlal, myslím že zo všetkých májoviek porodila posledná, takže isto sa neplaší,že by boli pozadu
@aaddeell ako sa mate? Adamko je teda riadny dlhan 😀 A co sa tyka tych veciciek, ani nam uz nie su niektore vecicky 0-3 mesiace dobre ... a to mame "len" 58 cm 😉 😀
babenky,prosim o radu alebo aspon vypocujte!Maly mi velmi place od zaciatku,uz som si zvykla,asi kolika,ale uz sme vyskusali vsetko okrem rektalnej rurky,tu odmietam.Uz som davala sab simplex,espumisan,baby calm,no maly krici hodiny!No uz asi tyzden bojkotuje pri dojceni.tazko sa prisava,potaha dve tri minutky a dost,viac prsnik nevezme.Vezme druhy a to iste.Krici,prehne sa jak strunka je napnuty! Aj pribera pomenej tyzdenne tak 100g,dr mi kazala prikrmit nurilonom comfort,dnes som po celodenom trapeni,uz placem s nim,skusila,no vsetko vyplul.Tak som sa rozhodla kojit,a kojit ked zapyta,len je to tazke ten plac je hrozny.Ma 5330g narodil sa 3200g,neviem ako ho donutit kludne sat ☹
babenky,prosim o radu alebo aspon vypocujte!Maly mi velmi place od zaciatku,uz som si zvykla,asi kolika, Uz sme vyskusali vsetko okrem rektalnej rurky,tu odmietam.Uz som davala sab simplex,espumisan,baby calm,no maly krici hodiny!No uz asi tyzden bojkotuje pri dojceni.Tazko sa prisava,potaha dve tri minutky a dost,viac prsnik nevezme.Vezme druhy a to iste.Krici,prehne sa jak strunka je napnuty! Aj pribera pomenej tyzdenne tak 100g,dr mi kazala prikrmit nurilonom comfort,dnes som po celodenom trapeni,uz placem s nim,skusila,no vsetko vyplul.Tak som sa rozhodla kojit,a kojit ked zapyta,len je to tazke ten plac je hrozny.Ma 5330g narodil sa 3200g,neviem ako ho donutit kludne sat ☹
@kakakina mne kocky poradili probiotika Infant dophilus, davala som mesiac kazdy vecer do mliecka a asi po tyzdni zacal sam kakat a kaka do dnes, na prdkanie davame kazdy vecer jednu kvapku vecer pred papanim infacol, pomaha a to tiez som predtym vyskusala vsetko mozne a aj rektalnu trubku, teraz uz pekne kakame sami niekedy aj 3x za den, mame niekedy bolenie bruska rano, ale potom tlaci asi pol hodku vykaka sa a je dobre, drzim palceky, treba bojovat aj my sme bojovali...stalo to za to..))), tiez mi nechcel bohvieco papat, vypluval, lebo ho bolelo brusko a teraz sme aj zmenili Nutrillon za Sunar, je to oki..) 😵 😉
ahojte kočky dlho som tu nebola, len občas nakuknem, Riško mi dáva niekedy zabrať...má obdobie keď nechce poriadne spať, pospinká pol hodinku a je hore a chce sa hrať ale je rozkošný keď sa usmeje aj keď neviem akú zlú náladu mám, mi ju zlepší jeden Riškov úsmev. A ráno(poväčšine v noci sa chce presunúť k nám spinkať) začne kopkať nožkami, urputne mu dávam dudel že spinkaj ešte Riško, ale kdeže, on by sa už hral...a keď sa k nemu ozvem hneď začne džavotať a hádzať úsmevy "jé mamka sa ide so mnou hrať"...tak ľúbim toho svojho drobca...
Ale musím sa vám priznať že niekedy už mam toho plné zuby, tak by som si rada niekam vyšla von len tak sama osamote a nepozerala na hodinky že malý o chvíľu bude papať, alebo že už je príliš dlho hore a mal by spinkať...neviem si v tejto chvíli predstaviť že by sme mali ešte jedno dieťa :( i keď by som chcela, ale asi ostaneme len pri Riškovi
A vy sa máte ako? počúvajú drobcovia? sú už aj nejaké zúbky?
@kakakina vykasli sa na prikrmy to neviem aku mudrost ti dr poradila, dieta ti pribera to je hlavne! Nasa tana sa narodila 4300 a teraz ma konecne 5000g, a vsetko je v poriadku! S kolikami ti sice neporadim ale to co opisujes su aj laktacne krizy, tiez sme taku uz zazili to sa krutila na prsniku jak veverica! Ani si neodpila! Dobry napad je zavolat si laktacnu poradkynu, vedia velmi pomoct! Aj nam pomohla. Dovtedy davaj prsnik stale, vydrz to, skus ako sa ti bude dat, viem ze to je uz potom na hlavu, ale ked to prejde stoji to za to.
Tiez tu niekto pisal o cajiku, je pravda ze dodava chut do jedla, tak skus to, ja sice cajik nedavam, ale asi este nebolo treba, urcite by som to skusila.
Drzim palceky nech to zvladnete! 😉
@martuliena ja som tu prispievala ked si tu este ti nepisala 😎 a dobre viem do akej temy prispievam
@weronika187 ahoj mame sa dobre Adamko je dobre babatko a uzivame si kazdy den a vy ako?

@velvet26 aj ja som na tom tak isto. Pred tehu mi tiež padali vlasy tak som sa potešila že v tehu nič a myslela som si že to bude i ďalej...ale kdeže..teraz mám pocit že mi neostane na hlave ani jeden vlas. Pre istotu som si prestala farbiť flasy..aj tak má tej červenej už plné zuby..tak uvidím čiaspoň trochu tomu pomôžem, bo každý druhý deˇň musím čistiť kefu od vlasov...kedy sa to skončí?