icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

mirka5633
30. dec 2011

Ahojte maminky 🙂Ako Vam spia babätka v noci? Lebo moj je katastrofa 😒 pomaly sa mi budi kazdu hodinu dve .Uz to trva dva mesiace stale si myslim ze pricina bude ze mu idu zubky nema zatial ani jeden 🙂 Pred spanim mi aj pekne papa.Tak nevie, Vam zacali normalne same spavat ? Ci Vam nieco k tomu dopomohlo? Lebo ja uz ani neviem ake to je pospat si 3h v kuse 😢

velvet26
30. dec 2011

@mirka1985 no my by sme chceli urcite este jedno, no najskor az ked mala pojde do skolky, cize ked bude mat 3 roky.. 😉

weronika187
30. dec 2011

@alzbetka71 @velvet26 @honeybunny81 teeeda, ako keby som o nasom chrustikovi citala, ja ho uz volam moj privesok 😀 pri nikom nechce byt, ak tak len chvilinku a ked ma "zrazu" zbada, tak uz mrnci a zase ku mne 😅 a ako pise @alzbetka71 aj u nas v noci je to tak - tiez ho utisim len ja a mm je uz z toho nestastny, ze preco nie aj on 😔 tak ho aspon potesim, ze nie je sam 🙂
@mirka5633 aj my sme mali take obdobie, cca pred par tyzdnami, vtedy bol hore kazdych 20min, co bol fakt brutus a uz som bola uuuuplne zufala...potom sme zacali davat mliecko na dobru noc a kasicku a je to ovela lepsie 😉 teraz sa budi len 2-3x (klop-klop), dam mu cumlik a spinka dalej 😎 tak dufam, ze mu to aj vydrzi co najdlhsie 🙂 Inak zubok nemame ani my este ani jeden jediny a priznaky uz minimalne 3 mesiace 😠
@mirka1985 my este urcite chceme babo (a nie jedno 😉 ), ale kedy este nevieme, podla toho ako sa nam podari nove byvanicko 🙂 a vy uz planujete? 😀

alzbetka71
30. dec 2011

@mirka5633 náš krpec tiež spával dobre, išiel spať o 8 a spal do rána do 6-7 hodiny, teraz sa budí 2-3 krát v noci, nie je to síce žiadna katastrofa, naje sa a spí, ale nie je to už tak ako to bývalo. My máme 3 zúbky a ďalšie 2 sa nám ryjú, neviem, či je to tým, teraz som mu pár krát dala na noc Nurofen, bolo to omnoho lepšie, bol aj trochu prechladnutý, ale nemôžem ho dopovať liekmi stále. My kašičky nechceme, iba maminkine mliečko, inak najlepšie spí, ked je pri mne v posteli.

honeybunny81
30. dec 2011

@mathildica168 hej hej 6.choroba... Ale uz je dobre 😀

honeybunny81
30. dec 2011

@mirka1985 dobra otazka 😲 urcite ano, ja by som aj hned, ale chcem este malu dokojit, takze tak ako bola aj tanicka, v auguste zamiesat a v maji 2013 nech je na svete surodenec 😀 a ty? 😎

veronikam
30. dec 2011

Tak ja mam teda asi veeeeeeelke stastie, nas maly ide spat cca o 21:00, budi sa cca o 4:00, vypije mlieko a spi posledny tyzden az do 9:30. Predtym do 8:00. Proste uzasne sa pri nom vyspim. Dufam ze som to teraz nezakrikla. 😉

alena24
31. dec 2011

@mathildica168 my tiez planujeme surodenca, ciel je v roku 2012 otehotniet 🙂 chceli by sme zacat asi tak v lete, nech si maly este uzije kojenie 😉 s @honeybunny81 zavelime manzelom a sup na to, nech sa aspon pri druhom stretneme v porodnici 😉

mirka1985
31. dec 2011

@weronika187
@alena24
@honeybunny81 vsak neviem, ze kedy, rozmyslam, zeby som este vyuzila DNP, ale to by som musela do oktobra otehniet, sa mi to zda nejako skoro. To by bol cca 2 rocny rozdiel medzi detickami.

weronika187
31. dec 2011

@mirka1985 mne sa to nezda skoro, nam ak sa podari to nove byvanicko, tak este tento rok zapracujeme na surodencovi a podobne ako pre @honeybunny81 a @alena24 rok 2013 by bol zas plny ocakavania 😵 😀 a inak u medzi mnou a mladsou sestrou je rozdiel 21 mesiacov a bolo to uuuplne super, taky "akurat" vekovy rozdiel by som povedala 😉 ale tak je to indi-vindi a kazdemu vyhovuje nieco ine 😉

elienka
31. dec 2011

@mirka1985 ja som to s tým DNP pochopila tak, že by si do toho oktobra musela nastúpiť na materskú aby si čerpala 8 mesačnú ochrannú lehotu. takže toto si ešte prever.

kakakina
31. dec 2011

@mirka1985 ,nie je to skoro.ja mam dva a polrocny rozdiel,a urcite by bolo fajn aj mensi 🙂 .Je to super ked su po sebe,sice viac roboty,ale taaak sa lubia 😀 .Inac prijemneho Silvestra a stastny Novy rok mamickam aj drobcekom!!!

velvet26
31. dec 2011

krasny silvester a stastny novy rok 2012 vam vsetkym zo srdca s Diankou zelame...cmuk babatkam. 😵

weronika187
31. dec 2011

Veseleho Silvestra a stastny novy rok 2012 😵 😀

mirka1985
31. dec 2011

@elienka je to tak, ze ak sa prihlasis do 31.1. tak odvtedy ti zacne plynut lehota 270 dni a dovtedy musis otehotniet, pretoze po tomto case ti plynie 8 mesacna lehota, kedy musis nastupit na matersku, som to trochu studovala na fore.

mirka1985
31. dec 2011

@weronika187 no medzi nami surodencami to bolo este tesnejsie, segra je september 82, bracho november 83 a ja jun 85, tak tomu sa hovori rychlovka 🙂

alzbetka71
31. dec 2011

krásneho Silvestra a v novom roku 2012 nech sa vám splnia všetky tajné sníčky prajeme všetkým na MK

honeybunny81
31. dec 2011

@mirka1985 no ja som z toho dnp total jelen, iz som toho nastudovala dost a aj tak sa mi v tom biju fakty. Myslim si ze je to tiez tak ako hovoris ale ista som si neni. 😖 no uvidime 😀

elienka
31. dec 2011

@mirka1985 jáj ja som myslela že už si DNP poistená, lebo napr. mne by sa lahko naplnilo tých 270 dní keďže ešte do 2. dec som bola DNP.
Tak držím palečky

mathildica168
1. jan 2012

@mirka5633 mam doma to iste. v noci sme hore cca kazde dve hodky, niekedy aj menej a to sa uz aj kasickujeme, takze z hladu to nie je, hoci zakazdym ked sa zobudi, musi si cucnut, inak znovu nezaspi. tiez som si myslela, ze je to zo zubkov, ale uz o tom zacinam aj pochybovat, lebo trva to uz prilis dlho. neviem ci sa dokazu zuby tlacit dva mesiace 😠 spodne uz mame od oktobra a uz sa nam tlacia aj vrchne. som zvedava ked nam vylezu, ci sa nase spanie upravi alebo nie, lebo myslim, ze uz sa budime len zo zvyku... ☹

inak nasa karolinka uz lozi... povymeta vsetky zaprasene kuty, preskuma svetky zakazane miesta a pooblizuje vsetko co na svojich potulkach stretne... 😀 len my mame pohotovost, nemozme ju len tak nechat v izbe bez dozoru, lebo kvety ju strasne lakaju, elektrika je magnet, no a o stromceku ani nehovorim... ale ma to pre mna vyhodu aj nevyhodu v jednom. som nutena kazdy den zotierat podlahu 😖

honeybunny81
2. jan 2012

@elienka
@mirka1985 takze baby bola som na socialke si to zistit ako to je lebo som v tom mala chaos. Takze tak ako pise mirka treba sa prihlasit do 31.1. na tzv. Dnp po starom, je jedno ci si uz predtym dnp bola, napr.ja som este stale dnp a teda sa musim odhlasit a zase prihlasit, inac by mi poistenie zaniklo a narok na dalsiu matersku by mi nevznikol. Potom zacina plynut novych 270 dni kedy by sme mali otehotniet, po 270 dnoch plynie dalsia 8 mesacna ochranna lehota kedy sa musi nastupit na matersku.
Teda ak niektora planujete otehotniet do cca augusta-septembra tohto roku tak sup sup prihlasku na dnp z maxima 😀 Ak vam nieco nie je jasne pytajte sa, s pani som tam stravila hodinu 😀

macka381
2. jan 2012

@alena24
@honeybunny81
no sme na to podobne, otehotnieť v lete a porodiť zase v máji 2013, to by bolo super. Aj keď možno by som ešte počkala, ale zase vek...a jedno s druhým, ani sama neviem...no a manžel by sa na to dal hneď 😉

macka381
2. jan 2012

Maminky ako sú Vaše detičky na tom s lozením prípadne so švornožkovaním? My sa dáme akurát na bruško, dviháme ritku, ale ďalej nič. Neviem či už rovno prejde z fázy sedenia rovno na chodenie, lebo ked sedí a idme ho dvihnúť, automaticky sa postaví na nohy a brušku nie a nie byť. Akokeby by nevedel prísť na to a to s ním stále cvičíme a dáva na bruško, ale zatial nič.

mirka1985
2. jan 2012

@honeybunny81 no ja stale uvazujem, jeden den si hovorim, ze este nie druhe babo, druhy den zas, ze je to skoda nevyuzit, kedze zamestnana nie som a ak by som nesla do prace, najblizsia materska by bola minimalna, no a ked by som sla do roboty, tak by sa to zas natahovalo a zas nejaky 5 rocny rozdiel medzi detmi asi nechem mat, uz mi fakt z toho hrabe. Na jar ideme ale staviat dom, tak neviem...........A pytala si sa ako to je, ak zaplatim tych 270 dni a dovtedy neotehniem? Podla mna sa to da tak, ze sa k 270. dnu prihlasim na novy balik taktiez z maxima, aby som mala nepretrzite platenie(1, pripadne 2 mesiace by som to uz nejako prezila platit tu vysoku sumu) a hned ako by som otehotnela, by som sa odhlasila a potom mi zacne plynut 8-mesacna ochranna lehota. A teda hned po zaplateni 270 dni sa mozem hodit na PN (mala by byt najvyssia) a nasledne prejst na matersku (taktiez maximalnu)?

honeybunny81
2. jan 2012

@mirka1985 no akurat ze ked po tych 270 dnoch neotehotnies a zacnes si platit novy balik, na to aby ti vznikol narok na matersku zase potrebujes novych 270 dni platenia... Maju to premyslene neboj ☹ to sa nepovazuje za nepretrzite poistenie, prave to mi pomoze teraz lebo ja sa akoze odhlasim a znovu prihlasim a teda mam dalsich 270 dni platenia. Aspon takto mi to bolo povedane. resp. Ten novy balik by si platila z maxima do konca roka a potom znizila na minimum kedze materska sa pocita z vymeriavacieho zakladu za cely rok 2012 aj keby si na nu nastupila hocikedy v 2013 a teda uz zase mala tych dalsich 270 dni poistenia splnene. Aj to sa este stale oplati.
Ja do toho pojdem, nechcem cakat, nerobim to len kvoli peniazom lebo aj tak sme chceli druhe tak naco cakat. Bude sranda 😎 nechcem velky vekovy rozdiel, my sme boli so segrou o 3 roky a teda moc sme si nerozumeli, urcite je to individualne ale ja chcem uz teraz, len malu kojim a asi to tak lahko nepojde. Ale vyskusame no a uvidime. 😀

mirka1985
2. jan 2012

@honeybunny81 toto som stiahla z blogu jozefa mihala a tam pise, ze sa to povazuje za nepretrzite platenie, tak som z toho jelen:
Pani Dana sa prihlásila na dobrovoľné nemocenské poistenie 1. októbra 2011 aby z dobrovoľného nemocenského poistenia získala nárok na materské. K 1. februáru 2012 dosiahne menej ako 270 dní dobrovoľného nemocenského poistenia. Dobrovoľné nemocenské poistenie jej preto 1. februára 2012 nezanikne ale pokračuje až do 26. júna 2012, kedy dosiahne 270 dní dobrovoľného nemocenského poistenia.
V tento deň pani Dana ešte nie je tehotná, preto si nemôže uplatniť prípadný nárok na materské v ochrannej lehote. Pani Dana sa preto rozhodne od 26. júna 2012 prihlásiť v súlade so zákonom účinným od 1. februára 2012 aj na dobrovoľné poistenie v nezamestnanosti a dobrovoľné dôchodkové poistenie.
Doplnené 16.12.2011: pani Dana by sa mala prihlásiť na uvedené dobrovoľné poistenia najneskôr 26. júna 2012 – v posledný deň trvania dobrovoľného nemocenského poistenia - preto, aby sa dobrovoľné nemocenské poistenie neukončilo a zostalo nepretržité. Teda aby sa pri určení rozhodujúceho obdobia na výpočet materskej postupovalo podľa § 54 ods. 7 zákona – aby pani Dana získala materské z vymeriavacieho základu, z ktorého si platila dobrovoľné nemocenské poistenie a nie z minimálneho vymeriavacieho základu.
V okamihu, kedy pani Dana zistí, že je tehotná, môže sa v Sociálnej poisťovni odhlásiť z dobrovoľného poistenia. Ako tehotná bude mať po skončení dobrovoľného poistenia ochrannú lehotu 8 mesiacov. To je dostatočne dlhá doba aby si pani Dana uplatnila nárok na materské (ten si môže uplatniť najskôr 8 týdňov pred očakávaným dňom pôrodu). Pani Dana tak bude platiť dobrovoľné poistenie len nevyhnutne potrebný čas a nárok na materské mať bude.
Odporúčanie: Takto by mali postupovať osoby, ktoré nezískajú nárok na nemocenskú dávku v ochrannej lehote – najmä ženy, ktoré počas 270 dní trvania dobrovoľného nemocenského poistenia ani po 1. februári 2012 neotehotnejú avšak predpokladajú, že sa tak stane v relatívne krátkom čase, počas ktorého sú ochotné platiť “kompletné” dobrovoľné poistenie.
Co povies na to?

weronika187
2. jan 2012

@macka381 my sme na tom podobne, nelozime, nestvornozkujeme 😒 dokonca nas chrustik ani na brusku nechce byt, ked je len chvilinku na brusku, strasne sa hneva, place, atd 😖 a taktiez sa stavia na nohy, dokonca uz vydrzi 2-3 min sam stat, ale samozrejme ze som pri nom, keby nieco 😉
@honeybunny81 a ked nie som dnp poistena a chcela by som sa nahlasit teraz do konca januara je to rovnako ako si napisala v tom "prvom" prispevku - 270 dni kedy by sme mali otehotniet, po 270 dnoch plynie dalsia 8 mesacna ochranna lehota kedy sa musi nastupit na matersku. A este som sa chcela spytat, ci od januara sa uz bude platit ten cely balik?

alzbetka71
2. jan 2012

@macka381 náš drobec začal teraz chodiť po štyroch, prišlo to z jedného dňa na druhý, ale niektoré deti ani neštvornožkujú, idú rovno chodiť, tak uvidíš.

paula1234
2. jan 2012

@macka381 my tiez nestvornoszkujeme, je to presne ako u vas, akurat nas maly sa rad hra na brusku, vytaca sa o sto dvesto a sedi uz krasne sam, hra sa na koberci, najradsej s vysavacom, lebo odsavame sopliky, a tiez je rad v stoji, v ohradke je najradsej, ked ho dam stat a vyskeruje sa ako slniecko, ale ani nas prvorodeny nesvornozkoval, zacal chodiz uz od 10 mesiacov, sice za ruky a od 11a pol chodil sam, samozrejme, ze som bola stale za nim))) a stvornozkovat sa naucil az ked sam chodil 😉 .

honeybunny81
2. jan 2012

@weronika187 prihlas sa do konca januara, bude to po starom ako pisem, teda platit budes len na nemocenske a nie ten cely balik. Potom 270 dni a potom 8 mesiacov ochranna ako pisem. Od 1.februara plati ten novy balik, tj nemocenske, dochodkove y poistenie v nezamestnanosti. 😀