Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@alzbetka71 no mala náskok skoro o 100 hlasov, ja som už nemala kde zbierať...ale nakoniec aj tak sa rozhodla tá kočka že urobí aj nám..prekvapila ma 🙂 teším sa....
tak gratulujeme a potom ukáž fešáka
@jarkam2; @martuliena; @evaon; @salomuska
ďakujem Vám, som rada, že neprežívam takéto obdobie ako jediná. Viem, že sa to určite časom zmení, jedno obdobie vystrieda druhé ... Aj sa niečo zmenilo u Vás v papaní? Náš Adamko otvára ústa jedine pri papaní banánu alebo keď "sedí, leží" pri nás a "my ostatní" papáme. Vtedy rýchlo využívam situáciu a ponúkam mu jeho "stravu" :o)))
Papá stále mimimum, dnes to skúšal manžel a nechápal lebo Adamko normálne zaťal pery a hotovo.
Občas mu dám nejaké jedlo do ruky a to normálne papá. Včera som mu dala cmúľať jabĺčko a pár-krát si môj "bezzubý" odhryzol, tak som mu ho nastrúhala a trošku zjedol. Viem, že by nemal zo začiatku surové ale dusené; aj to sme skúšali aj domácu výživku aj kupovanú a nič. Tak skúšame ďalej, občas sa podarí. Moje mliečko mu stále chutí, to som rada, a dúfam, že aj moja doktorka bude zdieľať podobný názor, teda, že keď mu do roka tieto príkrmy moc nechutia tak je to ok. Držím palce nech sa nám tí naši "drobčekovia" v najbližšej budúcnosti stanú dobrými stravníkmi, nech im môžeme kuchtiť :o)))
@akab a lyžičkou papá od kedy? Ak iba teraz začal tak sa to musí naučiť, ono každým dňom to bude lepšie a lepšie, my papáme po trošičke od 5. mesiaca, tiež mu to nešlo a teraz ked mu niečo chutí otvára ústa ako vráta. Ja jablčko tiež nedusím, dávam postrúhané surové.
Ahojte baby, chcela by som sa poradiť.. Dávali ste alebo dávate detičkám homeopatiká pri prerezávaní zúbkov?
Mne kamoška poradila Chamomilu alebo Viburcol.. Viburcol som vyskúšala na noc a fungovalo to.. Spinkal mi o 100% lepšie ako inokedy.. A Chamomilu neviem, tú som zatiaľ neskúšala.. Len neviem, ktorú 😒 Viem, že je tu fórum o týchto homeopatikách, ale nie je aktuálne... Mne Dr. poradila ch30 al. 15 ale mne sa to zdá moc, keď baby písali že úplne stačí CH9.. Tak ak niektorá máte s týmto skúsenosť, budem vďačná za každú radu.. A ešte ako dlho to môžem malému dávať?
no tak to by zaujimalo aj mna, lebo ide nam 4 zub a je z toho dost nervozna, aj v noci sa budi s revom, co doteraz nebolo.. 😖
@v.elen na zubky som sice homeopatika nepoouzivala, ale podla mna pre taketo male deticky postacuje CH9
@martuliena ale v lekárni mi povedali, že CH9 je na zúbky, keď je aj hnačka.. A my nehnačkujeme, len sa v noci budíme asi každú hodinku z revom 😒
@v.elen CH9 je z pohladu homeopatik najslabsia davka, cim vyssie cislo tym su akoby silnejsie, ja nemam skusenost ani s jednym pripravkom, ale docitala som sa, ze chamomilla sa podava, ked su hnacky pri prerezavani zubkov, pokial mate problemy iba v noci tak som citala, ze je lepsia Belladonna, je sice odporucana davka CH30, ale kludne si pytaj aj CH9 myslim si, ze by to malo stacit, mozes ich davat tak, ze ich rozpustis v malom mnozstve vody a davat castejsie po lyzickach
@v.elen no veru, aj ja sa toho trosku bojim, ze potom uz v postielke nebude chciet byt, ale zas na druhej strane, su to stale len malicke babatka a ked ich tie zubky bolia ako rastu, potrebuju nas asi citit pri sebe..inak rozmyslam, ci to uz aj nemoze byt tou uzkostou 8-mesacnych, aj ked su o mesiac mladsi...ze sa boja odlucenia od matky..
@velvet26 my spinkáme ešte 3x denne, ráno idem von s kočíkom.. Aj keď takto sneží, uspím ho na dvore a svokrovci (bývame zatiaľ u svokrovcov 😒 )majú takú presklenú verandu, kde ho nechám a tam mi spí a 1-1,5 hod. niekedy aj menej..
Poobede spí v postieľke a už zaspí väčsinou sám, teda nie na rukách, ale musím byť pri ňom a spievať mu uspávanky 😀 😀 😀 ja by som asi nezaspala, ale keď sa mu to páči 😀 a to spí tiež tak 1-1,5 hodky a potom ešte večer si dá taký 20 min. spánok 🙂
O tej úzkosti 8 mesačných nič neviem, čo to je? 😉
kraaasne vianoce, plne lasky, stastia, darcekov a rodinnej pohody s nasimi drobcekami vam zelame s diankou.. 😵 😵
Pripajam sa,stastne a vesele,prve s nasimi milacikmi 🙂 !
caute baby, ako ste sviatkovali? my fajn, az na to, ze dianka ked ju bral niekto iny na ruky ako ja, manzel alebo moja mama tak spusti mala rev ako tur..takze vrestala u kazdeho skoro nikto si ju nemohol popestovat..co vase deticky neplacu u cudzich ludi?
a este otazocka hraju sa vasi drobci cez den sami v postielke s hrackami? nasa tam vydrzi tak len par minut hned mrnci kde som co tam nechce byt...
@velvet26 to je znakom normalneho vyvinu dietata, ze v osmom, deviatom mesiaci si vytvara hlbsi vztah s matkou a cudzi ludia v nej vyvolavaju strach, bud v pohode, tak po mesiaci ju to prejde 🙂 ked sa uisti, ze maminka neodisla a neopustila ju, aj ked je napr. vo vedlajsej izbe, alebo ju ma na rukach niekto iny. Nam to tiez zacalo teraz cez sviatku, vsetci ju chceli brat na ruky a tiez sa netvarila pristupne, najviac plakala na mojho otca s fuzami :D
@velvet26 presne ako u nás, tiež nechce byť s nikým iba so mnou, ani v noci ho manžel nevie utiíšiť, ja iba prídem a už je tichúčko, tak isto sa nechce hrať sám, chcem byť iba pri mne na rukách
@velvet26 ahojte, my jak naschval na stedry den 39,5 teplota, kks celu noc hore, zabaly, paradicka., ale uz je lepsie, mi jej bolo luto lebo sa nemohla ani poriadne nakojit, to bolo len nadych, dva hlty, nadych...
A samozrejme ze len na rukach a len u mamicky 😀 zahra sa aj sama ale len na koberci, postielka bojkot cez den, to len ked musi 😀
@velvet26 adam ma tiez chvile kedy nechce byt na rukach u nikoho ineho len u mna, hned sa rozpalce ale to je normalne. Kazde dieta tym musi prejst 😉 Moj svokor mi na to povedal ze mam s nim chodit viac do spolocnosti, ze to nie je normalne ze je taky vylakany z cudzich ludi.....no comment 🙄
@honeybunny81 a co to bola, siesta choroba, ci zo zubkov? lebo aj my sme prekonali ale este pred sviatkami tu siestu chorobu... najskor horucky a potom vyrazky... ☹
karolinka sa zatial tvari ako velka hrdinka. nema zatial problem s nikym, neboji sa nikoho a cez sviatky isla z ruk do ruk a vlastne to stale aj pokracuje. my sa s mm z nej smejeme, ze ona by isla aj s cigosom a ani by si nevsimla, ze nie sme pri nej. som zvedava kolko jej to vydrzi.
ale zahrat sa sama nevie. stale musi byt niekto pri nej. to je jedno kto, hlavne ze pri nej niekto sedi.
ale v noci stale spi strasne zle... vlastne v noci nespi a tym padom ani my. uz nech tie zubadla vylezu a dufam, ze sa to trosku upravi.
ahojte baby, idem sa vas spytat, ze ci planujete este dalsie babo a ak ano tak kedy?

@mandy29 tak čo ako skončil súboj