icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

mandy29
5. nov 2011

@mandy552 môj drobec si pipíka ešte neobjavil 😉 ale palčeky na nožičkách strašne rád cmúľa 🙂

majulienka27
5. nov 2011

@mandy29 náš maličký spinká cez deň v našej posteli, tam zaspí raz dva, keď ho dám cez deň do prúteného košíka tak ani oko nezavrie no večer po kupkaní tam zaspí pekne sám.
Pipíka si tiež ťahá asi dva týždne a nožka je v puse non-stop ak nemá po ruke nič iné. Zúbky nás veľmi zlostia, nepospí veľa ani cez deň a ani vnoci, ale konečne už prvý máme vonku, tak už len zvyšných 19 a bude dobre 😉

honeybunny81
5. nov 2011

Baby kolko prikrmu ma dieta spapat? Skuste mi to prosim nejako ilustrovat (pol avent pohariku, gramaz, alebo podobne), dakujem za info 😲

elienka
5. nov 2011

@honeybunny81 kdesi som našla že plná dávka je cca 150 až 180 gramov príkrmu to je cca celý ten malý avent pohárik. My sa prikrmujeme necelé dva týždne a sme tak cca v trištvrte poháriku. Ale dnes sme boli na výlete a zjedla celú detskú výživu, som len pozerala, nuž ovocie jej chutí lepšie ako zeleninové žbrndy. Ale soldi písala, že jej malý zje aj 240 ml. Asi je to individuálne

alena24
6. nov 2011

@honeybunny81 zalezi aj od vahy dietatka, niektore deti zjedia aj 300ml a potom si este vypytaju MM. My papame cely Avent poharik a potom po pol hodke este MM. Ale Adam je o dost tazsi...Ale Petka len jej daj ked pyta 😉 dnes mate zemiak tusim ze? som zvedava ako sa jej to bude pacit, nas sa ide za zemiakom utlct 😝

@elienka my mame presny opak, zelenina ano a ovocie nie...ani kasa mu nechuti, zato zeleniny by zjedol aj za kybel 😀

alzbetka71
6. nov 2011

@honeybunny81 áno je to individuálne, ale pamätám si, že pri prvom dieťati sa mi zdalo, že je strašne málo a vtedy mi jedna známa povedala, že pozri ona je 8 krát ľahšia ako ty, a preto musí zjesť aj 8 x menej a vtedy som si uvedomila, že asi má pravdu, nemôže predsa zjesť toľko koľko dospelí

honeybunny81
6. nov 2011

@elienka
@alena24
@alzbetka71
Dakujem pekne dievcata 😀

kakakina
6. nov 2011

@honeybunny81 ,Palko je prikrmovany uz mesiac,ale stale mi nespapa viac ako pol vyzivkovej flasticky zeleninky.Ovocia este menej.Velmi mu chuti mrkvicka a vsetko s kombinacii s nou,no koli stolici musime aj nieco ine.Zemiacik nechce,no vcera som mu prvy krat dala sladky zemiak,a to mu chutilo.Ale tak ako vravi Alenka,po polhodke este ziada MM.Baby a kolko a ako davate ine tekutiny okrem MM,Palko skoro vobec nic nechce. 🙂

honeybunny81
6. nov 2011

@kakakina no my dnes prvy den zemiak ale nula bodov, tak plakala az odkvecla 🙂 Skusime zajtra.
Ja jej davam cajik, ten ma rada, feniklovy, vypije jednu flasku za den, cca 160 ml. Ale musi byt zohriaty inac sa ho ani nedotkne ... 😲

stankadca
6. nov 2011

Ahojte maminky, chcem sa spytat, ci ste s detickami mali aj obdobie neustaleho placu resp. celodenneho vrieskania nas Lukasko doteraz plkal malokedy, krasne sa hral, stale sa usmieval, bol pokojne babatko. zrazu pred tyzdnom zacal strasne pistat, nebol nauceny na nosenie na rukach, teraz ked chcem aby aspon na chvilku prestal plakat, tak si ho musime vziat na ruky.
asi dva mesiace prespal cele noci bez jedineho zobudenia. zrazu sa budi aj tri-styrikrat za noc (( viem, ze to mozu byt aj zubky, lebo vsetko hryzie, ale tak davame mu calgel a hryzatka. ale zvlastne je, ze pokial si k nemu lahnem a "rozpravam" sa snim, tak je tisko. len to sa neda cely den.
aj vonku v kociku zacal pistat, co sa mu predtym nestalo. ked tolko place, ma stale aj upchaty nostek, dokonca uz tyzden ma teplotu 37,5. Bola som u doktora, ze co mam robit a on, ze nech sa prideme teda ukazat, ale ze to nie je velka teplotka a ze to budu asi zuby. neviete mi poradit, ako by som ho mohla zabavit, aby tolko neplakal? ja uz neviem ako a je mi ho strasne luto,. sdce mi trha (( dakujem

mathildica168
6. nov 2011

ahojte, dlho som tu nebola, ale vsetko som docitala 🙂
@avenev my chodime plavat uz asi mesiac a je to super. karolinke sa velmi paci a mne tiez a myslim, ze na imunitu je to len dobre. po kupani sa ide este do sauny. zatial sme nemali ani sopliky ani nic... urcite budeme pokracovat aj v dalsich kurzoch. pobyt vo vodicke a tiez kontakt s inymi detickami myslim, ze to karolinke len prospeje...

co sa tyka prikrmovania... tak zatial sa este stale len kojime.... sice skusala som jej uz davat asi pred dvoma tyzdnami mrkvicku, ze co na to povie, ale tak ju z toho natahovalo, ze som mala pocit, ze vygrcka aj to co nejedla... zemiacik to iste, ten hned aj vypluvala... tak som povedala, ze este pockame... ale zajtra chcem skusit zase.
inak kojime sa kazde 2-3 hodinky, ale v noci je hore dost casto. aj 3-4 krat, co je dost na nervy... uz ani neviem co to znamena sa vyspat.

s posunom casu sme namali ziadny problem, az je mi to divne... kupeme sa o 19.00 a do osmej uz spinka...
no a zaspavame na rukach... ale to je rychlovka. max. 5 min a spi... teda ona mi na rukach nezaspi uplne do tuha, ale ked vidim, ze uz to ma na krajicku, supnem ju do postielky a tam uz zaspi sama... ale musime to robit uz aj vecer, hoci predtym zaspavala vecer sama... ale to vsetko tie zubky... zuby nam zmenili nase dobre dieta, uz nevie zaspat sama, nevie sa sama vobec zahrat, stale musim byt pri nej... no a to je pekne na nervy, lebo cez den si vobec nic nemozem spravit...
prisla som totiz na novu myslienku: peniaze kazia charakter a zubky kazia deti... 😀 😀 😀

paula1234
6. nov 2011

@stankadca
@mathildica168 to co pisete o drobcoch je pravda, my sme na tom rovnako, trva to asi 5 dni a som z toho hotova, lebo presne ako pise
@stankadca aj z naseho dobreho Adamka sa stalo upistane a ujojkane chlapciatko v noci nespave a predtym krasne prespinkal noci raz ssa napapl a buval dalej aj do osmej a teraz ledva do pol siedmej a to je niekedy aj 6 x hore s placom, co predtym som nevedela co je to v noci plac a cez den viacej ruky ako hracky, uz niekedy nevladzem, hadam sa to zmeni ked vyjdu zubky, mam pocit, ze vyjdu vsetky naraz, co by nebolo zle) 😀 , tak nam prajem vsetkym vela sil a trpezlivosti 😉

vemako
7. nov 2011

ahojte mamicky tak vasim drobcom idu asi naozaj tie zubky,lebo presne moja mala sa takto sprava a zle spinka v noci ked jej idu zubky a ked vylezu von tak mame doma zasa anjelika 🙂 a to jej sli 4 naraz,takze uz mame dokopy 7 zubkov a ked sa usmeje je uzasna nasa mala selma je to 😀

paula1234
7. nov 2011

@vemako tak to vam zavidim tisko, ja mam tiez pocit, ze nasemu sarkanovi idu vsetky 4 naraz)))) 😀

secret
7. nov 2011

ahojte, smiem sa pridať, tiež sme "májoví" 😉 ..občasne Vás čítavam a zaujalo ma, že tiež práve riešite príkrmy.Moja dcérka bude mať 12.novembra 6 .mesiačikov a až do minulého týždňa bola výlučne dojčená, žiadne čajíky ani vodičky, priberá v norme..minulý týždeň mi však na poradni pediatrička"nakázala"prikrmovať kvoli novým normám v oblasti výživy / tolerančné okno/ a mám dávať prvý týždeň polievku z hovadzieho maska s mrkvičkou a zemiačikom a to všetko spolu! spytovala som sa či nie zvlášť najprv zeleninku, ale nie lebo to hovadzie masko je v tom najdoležitejšie, aby malá nebola chudokrvná, lebo dojčeným deťom zvykne chýbať železo a keď chcem aby bola zdravá musím s tým maskom..počuki ste prosím Vás niektorá o tom???bojím sa aby som jej viac neuškodila ako pomohla ☹ ..mám už 7 ročného synčeka, ktorý ,bol ,ale minimálne dojčený, takže prikrmovat som začala už koncom 4.mesiaca, bezproblémov..ďakujeem vám vopred za každú odpoveď 🙂 🙂 🙂

secret
7. nov 2011

a ešte doplním celý "návod" od našej pediatričky 1. týždeň spomínaná zeleninka s maskom, 2.týždeň ovocie -jablčko, banánik a 3. týdeň kašu / už aj s lepkom/ zarabajúcu s vodou 😕

kubinca
7. nov 2011

ahojte, ked vas tak citam, tak zistujem ze sme natom tak podobne, nasa tiez uz 4. den cele dni mrnka, strka si jazycek medzi dasna a stale ne, ne , ne, ne 😀 predtym tiez v noci spinkala 12hod asi s dvoma kratkymi prestavkami na papanie a teraz sa aj castejsie budi a spi o dve hodky menej.... jedine stastie ze sa jej dobre spinka vonku, aj teraz mi spi v kociku na balkone od pol deviatej.... 🙂 a potom poobede asi este 1,5-2 hod.
prikrm uz davame asi 3 tyzdne po troske, ale viac ako pol avent pohariku nespapa, max. 80ml mi zjedla, najviac jej ide brokolica, a mrkva fuj fuj 😀 ... poobede uz aj troska ovocia davame, ale to len aby sa nepovedalo ... a vecer jej chutia nemliecne kasicky, inak stale kojim...

martuliena
7. nov 2011

@secret take prikrmovanie nezda, schvalne som si zobrala papier, co mi dala moja dr. a tam sa pise zacat zeleninovym pyre z JEDNEHO druhu zeleniny, uvarit, popucit vidlickou pridat trochu vody, kde sa varila zelenina, aby bola hladka kasa, nesolit, neprisladzat, takuto zeleniny ma jest 3 dni a potom pridat inu zeleninu napr. zemiak, takto postupne pridavat inu zeleninku, ale tak aby nemala viac novych druhov naraz, ale v rozstupe 3 dni, na pripadny vyskyt alergie, po 2-3 tyzdnoch pridat ovocne pyre, potom az zacat s masom, ale tu sa pise najradsej biele, nie od kosti hydina, chude telacie, domaci kralik... este som nepocula, ze by cisto kojene deti mali malo zeleza, hovorila som o prikrmoch s laktacnou a ona hovorila, ze kojene dietatko kludne moze ochutnavat inu stravu az do roka, teda nemusi ju poriadne jest, teda pokial sa stale koji, ja malu tiez zatial kojim, 6m bude mat 17. a s prikrmamy sme este nezacali...

mathildica168
7. nov 2011

@secret ja som tiez o takomto prikrmovani este nepocula a presne ako pise @martuliena tak mi to hovorila moja pediatricka a vsade sa tak o tom aj pise. v kazdom casopise, na nete... tak teda neviem ci je to fakt nejaka "hot news" horuca novinka, ale ja budem urcite prikrmovat podla tej starej metody ako mi to kazala moja dr. uz sme teda dnes zase zacali (druhy krat) a dnes spapkala asi 2 kavove lyzicky az potom ju zacalo napinat 😀 beriem to ako uspech 😀

@vemako u nas je ten problem, ze my uz zuby mame vyjdene asi 2 tyzdne obidva rezaky a mala zostala taka, ako keby jej stale isli. casto sa v noci budi... ☹ a to zaspavanie na rukach sa jej tak zapacilo, ze sa musime stale teraz nosit a sama nevie byt ani chvilocku...

honeybunny81
7. nov 2011

@secret pozdravujem tvoju revolucnu pediatricku a ze hovadzie maso (aj ked len vyvar) je slusny zahul na prvy prikrm... A ak nedas naskor kazdy druh samostatne, nebudes vediet z coho by bol pripadne alergicky. Je pravda ze deti mavaju v tomto obdobi malo zeleza, ale ja by som z toho nerobila vedu.
Riad sa podla seba, alebo skus ineho pediatra, za radu nic nedas. 😀 drzime palce.
Na margo lepku tak ten ano.

macka381
7. nov 2011

Ahojte maminy, kupovala si tu niektorá z vás elektrickú odsávačku do nošteka. Lebo ma nebaví to odsávanie, ked mal piští a odásavame a odsávame a šušníky nie a nie ist von. Tú na vysávač nemám, lebo malý sa vysávača bojí, tak som ju ani nekupovala. Preto zvažujem kúpu tej elektricke, len som nenašla žiadne recenzie a reálne skúsenosti.

stankadca
7. nov 2011

@secret ahoj, o odporucanej polievocke pocujem prvykrat, ale ja napriklad viem, ze kedysi sa predcasne narodenym babatkam mixovalo od druheho tydzna!!! do mliecka hovadzie maso kvoli chudokrvnosti.
ja mam predcasniatko a vraveli nam to v nemocnici. tak neviem, ci sa vracaju k starym metodam, ze ak by malo byt /aj "normalne" narodene babatko/ chudokrvne, tak radsej namiesto zeleza v nejakom umelom stave /tabletka, kvapky/ radsej davat v takejto forme alebo co su to za moresy 😀D

stankadca
7. nov 2011

Maminky, ste by som sa chcela spytat /kedze nas teraz caka iba prve ockovanie/, ze ktorou vakcinou ste dali ockovat svojich drobcov proti pneumokokom? tou 1O alebo 13 zlozkovou? ja sa neviem rozhodnut a mam to uz nahlasit a z toho, co mi povedal doktor som velmi mudra nebola. v podstate mi len dookola opakoval, ze rozdiel je v cene.

secret
7. nov 2011

ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za odpovede! 🙂 tiež sa mi to naozaj na prvý príkrm nezdalo vhodné ☹ a naviac keď malá je výslovne dojčená a ja si vo svojej strave dávam obrovský pozor na to čo zjem aby jej neublížilo..musím dať na svoju intuíciu / a samozrejme osvedčené rady/, aj keď sa veľmi divím, nakoľko naša pediatrička je skúsená staršia lekárka, ale asi sa tentokrát fakt"sekla" 😝

secret
7. nov 2011

@stankadca...jéj, tak teraz si ma fakt potešila 🙂 lebo naša lekárka je práve staršia, ale skúsená a doteraz som jej plne doverovala, takže možno má s tým fakt skúsenosti, kedže ako píšeš sa to v minulosti podávalo aj predčasniatkam , no zdalo sa mi to nejak "brutal" na prvý príkrm a zdorazňovala práve tú chudokrvnosť..no neviem možno pri pohľade na mňa , lebo ja mám ani nie nejakých 52kíl 😀 😠 dojčenie zo mńa "vysalo" všetky zásoby ešte spred tehu,.ale utešujem sa, že keď prestanem dojčiť napráskam sa aj zakázaných potravín aby som nabrala nejaké kilečká navyše 😀 /ale to je už asi vrodené/

s tou vakcínou proti pneumokokom neviem poradiť, nám na výber nedala 😉 iba povedala, že proti pneumokom a vymenovala ešte ostatné ochorenia proti ktorým sa súčasne očkovalo

elienka
7. nov 2011

@stankadca moja p pediatrička nechala rozhodnutie úplne na mne, do apríla sa všetci očkovali prevenarom, potom asi poisťovne si povedali že načo taký luxus a tá 10 kmeňová by mala stačiť, je to 10 kmeňov u nás bežných a tie 3 vraj nie sú bežné. Kdesi som zasa čítala, že ten prevenar sa lepšie znáša. Nakoniec som dala zaočkovať tou 10 kmeňovou, pretože ten účinok je aj tak cca do roka, s malou necestujem.

dankakk
7. nov 2011

Ahojte🙂 po dlhej dobe som prisla nakuknut🙂 @secret, tak takýto recept dala aj moja dr mne. Len som zacudovane pozerala či to mysli vážne s tým mäsom... My prikrmujeme dnes 3den, presne dnes mame 6mesiacov. Dala som na pare robenu tekvicu Hokkaidó s mojim mlieckom. Zjedol tak cca 2 lyzice, občas ho tak naplo, ešte to celkom nevie prehltnut. A o polke avent poharika môžem sniiiivat 🙂 baby, dávate surove ovocie posuchane na takom trelku, mama vraví, že mám skúsiť toto.

elienka
7. nov 2011

@dankakk skús, určite mu bude chutiť sladké ovocie viac ako zelenina, ale nečakaj, že ti potom zje zeleninu. Ja dávam Sofi za obedom aj polovicu jablka, ale zeleninu moc nechce, zato po jablku sa len zapráši. Chcem ju na zeleninu naučiť, preto nechcem toto ovocie ani primiešavať do zeleniny

honeybunny81
8. nov 2011

@macka381 macka ucinnejsie ako je ta na vysavac nenajdes, a su to zbytocne vyhodene peniaze. Malo deti ma rado vysavac aj ta nasa pri tom reve, ale je to raz dva, tu chvilku musime vydrzat. 😲

vemako
8. nov 2011

@stankadca mi sme si vybrali tu 13-zlozkovu prevenar,ale myslim si ze staci aj ta 10-zlozkova a dali sme sa ockovat aj proti rotavirusom a prve ockovanie znasala uplne super a po druhom sme mali snad vsetky vedlajsie ucinky ☹ drzim palce pri ockovani 😉