icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

rybenka79
8. nov 2011

@dankakk surovu zeleninu nie, treba pockat chvilocku km si brusko zvykne na stravu...pockaj aspon 1-2 tt. Inak tekvicu by som ani ja nejedla a moj syn ju odmieta dodnes 🙂 ale nie, nenaucila som ho to a teraz tak mozem cakat...

Ked mi maly nechcel papat prve prikrmy, v ziadnom pripade nezacni od ovocia! Skus kupit HIPPku malinku mrkvu, pripadne mrkvu s jablckom... tie su sladsie ako to robievas urcite ty, bude papat zarucene 🙂 niekedy som pridavala aj trosku glukopuru co podporovalao aj hlad. Usud sama, pripadne vyskusaj...

zuziq8
8. nov 2011

@stankadca rozdiel tych vakcin je v cene, + ta 13 zlozkova by mala vytvorit aj protilatky na dalsie 3 pneumokoky, na ktore nezaberaju antibiotika... my sme dali ockovat 10tkou a take strasne to znasala,ze som povedala nikdy viac... ono mali by sa vytvorit protilatky, ale nikde to nie je na 100% 😒

zuziq8
8. nov 2011

@dankakk s ovocim by som pockala, my sme sa 2 dni trapili s mrkvickou, kym si zvykla na novu chut, kym prisla na to co s tym ma v puse robit a tak, ale vcera (6.ty den) mi uz pekne spapala tekvicu so zemiacikom 🙂 a tu tekvicu si mu davala popucenu? ja som jej zatial vsetko pasirovala cez sitko aby ju nenapinalo z vacsich kuskov a postupne uz bude jedlo len pucit.)

dankakk
8. nov 2011

vdaka baby🙂
@zuziq8 bola len popucena... asi prepasirujem, snad to pojde lepsie....

macka381
8. nov 2011

@honeybunny81 noo, len ako riešiť to, že všade nemôžeš mat vysávač a čo v noci, to mi pride nepraktické. Lebo hlavne v noci sa mi budí na to, že má šušníky a nedá mu dobre dýchať 😒

Maminy chcem sa opýtať, či niektorá z vás dáva na noc Nutrilon kaše. Mne ich odporučila detská dr. vraj dobre zasýtia a bude dlhšie spať, tak mu ich dávam asi tak tri týždne a čuduj sa svete, malý si v noci pýta o dve hodiny skôr jesť ☹ A ešte mi prídu dosť ťažké, lebo ked večer vypije asi tak hodinu až pol hodnku pred spaním tú kašu, tak mi z toho stále grgá, tak asi mu dobre netrávi. Tie nutrilonove kaše som zvolila kvôli tomu, že sú HA ako umelé mliečko, kedže ja som astmatik a alergik. Asi budem musieť vyskúšať iné značky. AKé máte skúsenosti?

honeybunny81
9. nov 2011

@macka381 kde vsade by si to chcela nosit? Dietatu treba dat do nosteka fyz.roztok (napr libenar) a potom odsat, Ked to spravis vecer, v noci bude pokoj a ak nie tak nevidim dovod preco nevytahovat vysavac aj v noci ked treba. Ved ono je to na najslabsom to ani pocut neni. My malej po kupani kazdy den cistime nostek vatovou tycinkou namocenou v tom roztoku a este sme problem nemali. Parkrat sme odsavali vysavacom lebo sme si mysleli ze ma sopilik ake nemala 😀
No uz aby vedeli same smrkat ze? 😀

weronika187
9. nov 2011

@macka381 ahojky, my davame na noc Nutrilon kasicky a chrustikovi veeelmi chutia 😉 no ta ryzova mu velmi nechutila, ale vanilkovu priam "vcucne" do seba 😎 skusali sme cez den aj ovocne (jablckovu a hruskovu), tiez mu chutia, ale na noc davame len vanilkovu. I ked kasicka zo 150ml vody mu je malo, mam prichytsane este mliecko (tak 90ml), ked spapa kasicku, tak si este pyta, tak mu dam, ale to mliecko nespapa cele, len tu kasicku asi potrebuje zapit 😀 a vsetko v pohodke, papa az rano okolo 5tej - 6tej 🙂

Inak aj my papkame prikrmy, no mrkvicka, zemiacik a tekvica mu vooobec nechuti, jedine mrkvicka s jablckom je mnamka 🙂

alena24
9. nov 2011

@macka381 matka, ja som mala odsavacku aj na baterky a bola uplne k nicomu, tej odsavacke na vzsavac sa nic nevyrovna, a super je aj ten Libenar, maly mal soplik len raz ale rychlo mu to preslo, v noci som vobec neodsavala 😉

macka381
9. nov 2011

@honeybunny81
@alena24
libenar dobre poznám ešte z pôrodnice, kedže mi tam málý stále chýchal, tak kázali aj doma potom dávať, čo som robila, len som potom po mesiaci asi prestala, lebo som nechcela, aby si na to navykol. TEraz mu dávam libenar sem-tam na prečistenie nošteka. Inak sme mali raz nádchu a za jeden deň bolo po nej pri libenare. Len takmer každú noc sa mi malý budí na to, že má šušníky a zle sa mu dýcha, tak odsávame tou balonikovou odsávačku a tá dobre neodsáva, preto som riešila tú na vysavač, že ako ju použiť v noci. Asi mi neostáva nič iné, len mu zase dávať pred spaním ten Libenar a dať odparovače na radiatory.

macka381
9. nov 2011

@weronika187 no ani nám tá ryžová moc nechutia, teraz máme vanilkovú, ale aj tak nezasíti a takmer nikdy ju nevypije celú, takže aby som mu dávala po nej extra mliečko u nás nehrozí, lebo mi ho vôbec nevypil. Cez deň som ju ešte neskúšala dávať, lebo sa snažím okolo desiatej troška ovocia, potom na obed zeleninka s mäskom a niekedy aj poobede ešte ovocie. Inak dneska úspešne prvý krát spapal moje uvarené mäsko zo zeleninou, ale dalo to riadne zabrať, nielen príprava na jemnú kašičku, ale aj samotné papanie 😎

zuzana369
10. nov 2011

baby, rastu vasim babatkam zubky, ako to prebieha, kolko vam to trva? Nam zacali asi pred tyzdnom, odvtedy mala pisti cely den...rastu jej dolne, zacali oba a teraz ten lavy je uz skoro vonku, teda sa mi zda, uz uplne presvita, ale ten druhy sa tam akosi zastavil...ked za 2 tyzdne vylezie jeden zub, tak tie ostatne...?to je tak na pol roka :D ach jaj

weronika187
13. nov 2011

Ahojte maminky, chcem sa spytat, ci sa vam nestalo, ze by vam drobcek strasne srdcervuce plakal v noci, ale tak z nicoho nic, bez toho, aby sa prebral a nijako ste ho neutisili? Nas chrustik uz druhu noc takto placka, je to neskutocny plac, nech sa ho snazime akokolvek utisit, nijako sa neda, jediny sposob je pomalicky ho zobudit a ked sa prebere, tak ten plac prestane. No ked znovu zaspi, po par minutach sa to opakuje a takto je to celu noc ☹ Najhorsie na tom je, ze sa citim upln bezmocna, ziadny sposob utisenia a upokojenia chrustika nezabera, musim ho jemnocko zobudit ☹ Mate s tym skusenost?

mandy29
13. nov 2011

@weronika187 no kamoškina dcéra sa takto plačkala keď jej išli zúbky 🙂 takže je dosť možné že budete mať zubadlá 🙂 my ešte nič 😒

alzbetka71
14. nov 2011

@weronika187 stalo sa mi to, ale pri staršom synovi sa to stalo pár krát, ale neviem, nevypozorovala som, že čím to bolo, či mu išli zúbky. Ale niekde som čítala, že sa mu niečo sníva, čo prežil cez deň a potom to spracúva. Ved si predstav toľko nových vecí, alebo sa mu snívalo, že nevie, kde je mamina. Ale ty si sama inštinktívne vyriešila problém, tým, že si ho jemne zobudila.

alzbetka71
14. nov 2011

@zuzana369 no my ešte zatiaľ zúbok nemáme, ale čo si pamätám to bolo tak, že boli 1-2 dni upišťaný, potom to prešlo, zúbok vyšiel a potom bol trochu pokoj a zas. No nie je to len na pol roka, ale na dlhšie. Najhoršie to bolo okolo roka, vtedy boli aj hnačky. Bývajú aj teplotky. Ale každé baby je iné, niektoré to zvláda lepšie iné horšie. Ale ked si spomínaš ako bolí, ked ide zub múdrosti, to ťa bolí bol huby. Tak tie naše deťúrence toho musia naozaj veľa vydržať.

alzbetka71
14. nov 2011

dávali ste deti očkovať proti rotavírusom, neviem sa rozhodnúť

honeybunny81
14. nov 2011

@alzbetka71 ja hej, treba zvazit veci ako ci cestujete, kam cestujete, ako casto, surodenci v skolkach, atd. My uz teraz pojdeme na 3.davku, to by si este stihla? Malo by to byt ukoncene do cca 6. Max. 7. Mesiaca 😲 neviem teraz presne.
Je to na tebe. 😲

alzbetka71
14. nov 2011

@honeybunny81 ďakujem za radu. A to sú 3 dávky, s akým odstupom? A ešte účinnosť je koľko? Myslím tým časová, to bude chránený koľko. Dávam tu doktorské otázky, ale ak vieš? A ešte koľko to stojí?

weronika187
14. nov 2011

@mandy29 dakujem, no dufam, ze to bude fakt len tymi zubkami ☹ vcera vecer mal teplotu 38,1,tak som mu dala paralenovy cipok, celu noc bol viac na rukach ako spinkal v postielke, o 2:45 mal zase 38,1 ☹ volala som dr., ak sa to nezmeni, zajtra musime k nej...a zatial to tak vyzera, ze ta teplota nie a nie dole...aj teraz pred hodinkou mal zae 38,1 ☹ ☹ ☹
@alzbetka71 hmmm, aj nad tym som rozmyslala, lebo jedneho casu sa budil zo sna, ale teraz je to akt taky plac, akoby ho nieco bolelo...a mozno mas pravdu a naozaj to tak preziva...ja uz sama neviem... 😒 No a my sme najprv nechceli davat ockovat proti rotavirusom, dlho dom bola proti, no nakoniec sme dali...tiez kvoli cestovaniu, aj dr. nam to odporucila, ale nakoniec som rada 😉 my sme mali "len" 2 davky, neviem, ked @honeybunny81 pisala, ze su az 3, ci je to podla vakciny, alebo budeme aj my este tretiu, ale dr. nic take nehovorila... my sme museli mat odstup 6 tyzdnov a stihnut to do konca 6.mesiaca 🙂 a ucinok by to malo mat vraj 5 rokov, ale nie som si ista...

alzbetka71
14. nov 2011

@weronika187 no tak to už asi fakt nestihneme dať zaočkovať. A nemôže mať chrípku? Vtedy je vysoká teplota, bolesti klbov, svalov a to by nasvedčovalo tomu, že nechce spinkať, že ho niečo bolí. A neuľaví sa mu ani po tom čípku? Inak mne sa viacej osvedčili proti bolesti čipky brufénového typu. A doktorka mi povedala, že je aj dobré striedať brufen, paralen a vtedy sa to môže aj každé 3 hodiny, ked sa to strieda.

alzbetka71
14. nov 2011

@weronika187 môj malý má 5 mesiacov a 1 týžden, a tvoj 5 mes a 2 týždne, vy ste to stihli ešte v máji

avenev
14. nov 2011

Aj vas deti hryzu pri kojeni? Moja bude mat 6 mesiacov a niekedy ma pohryzie, zatial este zuby nema ale boli to dost. Neviem si predstavit co bude ked vyjde prvy zub. Dokonca ked skriknem "Au" tak sa zacne smiat, potvora mala 🙂

velvet26
14. nov 2011

@weronika187 aj nasa dianka sem tam v noci tak vykrikne akoby od bolesti, no je to len jeden vykrik, spi dalej nezobudi sa na to, no uz parkrat si za tym vykrikom aj prdla, chudatko, tak asi vetry ju trapili, ale sa mi to stalo aj ked spala v kociku, ze len tak zakvilila ale spala pri tom, tak aj ja si myslim, ze sa im nieco sniva a spracuvaju podnety, mozog sa im stale vyvija, tak myslim, ze je to normalne..

velvet26
14. nov 2011

babulky, chcem sa opytat znova ohladne spanku ako su na tom vasi drobci co sa tyka spanku cez den? nasa hviezda spi tak maximalne 45 minut doma v kociku sem tam aj viac..no aj to spanie je take vselijake, sama nezaspi stale v postielke uspim ju na rukach, to je raz dva, no akonahle ju dam do postielky tak sa preberie a chce jest a potom spi na ceciku..akoze predtym jej dam papat, ale spapa asi malo, co jej nestaci aby spala dlhsie, je to dost unavne este ze kojim poleziacky tak spime spolu, no chcem ju naucit na postielku a za ten svet neviem ako..jedine vecer tam zaspi bez problemov sama..vy ste ako na tom?

weronika187
14. nov 2011

@alzbetka71 no dufam, ze chorky nie sme, len minuly pondelok sme dobrali antibiotika, lebo mal zapalene usko a hrdielko ☹ i ked teplota neklesa a vecer pre 18tou mal zas 38,3 ☹ ach jaaaj, chudatko moje male ☹
a ano stihli sme to este v maji, termin porodu som mala vypocitany na 31.5. a uz som ani neverila, ze to stihneme v termine, ale chrustik velmi dobre vedel, ze je jeho den D a vypytal sa na svet 😵 😀
@velvet26 hmm, no len toto asi uz nie su podnety, ked mame teploty ☹ a s tym spankom, tych 45 min to mas este dobre, chrustik cez den dava take 25-30min "mikrospanky" asi tak 3-4x za den a to je vsetko 😅 dokonca dnes, ked mal cely den teplotu, spal 2x (raz 1,5hod a raz 45min) 😅 a uspavame sa hopkanim na fit lopte a este mu k tomu aj spievam 😀 kiezby mi aspon vecer zaspal sam v postielke 😉

honeybunny81
14. nov 2011

@avenev kokos ani mi nehovor!! Hryze jak salena, uz mi 3x rozkusla bradavku tak ze som kojila len z jedneho a z druheho odsavala.. A viem ze aj @alena24 sem prida svoju skusenost 😀 boli to jak slak!!
@velvet26 zlato, nasa niekedy spi za cely den 20 minut!! Nikdy bezaspi sama, stale sa hompalame na lopte! V kocari max 45 minut aj to musi mat dobry den 😒
@alzbetka71
Vakcinačná schéma pozostáva z dvoch dávok. Prvá dávka sa môže podať vo veku od 6 týždňov. Medzi dávkami má byť časový odstup najmenej 4 týždne. Vakcinačná schéma sa má prednostne podať pred dosiahnutím veku 16 týždňov, ale musí sa ukončiť do veku 24 týždňov. Odporúča sa, aby dojčatá, ktoré dostanú prvú dávku Rotarixu, ukončili 2-dávkovú schému Rotarixom. Neexistujú žiadne údaje o bezpečnosti, imunogenite alebo účinnosti, keď sa Rotarix podá ako prvá dávka a iná očkovacia látka proti rotavírusu sa podá ako druhá dávka alebo naopak.

Tak su asi fakt len dve kokos, tak naco nas zase doktor volal? @alena24 ali su len dve, ci tri? Kolko ste mali vy?

paula1234
14. nov 2011

@honeybunny81 vy mate rotavirusy 3 davky, my sme mali iba 2, vraj to staci, aj som citala, ze 2 stacia) 😵
@alzbetka71 a ma sa to do konca 6 mesiaca)

vemako
14. nov 2011

@avenev aj moja mala ma strasne hryze,ale mi uz mame 7 zubkov ,tak to je riadna bolest,2x ma uhryzla az do krvi a zacalo mi to dokonca hnisat,myslela som ze prestanem kojit,ale teraz sa troska ukludnila 😉 selma moja zubata 😀 @velvet26 moja spinka tak 3x za den po 30 max 45min,zaspavame na rukach a potom ju prelozim do postielky a v kociku mi uz vobec nechce spinkat 😒 @honeybunny81 aj mi sme mali len 2 davky proti rotavirusom,ak sa nemylim tak su len 2 😉 a musi sa to stihnut do 6 mesiaca

alzbetka71
14. nov 2011

@weronika187 to len teraz posledné dni spáva tak 45 minút, ale tak isto som tomu hovorila mikrospánky, uložila som ho, niečo urobila a hned bol hore vyspatý. A to je ešte na figu, že ja musím odstriekavať mlieko, takže ja ked spí odstriekam mlieko a už potom nič neurobím, aj ked teraz je to s tým kojením už lepšie, už sa stane že pije pekne celý deň. ale niekedy nechce, odťahuje sa odomňa a potom mu odstriekam a vypije 120 ml. Ešte, že mám elektrickú odsávačku, inak by som to nevydržala odstrekovať ručne. A čo sa týka uspávania tak sa mi osvedčilo, že ho dám do kočíka, dám mu fľašku s mojím mliečkom a zaspí a aj ked sa zobudí po pol hodine, dám mu ešte ak nedopil, alebo mám nachystaný čaj a zaspinká ešte. Ked sa zadarí.

veronikam
15. nov 2011

@alzbetka71 Ahoj, ja len ze tiez odsavam, 3-5 krat denne, ako mi to vyjde, a robim to tak ze maleho mam pri sebe v lehatku, alebo v cestovnej postielke a ma tam hracky, on sa pekne hra a ja odsavam, tiez s elektrickou. Takto som si to od zaciatku zvykla, je to fajn, nemusim sa nahanat ze rychlo rychlo odsat kym spi. Tiez ma niekedy len pol hodinove spanky cez den, a niekedy aj dvoj hodinove, nikdy neviem, kolko bude spat 😉 .