icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

v.elen
5. sep 2011

@velvet26 Ja tiež chvíľočku ponosím a dám do postieľky spať.. a spíme max 1-2hod. ako kedy 😉

mathildica168
5. sep 2011

ja sa momentalne snazim naucit našu šelmu na denny spanok v postielke. bojuje 😠 a ja tiez

honeybunny81
5. sep 2011

@mathildica168 tiez bojujeme kokos ale na nervy uz niekedy, dnes mi veru niekto vymenil dieta za certa 🙄
Pomooooc!!! 😝

mathildica168
5. sep 2011

@honeybunny81 my sme dnes praveze celkom prekvapili... nemuseli sme byt uz od siedmej v kociku... ale dali sme doobedny spanok s mamou v posteli, potom bola prechadzka a poobedny spanok bol v postielke a potom zase prechadzka. takze asi sa nam to nakoniec podari. este to nie je uplne bez protestov, ale verim ze raz bude. tie protesty su kazdym dnom mensie 😀 😀 😀

honeybunny81
5. sep 2011

@mathildica168 super!!! Len tak dalej! My dnes totalne peklo, certica uz konecne spi, teda aspon dufam... Idem aj ja..

honeybunny81
5. sep 2011

Baby, tie co pouzivate monitor dychu, dokedy planujete pouzivat, resp. Prestali ste pouzivat?
Dakujem za odpoved tym, ktorych sa to tyka 😅

radlinka
5. sep 2011

Ahojte majovciatka...ako vam ide pasenie barankov ci konikov ? my sme to dokazali hned po porode a teraz sme zleniveli a vobec sa nam nechce. Neviete poradit nejake dobre cviky, aby sme sa do toho opat dostali i ked polohu na brusku neznasame a hneva nas to, kedze potrebujeme pozerat co sa deje naokolo 😅 😅 😅 😅

vemako
6. sep 2011

@honeybunny81 ja ho este pouzivam dokedy ho budem pouzivat to teda neviem,ale asi do 1 roka,som pokojnejsia ked je zapnuty a hlavne teraz ked sa zacala prevalovat na bok a brusko a hlavicku si zatlaci do vankusa,nezbednica nasa mala 😀

velvet26
6. sep 2011

@radlinka veru aj nasa nejako zlenivela, pasie ale nie tak pekne ako doteraz ani nie tak dlho, ale co som citala tak viacere baby to tu pisali, ze im nejako babatka zleniveli na brusku tak to bude asi nejaka vyvojova etapa myslim..zacala sa pretacat na bok, to ju bavi..

a ja to tiez tak robim, ponosim a dam do postielky, ona este casto otvori ocka, pozrie kde je a zaspinka, takze da sa to..vecer zaspi sama hned nakojim a prelozim ju a spi aj doobeda, len poobede nosime ale veru nosime tusim vsetky co sme tu, je to prirodzene...a treeenujeme svaly, nemusime chodit do posilky.. 😀

radlinka
6. sep 2011

@velvet26 presne, pasli sme az moc dobre hned po narodeni, lepsie ako 2mes.babo, a teraz sa nam nechce past, asi mame tazku hlavicku 😀 Maly sa moc nato jeduje, on chce pozerat co sa deje naokolo, najradsej by stale sedel a sledoval 🙂 Tak uvidime, skusime nejake cvicenie na posilnenie.

mipolka
6. sep 2011

@radlinka Moja mala tiez nechce byt dlho na brusku, vydrzi tak max.minutku, riesim to ale tak, ze ju nosim dole bruskom na rukach s tym z jej nepodopieram rukou hlavicku a ona je nutena ju drzat a dvihat, kupodivu, je to jedina poloha pri noseni, ktora ju ukludni ked place alebo je nervozna 😉

mipolka
6. sep 2011

@honeybunny81 Ja ho budem pouzivat urcite do roka, pod matracom mi nezavadzia, tak ked ho uz mame, nech ho aj vyuzijeme 🙂

mathildica168
6. sep 2011

baby moja mala ma take supinky v hlave, neviem ako sa to vola, ale vraj to babatka mavaju. mate to niekto? ako s tym bojovat? staci to olejcekovat alebo musim ist s tym za doktorkou nech mi na to daco predpise? zajtra jej chcem volat.

honeybunny81
6. sep 2011

@mathildica168 staci olejcek, vypusti sampon ak pouzivas. Mozes pouzit oilatum alebo balneum

mandy29
6. sep 2011

@radlinka máš doma fit loptu? náš drobec bol tiež taký zlenivetý a na tej fit lopte bol nútený sa držať keď nechcel spadnúť...a opäť držíme jedna radosť. Dnes sme boli na neurologii na kontrole a všetko je v absolútnom poriadku. Akurát nám povedala že keď leží na brušku a dvíha sa nech má rúčku pod sebou a keď "spadne"(padne späť) tak ho dvihnúť a položiť zase rúčky pod hrudník...

radlinka
6. sep 2011

@mandy29 ahooj, ano mame, tak vyskusame dakujem 😉 super, ze vam to uz tak dobre ide 😉 snad aj my sa vratime do starych kolaji, ked sme zleniveli 😀

radlinka
6. sep 2011

@mathildica168 vies co ? skus natret indulonou, moja odporuca modru indulonu a niekto tusim urobil tak, ze dal rozpusteny acylpirin, vymyl a dal kremik ako indulonu. Olejcek nie je dobry, zostanu jej potnicky, pripadne sa vyhadze, ale nemusi. Najlepsi je asi olivovy olej, ale inak to prejde, lebo to ma kazde babo, viac ci menej..vola sa to capicka, a tiez je nato take akoby serum, mimo SK to maju v tescu, nieco ako samponik, natres do vlaskov, vymyjes a je po tom (ak nie spytaj sa lekara alebo v lekarni), ale nie je to ziadna hroza. 😉

paula1234
7. sep 2011

@radlinka nam dr.odporucil infadolan krem a pomohol, uz mame iba zopar supiniek, natiera sa to pred kupkanim, potom zmyjes a vyceses..))) 😉

radlinka
7. sep 2011

@paula1234 vidis, pravda...aj to je dobry kremik, je snad na vsetko, tak super 🙂

wvwvw
8. sep 2011

@mathildica168 ahoj nam dala doktorka na to salicilovy olejcek...a pomohol

weronika187
8. sep 2011

ahojte maminky, chcem sa opytat, ci nema niektora z vas podobny "problem" s nocnym spankom babatka. Nas chrusticek spinkaval krasne uz dlhsi cas, vecer zaspal okolo pol osmej a spinkal do piatej - siestej rana (niekedy aj dlhsie 🙂 ) a to krasne, neprerusovane.. No posledny tyzden a pol je to uplne naopak ☹ Vecer aj ked ho uspime, spinka tak max. do pol jednej v noci a potom sa budi kazdych 10 - 20 min, dam cumlik a zas sa to opakuje. No a okolo 4tej rano je uz uplne hore 😖 Neviem, ale nechce sa mi verit, ze by mu odrazu stacilo tak malo spanku a hlavne, ked je tak casto prerusovany ☹ Nemate s tym niektora skusenost? Budem vdacna za kazdu radu / nazor 😅

honeybunny81
8. sep 2011

@weronika187 my tiez trosku podobne, ja to pripisujem tomu ze kratsie papa, teraz jej staci 5 minut predtym 20 minut. Takze sa nezasyti na taku dlhu dobu ako cela noc. Ale neboj to su take rastove skoky, to sa zlepsi 😉))

weronika187
8. sep 2011

@honeybunny81 dakujem za povzbudenie 🙂 my sme na UM, takze viem, kolko spapa a papka krasne, je to riadny papkac 😀 a dnes ani cez den poriadne nespal, dal 2 mikrospanky a jeden 45minutovy a to je vsetko, no funguje normalne, hra sa, smejka akoby bol riadne naspinkany 😅 aj teraz zaspal len pred chvilinkou 😖

mathildica168
8. sep 2011

@wvwvw hej, aj mne dala doktorka na to tento olejcek. dnes sme to prvy krat natreli, tak uvidime aky bude vysledok a este mame z lekarne aj sampon na to vola sa Babe pediatric - sampon na mliečnu chrastu. tak budeme skusat. kolko to bude asi trvat, kym jej to zmizne? nema to vela, len trosku vpredu nad cielkom tam, kde zacinaju vlasky. a asi ju to aj svrbi, lebo ked ju mam na rukach, tak si o mna to cielko obtiera. chudatko moje 🙂

@weronika187 @honeybunny81 ja tiez len so smutkom spominam na casy, ako sme spavali od osmej do piatej... tie casy su uz nenavratne prec ☹ ☹ ☹ u nas to uz ale trva dlhsie. teraz sa mi budi uz o jedenastej, potom o tretej, potom siestej. a o smiedmej max. osmej sme uz hore... papka mi stale cca 5 min - to uz v porodnici davala taketo rekordy. a cez den tiez spinka len take mikrospanky. no a dnes spinkala len ked sme sa boli na obed prejst a to dala asi 2 hodiny, inak len take 10 minutove rychlovky (raz doobeda a dvakrat cez den). a inak je cula, stale sa smeje, chce sa hrat, presne ako pises. myslim ze z nasich spacov sa pomaly stavaju aktivisti 😀

wvwvw
9. sep 2011

@mathildica168 ono s tym olejcekom to nejde uplne rychlo,my este mame zopar na hlavke.tiez sme to mali najskor nad cielkom a potom aj trochu na vrchu hlavky.
So spankom tiez nie na tom ukazkovo.a tato noc bola dost zla.kazdu chvilku sme boli hore a nedalo sa mu zaspat. Cez den spavame ako kedy sa nam chce,raz 30 min raz hodinku,raz dve. Ked ale spinka rano a doobeda malo,supnem ho do manducy a tam prespi dve aj tri hodky.len mi zacal posuvat vecerne spanie.doteraz sme chodili o 6 a tento tyzden to vzdy vyjde o 7,tak neviem co to je....no snad je to len chvilkove..

vemako
9. sep 2011

Ahojte maminky chcem sa opytat,ale hlavne poradit ake autosedacky pouzivate,mi zatial vajicko zn.Jane,ale mali sme ho pozicane a uz ho ideme vratit a chceme uz kupit novu na vacsiu vahovu kategoriu,co som citala tak najlepsie hodnotenie maju Maxi cosi a Romer ale fakt neviem 😒 ,nemate neake skusenosti,dakujem za kazdu radu 😉

honeybunny81
9. sep 2011

@vemako jak na vyssiu vahovu kategoriu? Ved to vajicko je tak cca do 13 kg, neviem ktore vacsie vahove kategorie su robene ako vajce. My mame maxi cosi.

honeybunny81
9. sep 2011

@vemako ak teda nemyslis vajce tak potom 9-18 kg maxi cosi tobi ma moja segra.na maxi cosi nedame dopustit. 😀

vemako
9. sep 2011

@honeybunny81 ved prave ze uz nechceme kupovat vajicko,lebo moja mala tam uz ledva vojde,nemoze hybat rucickami a preto sa hneva,chceme kupit autosedacku od 9-18kg,len neviem aku znacku...

elienka
9. sep 2011

@vemako nechcem sa ti toho vôbec miešať, ale v tých sedačkách už bábo len sedí, ja mám nachystanú polohovateľnú Romer, ale to je fakt len stolička, ja budem moju voziť čo najdlhšie vo vajíčku, nech si tam aj pospí a hlavne nech ležká. Práve dnes jej idem kupovať náhradné vajíčko a také isté ako mám doma, lebo som nadmieru spokojná - má tam kopu miesta aj našírku, veľa ľudí mi ho pochválilo že aké je široké aj mojej detskej doktorke sa veľmi páči. Je naozaj dosť priestranné oproti tým ostatným vajíčkam čo som videla na poradni. Kupujem za 10€ našla som tuto na koníku v bazare značka safety baby, má aj látkovú striešku, čo je pre mňa dôležité. tuto len obrázok pre inšpiráciu - presne túto farbu mám doma https://www.modrykonik.sk/bazar/autosedacky/68k...