Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@alzbetka71 To mi ani nespominaj. Este ze mam rodicov 😵
@veronikam ja mám avent a tiež fičí každý den, ale tiež som rozmýšľala nad medelou
@alzbetka71 Nepoznam Avent, no Medelu mam aj rucnu, aj elektricku, elektricku mam fakt odskusanu, aj na baterky (ked sme isli na dovolenku a ked cestujeme tak odsavam za jazdy v aute), a mozem naozaj odporucit. 😉
Poradi mi niekto aku prvu kasu? Budeme mat 6.mesiacov a dnes mi na poradni lekar povedal, ze na veceru mozem davat kasu, konkretne nemliecnu, lebo kojime a ze ryzovu. Pozerala som v Dm a nevedela som vybrat. Aku davat vy?
@avenev ryzova nemliecna sunarka 😀 aj nasej tanicke velmi chuti, skusala som najskor zarabat s maters.mliekom ale nechutila vobec, tak som dala vodu a nevie sa dojest. 😀 aj nam ju lekar doporucil kvoli nasej nizkej vahe.
@honeybunny81 kupim si ju, a nie je v nej pridany cukor? lebo ze su aj kase bez pridavku cukru. A kolko z nej zjedla prvykrat ak si pamatas?
@avenev my sme dali prvu od hami ryzovu nemliecnu kasu ( ked bola Terka mensia, ju prehanalo, tak sme z toho robili taku ryzovu vodu), a tiez jej viac chuti s vodou 🙂 prvykrat asi 4 lyzicky zjedla a teraz tak usta otvara ze nestiham davat 😀 a davame aj nemliecnu ryzovu s broskynami, a od nestle lipovu na dobru noc... tak to striedame.....ta lipova a ryzova su bez cukru, broskynova s... lipovu sme zatial dali asi 2 krat, ale aj ta jej chutila 😉
Ja som skusala hipp zarabanu s MM. Cutilo jej to, ale musela som jej to dat cez flasku, lebo ked som dodrzala davkovanie po chvilke to bolo uplne riedke. Neviem ci je to normalne 😒
babule, tak uz davate kase? my sme zatial zacali len so zeleninkou na obed, tri dni jedla mrvicku a dnes mrkvicku so zemiakom, zatial som jej davala od hipp a hami a veeelmi jej chutilo, normalne som bola prekvapena ako pekne papala, otvarala pusinku a nic nevyplula..dobry jedak bude..vy varite detom vlastnu zeleninku? kde kupujete?
mamičky odkedy dávate deťom príkrmy kakajú vám každý deň, viem že by to tak malo byť, ale môj nezvykol každý deň kakať ani z môjho mliečka čo je samozrejme normálne, len teraz by už mal kakať každý deň nie? akou potravinou by som mu s tým kakaním mohla pomôcť?
Mne prišla domov vzorka, taký modrý sáčok ryžová, ale moc nechcel, aj ked neviem prečo, lebo to bolo také sladučké, zjedol asi dve lyžičky, potom ho začala napínať, tak som nedávala, ale čo som tu čítala vraj viac chutí vanilková, neviem.
@velvet26 ja mam vlastnu zeleninku,teda od mojej mamy zo zahradky,ale brokolicu,cuketu to uz kupujem v obchode,alebo na trznici,ale najradsej by som bola,keby bola doma vypestovana,ale co uz 😖 @majulienka27 nasa kaka kazdy den aj 3x,ale tak ona mi tak kaka od zaciatku,takze mi s tym zatial problem nemame,ale co dokaze vykykat,teraz ked prikrmujeme a ta aroma 😀 no super
@majulienka27 nasa kakava kazdy den, no odkedy som jej zacala davat prikrmy, tak je to kazdy druhy a ako pise vemako, neskutocne smradlave... 😀
@majulienka27 Moja mala, ked sa nemoze po nejakom jedle vykakat, vacsinou po mrkvicke, tak jej davam slivkovu hipku a potom to ide.
ja tiez davam domacu zeleninu, akurat brokolicu kupujem mrazenu... prve dni malu zapieklo a dost sa aj potrapila ked to nanu prislo, ale potom bolo uz dobre, kazdy den sa vykakala....
no horsie ze posledne tri dni ju prehana, nie je to nejak katastrofalne a v noci mala teplotu 38,8°C, dala som jej paralenovy cipok a odvtedy nic???rano mala 36,5°C, neviete co to moze byt? myslite ze to mozu byt zubky? uvidim tuto noc, ak vybehne teplota rano skocime ku dr.....
@kubinca môžu to byť zúbky, ale aj nejaká viróza, uvidíš zajtra.
@velvet26 preco si sa rozhodla pre kupovane prikrmy? Mozes mat potom problem ze ti nebude chciet tvoje varene jedlo. Myslim ze dostupnost kvalitnych potravin je vsade, my sme doteraz kupovali na trhu a teraz od takeho maleho predajcu zeleniny, alebo bio zeleninu z billy. 😉
A kasu sme davali kvoli nizkej vahe na odporucanie doktora este pred zavedenim zel.prikrmov, ale uz teraz nedavame.
môj malý mal včera 6 mesiacov, na doporučenie doktorky papáme od 4.mesiac, najprv zeleninku, ovocie, teraz sme už vo fáze, keď si pýta aj tretie dokrmovanie, tak mu dávam kašu na večer. Tie od Hami mu chutili, akurát broskyňová bola po chvíle ako voda. Teraz má nestlé banánovú a odmieta ju. Inak je veľmi dobrý jedák, popri dokrmovaní ešte kojím. A s kakaním, ak jeden deň vynechá, na druhý to je 3x, takže super. Inak na to, že toľko je, priberá tak 400-500 g za mesiac. Prvé dva mesiace priberal kilo a potom sa to nejak zastavilo, myslíte, že je to normálne? Narodil sa s váhou 2620 g a teraz má 6600 g. Čítala som tu, že niektoré detičky už sedia, náš len s oporou a keď sa zabudne a nepretáča sa vôbec. Tak som rada, že som našla túto tému, aspoň viem porovnávať....
@michaela.g tak predsa je to ta siesta choroba 🙂 vcera teploty ustupili (trvali presne 3 dni a 3 noci) a vysypal sa na brusku, krku a dokonca aj na cele, chudatko male...ale hlavne, ze sme uz bez teploty 😎 len zubky nejako nevidno 😀 inak, mozem ho normalne okupat, ked je taky vysypany? nechcem, aby sa mu to nejako roztahalo po celom telicku...ty si normalne kupala?
@honeybunny81 no to som len na skusku kupila, ze ci jej bude chutit, jasnacka ze jej budem varit,,, 😉
@zaneta08 aj moj maly mal vcera 6mesiacov,a tiez dokrmujem od polky piateho mesiaca.Malo priberal a velmi plackal.Moj papa dva prikrmy,obed zeleninku,a vecer kasa.Pri narodeni mal 3200g a teraz ma 7100,tiez nepribera viac ako pol kg,myslim ze je to dost.Kojim ho ale aj kazde dve hodiny,cez den aj v noci.Dieta ma v pol roku zdvojnasobit porodnu vahu a to tvoj maly ma riadny naskok.Palinko sa sice pretaca krasne na brusko,naspat tazsie,ale sediet este vobec,ani ho nedavam,kym nesadne sam 🙂
@kakakina mne sa tiež zdá, že je s váhou v pohode, len lekárka ma stále vystraší. Zdvojnásobenie váhy platí vraj u detí s pôrodnou hmotnosťou nad 3000 g, no neviem. Ja ho tiež kojím na požiadanie, cez deň asi 4-krát a v noci už asi týždeň spí bez papania, tak som veľmi šťastná. Ako som včera napísala príspevok, začal sa mi večer vytáčať do strán, síce to nie je pretočenie, ale snáď to čoskoro príde. Veď máme šikovné detičky a treba im zrejme nechať čas na ich malé pokroky
@zaneta08 neboj bude sa otacat ani sa nenazdas, nasa sa otaca na bruska od 3,5 mesiaca taka je pohybliva, no naspat z bruska na chrbat jej to stale nejako nejde a vazime uz vyse 8 kg, davam zatial len jeden zeleninovy prikrm na obed, na kase je v nasom pripade asi cas..kojim na poziadanie aj v noci papame minimalne dvakrat..
@zaneta08 neboj, vahu ma dobru, vsetko ma svoj cas, tam vstupuje vela faktorov, no ten najdolezitejsi je ze dieta si samo urci kedy co spravi 😀
No a zdvojnasobenie vahy je len velmi orientacne, nasa tana sa narodila (4300g! Ano nie je to preklep 😀 a teraz ma ledva ledva 5800g) 😕 sice sa pretaca, roluje aj vsetko a odvcera aj sedi (chvilku), ale zato sme v noci hore aj 17 krat a cez den spi len 20 minut... 😖 to vies, niekto ma to, niekto zas hento ako sa vravi 😀 😀 😀
Ahojte.som tu nova a rada vas čítam....moja sarka bude mat na buduci týžden pol roka.važi cca 6600g..už ju prikrmujem 3týždne zeleninkou a večer kašou...a ako som ju začala prikrmovat tak mi dochadza moje mliečko..posledne dva dni ju už dokrmujem aj UM...ale neviem kolko jej mam davat too mliečka..na začiatok jej davam 70ml.a dobre ho znaša..a takisto nevim kolko jej mam davat večer kašičky-davam 100ml..ale posledné dva dni sa mi začala v noci budit každé 2hodiny..teraz neviem č od ladu,alebo je taka nepokona..dakujem za rady🙂))
@michala29 Ryžovú kašičku už môže. Ak nebola zvyknutá na kašičku, možno jej je ťažko, skús jej nedať, iba ju nakoj a uvidíš. Mne sa celkom osvedčilo pri deťom v noci nedávať mliečko, ale iba čajík, lepšie spávali. A koľko. Mňa v piatok seklo v krížoch, takže užívam lieky, pri ktorých sa nesmie kojiť, preto musím mlieko odstriekať a vyliať. Dávam preto Nutrilon, na obale je dávkovanie, že 22o ml. urobila som 120 ml. z toho mi malý nechal 30 a to nie je žiadne fifipierko. Musíš iba skúsiť, dať koľko spapá, koľko pýta a postupne.
Ja jej davam už ryžov,bananovu,vanilkovu..Ona ich ma strašne rada..A ja už kojím ba v noci a doobeda,poobede davam umele,lebo mam malo tak šetrím zas na noc..myslíš že by jej bolo tažko?ale ked ju nakojím tak zaspí a za dve hodky sa zas mrví...Ale ved tje kaše zje len 100ml
@michala29 ahojky, mnozstvo mliecka zavisi od babatka, nas chrustik napr. vypije 210ml ako nic a niekedy este pozera, ze to je vsetko 😀 a niekedy nevypije ani 180 a necha, ale tak ani my nejeme stale rovnake mnozstvo 😉 a kasicku mu davam 150ml, ale to priam "vcucne" do seba a potom mu dam este cajik 😅 takze tazko povedat...najlepsie bude, ked vyskusas, kolko spapa ako poradila @alzbetka71 a uvidis 🙂

baby kupujete tu na MK vecičky pre detičky a ste spokojné?