icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

macka381
19. aug 2011

@velvet26 No skúšame kade čo, jemu hrozne záleži kedy sa naposledy napapá večer a teraz posledné dni, ked sa naje, tak si zdrieme aj hodinu a potom zaspí aj o desiatej večer, len to sa chce hrať a brbotať si, tak si rozprávame a maznáme dokedy nezaspí od únavy.

alena24
20. aug 2011

@velvet26 maly nie je na UM, je kojeny. Spaval mi pekne az do ockovania a teraz sa to trosku kazi ale snazime sa. Tiez toto teplo mu moc nepridava. Vcera napr spal cez den 6.5 hodiny a dnes este len 2 hodky tak som zvedava. Inak kym ma dobru naladu tak mi nevadi ze je hore ale niekedy je uz umrncany a je problem ho ulozit.

@macka381 Matka, v tichu zavidim tu dovolenku, my sme tiez planovali ale kedze mi maleho zaockovali a bala som sa ako to bude znasat, dovcu sme zrusili ale dufam ze este nejaku aspon na SR dame a potom v zime uz pojdeme naplno 😉

Inak baby maly mi konecne prestal tak zavratne priberat, teraz ma 7kg a pribera uz len tak 100g tyzdenne. Som tomu rada bo som sa bala aby nebol nejak moc tazky a potom nemal problem s chodenim. Ako teraz vase babatka priberaju?

honeybunny81
20. aug 2011

@alena24 @velvet26 asi myslela ze tolko spi vkuse, ci? Myslela si tym ze spi dokopy 7 hodin za den alebo vkuse? 😀
Nasa tanicka stale na 5 kg. Ale dlha je statocne!

mathildica168
20. aug 2011

@alena24 my ideme na prevazenie buduci tyzden v stredu a to dufam ze uz budeme mat 5 kg (mozno aj nie ) nasa karolinka je take male stupliatko a presne ako @honeybunny81 -ina tanicka, je dlha ako sliz, skoro na dlzku celeho kocika 🙂 ale dievcata priberaju menej ako chlapci.
a to spanie zaujima aj mna, lebo nasa dava len take hodinove (niekedy aj polhodinove) spanky 😠 v priebehu dna a to 2 krat doobeda a 3 krat poobede, ale to ked mame dobry den, niekedy nespi ani tolko. zato v noci spi pekne, aj sama pekne zaspi v postielke. inak zacala sa mi asi tak tyzden-dva dozadu budit castejsie v noci na jedlo. stacilo jej raz za noc a teraz si pyta dva, niekedy aj 3-krat. neviem ci je to tym rastovym spurtom, alebo si nevie vytiahnut dost na jeden krat lebo asi uz potrebuje viac. a cez den tiez pije castejsie. pila kazde 3 hodiny a teraz papkame kazde 2 hod. mate este niekto daco podobne ako my? neviem ci je to take obdobie co prejde, alebo to takto uz zostane...

honeybunny81
20. aug 2011

@mathildica168 presneeeeee, tak isto ty vole ako keby som to ja pisala, tiez len take mikrospanky hadze, tiez papa castejsie. Asi nam teda konecne rastu a potrebuju viac mliecka 😀
My ideme tiez bud.tyzden do poradne, potom ti dam vediet kolko vazi tanicka 😀

velvet26
21. aug 2011

@honeybunny81 no myslela som dokopy 7 hod za cely den, nie naraz..aj to sa mi zda dost, nasa spi tak doobeda dve hodky a poobede tiez dve ako kedy, niekedy aj viac,niekedy menej, teraz ked je tak hrozne teplo tak je to tazsie s tym zaspavanim, ale kupe sa uz o 18 hod a ide spat, tak je unavena po celom dni, stale daco vymysla, nie je chvilku v klude a pokoji, taka je zvedava..ale kazde babo je ine,niektore je viac spave,niektore menej..vcera som v jednej prirucke pre rodicov akurat pozerala, ze kolko by malo spat babo v kuse za den od 3 do 5 mesiacov v noci 12 hodin a cez den 3-5 hodin, takze nasa je uplne v norme..

velvet26
21. aug 2011

@mathildica168 to je normalne,ze pyta castejsie, raj nasa zacala pytat v noci o jedenkrat viac ako doteraz, oni teraz velmi rychlo rastu, preto potrebuju viacej papkat..takze je to ok, babatko nerobi nic, co by nebolo prenho prirodzene.. 🙂

macka381
21. aug 2011

@alena24 no ja som rada, že to dobre dopadlo a nič sa tam nestalo a dobre sa tam naučil buvkať, čo som hrozne rada 🙂 Inak s tým priberaním to my by sme potrebavali trocha stopnúť, lebo je riadne ťažký, neviem koľko váži, ale myslím, že dobrých do 8 kg bude mať. Do poradne ideme až teraz v stredu, tak uvidíme, ale z toho Nutrilonu asi tak riadne priberá, inak si to neviem vysvetliť.

macka381
21. aug 2011

Ahojte maminy, chcem sa opýtať ako sú daleko vaše detičky v pasení koníkov. Lebo náš bambulo, asi pred mesiacom pekne dvíhal hlávku, len mám pocit, že je čím je starší, tým je to horšie. Neviem či sa mu nechce alebo čo, ale fakt to bolo lepšie, teraz síce chvílu "pasie", ale potom len pri tom mrnčí, tak ho radšej otočím. Takto pasieme aj niekoľko krát za deň, aby sa cvičil, ale fakt nič moc. Na druhej strane, ked ho držíme na rukách, tak mu nepadá hlavička moc, len sem-tam treba ešte pridržať pre istotu, tak neviem či mu ten chrbátik drží alebo ako 😖

kubinca
22. aug 2011

@macka381 ahoj, nasa pri "paseni" uz drzi hlavicku hore, zapiera sa o dlane a vytaca sa na vsetky strany, a uz aj nozky taha dohora, take lietadielko, ale dlho tak nevydrzi, ju to nebavi na brusku 🙂 a aj ked ju taham do sedu za rucicky tak uz aj hned hlavu taha, ale ona je taka dost pevna mi pride, ta uz sa mi kde tu aj na nozky zaprie 😅
inak nasa mala je len kojena a pribera 1100g za mesiac, takze nemusi byt len z Nutrilonu,proste su asi velky papakaci tie nase deturence 😉

mandy29
22. aug 2011

@macka381 no ja mám presne ten istý pocit...pred časom som mala pocit že malý bol na tom lepšie a teraz sa mu niekedy nechce vôbec pásť a čo sa týka toho držania hlavičky, detto pri nosení drží v pohode ale pri jemnom ťahaní do sedu mu padá jedna radosť...je nejaký lenivejší než predtým....uvidím zajtra máme poradnu tak sa popýtam 🙂

macka381
22. aug 2011

@mandy29 no máme rovnakých leňošíkov 🙂 tiež sa mi nezdá, že ako je možné, že pred tým krásne držal a teraz len mrnčí a mrnčí. Už aby sme šli k našej dr. lebo sa mi to stále nezdá. Potom daj vedieť čo tebe povedali na poradni.

martuliena
22. aug 2011

@aaddeell @elienka sorry, ale ja som to myslela v dobrom, z tvojho prispevku mi to nebolo jasne, ja som tu nova, my sme opacny pripad, lebo mala sa mala narodit v juni a poponahlala sa a tak je majovka

elienka
23. aug 2011

@martuliena To je ok, to len aby si vedela, aj moja Sofi si inak pohla, mala byť až na konci mája a narodila sa 1.mája, takže stále som májovka

mandy29
23. aug 2011

poradňa za nami... 7180 g a 65 cm zaočkovaný, pevne dúfam že reakcia nebude. Poplakal si trochu, viac menej potom to bolo také žalovanie ako plakanie, až sme sa s lekárkou smiali že žaluje na nás trápi ma akurát to že nedvíha hlavičku do sedu, lekárka na to pozerala a hovorila že hej, že by už mal dvíhať. Máme ísť na neurológiu, aj tak ideme na kontrolu. Objednali nás až na 5.9. dúfam že dovtedy sa Riško posnaží. Máme vyskúšať fit loptu.Môže to byť aj preto lebo je malý veľký a ťažký.
@macka381 že vraj je to preto že vyrástol a ťažko sa mu teraz otáča a že má ťažkú hlavičku. Ale aj tak to vidím na cvičenie ☹

alena24
23. aug 2011

@mandy29 ahoj, vobec si y toho nerob hlavu, kazde babo je individualne a o par dni, uvidis, ze bude dvihat hlavicku ako velky chlap 😉
Inak my sa napr kojime na fit lopte a hlavicku mu uz tak moc neopieram nech si pocvici, neskusala si ho krmit na nej? Nasmu sa tiez paci to pohupavanie na nej, je to vyborna pomocka.
@velvet26 myslela som 7 hodin za den, nie vkuse 😀 to by som mala iny unikat keby mi dava 7 hodin cez den vkuse 🙂 teraz spava tak 5-6hod a je tak 1.5 hod medzi spinkaniami hore, zda sa ze mu to tak vyhovuje a hlavne je ze je skokojny 😉 Pre porovnanie, kamoskina mala ma o par dni menej ako nas a to je Sipova Ruzenka, stale spinka a uzasne je ze vzdy zaspava sama, to ja by som veru brala tiez ale nas drobec je zvyknuty na prsnik a zaspava vylucne tam/okrem noci, vtedy zaspi aj sam - taky maly zazrak/ ale cez den ho uspim len na prsniku a fit lopte. Nie som na to moc hrda ale kedze maval strasne koliky a na plac pomohol len prsnik, zvykol si. Ale kym kojim je to ok a co uz clovek nespravi pre svojho drobca 😉

mandy29
23. aug 2011

@alena24 no my zaspávame na fit lopte, má to strašne rád. On ju pekne drží keď ho mám na rukách, len do sedu je problém...držať áno pritiahnuť sa nie ☹ skúsime cvičiť na nej, len zatiaľ mám len takú moju, ale budem musieť kúpiť maličkú pre Riška 🙂

paula1234
24. aug 2011

Ahojte kocky, casu je malo, ale idem vam pozriet, po vcerajsej poradni mame 7100 g, 67 cm a zvladli sme aj ockovanie na pneumokoky a aj na rotavirusy, trosku sme si poplakali, na vecer sme mali aj teplotky, ale buvkali sme pekne aj cez den a aj v noci a dnes nam uz teplotka ustupila, iba pobede trosku bola, ale uz je fajn) Momentalne obaja moji huncuti buvakaju) Pan dr.nas aj skusal podal nam rucicky a pekne sme sa posadili, povedal, ze super a aj ocny pohyb sledoval a od septembra mozme skusit prikrmy pomalicky mrkvicku a zemiacik a skusat kazdy den nieco ine po troskach, tak uvidime..))) 😵

macka381
25. aug 2011

@mandy29 no aj my sme boli na poradni a máme bez 7 dkg už 8 kíl, tak je to riadny valibuk. Tiež som si robila stále hlavu z toho, že nepasie koníky a u doktroky si krásne pásol a držal pekne hlavičku a odvtedy mu to ide jedna radosť. Tiež ked ho chytím za ručičky, už sa pekne posadí a smeje sa z toho, že vlastne robí čosi iné ako len ležká. No podarený je 🙂 Ako si tak uvedomujem, tak to hrozne rýchlo letí, pomaly začína sedieť, za chvílu bude asi loziť a to som pred rokom ani nevedela, že budeme mať bábo 🙂 🙂
Inak nás na poradni aj očkovali, dali sme aj rotavírusu aj preumokoky, a všetko bez preblémov, iba chvílu plačkal a večer sa už rehotal a vískal, takže ťuk ťuk na čelo, žiadne teplotky ani nič podobné.

weronika187
25. aug 2011

@aaddeell tak nas chrustik taktiez nezaspi v postielke, ani na noc, nie to este cez den 😅 cez den najradsej v kociku a v podstate aj na noc ho uspime v kociku a potom prenesieme do postielky 😀 len teraz, ked su tie horucavy si akosi nevie najst miesto, chudatko male 😖
@mandy29 pekne miery 😉
@paula1234 supeeer, Adamko je sikulka 🙂
@macka381 teeeda riadny valibuk 😉
@mandy29 @paula1234 @macka381 a tisko zavidime, ze uz mate po ockovani, nas to este len caka...

mandy29
25. aug 2011

Včera sme papali uvarenú mrkvičku, tá veľmi nechutila. Tak dnes som to dochutila zemiačikom, to už iná bašta bola celú mištičku spapal a keby bolo viac tak by ešte spapal

velvet26
25. aug 2011

@mandy29 uz davate mrkvicku? a nie je to skoro? vsak kojene deti od 5 az 6 mesiaca staci ked zacinaju prikrmy a na tie co su na UM o nieco skorej..to vam dr. hovorila, ze uz treba?

paula1234
25. aug 2011

@mandy29 aj ja si myslim, ze je to skoro, nam dr.povedal, ze az od septembra a zacat pomalicky, najprv mrkvicku, pockat par di a potom pridat zemiacik, ale len par lyziciek, aby si brusko zvykalo a nie viacej ako 2.3 lyzicky a tiez sme na UM, lebo aj pri prvom sme zacali az po 4 mesici a, ale normalne zacal prikrmy papat az ked mal 5 a pol mesiaca) 😉

mandy29
25. aug 2011

@velvet26 my sme na umelom mliečku a máme 4 mesiace v sobotu 🙂

mandy29
26. aug 2011

@paula1234 lekárka mi povedala že pokiaľ sa nevyhádzal z mrkvuičky azemiačika tak nevidí dôvod prečo by mal papť len zopár lyžičiek keď mu chutí...a jemu chutí 🙂))))

alena24
26. aug 2011

@mandy29 jeeej ako krasne papka, inak som si vsimla ze najskor mal body a potom uz len podbradnik, asi sa mu to podarilo pekne `omrkvickovat ` 😀 ja co viem tak kojene deti maju zacinat s prikmovanim v 4tom a kojene v 6tom mesiaci, tak vy uz veru idete na to 😉 my sme kojeny ale ja nebudem isto cakat s prikmovanim do 6 mesiaca, uz teraz par krat cucka jablko a chuti mu, aj mrkvu som mu davala ale zatial len cucat, nech si zvyka pomaly na chut 😉 Svagrina cakala azdo zaciatku 7teho mesiaca a vacsinu jej odmietal takze bol viac menej na MM na 95% az do 9. mesiaca.

honeybunny81
27. aug 2011

Ono ani tak nejde o to, ci im chuti alebo nie, vsetko chce svoj cas, ide hlavne o celkove vyzretie traviaceho traktu, preco sa s tymi prikrmami ponahlate, obzvlast ked su deti kojene? Ali, mas malo roboty s pranim a varenim 😉))) 😀

mandy29
27. aug 2011

Kočky prosím poradte...
Od štvrtku večera má malý horúčku, dostal antibiotiká každých 6 hodín striedam nurofen s paralen a teraz mi začal mať aj hnačky. Má zápal močových ciest. Toto isté mal aj pred mesiacom. Môže byť tá hnačka z horúčky?Alebo čo to je? a čo mu mám na to dať?

velvet26
27. aug 2011

@honeybunny81 aj ja si myslim, ze netreba nic silit, vsetko ma svoj cas, aj prikrmy, ja malu vylucne kojim, vodicku alebo slaby feniklovy caj jej davam len ked sme na prechadzke a je smadna, inak len moje prsko pozna a neviem si predstavit, ze by som uz do nej ladovala mrkvu alebo zemiak...chcela by som vylucne kojit az do 6 mesiaca, mala prospieva krasne, nosime velkost 74, rastie ako z vody a je velmi sikovna..takze urcite my este prikrmovat nebudeme..na kontrolu pediatricke idem az 27. septembra tak potom sa na to dr. opytam, ze kedy zacat...co vy ostatne kocky, tiez este pockate, nie? podla mna je este skoro..

honeybunny81
27. aug 2011

@mandy29 treba ist na pohotovost, dieta sa rychlo vie dehydrovat obzvlast teraz v tomto teple. Drzim palce nech sa toho rychlo zbavite. 😲